annemi anlamıyorum.

Benim annannemde beni çok sever ama annemi oldum olası diğer kızkardeşlerinden az sewer resmen çocukları arasında sevgi bakımından bir hiyerarşi oluşturmuş kafasında. Böyle durumlar olabiliyor yani anneme tavsiyem bunu bu şekilde kabullenmesi olmuştu. Sizede ancak bunu diyebilşrim kabullenin. Anneniz sizi sizin beklediğiniz kadar sevmiyor. Acı ama gercek

Benim annannemde beni çok sever ama annemi oldum olası diğer kızkardeşlerinden az sewer resmen çocukları arasında sevgi bakımından bir hiyerarşi oluşturmuş kafasında. Böyle durumlar olabiliyor yani anneme tavsiyem bunu bu şekilde kabullenmesi olmuştu. Sizede ancak bunu diyebilşrim kabullenin. Anneniz sizi sizin beklediğiniz kadar sevmiyor. Acı ama gercek
kabullendim diyorum ama davranışları yine de kırıyor beni.

erkek evlatları öz annem için, ben üveyim galiba.
benimki de ayrım yapar
psikologlar insanların annelerin- babaların yaptıkları hataların aynısını kendi çocuklarına uyguladıklarını söylüyorlar
en büyük korkum birinden birine böyle bir şey hissettirmek
ama böyle olacağını sanmıyorum
ben kendimi çocuklarına adamış biriyim
annemden de kayınvalidemden böyle bir söz ya da davranış görmedim. ikisi de bariz şekilde kendi hayatlarını yaşıyorlar. tabi diğer torun bizimkilerden kat kat ön planda

günaydın hanımlar
sabah sabah yine annem :KK43:
küçük kızımın 4. ay aşıları var ve kardan dolayı yollar kapandığı için asm ye gidememiştim. eşimle bugün gidecektik ama acil işi çıktı, işleri hep yoğun bu ara.
anneme söyledim, "yok gözüm almıyor, gelemem, yorgunum" vs bahaneler üretti az önce. halbuki daha dün iki araç değiştirerek 1 saatlik mesafedeki arkadaşını ziyarete gitti. ben gelmeyeyim diye de "sen iki çocukla rahat edemezsin boşver gelme" diye önümü kesti. ki annemin arkadaşının yaşıtım kızı var, aramız çok iyidir. gelmem için ısrar etti ama hava almak için olan bu fırsatı geri çevirdim mecburen.
off offf

günaydın hanımlar
sabah sabah yine annem :KK43:
küçük kızımın 4. ay aşıları var ve kardan dolayı yollar kapandığı için asm ye gidememiştim. eşimle bugün gidecektik ama acil işi çıktı, işleri hep yoğun bu ara.
anneme söyledim, "yok gözüm almıyor, gelemem, yorgunum" vs bahaneler üretti az önce. halbuki daha dün iki araç değiştirerek 1 saatlik mesafedeki arkadaşını ziyarete gitti. ben gelmeyeyim diye de "sen iki çocukla rahat edemezsin boşver gelme" diye önümü kesti. ki annemin arkadaşının yaşıtım kızı var, aramız çok iyidir. gelmem için ısrar etti ama hava almak için olan bu fırsatı geri çevirdim mecburen.
off offf
aradı geleyim bari dedi. geldi ama arabaya binerken düştü kaldırımda. kolu göğsü falan acıdı. bu kez içim acıdı, pişman oldum çağırdığıma. gelmeseydi düşmeyecekti.
kıyamam ya :KK1:

yine annem.
bayram alışverişi için hep beraber avm ye gittik. annem giderken dedi ki: kızların birinin elbisesini ben alayım, bayram hediyem olsun. tamam dedim.
önce büyük kızıma elbise beğendik, ödemekten vazgeçti. umursamadım. sonra küçük kızım için elbise bakıyorduk, ben ona almam, Azra'ya ayakkabı alacağım dedi. canım sıkıldı ama ses etmedim, büyük kızıma bayram hediyesi ayakkabı aldı.
canımı sıkan şu; zaten bizim aramızda sürekli evlat ayrımı yapmasına alıştım da torunları arasında da ayrım yapıyor.
ikisi de can parçam ve yaşları anlamak için çok ufak olsa da (2 yaş ve 11 aylık) benim zoruma gidiyor böyle yapması.

Şimdi küçükler de çocuklar büyüyünce hissettiklerinde ne yapacaksın . Buna çözüm bul yoksa küçük kızında bu bilinç altına yerleşip başka şeylere takıntılı olmasına neden olabilir . Benzer durumla kuzenim karşılaştı çünkü .

1 ne acelen vardı 2. bebek için dur tahmin edeyim istemeyerek olmuştur...
2 anneniz zorunlu değil.. edi diğer yorumları okudum annele bence görüşmeyi kesmelisin
3 eşiniz ev temili,ği konusunda yardımcı olabilir
4 büyüğü sütden kesebilirsiniz..

Şimdi küçükler de çocuklar büyüyünce hissettiklerinde ne yapacaksın . Buna çözüm bul yoksa küçük kızında bu bilinç altına yerleşip başka şeylere takıntılı olmasına neden olabilir . Benzer durumla kuzenim karşılaştı çünkü .
yani zaten canımı sıkan bu.
biz büyüdükçe kardeşler birbirimizi kıskandık hep, anneme gücendik ama o ayrım yapmadığını iddia etti her zaman. hala da öyle diyor, kesinlikle kabul etmiyor.
kabul etse belki bir şeyler değişir ama bu tutumuyla değişmez.

Annen bıkmış sanırım çocuktan falan. .

aranızda bir sorun da yoksa ..

1 ne acelen vardı 2. bebek için dur tahmin edeyim istemeyerek olmuştur...
2 anneniz zorunlu değil..
3 eşiniz ev temili,ği konusunda yardımcı olabilir
4 büyüğü sütden kesebilirsiniz..
1. sizi ilgilendirmez.
2. sizi ilgilendirmez.
3.sizi ilgilendirmez.
4.sizi ilgilendirmez.
5. bu konu dışı ve tahakküm dolu üslupla bu kadar cevap size fazla bile.

Annen bıkmış sanırım çocuktan falan. .

aranızda bir sorun da yoksa ..
bıkkınlıkla alakalı değil ayrım yapma huyu var. öz evlatları arasında yani bizim aramızda (4 kardeşiz 2 kız 2 erkek) erkekler hep ön planda onun için.
şimdi de kızlarım arasında ayrım yapıyor. ilk doğan daha kıymetliymiş onun için.

yani zaten canımı sıkan bu.
biz büyüdükçe kardeşler birbirimizi kıskandık hep, anneme gücendik ama o ayrım yapmadığını iddia etti her zaman. hala da öyle diyor, kesinlikle kabul etmiyor.
kabul etse belki bir şeyler değişir ama bu tutumuyla değişmez.

Çocuklarınız da sizin gibi olmasın istiyorsanız büyümeden bir çözüm bulun kesinlikle . İki kardeşin arası açılabilir .
Çok büyük bir sorun , çözümüde zor inşallah bulursunuz.

hanımlar,
daha önceki konularımda yüzeysel bahsetmiştim.
özetle annem ameliyatlarımda hastanede yanımda kalmamak için bin dereden su getirmişti. doğumlarımda bir gece kalıp evine dönmüştü. her defasında yalvar yakar ikna etmiştim.
önceden çok umursamazdım ama artık batıyor.
dün sigorta şirketinden görevliler gelecekti tespit için. iki bebekle (22 aylık ve 5 aylık, ikisi de emiyor) zor oluyor diye annemi de çağırdım. bir de yalnız olmak istemedim. bazen 2 erkek görevli olarak geliyor, ortam tehlikeli diye.
sabah geldi ama akşama kadar ben gideceğim, niye beni çağırdın, sıkıldım, adamlar sanki sana bir şey mi yapacak, çocuklarla idare edersin vs. artık pes ettim, gitmek için kalktı, neyse ki görevliler geldi. o anda annem küçüğü uyutmak için sallıyor, büyük kızım da kucağımda onu pışpışlıyorum. ev dağınık.

niye benim yanımda kalmak istemiyor bu kadın?
ASlında kızma ama 22 aylık bebeğinin olması için 8. ayında hamile kalmışsın. Annene güvenmediğin kesin tabi de annen de belli bir yaştan sonra sıkılıyor olabilir. Menapoz döneminden kaynaklı sıkıntıları kadınlar farklı yaşarlar.
Annemin bir komşusu vardı. Kadın evine misafir pek almazdı. Ama aldığı zaman da sıkılınca insanlara "siz oturun ben azcık bir dolanayım geleyim" derdi. İnsanlar tanımasa akıl sağlığından şüphe eder, ama öyle kabul etmişlerdi kadını.
Annen gençlik yıllarında da tez canlı ve sıkılgan biriyse katlanmıştır şu yaşında.
Önceden iletişiminiz nasıldı?

Çocuklarınız da sizin gibi olmasın istiyorsanız büyümeden bir çözüm bulun kesinlikle . İki kardeşin arası açılabilir .
Çok büyük bir sorun , çözümüde zor inşallah bulursunuz.
benim yapabileceğim pek bir şey yok ki bununla alakalı.
torunlarını severken bile küçüğe kızıyor büyüğü kollamak için.

hanımlar,
daha önceki konularımda yüzeysel bahsetmiştim.
özetle annem ameliyatlarımda hastanede yanımda kalmamak için bin dereden su getirmişti. doğumlarımda bir gece kalıp evine dönmüştü. her defasında yalvar yakar ikna etmiştim.
önceden çok umursamazdım ama artık batıyor.
dün sigorta şirketinden görevliler gelecekti tespit için. iki bebekle (22 aylık ve 5 aylık, ikisi de emiyor) zor oluyor diye annemi de çağırdım. bir de yalnız olmak istemedim. bazen 2 erkek görevli olarak geliyor, ortam tehlikeli diye.
sabah geldi ama akşama kadar ben gideceğim, niye beni çağırdın, sıkıldım, adamlar sanki sana bir şey mi yapacak, çocuklarla idare edersin vs. artık pes ettim, gitmek için kalktı, neyse ki görevliler geldi. o anda annem küçüğü uyutmak için sallıyor, büyük kızım da kucağımda onu pışpışlıyorum. ev dağınık.

niye benim yanımda kalmak istemiyor bu kadın?

Pes yanı sızı bukadar yalnız bırakması hoş degıl. Komsuya desek yapıyor. Bilmıyorum oyle kabul edın . Ikı cocukla cok zor ama emınım ustesınden gelirsınız

annen haklı sana bakmak zorunda değil kadına illa bakacaksın diye bir uslupla yaklaşırsan olacağı bu

X