öyle olsa büyük kızımın kendisinde kalmasını istemez.anneniz kac yasinda,yani yasliysa kafasi goturmez belki..gencse de kendini kisitlanmis hissedebilir..
benim annemde oldu bitti sevemedi torun bakmayi..lafta cok ama cok seviyor ama icraat sifir.
ben hic uzulmuyorum artik,bosverin beklentiniz olmasin
öyle olsa büyük kızımın kendisinde kalmasını istemez.
inşalllaaahhhh. amiiin.anladim..ozaman kendi icinde sIkintili bi kadin belki..bosverin,insallah siz yavrularizla cok guzel gecinirsiniz..
Herkes merak ediyor doğal olarak. Hamile kaldığımda kızım 7 aylıktı, dr bebeğime bıraktı tercihi. Bazı annelerin sütünün tadı değişirmiş, bebek o yüzden bırakırmış. Benim kızım bırakmadı. Doğumdan hemen önce ve sonra da hep emdi. Çok şükür bir sorun yaşamadık.Ozur dilerim konuyla alakasi yok ama iki cocuk birden nasil emiyor hamile kalinca digerini kesmediniz mi sutten merakimi mazur gorun gercekten bilemedim
Anne sutu bebegin ihtiyacina gore icerigini degistirir mis ya o yuzden ilginc geldi birde hem buyugun hem kucugun ihtiyacini karsilamasi allahin hikmeti iste saglicakla kalin insallahHerkes merak ediyor doğal olarak. Hamile kaldığımda kızım 7 aylıktı, dr bebeğime bıraktı tercihi. Bazı annelerin sütünün tadı değişirmiş, bebek o yüzden bırakırmış. Benim kızım bırakmadı. Doğumdan hemen önce ve sonra da hep emdi. Çok şükür bir sorun yaşamadık.
kabullendim ama arada canım sıkılıyor yine de.kıyamam ben sana ya anneye en cok ihtiyacın olan zaman tabiki üzülme onu böyle kabullen varsa eğer kayınvalidenden annelik yapmasını iste asla anneni at demiyorum ama madem kendisi oyunu bu kurallarda oynamak istyo sende öyle yap canm eşinle aranı iyi tut aman mutlu ol da annen düzelir belki azcık elden ayaktan düşünce evladın kıymetini hatırlar üzülme yerim seni
hımm ozaman canım bebişlerinle kocana sarıl gerisi teferruat kalsın allah bozmasın aile huzurunuzukabullendim ama arada canım sıkılıyor yine de.
kv mi? Allah korusun :)
işte bu. düşündüklerimi dile getirdiniz. teşekkür ederim.böyle bir konu açıldığında ' annene, kayınvalidene güvenerek yapmasaydın' çocuğunu mesajları geliyor hemen.
kimse 'annem, kayınvalidem çocuğuma bakmıyor ben doya doya gezemiyorum' demiyor ki
beklenen sezaryenden sonra belli bir sure kalması, elin adamı geldiğinde evde kızını ve torunlarını yalnız bırakmaması, çalışmak zorunda olan annenin çocuklarının (kendi öz torunları oluyor bu yavrular) bakıcıya alışana ve bakıcıyı tanıyana kadar başlarında durması. bakıcı yoksa da bazen çok zaruri ihtiyaç oluyor o dönemde eve gelip, birkaç dakika çocuklarla durması.
benim çocuğum üniversiteye başka sehre gitse 'evini kendin bul, kendin yerleş, bana güvenerek gitme' mi diyeyim?
evlenirken 'evini kendini ser, bana güvenme mi' diyeyim?
çocuğu olduğunda 'ameliyat olma, bana güvenme' mi diyeyim?
o benim çocuğum , elbet bana güvenecek
evlat olmayı o seçmedi ama anne baba olmayı biz seçtik,hayatlarının sadece çocukluk döneminde değil her döneminde yanlarında olmaya mecburuz
bana göre cocugu bakıcıya bıraktırıp gün gün gezmek de yanlış da (bakamıyorsan bakıcının yanında otur ) kk hanımları zorla baktıramazsınız diyorlar. tabi zorla baktıramayız, vicdanlarıyla bas basa kalsın tüm büyükannelerişte bu. düşündüklerimi dile getirdiniz. teşekkür ederim.
Bende eşiniz yüzünden olabilir mi diyecektim.büyük torununa çok düşkün. küçüğü de seviyor ama ilk göz ağrısı başkaymış.
hem ben çocuklara bakamam diyor, hem de büyüğü bana ver arada bende kalsın diyor.
eşimle araları bozuk. ama ben onları bir araya getirmiyorum mümkün olduğunca.
erkek evlatları öz annem için, ben üveyim galiba.bana göre cocugu bakıcıya bıraktırıp gün gün gezmek de yanlış da (bakamıyorsan bakıcının yanında otur ) kk hanımları zorla baktıramazsınız diyorlar. tabi zorla baktıramayız, vicdanlarıyla bas basa kalsın tüm büyükanneler
bakıcı bulana kadar (2 hafta surdu) 8'den 12'ye kadar bakan yavrucuğumun dedesi 'sürünerek geliyorum' diye bağırıyordu ama şimdi öz kızlarının çocuğuna 3 senedir her gün gidiyorlar. hadi ben üveyim de torun da mı üvey?
eşimle evlenmem için ısrar eden de annemdi ama şimdi de onunla evli olduğum için kabahatli benmişim gibi davranıyor.Bende eşiniz yüzünden olabilir mi diyecektim.
Eşinizle arası bozuk olduğu için geldiğinde onun huzursuz olacağını düşünüp gelmiyordur.
aynen. gezmeyi çok sever. zaten bakmasını istemiyorum ki. acil durumlarda içten bir yardım sadece. kendisinin işi düşer, annemdir elbette koşarım ama iki çocukla gidemiyorum diye bana tavır koyduğu da olur.Aynı benim annem. Canım bunlara ver gezmeyi yorgunluk falan kalmaz. Al yanına bir bakıcı veya yardımcı daha rahat olur kafan. gördükçe de annenin o halini moralinde bozulmaz. Tecrübemi paylaştım.
maalesef ki siz haklısınız. diğer 3 kardeşim için neredeyse canını verecek, evine almayan abim dahi benden kıymetli.Kusurabakmayın ama eski konularınızdan annenizin tavırlarını anımsıyorum, zaten kendisi normal bi insan değil.
Dolayısıyla normal insan tavırları beklemeniz çok yanlış olur.
Kardeşiniz eşiniz adına kredi çekmişti ve borcunu tekrar eşinize ödediği için anneniz kardeşinize karşı çıkmıştı sanırım özetle.Ben genel bakarsam annenizin size diğer kardeşleriniz kadar değer vermediğini düşünüyorum.(tamamen sizin yazdıklarınızdan dolayı)