- 9 Ocak 2012
- 14.738
- 28.201
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Çok teşekkür ederim bizim gelenegimizde de değiniz gibi teyzemler torunlarına nasıl davranıyor bir görseniz benim annem de tamam sevgisiz değil ama ilgisiz diyebilirim. Aklından ne geçiyor bilmiyorum. Babam hiç destek olmadı küçükken boşandıklarından sonra. Kendisi okuttu büyüttü gelin yaptı. Ben de dersaneleri ücretsiz kazandım devlet yurtlarında kaldım çabaladım memur oldum. Ama benim de çocuğum var desteğim ve minnettarlıgımın göstergesi ancak bu kadar oluyor maalesef.Çok haklısınız. Anneannelik bu değil.Üstelik anneniz daha 50 yaşında.Çok genç.Biz deliririz torun için.Onu kırmak istemeyiz.İki tarafta öyle.Büyüklerimizde bizler için öyle yapardı zamanında.Böyle gördük...
Siz başka şehirden geliyorsunuz üstelik.Yazdığınız her şeyde haklısınız.Büyüğünüz olarak size hak verdim.Ben derim ki torun büyüdüğünde ben onun aklında güzel iz bırakayım kaliteli dolu dolu vakit geçireyim.Normali de budur.Tüm arkadaşlarımız da böyle düşünür yapar. Geleneklerimizde de böyledir. Hele mecbur değil diye başlayan cümleler başlar şimdi hiç katılmam onlara.
Sizin anneniz önceliği eşe vermiş, hayatını ona göre programlamış.Bu saatten sonra ondan fazla bir şey beklemeyin.Ama kırıldığınız konuları konuşabilirsiniz.
Evin mutfak masrafına katılabilirsniz kaldığınız süre içinde, ancak siz sebep olmadıysanız demirbaş hiç bir şey için para vermeyin.Sonra devamlı bunu yapınca yaptığınız her şey sıradan ve görev haline geliyor teşekkür bile edilmiyor benden hatırlatması.
Ayrıca seni okuttum bana şunu yapacaksın vb diye düşünülmesi de çok yanlış.Analık babalık sadece doğurmak mı .Emek verecek okutacak meslek sahibi olması için elinden geleni yapacaksın.Ben bunu hiç anlamam ben okuttum seni diye başlayan.Hepimizi ailelerimiz okuttu meslek sahibi yaptı.Bir kere duymadım böyle cümle.Yanlış bakış.Siz zaten destek veriyorsunuz yazdınız bunu
Bravo size.Ne güzel kendinizi kurtarmışsınız.Akıllı gençsiniz bu işi de çözersiniz kalp kırmadan artık.Önce anneyi böyle kabul ederek başlayacaksınız.Başka yolu yok siz üzülürsünüz.Çok teşekkür ederim bizim gelenegimizde de değiniz gibi teyzemler torunlarına nasıl davranıyor bir görseniz benim annem de tamam sevgisiz değil ama ilgisiz diyebilirim. Aklından ne geçiyor bilmiyorum. Babam hiç destek olmadı küçükken boşandıklarından sonra. Kendisi okuttu büyüttü gelin yaptı. Ben de dersaneleri ücretsiz kazandım devlet yurtlarında kaldım çabaladım memur oldum. Ama benim de çocuğum var desteğim ve minnettarlıgımın göstergesi ancak bu kadar oluyor maalesef.
Aklıma teyzem geldi, erken yaşta boşanmıştı psikolojik şiddete maruz kalarak. Çol zor toparlandı, nenem-dedem hayattaydı çpk şükür o zamanlar, maddi manevi sahip çıktılar ama.. dayımlar tedavi sürecinde yalnız hissettirdiler onu biraz, yengemler laf etti falan.. her neyse işte erken yaşta yalnız kaldım korkusu yaşadı. Sonra evlendi kendisinden yaşça büyük biriyle, o da zorlukluklar yaşamış, iyi biri çıktı allahtan. Öyle bir tutundu ki o adama, o yalnızlığını, o gelecek endişesini eşiyle dindirdi. Ne laf ettirir ona, ne sözünden çıkar. Geçen de bi mal paylaşımında böyle şakayla karışık eşine bir şey diyecek oldu diğer teyzem, ona böyle söyleyemezsiniz ben ona canımı veririm, diye savunmaya geçti demem o ki; anne, kardeş, evlat bile bir yere kadar. İnsanlar kendilerine yarenlik edecek insanı arıyorlar belli bir yaştan sonra. Acaba anneniz de öyle bi hissiyatta mı diye aklıma geldi. Siz nasılsa gideceksiniz, aman eşim kırılmasın, alınmasın ya da işte rahatsız olmasın diye mi tüm telaşı?Tek çocuğuyum annemin. 30 yaşındayım ve 5 yaşındaki oğlumla onun evine tatile geldim. Kendisi babamla boşandı yıllar önce ve evlendi. Babamla zaten görüşmediğim için annemin evinde kalıyorum. Kendisi aynı zamanda anneanneme bakıyor.
Tuhaf bulduğum davranışları şunlar:1- oğlum geldiğimiz ilk 2 gün anneannemle yatmak istiyorum dedi ama annem kocasından ayrılıp yatmak istemedi. 2-kocası olmadan bi yere gitmek istemiyor mesela İzmir bize yakın hem alışveriş hem bi değişim olsun ben de batıya 2 yıldır gelmiyorum başta gidelim diyordu eşi işi icabı gelemeyegi anlaşılınca o da “ne var İzmir’de gitmeyelim” demeye başladı.
3-üvey baba olduğu için bize burun kıvırmasın anneme laf etmesin diye sürekli harcama yapıyorum ama bu adam hiç kızım sizi şuraya pikniğe götürelim gibi bisey bile demiyor piknik yapmak için 3 kilo et aldım arabası bozuldu 3bin para verdim banyo lavabosu bozuktu 2bin ben aldım bunları göze sokmak için değil tabi ama insan bi en azından ne gerek vardı sağolasın gibi bi cümle bekliyor çok tuhafıma gidiyor 4- çocuğumun akıllı uslu olduğunu söyleyemem ama o kadar da yaramaz sayılmaz buna rağmen telefonda olen biten anneannesi yanına gelince bir seviyorsa 10 kızıyor bakışından bile ayy ne şımarık çocuk be dediği anlaşılıyor içinden. 5- hep durumlar yaparlar kardeşleri ve kardeşlerinin çocuklarına özel yemekler özel piknikler yaparlar ben geleli 1 hafta oldu her gün kocası 9da ise gidiyor diye 8.buçukta zorla uyandırılıp domates peynirle kahvaltıya oturtuluyorum beni uyandırma desem bu sefer oğlum alıştığı için o saatte uyanıyor çocukla bi ilgilendiği yok maalesef ben bi saat fazla uyuyayım oglum da hemen benim yanıma geliyor tabi 6- oğlumla gerçekten hiç ilgilenmiyor tabiki ilgilenmek zorunda değil ama benim zoruma giden telefonda sen gelince söyle yapacağız böyle yapacağız deyip çocuğu heveslendirip hayal kırıklığına uğratması….
Biraz daha dişimi sıkıp sonra zaten gideceğiz diye mi düşünmeliyim yoksa içimden geçenleri söylemeli miyim bilmiyorum. Bu arada söylesem kesin üst levelden savunmaya geçer beni nankör konumuna düşürür
Bu arada annem 50 yaşında dinç çalışıyordu bir işte aşçı olarak ayrıldı oradan bayrama kadar çalışmayacaktı bu yüzden geldik yanına.
Anneniz bireyselleşmis. Evlat nazlayasi yok. Sizin nazlanasinız gelmis olmamış. Icinizdrn geçeni deseniz umursamaz bu kadın. O nedenle birdaha gelmeyin yanina ya da bir gunlügüne gelin. Lavabo falan ne alaka ki değistirttiniz kendileri halletsin yani. Beklentiyi de aşirı düşürulmeniz lazımTek çocuğuyum annemin. 30 yaşındayım ve 5 yaşındaki oğlumla onun evine tatile geldim. Kendisi babamla boşandı yıllar önce ve evlendi. Babamla zaten görüşmediğim için annemin evinde kalıyorum. Kendisi aynı zamanda anneanneme bakıyor.
Tuhaf bulduğum davranışları şunlar:1- oğlum geldiğimiz ilk 2 gün anneannemle yatmak istiyorum dedi ama annem kocasından ayrılıp yatmak istemedi. 2-kocası olmadan bi yere gitmek istemiyor mesela İzmir bize yakın hem alışveriş hem bi değişim olsun ben de batıya 2 yıldır gelmiyorum başta gidelim diyordu eşi işi icabı gelemeyegi anlaşılınca o da “ne var İzmir’de gitmeyelim” demeye başladı.
3-üvey baba olduğu için bize burun kıvırmasın anneme laf etmesin diye sürekli harcama yapıyorum ama bu adam hiç kızım sizi şuraya pikniğe götürelim gibi bisey bile demiyor piknik yapmak için 3 kilo et aldım arabası bozuldu 3bin para verdim banyo lavabosu bozuktu 2bin ben aldım bunları göze sokmak için değil tabi ama insan bi en azından ne gerek vardı sağolasın gibi bi cümle bekliyor çok tuhafıma gidiyor 4- çocuğumun akıllı uslu olduğunu söyleyemem ama o kadar da yaramaz sayılmaz buna rağmen telefonda olen biten anneannesi yanına gelince bir seviyorsa 10 kızıyor bakışından bile ayy ne şımarık çocuk be dediği anlaşılıyor içinden. 5- hep durumlar yaparlar kardeşleri ve kardeşlerinin çocuklarına özel yemekler özel piknikler yaparlar ben geleli 1 hafta oldu her gün kocası 9da ise gidiyor diye 8.buçukta zorla uyandırılıp domates peynirle kahvaltıya oturtuluyorum beni uyandırma desem bu sefer oğlum alıştığı için o saatte uyanıyor çocukla bi ilgilendiği yok maalesef ben bi saat fazla uyuyayım oglum da hemen benim yanıma geliyor tabi 6- oğlumla gerçekten hiç ilgilenmiyor tabiki ilgilenmek zorunda değil ama benim zoruma giden telefonda sen gelince söyle yapacağız böyle yapacağız deyip çocuğu heveslendirip hayal kırıklığına uğratması….
Biraz daha dişimi sıkıp sonra zaten gideceğiz diye mi düşünmeliyim yoksa içimden geçenleri söylemeli miyim bilmiyorum. Bu arada söylesem kesin üst levelden savunmaya geçer beni nankör konumuna düşürür
Bu arada annem 50 yaşında dinç çalışıyordu bir işte aşçı olarak ayrıldı oradan bayrama kadar çalışmayacaktı bu yüzden geldik yanına.
Nedeni annem tek başına yıllarca beni okuttu büyüttü gelin etti ben de kazandım okudum atandım memurum onların ikisi de asgari ücretle çalışıyor bi faydam olsun istedim zaten uzağımNeden bu kadar masraf yaptınız ki?
Daha ne kadar kalacaksınız mutlu değilsiniz eve dönmek daha iyi olmaz mı ?
Siz bilirsiniz tabi ama anneniz teşekkür dâhi etmemiş. Ne kadar kalacaksınız daha çok mu?Nedeni annem tek başına yıllarca beni okuttu büyüttü gelin etti ben de kazandım okudum atandım memurum onların ikisi de asgari ücretle çalışıyor bi faydam olsun istedim zaten uzağım
Kuzenimin de düğünü var çarşamba günü. Sonra da bayram çok yaklaşmış olacak gitmeye kalksam olay olacak hemen gitmek istiyorsun hayırsız evlat gibi vs bilmiyorum ne yapacağımı
Bayramın ikinci günü falan gideceğimSiz bilirsiniz tabi ama anneniz teşekkür dâhi etmemiş. Ne kadar kalacaksınız daha çok mu?
Çocuğunuz lütfen sizin dışınızda kimseyle yatmasın. Gözünüz çocuğunuzda olsun lütfen!Tek çocuğuyum annemin. 30 yaşındayım ve 5 yaşındaki oğlumla onun evine tatile geldim. Kendisi babamla boşandı yıllar önce ve evlendi. Babamla zaten görüşmediğim için annemin evinde kalıyorum. Kendisi aynı zamanda anneanneme bakıyor.
Yaşlı dediğiniz insan elli yaşında.Yapmayın Allah aşkına. Gayet genç bir yaş...Elbetteki torunuyla ilgilenebilir. Zayen senede bir anca geliyorlar benim anlamadığım. Benim annem çok daha yaşlı, sagolun çok güzel ilgilenir. Sevdiği yemekleri yapar.Çocukla sürekli görüşmediği için yaşlı birinin çocukla aynı enerjide olmaması normal. Hem de yatılı bu kadar gün çok zor. Kafasını kaldırmaz. İnsanlar yaşlılar ve haklılar.
Yani siz de eğer rahat değilseniz daha fazla kalmayın orada. Hem eğer sizden para talebi yoksa ödeme yapmayın. Alın oğlunuzu izmir'i gezin.
Hem neden çocukla uyumak istememesine şaşırdınız. Kadıncağız rahatça uyuyordur, hem belki gece uyanacak çocuk, belki eli kolu çarpacak.
Harcamaları boşuna yapmışsınız .o para ile günü birlik gezip çocukla güzel vakit geçirebilirsiniz.Tek çocuğuyum annemin. 30 yaşındayım ve 5 yaşındaki oğlumla onun evine tatile geldim. Kendisi babamla boşandı yıllar önce ve evlendi. Babamla zaten görüşmediğim için annemin evinde kalıyorum. Kendisi aynı zamanda anneanneme bakıyor.