anneme sinir olmakla haksız mıyım?

sinir olmakta haklisiniz. anne sonucta bisey de denmez. ben de lisedeyken onemli sinavlardan 1 gun once devamsizlik yapardim ki sinava calisayim. annem okula gitmedigim gunler mutlaka perde yikardi. ne krizler gecirirdim. aklima geldi :)
valla ben pek anne bir şey denmez demiyorum hiç hoş şeyler yaşamıyoruz karşılıklı. Ne o tamam artık susayım diyo ne ben. eve gelince yine konuyu açtı sanki ben suçlu gibi çocuğun koluna sebep oldun nerden bulaştın bu çocuğa bilmiyorum diye. konuyu yine kendi kızını elin kızına bakıcı etmeye ve arkadaş seçimime getirdi. Ondan sonra sanki sevgilim olunca hayatımı değiştirmem gerekiyor gibi saçma sapan vaazlarını dinledim. Sonra diyor ki ben karışmam hayat senin hayatın ama ayrılınca benim başımda ağlayıp durma yani insan der ki kızım sen kimse için kendini değiştirme. ama benim annemin kafasında yatan şey ben evlenmeye karar verdim diye dünyanın en olgun insanı olup çevremdeki insanları değiştirmem. Ya gelmiş bana bizim yanımızda 5 dk bile oturmadın diyor yok yüzük takmıyorsun bilmem ne. Resmen ilişkim ciddiye binince kendi kaynanam yetmiyormuş gibi başıma kaynana kesilmeye başladı. Elli kere konuştum ben kendimi bir erkek için değiştirmem kısıtlanamam diye. zaten misafir konusu benim en sinir olduğum konudur evimize sürekli habersiz misafir gelir gider. Bir şey diyemiyorum da artık ona. Bazı anneler öyle malesef

Zaten evlenecekmişsin konu sahibesi çıkıp gideceksin nasılsa düşünüp de sinirini bozma derim.
iyi de evlenmeme daha var yani. Kaldı ki zaten evleneceğim diye boş veremiyorum güven olmaz böyle şeylere gelin ata binmiş ya nasip demiş. İlerde evlenip bu eve yine geleceğim zamanlar olacaktır illa o zaman da kızım damadım geldi demeden doldurur eve insanları. Sorun bu misafir olayı değil genel olarak annemin benim huzurumu istemiyor oluşu sanırım.

Bence çoğumuz hayır demekte zorlanıyoruz. Benimde misafirim geldiği zaman annemin hayır diyemediği aynı anda birden fazla misafir ağırladığımız oldu bende çok sinir olmuştum. Bu bana çok garip gelmiyor.

Ama küçük bir çocuğu yetişkin insanların arasına bırakmak çok garip. İstediği kadar ağlasın ne münasebet gidip koca koca insanların yanında oturacak, onlarla kar oynayacak. Kadın resmen kendi bebesini başından atmış. İyi bir ders olmuştur kadına bir daha çocuğunu bırakmaz. Tabiki çocuğun canının yanmasına üzüldüm.

İşte annemler için eve zaten sürekli misafir gelir ama bir kere ya bir kere misafir çağırmışım o da kendi evimize bile değil ayda yılda bir gidilen yaylaya. Annem bir de hiç sevmez yaylayı. Kar şehre de yağdı burda çocuğu çok istiyorsa oynayabilirdi hastayım gitmeyelim diyebilirdi. Bir de başına bi şey gelir düşer vs dememden sonra gidip şak diye kolunu kırması sanki benim şom ağzım yüzünden olmuş gibi geliyor. Hala bana annem gelip bir çocuğa sahip çıkamadın diyor sanki o çocuğa bakmak benim sorumluluğum gibi. İnsan kendi kızına el için nasıl böyle muamele yapar ya ilaç bıraktığımı biliyor zorlandığımı biliyor takıntı yaptığımı bildiği halde bilerek kötü hissedeyim diye üstüme geliyor. Gerçekten de çok üzüldüm bugün yataktan hala çıkamadım yani çocuğun kolu gitti. Bir daha tövbe zaten bu eve misafir getirirsem. Evlenince kocamı dahi getirmem gider otelde kalırım ondan sonra bekler beni gelecek diye. tabii şimdiden emekli oluyorum ben oraya gelirim diyor ama

Her anne kendi çocuğuna bakmakla sorumlu. Çocuk konusunda hiç kendinizi suçlamayın. Anne ilgilenmek zorundaydı. Size emanet edilmiş bir çocuk değil ki, kaza ihtimali zaten çok yüksek.

Anneniz ile ilişki dinamiginizi en iyi siz bilirsiniz ama zorlanıyorsanız zorlanıyorum diyin, üzüyorsun beni diyin. Kırmadan içinizi dökün.

diyorum zaten senin benimle zorun ne niye böyle yapıyorsun niye bana hayatı zehir ediyorsun niye çocuğu başıma attınız diye hemen drama queenlik NAPTIM BEN SANA NAPTIM SIRTINDA TAŞ MI TAŞITTIM NANKÖR EVLAT KADAR ZORU YOK ŞU HAYATTA DİYE TRİPLERE GİRİYO

Gayet haklısınız elbette gelene gelme demek zor olabilir ama bu gün olmaz yarın buyrun demek zor değil

Ben bu sözleri biliyorum

Ay klasik anne acındırması hepimize yapıldı aynısı kelime kelime aynı hatta

Gerçekten haklısınız yani. Ama aynı evde yaşadığın sürece mecbur katlanacaksın. Ayıp etmiş annen biraz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…