Anneme karşı hissettiğim vicdan azabı

melegimsiii

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
7 Ocak 2025
6
1
1
25
Merhaba. Bu platformdaki annelerin bu konuda düşüncesi benim için çok önemli. Ben annesi tarafından tek başına büyütülmüş bir kızım. Annem ve babam boşandı.Onu çok seviyorum onun da benden başka kimsesi yok. Evlenmeyi düşünmedi aslında çok güzel bir kadın ve yaşı da uygun.Sayesinde güzel bir okul bitirdim ancak henüz çalışmaya başlamadım. Okul bitmeden önce annem ve kendim için hep hayal kurardım işe girince, para kazanmaya başlayınca onunla yurt dışına gitmek, tüm ülkeyi gezmek gibi. Mezun olduktan sonra erkek arkadaşim oldu 3 senedir devam ediyor. Benim sınavlara hazırlık sürecim olduğu için henüz işe başlamadım. Ama ben işe başladıktan sonra hemen evlenmeyi düşünüyoruz. Yani işe girme süreciyle birlikte 2 sene var en fazla. Bu süreçte erkek arkadaşımla çok olan yapıyoruz şuraya buraya gideriz şunu yaparız falan diye. Ama ben hevesle cevap veremiyorum çünkü hep içimde anneme karşı vicdan azabı duyuyorum. Her yere onunla gitmem gerekir onu nasıl yalnız bırakırım evlenince ona nasıl biz yurt dışına gidiyoruz veya şuraya gezmeye gidiyoruz falan derim diye düşünüp duruyorum. Annemi her yere dahil etmem gerektiği hissi beni çok üzüyor. Onun da evlenip bir aile kurmasını istiyorum. Eşiyle vakit geçirmesini mutlu olmasını. Sanki benim ondan ayrı bir şeyler yapmak yanlış geliyor. Onun içinde kalırmış üzülürmüş gibi hissediyorum. Bu düşüncelerle geleceğe dair hayal kuramıyorum.

Boyle duusnmen normal ama 35 yasindayim atanamadim evlendim hala icimde kalir anneme bir sey yapamadigim hala elleri uzerimdedir sana tavsiyrm meslegini eline al ve oyle evlen erkek milleti kör kutukte olsan evlilikte her sey sevgililik gibi olmayacak 7 yillik evliyim 2 bucuk yasinda oglum var her sey cok degisti cok sukur idare ediyorum esimi de seviyorum ama sevgililik baska eslik baska oluyor tekrar tavsiyem isini al ve icinde kalmasin annenle gez toz eglen ve karsina al evlenecegin zaman konus sen de yalniz kalma anne istersen diye belki sen gidince o dusumce kafasina yatar ama yine de sanmam kafasi dinleyecektir annen yastik degisir kader degismez derler sevgilin beklesin zira evlenirsen de ben annemle tatile de giderim senden ayri gezmekte isterim vs de sen annenle mutlulugunu once yasa ukte kaliyor bak ben arada aglarim atan calis oyle evlen lutfen koca bulunur ama anne baba bulunmaz annem der ki ağ it gider kara it gelir cok dogruymus bir de ailesi oglundan iyiyse evlen yoksa asla evlenme asla gorgusu kulturu olsun durusu olsun ailesinin yoksa doner tatiline bile laf ederler yasadim

Bu düşünce sağlıksız bi düşünce aslında. Aynı şekilde erkek düşünse karısıyla tatile giderken annesinde aklı kalsa dahil etmediğinde kötü hissetse bağımlı anneci bir erkek bundan koca olmaz derdik. Bu derece bağımlıyken sağlıklı bi evlilik yapamazsınız.
Anneniz evlenmemiş olsada kendine ait bi hayatı olması gerekirdi arkadaşları dostları vs. İlla kocayla gezilmiyor. Benim annemde boşanmış bir kadın, evlenmedi ve kendine ait aktif bi hayatı var. Arkadaşları dostları etkinlikleri kusları bitmiyor.
Siz anne değilsiniz anneniz sizin sorumluluğunuz değil. Yetişkin bir kadın ister evlenir ister hayatına bakar. Bir anne en önce çocuğunun mutluluğunu ister. Çocuğu eşiyle mutluysa zaten içi kalmaz

Evleneceğiniz kişi de sizin gibi annenize değer verir severse, yine annenizle ilgili kurduğunuz hayalleri gerçekleştirebilirsiniz.
Evlilik buna engel birşey değil..

Yani yasinjz genc en azindan bir senenizi annenize ayırabilirsiniz yedirin icirin gezdirin giydirin. Ben calisma hayatina baslayinca cantasindan şalina kadar en iyisini alirdim. Ayagi rahat etsin diye en iyi botu sicak tutsun diye en iyi monta kadae gunlerce dusunurdum sinema tiyatro konser turlar hepsini yasattm. Hala genc ve diridir. Evlendim asla aksatmadim internetten hediyeler gönderdim arada cilt bakimina götürürum yemegi disarda yediririm. Zaten gecmiste cok cekmis neden mutlu olmasin. Benim annem hakediyor mesela mutlu olmayi. Kocama laf kalmadan hepsini kendi paramla yaptim .o yuzden mutlaka once parani kazan. Yada bastan sevgilinke konus. Annene her daim sahip cikacagini bilsin.

Ne mutlu size ben yapamadim ama.okuyinca mutlu oldum,

Kendisi de arabalı bir insan geziyoruz birlikte de kafadır. Ben söylediklerinizin hepsini yapacağım ev dahi almayı düşünüyorum ancak mesele eşimle gitmek istediğim bazı yerler onun da için de kalır mı yalnız hisseder mi şeklinde düşünceler. Yoksa kendisi de benim anneme maddi olarak yapacağim şeylere karışmaz

Niye alelacele evlenmek zorundasin anlayamadım. Annenle gez, gençsin kendi paranı ye... biraz hayatın tadını çıkar bu zanlatın bir daha gelmeyecek.

Ee hayalleriniz oysa önce annenizle olan hayallerinizi gerçekleştirin sonra evlenin

Ee hayalleriniz oysa önce annenizle olan hayallerinizi gerçekleştirin sonra evlenin
Önceden evlenmeyi hiç düşünmezdim erkek arkadaşim bana evliliği dahi düşündürdü seviyorum ve evlenmek isterim ben işimi elime aldıktan sonra 28 ı bulacak yaşım da

Beni yanlis anlama ama guvenme yarin kendi annesine de yapar sonra maddiyat catirdar laf olur her sey olabilir evlilikte o yuzden sen evlenmeden once hallet ukte kalmasin dusunmez anneler senin mutluluguna sevinir ama maksat ani biriktirmek olsun

Önceden evlenmeyi hiç düşünmezdim erkek arkadaşim bana evliliği dahi düşündürdü seviyorum ve evlenmek isterim ben işimi elime aldıktan sonra 28 ı bulacak yaşım da
Niye alelacele evlenmek zorundasin anlayamadım. Annenle gez, gençsin kendi paranı ye... biraz hayatın tadını çıkar bu zanlatın bir daha gelmeyecek.

Beni yanlis anlama ama guvenme yarin kendi annesine de yapar sonra maddiyat catirdar laf olur her sey olabilir evlilikte o yuzden sen evlenmeden once hallet ukte kalmasin dusunmez anneler senin mutluluguna sevinir ama maksat ani biriktirmek olsun
Biz zaten şu an da anı biriktiriyoruz ama önünde sonunda evleneceğiz ve belki evlenmeden gitmeye gücümün yetmediği yerlere eşimle gidebileceğim maddiyat açısından. Ben evlilikten sonraki süreci söylüyorum

Anneniz evde yalnız kalacak ve siz egleneceksiniz diye içinize sinmiyor
Sizi anlıyorum
Zor bir durum
Ancak bunu erkek annesi icin yaptığında nasıl evliliğini etkileyecekse sizde de etkileyecektir.
Üstelik zamanla evleneceğiniz adam da annenize karşı soguyacaktir
Dilerim annenizin karşısına kıymetini bilecek iyi bir eş çıkar ki sizde kendi hayatınıza daha rahat odaklanabilirsiniz

Bende benzer dusuncelerdeydim. Zorluklarla okutup buyuttuler. Guzel yerlere gitsinler, guzel yerlerde yesinler icsinler istedim. Cok sukur elimden geldigince turlara goturdum, gezdirdim, tatillere cikardim. Kendim biryere gittiysem meshur neyi varsa alip getirdim onlarda yesin diye. Simdi evliyim ara sira keske suraya da goturseydim, ölmeden gorseler diyorum. Bu duygu hic gecmiyor.
Sizde 1 yil en azindan ayirabilirsiniz annenize veya evlenince annenizle h.sonu biyerlere basbasa kacabilirsiniz. En kotu biletini alir yollarsiniz, turlarda ben kadin arkadas gruplarina cok rastliyordum. Sosyallesmiste olur.

Anladim sen ani biriktiriyorsan zaten maddi durumunda olunca daha guzel seyler yaparsin ne mezunusun bilmiyorum ama umarim cabuk atanirsin veya calisirsin evlilikten sonraki surectede emin olun annenizde ukte kalmaz senin mutlulugunu ister umarim gonlune gore olur

Hımmm, neden hep birlikte gezmiyorsunuz ki? Yani her yere değil ama bir ülkeye beraber gidebilirsiniz bence. İlla evlencem diyorsanız her daim yalnız eşimizle gitmek durumunda değiliz her yere
Bu arada biz yaptık zamanında. Eşim ve benim annem babamla hep birlikte tatil yaptık. Güzeldi bence.

Evlenene kadar fırsat buldukça bir şeyler yaparsınız annenizle. Evlendikten sonra da her şey bitmiyor tabi ki. Yeter ki imkanınız ve anlayışlı bir eşiniz olsun, yine annenizle güzel vakit geçirecek fırsatlar bulursunuz. Anneniz sizin mutluluğunuzla da mutlu olur zaten merak etmeyin.
Ben 13 yıllık evliyim, bir yanım hep annemi, babami düşünür, mutlu olacakları şeyleri kollarım yapmak icin. Siz anneniz yalnız olduğu için ekstra hassas olabilirsiniz ama evlenince de yapılacak bir sürü şey var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…