Anneme düşkünüm

bir de 12 yaşında çocuğun okulu yok mu

biraz orada biraz burada yaşayamaz ki

Sizin paranız vardır, nişanlınızın durumu iyidir, nişanlın anlayışlıdır sana bir şey demeyebilir ama belki kardeşinin nişanlısının maddi durumu iyi değil, belki kardeşin para konusunda rahat bir gelecek görmüyordur parası dursun istiyordur sonuçta düğünde az masrafla olmuyor.

Köyden işe gitmek zor diye işten çıkmışsınız abla kardeş, yani neden o zaman şehre taşınıp ev almadınız ki hem işiniz olurdu hem eviniz, hem de birikim yapmaya devam ederdiniz. Yani düğün öncesi yapılacak bir iş değil bu, hemen olsun bitsin ben istiyorumla olacak işler değil.

Bir de siz büyükşehirde değilmişsiniz annenize uygun fiyatlı kira+ faturalarla 1200 lirayı geçmeyecek bir ev bulun elindeki parayı zorlamaz, siz de kardeşinize cep harçlığı verirsiniz, arada market alışverişi yaparsınız

Ben anne hastasıyım bana sorma Ben anneme ölürüm diyenlerdenim valla tarafsız olamam. Ben tırnağına bin erkeği harcarım

Kadınların kayınvalide ile yaşamak istememesi bazı yasanmisliklardan kaynaklı. Kayinvalideler normal olsa, kendini efendi gelini köle olarak görmese anneler baş tacıdır. Beraber de oturulur, gidilip de gelinir
Aynı şekilde kız annelerinden de anormal davranan var tabiki.

Upuzun yazmışsınız ama annenizin ve kardeşinizin isteğinin ne olduğuna dair bir cümle yok. Hakkında karar verdiğiniz şey onların hayatı, değişecek olan düzen onların düzeni. Haftada bir gelebilirim yazmışsınız sanki çok uzak bir tarih gibi. Bu kadar sorun ediyorsanız bu sorunu çözemeden gerçekten evlenmeyin çünkü tahminlerim beni yanıltmıyorsa evlilik hayatınız boyunca da annemle az görüştüm, annem nasıl stresi yaşayacak ve eşinize yansıtacak gibisiniz.

Evet kabul kv’ler daha korkunc oluyorlar ama bazi kiz anneleri de ve hatta bazi gelinler de felaket ama biz burda kv’nin ozelliklerini bilmeden bile aaaa ev ev ustune olmaz diyoruz. O yuzden fikrim ayni

Kışın ne yapıp edip yanınıza alın yazım köyde kalsın..Bu yastan sonra köye alısmıs kadın sehirde yapamaz bunalır.

Ayni evde yasamak olmaz sadece kışın bile olsa, ama ev meselesini çok iyi düşünmüşsünüz, 1+1 bahceli bir ev bile yeterli olur anneniz ve kardeşinize hem kardeşiniz icinde iyi olur, annenizde alışmak zorunda mecburen. Siz bile gidip gelmek sıkıntı diye çalışamıyorsunuz, bence kardeşinizin geleceği için önemli merkezde oturmak

Guzel düşünüyorunuz kardesinizle evlenmeden elinizden geleni yapin.Ama evlendikten sonra eşinizi mecbur kilmayin sorunlar oluşur siz kırılırsıniz.

Anneni umursamayan biri icin anneni mi birakacaksin kuzum?

Aslında küçük şehirdeyseniz ev fiyatları baya uygun diye biliyorum özellikle iç veya doğu anadolunun küçük şehirlerinden birindeyseniz bence birikmiş artı makul bi krediyle gayet rahat alınır diye düşünüyorum. Bence korkmayın alın borç ödeniyor

Anneye yardımı kötüleyenler var dünyaya çocuk getirmemek lazım sonra böyle hayırsız evlat oluyorlar işte. Allah böyle evlatlardan korusun
Çünkü neden kendi annelerine yardım etseler bu sefer eşleri de kendi annesine yardım etmek isteyince nasıl karşı koyacaklar? Yani olay aslında kendi anneleri de değil pek. Kaç kişi annesi zor durumda iken ya da babası neyse yardım etmek istemez ki. Ancak çok kötü çocukluk yaraları olan ya da vicdanı gece rahat uyumasına izin veren insanlar. Diğer türlü imkanı yok bence.

çeyiz parasi aldiginizda annenizin maasindan 24 ay kadar kesinti yapilmaya devam edilecek biliyorsunuz degilmi
kalan parayla anneniz ev almis olsanizda sehirde idare edebilirmi

Gel seni bir kucaklayayım
Afferin sana,işin gücün rast gitsin,1 kuruşun 500 000 olsun insallah.

ya bişey anlamadım, konu sahibi babasının hastalığı yüzünden maddi sıkıntıya girip 4 yıl önce şehirden köye geldiklerini söyledi, bu arada da bir ev parası biriktirmis şimdi ev alayım diyor? niye biriktireceğine baba sağken şehirde düzeni korumak için destek olmamış da biriktirmiş, üstelik ablasıyla şehirde düzenli işlerini bırakıp, köye yerleşmelerine izin vermiş? veya şimdi noldu da ev alası geldi? 3000 emekli maaşı alan var mı? kafamda deli sorular

Annen şehirde napacak hep siz gelip gidin diye bekleyecek çevre yok alıştığı yaşam yok.
Bence parayla oturduğunuz ev kendilerininse oraya bakım yapın. Camı çerçevesi eskiyse değiştirin. Isınmaları için banyoya uygun teçhizat alın vs.

Benim babam işçi emeklisi 3000 maaş alıyor çünkü kendisi zamanında primlerini en yüksekten ödetmiş. Ama anneannem dedemden kalan maaşı alıyor onu biraz kesiyolarmış 1300 falan alıyor. Desem hayatta olsa belki 2000 civarı alırdı heralde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…