• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anneme düşkünüm

Kimseyi huzurundan etmeye gerek yok. Hayatını köyde geçirmiş bir kadını bir başına şehre , küçücük beton daireye tikmak, yıllarca bu uğurda kredi ödeyip belki yuvandaki huzuru bozmak falan güzel şeyler mi?
Bence çok mantıksız. Ev dediğin ha deyince birikmiş parayla alınabilecek bir şey de değil maalesef
Böyle bir çaba harcamak yerine kendine araba al, iki saatte geçen köy arabasını dert etmeden her fırsatta anneni gör, emekli maaşını çek ona götür, her ihtiyacı olduğunda uğra, bazen eşinin dediği gibi birkaç haftalığına yanına al...bence çok daha mantıklı olur. Eşleri ölen insanlari zorla şehre getirttirmek bana çok mantıksız geliyor. Benim annemler de öyle. Ananem gelmek istemiyor, yeşil köyüyle, balkonda durunca ona selam vermeden geçmeyen komşularıyla, arabayla geçerken selam verip korna çalan eş dostuyla, kapisini çalan milyon kişiyle kendi evinde coook mutlu. Annemlerse illaha 'yalniz kalma,gel' derdindeler (ki yalnız değil,o şehirde de Çocukları var). Kadıncağızi her kış getirip aylarca tutuyorlar. Betondan evde,konu komşuyu tanımaz, bir yere gitmek istese bacakları merdivenden inince çıkınca zonklar,babam gelince utanır TVde kanal 7 dizisini bırakır odaya çekilir,rahat edemez...yani neden kadının düzenini bozuyorsun ki?
Bence sizin olay da aynı sekilde. Annen şehirde mutlu olamaz. Onun hayatı,çevresi orada. Bırak da bari düzeni bozulmasın kadıncağızi.
Biz şehirde kiradaydık 4 5 sene önce zaten ama babamın hastalığı Borçları maddi olarak Bizi çöktürdü köye göç etmek zorunda kaldık yani annem öyle köy aşığı değil

Köydeki ev sizin mi kiralık mı?

cok tatlı bır ınsansınız ınsallah cok mutlu olursunuz
annenızın tum hayatı koyde gecmıs tum eşi dostu orda koyden ayrılmak ıstemez
kısın soguklarda gelıp bıraz kalır sızde belkı
belırlı bır yas ustu ınsanlar ozellıkle evınden baska yerde rahat edemıyor cocugunun evı bıle olsa
sız ustunuze dusenı yapmaya hazırmıssınız cabalamıssınız ıcınız rahat olsun hele bır evlenın bıraz zaman gecsın duruma bakarsınız

Ben de şu an için uygun yollu bir eve kiraya çıkmasının daha mantıklı olduğunu düşünüyorum ama tabi siz en iyisini bilirsiniz. İnşallah hakkınızda hayırlısı olur, ben olsam ben de sizin gibi düşünürdüm.

Kardesiniz yanasmiyorsa şimdilik size yakin bir yere kiraya gelmesi daha uygun olur.

Aydan aya erzaga da yardım ederseniz kışı en azından rahat geçirir.

Belli mi olur belki ileride ev alırsınız annenize.
+1

Ya minoş kalbinizi severim.Çok merhametli ve sevgi dolusunuz.Uzun vade de yıpratıcı birşey herkes için en iyisini düşünen olmak.
Anneniz şanslı ne güzel evlat yetiştirmiş.Dediğiniz mantıklı olsada bende kendi şartlarına alışmış birinin düzen değişikliğinde ne hissedeceğini bilemiyorum.Yani bu dediklerinizi anneniz biliyormu?Gelirse yapabilir mi ?Bence birlikte konuşup ortak bir sonuca varın belki taşınmak dışında annenizin evini daha iyi konuma getirebilirsiniz.Yalıtım,tadilat v.s. gibi düzenlemelerle.Ayrıca mutluluklar dilerim şimdiden.:KK200:

Yapar neden yapamasın kışın da köyde evde oturuyorsunuz dışarda 1 metre kar falan oluyor :S
Yapar tabii ki. Olmadi kışın şehirde yazın köyde geçirir. Alışıktır ne demek ya. Belli bir yaştan sonra soba yakmak o soğukta durmak. Sıcak odadan çıkıp soğuk mutfakta bulaşık yıkamak kolay mı? Böyle yazanlar köyde yaşamamış soba yüzünü de ej son çocukluğunda gören kişiler büyük ihtimalle. Yani alışmak diye bir şey yok. Hele belli bir yaştan sonra giderek zorlaşır o. Uzaktan konuşmak o kadar kolay ki. Ben sizi anlıyorum. Ama kardeşiniz sizin gibi düşünmüyorsa yapacak çok da bir şey yok. Hem eşiniz kabul ediyorsa kiralık ev turun kime ne. Burda eşinin annesine bir gıdım yardımı çok görenlere gelip eşin ne der vs diyor. Insanda vicdan olsun yeter. Cidden iyilik yapınca daha fazlası geliyor ama insanlar daha nisanlilikya el gini görmeye başladığı için esin ailesini bunu göremiyorlar. Hayırlı evlat olmak başka şey ya. Evlensen de ananı babanı unutmamak

Sahsen kvdeye ve kayinpedere nasipse ev yaptirsam yanina onlar icin de ayri bir yer isletmek istiyorum. Aile büyüklerimizin rahat ettiklerini bilmek isteriz. Bunun icin ama gönülleri olmasi gerekir. Annenizin köyden gitmek istememe sebebi ne? Cevresi mi? Gecim korkusu mu? Köydeki evde dogalgaz yoksa bile hayatlarini kolaylastiracak degisiklikler yapabilmezmisiniz?

Yapar tabii ki. Olmadi kışın şehirde yazın köyde geçirir. Alışıktır ne demek ya. Belli bir yaştan sonra soba yakmak o soğukta durmak. Sıcak odadan çıkıp soğuk mutfakta bulaşık yıkamak kolay mı? Böyle yazanlar köyde yaşamamış soba yüzünü de ej son çocukluğunda gören kişiler büyük ihtimalle. Yani alışmak diye bir şey yok. Hele belli bir yaştan sonra giderek zorlaşır o. Uzaktan konuşmak o kadar kolay ki. Ben sizi anlıyorum. Ama kardeşiniz sizin gibi düşünmüyorsa yapacak çok da bir şey yok. Hem eşiniz kabul ediyorsa kiralık ev turun kime ne. Burda eşinin annesine bir gıdım yardımı çok görenlere gelip eşin ne der vs diyor. Insanda vicdan olsun yeter. Cidden iyilik yapınca daha fazlası geliyor ama insanlar daha nisanlilikya el gini görmeye başladığı için esin ailesini bunu göremiyorlar. Hayırlı evlat olmak başka şey ya. Evlensen de ananı babanı unutmamak
Bende bundan bahsediyorum kışın köy hayatı çok zor her sabah soba yakmak soğukta banyo yapmak Çok zor,ve civarda köyde yaşayan çok insan var yazın gelirler kışın şehire inerler kışın köyde kalan insan yoksulluktan kalıyor genelde.Kira işini bende düşünüyorum ama kira öder gibi ev sahibi olmak daha mantıklı geliyor

Bende bundan bahsediyorum kışın köy hayatı çok zor her sabah soba yakmak soğukta banyo yapmak Çok zor,ve civarda köyde yaşayan çok insan var yazın gelirler kışın şehire inerler kışın köyde kalan insan yoksulluktan kalıyor genelde.Kira işini bende düşünüyorum ama kira öder gibi ev sahibi olmak daha mantıklı geliyor
Iyi düşünüyorsunuz ama kira öder gibi ev sahibi olmak diye bir şey yok ne yazık ki...

Sizi çok iyi anlıyorum köyde olmasa bile aynı düşünceleri bende yaşadım ki kardeşim de yoktu ama ne oluyo biliyo musunuz evlenince evinize öyle bi alışıyorsunuz ki anne başımızın tacı canımız ciğerimiz tabii ki ama eş anneden önce geliyor ilk başlarda çok ağlardım annem yalnız kaldı diye ama sonra alıştık o da ben de hatta şimdi gel diyo gidemiyorum işimden gücümden ha demeye bence annenize bir ev tutun 1+1 o şekilde idare edebilirler bence kiralar ne kadar bilemiyorum tabi yaşadığınız yerde ama Büyükşehir değilse kesenize uygun bi ev bulmak zor olmaz sadece para birikmez o şekilde ama siz annenizle olmuş olursunuz he olmadı mı alışamadılar mı o zaman köydeki evinize döner anneniz ben orada rahatım der belki kim bilir insanoğlu nelere nelere alışıyor zamanla..çok ince düşünürseniz kendinizi yorarsınız bırakın su akar yolunu bulur..Allah beterinden saklasın

bu kadar uzuluyorsan evlenmeseydin? alsaydın anneni kardesini büyük bir sehirde ise girseydin? ev vs alıp evlenseydin en olmadı? kardesinizin birikimine göz dikmissiniz? mesela evlenince calısın öyle alın annenize ev bu da bir secenek? hem kendine yol ciz hem üzül. bu ne perhiz bu ne lahana turşusu?
Kardeşinin çalıştığına göz dikmiş üslubunuz hiç hoş değil. Kardeşi de yardımcı olsun bi zahmet

Allah güzel kalbinize göre versin çok güzel dusunmussunuz bence nisanliniz gel desede olurmu kendi evi gibi zaten bir birikimim var diyorsunuz ev alın çok mantıklı kardeşin istemiyorsa sen altından kalkabileceksen al hiç düşünme ne demek koydeki insan şehirde yapabilecekmi pekala yapar alışır neden olmasın sadece evi kendi üstüne al senin emeğin senin kazancın Allah kalbine göre versin...

Back