• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anneme düşkünüm

Her çocuk ailesine bakmakla yukumlu degil. Ne demek bir zahmet yardımcı olacak? Zurna zırva dusunceler..
Yahu kimse yükümlü değil demiyor. Ama insanın vicdani rahat etmiyor işte. Güllük gülistanlık mı yaşıyor sanıyorsunuz her esin ailesi. Zorla kimse yardım edin demiyor zaten ama ederim diyen eş varsa ne merhametli eşim var deyip şükredersin işte. Sizlere kalsa evlenince aileyi satsın. Ayda bir görsün falan Yani. Olayınız bu olur

Her çocuk ailesine bakmakla yukumlu degil. Ne demek bir zahmet yardımcı olacak? Zurna zırva dusunceler..
Bu nasıl bir düşünce o zaman her aile de çocuğuna bakmak zorunda değil ,Evet ÇocukLar bakıma muhtaç büyüklerimizde bakıma muhtaç olabiliyor.İnsan insana muhtaç kısaca

Yahu kimse yükümlü değil demiyor. Ama insanın vicdani rahat etmiyor işte. Güllük gülistanlık mı yaşıyor sanıyorsunuz her esin ailesi. Zorla kimse yardım edin demiyor zaten ama ederim diyen eş varsa ne merhametli eşim var deyip şükredersin işte. Sizlere kalsa evlenince aileyi satsın. Ayda bir görsün falan Yani. Olayınız bu olur
Bu nasıl bir düşünce o zaman her aile de çocuğuna bakmak zorunda değil ,Evet ÇocukLar bakıma muhtaç büyüklerimizde bakıma muhtaç olabiliyor.İnsan insana muhtaç kısaca
Anladıgım kadarıyla iki yetiskin kız kardes var, evlenecekler. biri paraları katıp karıştırıp anneme ev alalım diyor. Digeri de haklı olarak sahsına ait olan parayı kendi icin kullanmayı istiyor. Burada birinin annesine ev almayı istemesi kadar digerinin kendi hayatına bakmak istemesi olagan bir durum. Benim kızdıgım nokta madem anneni o denli dusunuyordun ve huzursuz olacaktın neden bir şeyleri yoluna koymadan evlendin, simdi tüh vah diyorsun. Ben eş vs hic söz etmedim ayrıca. konu sahibinin olayları tutumuna yükseldim. Ve evet konu sahibi cocuk sahibi olmaya karar verdiysen cocuk bakabilecek kapasitede olman gerekir, aklının bir kenarına yaz bunu madem evleniyormussun.

Şu hikayeyi bi erkek yazsa tefe koyardık bi zahmet evlenmeyip yakma el kızının başını diye. Bu kadar dertleniyorsanız evlenmeyip şehre taşının , annenize krediyle ev alın beş yıla iyice kolaylayın borcunu. 35 inde evlenirsiniz , böyle herkesi kayırıyormuş gibi düşünüp müstakbel eşinizi, kızkardeşinizi herkesi fazladan sorumluluk altına sokmayın.

Anladıgım kadarıyla iki yetiskin kız kardes var, evlenecekler. biri paraları katıp karıştırıp anneme ev alalım diyor. Digeri de haklı olarak sahsına ait olan parayı kendi icin kullanmayı istiyor. Burada birinin annesine ev almayı istemesi kadar digerinin kendi hayatına bakmak istemesi olagan bir durum. Benim kızdıgım nokta madem anneni o denli dusunuyordun ve huzursuz olacaktın neden bir şeyleri yoluna koymadan evlendin, simdi tüh vah diyorsun. Ben eş vs hic söz etmedim ayrıca. konu sahibinin olayları tutumuna yükseldim. Ve evet konu sahibi cocuk sahibi olmaya karar verdiysen cocuk bakabilecek kapasitede olman gerekir, aklının bir kenarına yaz bunu madem evleniyormussun.
Senin kendinle derdin var bence
Hiç sevilmemis gibi yüreğin ruhun.

Allah sizin gibi evlat nasip etsin, Allah razı olsun çok güzel düşünüyorsunuz. Hemen ev almak yerine kiralık bir ev bulsanız 1+1 onlara yeter aslında hem siz daha kolay ödersiniz sanki
Evet bencede sana yakın bi kira evde olur gelen maaş ile kira ödenir hem annende belki köyde iş yapacağına bi okulda temizlik yapar yada mutfakda anlıyor musun en güzel çözüm bu ne nişanlınla Aran ileride bozulur nede sen huzursuz olup aklın hep annende kalır. Bende anneme düşkünüm yerinde olsam bende bi çağre aramaya kalkardım. Aferin sana yaşın kaç bilmiyorum ama çok iyisin öpüyorum seni
Kira ev düşün mutlaka

Bence geç kalınmış bi karar. İşten çıkıp düğüne 5 kala yapmak biraz garip. Ablayla çalışırken şehirden ev alsanız hem ödemek kolay olurdu hemde köy uzak gidemiyoruz demişsin, işten çıkmanız gerekmezdi. Şimdi evlilik üstü ablanızın elindeki birikimini almak istiyorsunuz, vermez. Ben olsam bende vermem. Nişanlımın/ eşimin annesiyle oturmam ya da annesine ev almam. Bence zamanlamanız çok yanlış.

Kafama çok taktığım bir olayı sizle paylaşmak istiyorum,nişanlıyım ilkbaharda düğünüm olacak.Biz 3 kız kardeşiz en küçüğü 12 yaşında.Babam sizlere ömür.Ben ve ortanca kardeşim nişanlıyız.Sorun şu ki biz köyde yaşıyoruz evimiz sobalı ,Ulaşım kısıtlı Yani 2 saatte bir köy dolmuşu var.ben ilk baharda ortanca kardeşimde seneye yıl sonunda evlenecek .Evlendikten sonra annemle Küçük kardeşimi burda bırakmak çok zoruma gidiyor.Kışın gerçekten çok soğuk oluyor banyo yapmak felaket oluyor.Bi de annem pek dünya gözü açılmış bi kadın değil yani mesela gidip bankaya maaşını çekemez.Babam uzun yıllar hastalıkla mücadele etti Annemse babamın peşinde bi ömür harcadı kendini yetiştiremedi.Yani varımızı yoğumuzu babamın hastalığı için harcadık.Şükür babam vefat etmeden emekli oldu ve maaşıyla idare ediyoruz.Ve kardeşimle çalışıp biriktirdiğimiz bir miktar paramız var,köyden gidip gelmek zor olduğuniçin işe devam edemedik suan ikimizde evdeyiz.Kardeşim Büyük şehire evlenip gidecek bense bulunduğumuz şehirin merkezine yerleşicem.Nişanlımı çok seviyorum annenler gelsin bizle kalsın havalar soğuyunca diyor ama annem bunu kabul etmez,kardeşime şehirden bir ev alalım anneme diyorum çalışıp biriktirdiğimiz bir miktar para var ve yetim aylığı aldığımız için çeyiz yardımı alıcaz devletten ,bunları birleştirip ev alalım doğalgazlı şehirden diyorum Ama asla yanaşmıyor.Birikmiş paranın üzrine kredi çekelim Ben tüm birikimimi ortaya koymaya hazırım evlendikten sonra şehirde çalışıp kreDiyi öderim yeterki annemleri burda bırakmayalım diyorum,nişanlımda destek olacağını söylüyor ama asla bana destek olmuyor.Umrunda değil sanki.Onun düğünü 1 yıl sonra ,Şehire gitsek kendisi de çalışıp En azından kendi çeyizini hazırlayabilir,ama burda kalıp hazır parayı harcayıp evlenmek daha mantıklı geliyor sanırım.Annemde dünya iyisi bir insan bizim için saçını süpürge etmiş yanımda olsun haftada bir iki göreyim Her derdine koşayım istiyorum.Ama burda kalırsa uzak kalıcaz haftada bir gelebilirim ancak.Kardeşim burda idare eder kışın bana sana gelir idare ederiz kafasında ama ben bir düzeni olsun istiyorum küçük kardeşimin okulu var sonuçta ,sürekli bu konuyu düşünüp üzülüyorum.Annemle kardeşimle bareber yaşamk isterim ama nişanlımda ikimiz olalım ister.o boyle bişey yapmaya kalkışsa bende istemem gibi geliyor ki annemde gelmez,sizce nasıl bi yol izlemeliyim ,çok mu abartıyorum
Kışın soğukta gelir kısmını unutun o çok sacma herkesin evi düzeni var. Ama nişanlınıza da masaallah cok büyük incelik teklifi. Kardesinizistemiyorsa parasını katmak zorunda değil yapacak birsey yok. Anneniz ne diyor bu işe?
Sadece sizin parayı koyarak ev alınır mı.
Sadece sizin parayı koyup alınıyorsa alın. Kredi çekeceksiniz nasıl çekeceksiniz işsizsiniz?

Evet haklısınız ama ben sıcak evimde uyurken annemle kardeşimin bu dağın başında uyuduğunu bilmek beni ne kadar üzeceğinden bahsediyorum.

Eğer böyle düşünceniz varsa evlenmeyecektiniz şartları olgunlaştırmadan. Evlenip aynı evin içine erkek annesini ve kardeşini sokmak istese tüm kış şahsen kabul etmem. Kardeşiyle ev alacak olsa kardeşime kalsın diye yine beni mi beklediler diye düşünürüm. Vicdan yapıyorsanız merkeze taşınıp işe başlasaydınız ve birikim yapsaydınız biraz hazır parayı yemek yerine. Kardeşinizin parasını vermek istememesi de sizi ilgilendirmez. Onun hakkı, onun parası.

Nişanlınız şimdi gelip kalsınlar diyor ama bütün kış kaldıklarında azıcık yüzü düşse adamdan soğuyacaksınız. Bence o doğru bir karar değil.

Anneniz ne diyor bu konuda? Bana kalırsa en mantıklısı size yakın bir evde kirada oturmaları. Ev almak biraz boyunuzu aşabilir diye düşünüyorum. Sonuçta siz de yeni yuva kurmuşsunuz. Bir sürü paraya ihtiyaç olacak. Büyük ihtimal hemen bebek de olur.

Bir de ev borcu ödemekle iş bitmiyor değil mi?Mutfak masrafı, faturalar, giderler ne olacak? Siz kazandığınızı annenize harcarsanız eşiniz
bravo mu diyecek?? Bunları iyice düşünün ve nişanlınızın şu an her dediğine güvenmeyin. Evlendikten sonra düşüncelerinin çoğu değişiyor çünkü.

İlk kez bi konuyu okurken ağladım... İnan çok üzüldüm. Annemi düşündüm benim de 12 yaşında olan kız kardeşimi düşündüm. Ben de evliyim 2 yıl oldu yarım saatlik mesafede oturuyoruz. Çok şükür babam hayatta. Ama ben de anneme çok düşkünüm. Bazen kafayı yiyecek gibi oluyorum böyle onun sevdiği şeyi yerken bile istiyorum ki o da olsun. Çünkü benim annemin de gözü açılmamış. Tek başına dışarı bile yeni çıkıyor çok korkuyordu. Ne kadar güzel bi kalbin var. Allahım yuvanı mutlu huzurlu etsin. Ben bazen düşünüyorum babama bir şey olsa Allah korusun; boşanırım anneme bakarım falan diye saçma sapan şeyler geliyor aklıma. Hep gitmek istiyorum. Yarın öbür gün bir şey olduğunda KEŞKE biraz daha çok görseydim dememek için... Küçük kız kardeşime de çok düşkünüm. Varım yoğum onlar bu yüzden evlendiğim için bile pişman oluyorum.

Ustelik esinizden boyle bir iyilik istemeye hakkiniz yok. Ayni seyi erkek yapsa, kislari annesini eve getirse ya da kardesiyle ortak ev almaya kalksa dugun arifesinde burda bugun kk kiyameti kopaririz, ayni sey. Bizim annemiz gariban “anne” de onlarinki anne degil mi?
Aynı şeyi yazacaktım. Eğer eşinizin ailesine de ev alacaksanız olur. Hiç onların durumu iyi falan demeyin. Herkes çocuğunu çok zor büyütüyor. Eşinizden bir şey beklemeye hakkınız yok. Eğer çok istiyorsanız; evliliği erteleyip tek başınıza ev alıp ödeyin. Eşinizi buna mecbur tutamazsınız.

+1 ben de böyle aile aşığı insanların evlenmesini anlamıyorum. Aynı şeyi erkek yapsa demedikleri kalmaz; kadın yapınca ah canım ne merhametlisin oluyor. 🤷🏼‍♀️

İlk kez bi konuyu okurken ağladım... İnan çok üzüldüm. Annemi düşündüm benim de 12 yaşında olan kız kardeşimi düşündüm. Ben de evliyim 2 yıl oldu yarım saatlik mesafede oturuyoruz. Çok şükür babam hayatta. Ama ben de anneme çok düşkünüm. Bazen kafayı yiyecek gibi oluyorum böyle onun sevdiği şeyi yerken bile istiyorum ki o da olsun. Çünkü benim annemin de gözü açılmamış. Tek başına dışarı bile yeni çıkıyor çok korkuyordu. Ne kadar güzel bi kalbin var. Allahım yuvanı mutlu huzurlu etsin. Ben bazen düşünüyorum babama bir şey olsa Allah korusun; boşanırım anneme bakarım falan diye saçma sapan şeyler geliyor aklıma. Hep gitmek istiyorum. Yarın öbür gün bir şey olduğunda KEŞKE biraz daha çok görseydim dememek için... Küçük kız kardeşime de çok düşkünüm. Varım yoğum onlar bu yüzden evlendiğim için bile pişman oluyorum.
Bu yüzden evlenmekten pişman olma düşüncesi de hiç sağlıklı değil.. senede 15 20 gün ailemi anca görüyorum 3 senedir.. uzaktayım uçakla 2 saatlik mesafe ama böyle birseyi aklımın ucuna getirmem aileme de bağlıyım severim düşünürüm.
Yarım saatlik mesafe diyorsunuz.. arabayla 35 saatlik mesafemiz. Yani kendinize işkence olur bu bakış açısı sadece herkesin hayatının sorumluluğu kendi uzerindedir öncelikle.. 🤗

Son düzenleme:
Bu yüzden evlenmekten pişman olma düşüncesi de hiç sağlıklı değil.. senede 15 20 gün ailemi anca görüyorum 3 senedir.. uzaktayım uçakla 2 saatlik mesafe ama böyle birseyi aklımın ucuna getirmem aileme de bağlıyım severim düşünürüm.
Yarım saatlik mesafe diyorsunuz.. arabayla 35 saatlik mesafemiz. Yani kendinize işkence olur bu bakış açısı sadece herkesin hayatının sorumluluğu kendi uzerindedir öncelikle.. 🤗
Evet haklısınız ama işte bende başka türlü düşünemiyorum. Bu konu da çok hassasım elimde değil. Engel olamıyorum.

Aynı şeyi yazacaktım. Eğer eşinizin ailesine de ev alacaksanız olur. Hiç onların durumu iyi falan demeyin. Herkes çocuğunu çok zor büyütüyor. Eşinizden bir şey beklemeye hakkınız yok. Eğer çok istiyorsanız; evliliği erteleyip tek başınıza ev alıp ödeyin. Eşinizi buna mecbur tutamazsınız.
Aynen aynen. Hem evleneyim, hem anneme bakayim, kardesim de birikmisini versin vs. Ozetle her sey benim istedigim gibi olsun 🤦🏼‍♀️

Back