Biz şehirde kiradaydık 4 5 sene önce zaten ama babamın hastalığı Borçları maddi olarak Bizi çöktürdü köye göç etmek zorunda kaldık yani annem öyle köy aşığı değilKimseyi huzurundan etmeye gerek yok. Hayatını köyde geçirmiş bir kadını bir başına şehre , küçücük beton daireye tikmak, yıllarca bu uğurda kredi ödeyip belki yuvandaki huzuru bozmak falan güzel şeyler mi?
Bence çok mantıksız. Ev dediğin ha deyince birikmiş parayla alınabilecek bir şey de değil maalesef
Böyle bir çaba harcamak yerine kendine araba al, iki saatte geçen köy arabasını dert etmeden her fırsatta anneni gör, emekli maaşını çek ona götür, her ihtiyacı olduğunda uğra, bazen eşinin dediği gibi birkaç haftalığına yanına al...bence çok daha mantıklı olur. Eşleri ölen insanlari zorla şehre getirttirmek bana çok mantıksız geliyor. Benim annemler de öyle. Ananem gelmek istemiyor, yeşil köyüyle, balkonda durunca ona selam vermeden geçmeyen komşularıyla, arabayla geçerken selam verip korna çalan eş dostuyla, kapisini çalan milyon kişiyle kendi evinde coook mutlu. Annemlerse illaha 'yalniz kalma,gel' derdindeler (ki yalnız değil,o şehirde de Çocukları var). Kadıncağızi her kış getirip aylarca tutuyorlar. Betondan evde,konu komşuyu tanımaz, bir yere gitmek istese bacakları merdivenden inince çıkınca zonklar,babam gelince utanır TVde kanal 7 dizisini bırakır odaya çekilir,rahat edemez...yani neden kadının düzenini bozuyorsun ki?
Bence sizin olay da aynı sekilde. Annen şehirde mutlu olamaz. Onun hayatı,çevresi orada. Bırak da bari düzeni bozulmasın kadıncağızi.
+1Kardesiniz yanasmiyorsa şimdilik size yakin bir yere kiraya gelmesi daha uygun olur.
Aydan aya erzaga da yardım ederseniz kışı en azından rahat geçirir.
Belli mi olur belki ileride ev alırsınız annenize.
Yapar tabii ki. Olmadi kışın şehirde yazın köyde geçirir. Alışıktır ne demek ya. Belli bir yaştan sonra soba yakmak o soğukta durmak. Sıcak odadan çıkıp soğuk mutfakta bulaşık yıkamak kolay mı? Böyle yazanlar köyde yaşamamış soba yüzünü de ej son çocukluğunda gören kişiler büyük ihtimalle. Yani alışmak diye bir şey yok. Hele belli bir yaştan sonra giderek zorlaşır o. Uzaktan konuşmak o kadar kolay ki. Ben sizi anlıyorum. Ama kardeşiniz sizin gibi düşünmüyorsa yapacak çok da bir şey yok. Hem eşiniz kabul ediyorsa kiralık ev turun kime ne. Burda eşinin annesine bir gıdım yardımı çok görenlere gelip eşin ne der vs diyor. Insanda vicdan olsun yeter. Cidden iyilik yapınca daha fazlası geliyor ama insanlar daha nisanlilikya el gini görmeye başladığı için esin ailesini bunu göremiyorlar. Hayırlı evlat olmak başka şey ya. Evlensen de ananı babanı unutmamakYapar neden yapamasın kışın da köyde evde oturuyorsunuz dışarda 1 metre kar falan oluyor :S
Bende bundan bahsediyorum kışın köy hayatı çok zor her sabah soba yakmak soğukta banyo yapmak Çok zor,ve civarda köyde yaşayan çok insan var yazın gelirler kışın şehire inerler kışın köyde kalan insan yoksulluktan kalıyor genelde.Kira işini bende düşünüyorum ama kira öder gibi ev sahibi olmak daha mantıklı geliyorYapar tabii ki. Olmadi kışın şehirde yazın köyde geçirir. Alışıktır ne demek ya. Belli bir yaştan sonra soba yakmak o soğukta durmak. Sıcak odadan çıkıp soğuk mutfakta bulaşık yıkamak kolay mı? Böyle yazanlar köyde yaşamamış soba yüzünü de ej son çocukluğunda gören kişiler büyük ihtimalle. Yani alışmak diye bir şey yok. Hele belli bir yaştan sonra giderek zorlaşır o. Uzaktan konuşmak o kadar kolay ki. Ben sizi anlıyorum. Ama kardeşiniz sizin gibi düşünmüyorsa yapacak çok da bir şey yok. Hem eşiniz kabul ediyorsa kiralık ev turun kime ne. Burda eşinin annesine bir gıdım yardımı çok görenlere gelip eşin ne der vs diyor. Insanda vicdan olsun yeter. Cidden iyilik yapınca daha fazlası geliyor ama insanlar daha nisanlilikya el gini görmeye başladığı için esin ailesini bunu göremiyorlar. Hayırlı evlat olmak başka şey ya. Evlensen de ananı babanı unutmamak
Iyi düşünüyorsunuz ama kira öder gibi ev sahibi olmak diye bir şey yok ne yazık ki...Bende bundan bahsediyorum kışın köy hayatı çok zor her sabah soba yakmak soğukta banyo yapmak Çok zor,ve civarda köyde yaşayan çok insan var yazın gelirler kışın şehire inerler kışın köyde kalan insan yoksulluktan kalıyor genelde.Kira işini bende düşünüyorum ama kira öder gibi ev sahibi olmak daha mantıklı geliyor
Kardeşinin çalıştığına göz dikmiş üslubunuz hiç hoş değil. Kardeşi de yardımcı olsun bi zahmetbu kadar uzuluyorsan evlenmeseydin? alsaydın anneni kardesini büyük bir sehirde ise girseydin? ev vs alıp evlenseydin en olmadı? kardesinizin birikimine göz dikmissiniz? mesela evlenince calısın öyle alın annenize ev bu da bir secenek? hem kendine yol ciz hem üzül. bu ne perhiz bu ne lahana turşusu?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?