- 19 Ağustos 2008
- 17.851
- 53.834
-
- Konu Sahibi arens grandma
Merhaba Hunterişte ben bunu düşünemedim.hatta anneme ben teklif ettim.sana arkadaş olur diye,seve seve kabul etti.koca ev boş boş duruyor dedi.ama gelin görün ki yanlış düşünmüşüm.
İnsanların evleri yıkılmış, anneleri babaları evlatları ölmüş. Ne demek kalıyorsunuz birde yerleri silin. Ay ne kadar iğrençsiniz siz ya insanlar kendine gelememiş nasıl faydalanırız derdine düşmüşsünüz. Siz gidin bi bakıcı tutun. Allah o depremzedeleri sizin zihniyetinizden korusun ya. Yazık günahtır hiç mi vicdan yok sizde?Karşılıklı işiniz görülecek. Ben yasal asgari sınırdan bahsettim. Sizin tanımınız işveren tanımı. Bir sürü insan evini açtı, başımın üstünde yerleri var dedi. Mesela devlet dese ki, nasıl olsa bunlar yardıma muhtaç, hem misafirhanemizde kalsın, hem de yerleri silsin, nasıl bir fikir olurdu?
İyi niyetli mi?
Öyle demeyin iyi niyetli demişler.
12-15 yaşında bir kız çocuğunu ne sıfatla evlerine alacaklar. Öyle saçma şey olur mu? Önemli olan çocuğun iyi ve güvenli bir yerde olmasıdır.Guven acisindan depremzede 12-15 yaslarinda bir kiz cocugu bence daha uygun olur. Hem guvenmekte sorun yasamazsiniz, eve ne udugu belirsiz kisileri getirmez, buraya yazan depremzede gibi sinirli olup gereksiz kavga vs cikarmaz, hem de daha mutlu bir ortam olusur evde. Ne de olsa ev isi ve bakicilik beklemiyorsunuz o zaman yetiskin olmasina gerek yok. Sevgiler
Yazan kişi konu sahibinin talebini bu duruma benzetmiş. Yoksa kendisinin böyle bir talebi yok.İnsanların evleri yıkılmış, anneleri babaları evlatları ölmüş. Ne demek kalıyorsunuz birde yerleri silin. Ay ne kadar iğrençsiniz siz ya insanlar kendine gelememiş nasıl faydalanırız derdine düşmüşsünüz. Siz gidin bi bakıcı tutun. Allah o depremzedeleri sizin zihniyetinizden korusun ya. Yazık günahtır hiç mi vicdan yok sizde?
Düşünsenize dün akşam eviniz vardı milyonluk, arabanız vardı. Evinizde en alâ en pahalı eşyalar vardı. Ertesi gün bir iğnen bile kalmıyor. Bir tane çok akıllı(!) Çıkıp diyor ki. Ee misafirhane de kalmışken yerleri de silsinler. Ee bide benim bakmadığım anama da baksınlar. Lütuf onlara bu çünkü. Ay yemin ediyorum iğrenç.
+1Her zaman olduğu gibi bu durumdan nasıl faydalanırız derdindeyiz. Bunun adı hasta bakıcılığı. Piyasası 15 bin. Bu parayı verirseniz, neden kalmasın?
Bu şuna benzedi. “Tayinimiz çıktı x hanım, artık sizi temizliğe çağıranayacağım kusura bakmayın”. “Okulumuza kadrolu öğretmen ataması oldu, ücretli öğretmenim emeğiniz için teşekkürler” bunlar hem devlette hem özelde sıkça yaşanıyor. Herkea mi fırsatçı. yarına çıkmaya kimin garantisi var ki…Siz hem depremden çıkmış birinin evi olur
Hem de annem tek kalmaz diyorsunuz
Anneniz 82 yasında imiş bugün yarın vefat edince ne olacak ?
O insanları sokağa mi atacaksınız yeniden
Bir nevi o insanlara yaşlı anneme bakarsan bizde kal demek gibi oluyor.
Yaşlı bakma karşılığı evinize alacaksınız
Bu kusura bakmayın ama iyiniyet değil fırsatçılık
niye sokağa atayım ya.insanlığı sizden mi öğreneceğim.depremzedelere evlerini açanların,ıilanlarını okudunz mu,kimis yazlık evini 3 aylığına ,kimisi 1 yıllığına vermiş.kimse sonsuza kadar benle kalsın demiyor.kaldı ki belki ben evimi sonradan bağışlayacağım.bu sizi ne ilgilendirir.insanı çileden çıkarıyorsunuz.Siz hem depremden çıkmış birinin evi olur
Hem de annem tek kalmaz diyorsunuz
Anneniz 82 yasında imiş bugün yarın vefat edince ne olacak ?
O insanları sokağa mi atacaksınız yeniden
Bir nevi o insanlara yaşlı anneme bakarsan bizde kal demek gibi oluyor.
Yaşlı bakma karşılığı evinize alacaksınız
Bu kusura bakmayın ama iyiniyet değil fırsatçılık
Belki niyeti kötü değil bir tasla iki kuş diye bakıyor olaya ama depremzede yönünden bakıldığında kuşağa hiç hoş gelmiyor.Bu şuna benzedi. “Tayinimiz çıktı x hanım, artık sizi temizliğe çağıranayacağım kusura bakmayın”. “Okulumuza kadrolu öğretmen ataması oldu, ücretli öğretmenim emeğiniz için teşekkürler” yarına çıkmaya kimin garantisi var ki…
Depremzedelere evini açanların ilanı sizin konudan bağımsızniye sokağa atayım ya.insanlığı sizden mi öğreneceğim.depremzedelere evlerini açanların,ıilanlarını okudunz mu,kimis yazlık evini 3 aylığına ,kimisi 1 yıllığına vermiş.kimse sonsuza kadar benle kalsın demiyor.kaldı ki belki ben evimi sonradan bağışlayacağım.bu sizi ne ilgilendirir.insanı çileden çıkarıyorsunuz.
Sonsuza kadar mı sürsün?Depremzedelere evini açanların ilanı sizin konudan bağımsız
O kişiler konu açsa o kişilere de fikrimizi söyleriz.
Neyse ya bu kadar hassas bir konu üstünde tartışıp ban yemek istemiyorum iyi günler size
E belki de öyle yapacak… yani fırsatçılıkla alaka kuramadım şahsen. Bir insana iş, mesken ve ücret sağlayabilirim demiş işte daha ne olsun.Belki niyeti kötü değil bir tasla iki kuş diye bakıyor olaya ama depremzede yönünden bakıldığında kuşağa hiç hoş gelmiyor.
Ha şöyle olabilir
Bir arkadaşın dediği gibi
Depremzede ailelere öncelik verilmek üzere yatılı bakıcı aranıyor diye ilan verilir o zaman herkes şartları bilerek gelir
Tabi maaşını yatırıp sigortasını da vermek şartıyla
Çalışmayı ayıp görüyorlar.E belki de öyle yapacak… yani fırsatçılıkla alaka kuramadım şahsen. Bir insana iş, mesken ve ücret sağlayabilirim demiş işte daha ne olsun.
ya sormayın sanki köle arıyormuşum gibi muamale edildi.bir de yazmadığım şeyler yazılmış gibi,beddualar edildi.ben vazgeçtim zaten,bir insana faydam olacaksa da,bu saatten sonra olamayacak.Sonsuza kadar mı sürsün?
Burada insanların iyi niyetini sorgulamak yerine senelerce ödediğimiz vergilere rağmen nasıl depremzedelerin konaklama sorunu halkın omzuna tek başına yüklendi diye sorgulamak lazım.
Kadın da iş yapsınlar demiyor ayrıca. Ev işi yaptırayım anneme baksın da dememiş. Yemeğini de yapar kendisi sadece Allah gecinden versin bir hastalıkta telefon etsin demiş. Bu kadar abartılacak ne var?
Beddua edenler kendine ediyor boşverin sizya sormayın sanki köle arıyormuşum gibi muamale edildi.bir de yazmadığım şeyler yazılmış gibi,beddualar edildi.ben vazgeçtim zaten,bir insana faydam olacaksa da,bu saatten sonra olamayacak.