anneme depremzede arkadaş

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
işte ben bunu düşünemedim.hatta anneme ben teklif ettim.sana arkadaş olur diye,seve seve kabul etti.koca ev boş boş duruyor dedi.ama gelin görün ki yanlış düşünmüşüm.
Merhaba Hunter
Ben seni hatırlıyorum, çok naif hassas kalpli bir kadın olduğunu biliyorum
Düşüncen barınma ihtiyacı olan bir insan için çok güzel ama depremzede de olsa insanın kötüsü var. Annen kendi işini görebilir ama kendisini savunamaz, Allah korusun kaş yapayım derken göz çıkabilir. Sözleşme yapabileceğin anlaşamazsanız gönderebileceğin biriyle bu yola çıkmak bence daha doğru. Allah kolay etsin işini gücünü, hastalığına şifa versin

Düşünceniz çok güzel bakıcı arıyor olsanız bile insanlar şu an ihtiyaç sahibi zaten sorun olacağını sanmıyorum. Bende deprem den geldim İstanbul a . Kocam olmasa ben isterdim şahsen annenizle kalmayı. Umarım güvenilir biri denk gelir. Rabbim şifa versin sizede. Kimsenin dediklerine alınmayin . Kalbinizi kendiniz daha iyi bilirsiniz.

İnsanların evleri yıkılmış, anneleri babaları evlatları ölmüş. Ne demek kalıyorsunuz birde yerleri silin. Ay ne kadar iğrençsiniz siz ya insanlar kendine gelememiş nasıl faydalanırız derdine düşmüşsünüz. Siz gidin bi bakıcı tutun. Allah o depremzedeleri sizin zihniyetinizden korusun ya. Yazık günahtır hiç mi vicdan yok sizde?
Düşünsenize dün akşam eviniz vardı milyonluk, arabanız vardı. Evinizde en alâ en pahalı eşyalar vardı. Ertesi gün bir iğnen bile kalmıyor. Bir tane çok akıllı(!) Çıkıp diyor ki. Ee misafirhane de kalmışken yerleri de silsinler. Ee bide benim bakmadığım anama da baksınlar. Lütuf onlara bu çünkü. Ay yemin ediyorum iğrenç.

12-15 yaşında bir kız çocuğunu ne sıfatla evlerine alacaklar. Öyle saçma şey olur mu? Önemli olan çocuğun iyi ve güvenli bir yerde olmasıdır.

Yazan kişi konu sahibinin talebini bu duruma benzetmiş. Yoksa kendisinin böyle bir talebi yok.

Siz hem depremden çıkmış birinin evi olur
Hem de annem tek kalmaz diyorsunuz
Anneniz 82 yasında imiş bugün yarın vefat edince ne olacak ?
O insanları sokağa mi atacaksınız yeniden

Bir nevi o insanlara yaşlı anneme bakarsan bizde kal demek gibi oluyor.
Yaşlı bakma karşılığı evinize alacaksınız
Bu kusura bakmayın ama iyiniyet değil fırsatçılık

şimdi bir de iftira atıyorsunuz.nerede yazmışım,yerleri silsin diye,bir de gönlümden ne koparsa diye birşey yazdığımı hatırlamıyorum.harçlık veririm dedim evet.ama meblağın belirtilmesini ayıp gördüğüm için dedim.ilkokul çocuğuna verir gibi haftada 500-1000 verecek değilim herhalde,biz eşimle 2500_3000 tl düşünmüşdük.

ama görüyorum ki,her konuda olduğu gibi bu konuda da kime nereden kin kussam diye,terbiye sınırlarını aşan yorumlar yapılmış.olumsuz yorumlara saygım var,öyle olmasa bu konuyu açıp,fikir istemem.ama iftiraya ve saygısizlığa varmadan yorum yapmanızı isterdim.

neyse fazla tartışmaya gerek yok,kararımı verdim.annem bakıcı kadın istemiyor.ameliyat olma sürecimde,eşim annemle kalacak.ameliyat sonrası zaten bir aradayız.

Bu şuna benzedi. “Tayinimiz çıktı x hanım, artık sizi temizliğe çağıranayacağım kusura bakmayın”. “Okulumuza kadrolu öğretmen ataması oldu, ücretli öğretmenim emeğiniz için teşekkürler” bunlar hem devlette hem özelde sıkça yaşanıyor. Herkea mi fırsatçı. yarına çıkmaya kimin garantisi var ki…

niye sokağa atayım ya.insanlığı sizden mi öğreneceğim.depremzedelere evlerini açanların,ıilanlarını okudunz mu,kimis yazlık evini 3 aylığına ,kimisi 1 yıllığına vermiş.kimse sonsuza kadar benle kalsın demiyor.kaldı ki belki ben evimi sonradan bağışlayacağım.bu sizi ne ilgilendirir.insanı çileden çıkarıyorsunuz.

Belki niyeti kötü değil bir tasla iki kuş diye bakıyor olaya ama depremzede yönünden bakıldığında kuşağa hiç hoş gelmiyor.

Ha şöyle olabilir
Bir arkadaşın dediği gibi
Depremzede ailelere öncelik verilmek üzere yatılı bakıcı aranıyor diye ilan verilir o zaman herkes şartları bilerek gelir
Tabi maaşını yatırıp sigortasını da vermek şartıyla

Depremzedelere evini açanların ilanı sizin konudan bağımsız
O kişiler konu açsa o kişilere de fikrimizi söyleriz.

Neyse ya bu kadar hassas bir konu üstünde tartışıp ban yemek istemiyorum iyi günler size

Sonsuza kadar mı sürsün?
Burada insanların iyi niyetini sorgulamak yerine senelerce ödediğimiz vergilere rağmen nasıl depremzedelerin konaklama sorunu halkın omzuna tek başına yüklendi diye sorgulamak lazım.
Kadın da iş yapsınlar demiyor ayrıca. Ev işi yaptırayım anneme baksın da dememiş. Yemeğini de yapar kendisi sadece Allah gecinden versin bir hastalıkta telefon etsin demiş. Bu kadar abartılacak ne var?

E belki de öyle yapacak… yani fırsatçılıkla alaka kuramadım şahsen. Bir insana iş, mesken ve ücret sağlayabilirim demiş işte daha ne olsun.

E belki de öyle yapacak… yani fırsatçılıkla alaka kuramadım şahsen. Bir insana iş, mesken ve ücret sağlayabilirim demiş işte daha ne olsun.
Çalışmayı ayıp görüyorlar.
Halbuki bir şehirde düzen kurmak isteyen bir aile için bir süre para ve konaklama sağlamak o arada iş ilanı kovalamaktan daha büyük iyilik mi olur?

ya sormayın sanki köle arıyormuşum gibi muamale edildi.bir de yazmadığım şeyler yazılmış gibi,beddualar edildi.ben vazgeçtim zaten,bir insana faydam olacaksa da,bu saatten sonra olamayacak.

kabul eden kişiye uyduktan sonra sıkıntı yok bence. ama sizde şöyle bir problem var, annenizin yanına gelen kişi kendisine bir hayat kurmak isteyecek, o zaman ne olacak? İş bulup çalışmaya başlasa mesela? sizin sorununuza kalıcı bir çözüm olmaz bu. gelecek kişi 3-4 ay da kalabilir, daha uzun da. sonuçta bir bağlayıcılığı olmayacak ya da anlaşamadığınızda nasıl "git" diyeceksiniz? çok fazla sıkıntı oluşturacak durum var.

ya sormayın sanki köle arıyormuşum gibi muamale edildi.bir de yazmadığım şeyler yazılmış gibi,beddualar edildi.ben vazgeçtim zaten,bir insana faydam olacaksa da,bu saatten sonra olamayacak.
Beddua edenler kendine ediyor boşverin siz
Döner dolaşır edene gider.
Ağzından beddua eksik olmayan insanın ben işinin rast gittiğini görmedim bugüne kadar.
İyi insan iyilik yapan insan böyle beddua edemez.
Depremi yaşayan, depremzedeleri gören insan düşmanına dilemez bunu. Kendi kalbi kararmış insanların

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…