anneme depremzede arkadaş

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

arens grandma

Üye
Pro Üye
20 Aralık 2022
262
987
62
merhaba kızlar,sizlere birşey danışmak istiyorum.beni yanlış anlamayın.annem için uzun süredir ,bir ev arkadaşı arıyordum.kendisi 82 yaşında,babamla yanlız yaşıyorlardı,9 ay önce babamı kaybettik.kendisi tek başına yaşayabiliyor.yani düşkün, yatalak değil.kendi işlerini hallediyor.yazın 2-3 aylığına memlekete gidiyor.orada da tek kalıyor.kışlık birşeyler hazırlıyor kendince. ama benim aklım on da kalıyor.ben de 60 yaşındayım ve bazı hastalıklarım var.başka kız kardeşim ve kızım yok malesef.bu yüzden tek başıma yetemiyorum.yani hastaneye gitmem gerekiyor.önümde olmam gereken 2 ameliyat var.sürekli ertelediğim.yani kendime faydam yok.
konuya gelirsek,evim evindir,projesinden annemin yanına arkadaş olabilecek bir bayan misafir etsem ,çok mu abes olur?hem anneme arkadaş olur.gece hasta falan olsa haber verir,koşar gideriz.ben hastaysam erkek kardeşim var onu da arayabilir.küçük bir çocuğu olabilir,ya da yaşlı annesi.2 bayan ev 3 +1,mobilyalı ,beyaz eşyalı,doğal gazlı, 2 sene önce sıfır yapıldı.müstakil ev florya da.ben fatihteyim.kardeşim avcılarda.fatura ları ben ödüyorum.yiyecek,içecek sorun değil.babamdan kalan bir emekli maaşı var,yetişmediği zamanlar bizler her zaman yanındayız.
ev benim .,kira derdi yok.hatta biraz harçlık bile verebiliriz.eğer ki her iki tarafta isterlerse,uzun süre de kalabilir,evin arkasında önünde kocaman bahçesi var.ekilip,dikilebilir. böyle bir şey istemek,yanlış anlaşılır mı,annesine baktırmak için istiyor diye düşünülmesini istemem.zaten biz sürekli gideriz.asla boş bırakmayız.
not:bu arada eski üyeyim aslında "hunter7"hatırlayan olabilir belki

Merhaba tek sorum şu olacak, mukadderat annenize birsey oldugunda ki olmasın gani gani ömrü olsun,ama olasılık dahilinde ne yapacaksınız bu misafirleri?

Yani hoş olmaz yardıma muhtaç birini kendi çıkarınız için kullanmak gibi geldi bana. Barınma gibi en temel ihtiyaç karşılığında.. bu böyle kalmaz 82yas hasta olsa bakimvermesini isteyeceksiniz belki 7 24 değil ama beklenti olacak. Halbuki o da depremzede. Yani niyetiniz temiz olabilir ama olmaz gibi geldi.

Şöyle bir ilana çıkılsa daha hoş olabilir.

"Yatılı bakıcı/ev arkadaşı aranıyor"
Deprem sebebiyle şehir değişikliği yapanlar tercih edilecektir. Ayrıntılar için telefon numarası.

Şu an bu insanların çoğu iş arayışı içerisinde.
Kimse birbirine minnet etmez hem böyle bir durumda.
Ola ki anlaşamadınız, birbirlerine ayak uyduramadılar böyle bir durumda yol vermek de daha uygun olur.

Sizce hiç tanımadığınız bir insanı, 82 yaşında kendi başına yetemeyen birinin yanına yerleştirmeniz doğru mu? Bu bayan iyi mi kötü mü? Kendisi iyi olsa evine tanıdığını, akrabasını getirecek onlar iyi mi kötü mü nasıl bileceksiniz? Anneniz için sizce bu kolay olur mu? Nasıl alışacak, herkesin huyu düzeni bambaşka. Yani anneniz kendine yetmiyorki bu düşünmüşsünüz.

Depremzedelere evlerini açanlar genelde ya yaşlı karıkocalar ya da aileler. Bu şekilde tek başına misafir edeni duymadım.

Benim de aklıma bu geldi ama bu sigorta demek maaş demek. Konu sahibi bu kadari karsilayamayabilir

Yani aslında aradığınız bakıcı değil, sonuçta iş beklemiyorsunuz. Ama gelen kişi evin işlerini yaptığında bir beklentiye girebilir.
Evet zor bir dönemdeyiz, allah herkesin yardımcısı olsun ama bu durumu kullanacak kötü niyette bir sürü insan var. Allah iyi insanlarla karşılaştırsın.

Merhaba tek sorum şu olacak, mukadderat annenize birsey oldugunda ki olmasın gani gani ömrü olsun,ama olasılık dahilinde ne yapacaksınız bu misafirleri?

Gelen kişiyi sanki hasta bakıcı yerine koymuş gibi olursunuz. Pek hoş olmaz bence.
tabiki bütün fikirlere saygım var.diğer depremzedeler,ne kadar misafir olacak,başkalarının evlerinde,kimisi yaza kadar ,yazlığını vermiş.kimisi,3 ay demiş.süresiz diyen görmedim daha ama ben bir süre koymadım.annem asta değil.yemeğini yapan,kendi başına kalabilen bir kadın ama yarın ne olur,bilemem.sadece benim olmam gereken 2 ameliyatım var ve malesef annemi güvenip bırakabileceğim kimse yok.

Gelen kişi evsiz ve işsiz olacağı icin sıfırdan ev kurmaktansa böylesi bir durum iyi gibi ama o kişi de evi benimseyip misafiri, akrabası geldiginde anneniz nasıl tepki verir? Gelecek kişi misafir olarak mı kalacak, bakıcı olarak mı? Annenize birşey olsa akıbeti nasıl olacak? Hepsinin konuşulması gerekir.

Bu konu üzerine uzunca düşünülmesi gereken bir şey.şuan durum taze insanlar duygusal davranabiliyorlar gerek çocuklara geçici/kalıcı yuva olma da gerekse böyle durumlarda. Sonrasında pişmanliklar vazgeçmeler yaşanacak eminim buna, bu defa her iki taraf için üzücü sonuçlar olacak. Yaşlı bir anneniz var zaman eski zaman değil ben olsam girişmezdim

bu daha mantıklı sanki.teşekkür ederim.

Tamam da yinede annenize yoldaş olsun ne bileyim yalnız kalmasın diye evinize almış olacaksınız. Tam olarak hasta bakıcılık olmasa da koşulsuz olarak evinizi açmış olmuyorsunuz ama. Zaten hiç birinin gittiği yerde ilelebet kalacağını sanmıyorum o insanlarında hayatı var. Bir süre toparlanana kadar kalıp sonra kendi hayatlarını kurarlar diye düşünüyorum.

annem kendine yetiyor.atta benden sağlam maşallah.ben 2 ameliyat geçireceğim ve gözüm arkada kalsın istemiyorum.

Her zaman olduğu gibi bu durumdan nasıl faydalanırız derdindeyiz. Bunun adı hasta bakıcılığı. Piyasası 15 bin. Bu parayı verirseniz, neden kalmasın?

Niyetinizin iyi olduğundan şüphem yok ama gelecek kişiyi annenize yoldaş olsun diye değil baksın diye yanına almış gibi olursunuz. Yaşlı insan bakmak kolay değildir. Bu da bir meslek neticede. Böyle bir talebiniz varsa boğaz tokluğuna insan çalıştırmak olmaz. Kalacak yer ihtiyaçları var diye annenize bakıcılık yapmasını istemeniz doğru değil. Ek olarak gelecek kişi kimdir, necidir, nasıl insandır o da belli olmaz. Nasıl güvenip annenizle bırakacaksınız? Bin çeşit insan var neticede. Benim anneannemin de eli ayağı tutuyordu ama yanında biri olsun aklımız kalmasın diye annemler birini buldu. Öncelik hep hemşire, hasta bakıcı vb mesleklerden insanlardaydı. Referansı olmayan kimseyi düşünmediler. Siz şimdi meslek gözetmeden yardıma ihtiyacı olan birini yerleştirmek istiyorsunuz anladığım kadarıyla ama anneniz ne diyor bu işe? Evinde hiç tanımadığı bir yabancıyla kalmak istiyor mu?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…