anneme depremzede arkadaş

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
İyi niyetli düşünmüşsünüz şartlar İyi aylık 12 bin Bence gayet güzel. herkese hasas,kırmadan rengide edici cevaplar verilmeden fikir alışverişinde bulunursa dahi İyi olurdu... burdan annenize bakıcı aramanızi güvenli bulmadım anneniz dinç olsa dahi yaşlı Bence güvenli bir kurumdan bakıcı bakın derim karar sizin

Başınız sağ olsun sabır diliyorum
annenize sağlıklı uzun ömürler versin

merhaba kızlar,sizlere birşey danışmak istiyorum.beni yanlış anlamayın.annem için uzun süredir ,bir ev arkadaşı arıyordum.kendisi 82 yaşında,babamla yanlız yaşıyorlardı,9 ay önce babamı kaybettik.kendisi tek başına yaşayabiliyor.yani düşkün, yatalak değil.kendi işlerini hallediyor.yazın 2-3 aylığına memlekete gidiyor.orada da tek kalıyor.kışlık birşeyler hazırlıyor kendince. ama benim aklım on da kalıyor.ben de 60 yaşındayım ve bazı hastalıklarım var.başka kız kardeşim ve kızım yok malesef.bu yüzden tek başıma yetemiyorum.yani hastaneye gitmem gerekiyor.önümde olmam gereken 2 ameliyat var.sürekli ertelediğim.yani kendime faydam yok.
konuya gelirsek,evim evindir,projesinden annemin yanına arkadaş olabilecek bir bayan misafir etsem ,çok mu abes olur?hem anneme arkadaş olur.gece hasta falan olsa haber verir,koşar gideriz.ben hastaysam erkek kardeşim var onu da arayabilir.küçük bir çocuğu olabilir,ya da yaşlı annesi.2 bayan ev 3 +1,mobilyalı ,beyaz eşyalı,doğal gazlı, 2 sene önce sıfır yapıldı.müstakil ev florya da.ben fatihteyim.kardeşim avcılarda.fatura ları ben ödüyorum.yiyecek,içecek sorun değil.babamdan kalan bir emekli maaşı var,yetişmediği zamanlar bizler her zaman yanındayız.
ev benim .,kira derdi yok.hatta biraz harçlık bile verebiliriz.eğer ki her iki tarafta isterlerse,uzun süre de kalabilir,evin arkasında önünde kocaman bahçesi var.ekilip,dikilebilir. böyle bir şey istemek,yanlış anlaşılır mı,annesine baktırmak için istiyor diye düşünülmesini istemem.zaten biz sürekli gideriz.asla boş bırakmayız.
not:bu arada eski üyeyim aslında "hunter7"hatırlayan olabilir belki

Bence siz en iyisi bu konuyla ilgili bir öğrenci bulun, özellikle de böyle tıp fakültesi gibi, yüksek puanlı bölümlerde okuyan, disiplin cezası, sabıka kaydı olmadığını teyit edebileceğiniz yeri yurdu belli bir öğrenci olsun. Sonuçta birde sağlıkçı olduğu için avantajı olur. Üniversite öğrencilerinin kaldığı yurtlar kapatıldığı için barınma onlar içinde sorun. Üniversitelerin kariyer sayfaları var, buradan aracı ile bulursanız güvenlik açısından avantajlı olur. Part time çalışıyormuş gibi sigorta ve ücret ödersiniz. Tam zamanlı kalmaz zaten genç öğrenci, belki haftada iki üç gece yatıya gelir, gündüz gider çayını yer, yemeğini yer. Tıp fakültelerinden, diş hekimliği gibi 3 ya da 4. Sınıf öğrencilerini düşünmenizi tavsiye ederim özellikle.

Bl
annem misafiri ve kalabalığı çok seven birisi.aktiftir.yemeğini kendisi yapar,işini gücünü kimseye yaptırmaz.ayda bir kadın tutarız evini temizletiriz.örgü örer.boncuklarla takı yapar,hediye eder.bahçede eker,biçer,pişi yapar,komşuları çaya çağırır.mahallede zaten yalnız kalmaz gündüz,sadece geceleri benim aklım on da kalıyor.ama sanırım düşüncem uygun karşılanmadı.anneme bakıcı aradığım düşünüldü.bu yüzden vazgeçtim.
Ben sizi anladim . Bence de mantikli dusunmussunuz ama anlamadığınlmiz travmaları olabilir.
Aslında bir yerde kira ve yemek masrafi olmayacak. Bu da destek.
Siz yine de asgari ucretli bakici araniyor diye arayin,madem verecek butceniz var.
Çevrenizdeki insanların tanidigi veya okul aile birliklerine giderseniz, en azindan daha guvenilir olur kisiler.
Mune Mune 'ye sorsana bakıcı ilanı açabilir misin KK'da.
Kocasından boşanmak isteyen ama sıfırdan hayat kuracak birikimi olmayan , çocuğuyla çaresiz kalmış kadınlar düşünebilir bence. Onlar için gerçekten win - win olabilir.
Hem gerektiği zamanlarda annen çocuğa göz kulak olur, ne bileyim ileride kadin iş bulur, çocuk okuldan geldiğinde evde kapıyı açan biri olacağı için onun da hayatı rahat eder.
Yani neden olmasın ki?
Benim ananem de o yaşlarda,dinç. Çalışmadığım zamanlar sıklikla köye gidiyorum, elimi öyle cok işe de sümrüyorum 😅 ama yine de varlığım yeter, evde bir nefes olunca mutlu oluyor kadın.
Benim de bu şekilde tanıdıklarım var ,masallah benden çok iyi misafir ağırlarlar.

Mune Mune 'ye sorsana bakıcı ilanı açabilir misin KK'da.
Kocasından boşanmak isteyen ama sıfırdan hayat kuracak birikimi olmayan , çocuğuyla çaresiz kalmış kadınlar düşünebilir bence. Onlar için gerçekten win - win olabilir.
Hem gerektiği zamanlarda annen çocuğa göz kulak olur, ne bileyim ileride kadin iş bulur, çocuk okuldan geldiğinde evde kapıyı açan biri olacağı için onun da hayatı rahat eder.
Yani neden olmasın ki?
Benim ananem de o yaşlarda,dinç. Çalışmadığım zamanlar sıklikla köye gidiyorum, elimi öyle cok işe de sümrüyorum 😅 ama yine de varlığım yeter, evde bir nefes olunca mutlu oluyor kadın.

aynen anlatmak istediğim buydu.birbirlerine bir hayat arkadaşı olmaları.biz zaten sürekli oradayız ve işini gücünü kimseye bırakmayız annemizin.
Fikir güzel ama kimse alınmasın lütfen, beni biraz tanıdıysanız içimdeki dilimdedir, siteden ihtiyaç sahibi birisi yararlansın çok isterim ama kim kimdir net bilmiyoruz, insanların içini de bilemiyoruz :KK43: referans olursak sorumluluğu vicdan azabına dönerse diye tedirginim açıkçası, kadın önce gelir sonra ben eşimle barışacağım derse, eşini de getirmeye kalkarsa.
hunter tanıdığımız bildiğimiz biri lakin bilemedim 🤷‍♀️

İyi niyetinizi hissettim ama depremzedeler şu an çok travmatik durumda. Anneniz kendine bakabiliyor olsa bile bakamadığı duruma geldiğinde depremzedeye baybay diyemeyeceğiniz için bence de bakıcı adı altında farklı birini almanız çok daha iyi olur.

Sağlık durumunuzla ilgili de çok geçmiş olsun, umarım iyiye gider durum neyse 🙏🏿

Bence siz en iyisi bu konuyla ilgili bir öğrenci bulun, özellikle de böyle tıp fakültesi gibi, yüksek puanlı bölümlerde okuyan, disiplin cezası, sabıka kaydı olmadığını teyit edebileceğiniz yeri yurdu belli bir öğrenci olsun. Sonuçta birde sağlıkçı olduğu için avantajı olur. Üniversite öğrencilerinin kaldığı yurtlar kapatıldığı için barınma onlar içinde sorun. Üniversitelerin kariyer sayfaları var, buradan aracı ile bulursanız güvenlik açısından avantajlı olur. Part time çalışıyormuş gibi sigorta ve ücret ödersiniz. Tam zamanlı kalmaz zaten genç öğrenci, belki haftada iki üç gece yatıya gelir, gündüz gider çayını yer, yemeğini yer. Tıp fakültelerinden, diş hekimliği gibi 3 ya da 4. Sınıf öğrencilerini düşünmenizi tavsiye ederim özellikle.
Çok güzel fikir

Yahu bunun nesi faydalanmak?
Hepimiz karnımızı doyurmak için, tepemizde bir cati olsun diye afedersiniz eşek gibi çalışmıyor muyuz?
Kim veriyor bize bedava ev ve aş?

Hasta bakıcı olsun depremzede olsun fark etmez hepsi birer yabancı madem eve yabancı girecek o şansı ihtiyacı olan depremzedeye verelim demişler. Ortada yatalak hasta da yok. Barınma, beslenme, haftalık ücret karşılığında istenen sadece ev arkadaşlığı aslında.
Eksik olan kısım sigorta doğrudur o da lazım. Ama her şeyini bırakmış insan yeni düzen kurana dek, güzel bir iş bulana dek şu durumdan nasiplenir pek de güzel. O sırada konu sahibi de ameliyatlarını olur. Herkesin yüzünü güldürecek bir imkan bu.

Konu sahibine haksız yükleniyorsunuz.
Bizim durumumuz depremzedelerle ayni mi? Konunun basini okudunuz mu? Gonlumden ne koparsa gibi bir ifade kullanmış. Normal karşılayanlar, ayni duruma duser umarim diyorum ben de zaten.

Yukaridaki begum isimli uyeninki gayet makul bir teklif mesela.

Referans mektubum var bir sivil toplum kuruluşunda gönüllü çalıştığıma dair diyorum, daha ne yapayım? (İnanmadım dediğiniz için diyorum) Siz de buyrun gönüllü olun. Gerçekleri yüzünüze çarpan birini istememeniz normal. Zaten beni de banlarlar. Hala fikrinizi savunuyorsunuz..
Aslında kötü niyetle açılmış bir konu olmadığı belli. Aylik 10-12 civarı maaş, yaşayacağı, kendini toparlayacagi bir ev iyi olmaz mı.Elbette usulüne uygun bir ilanla bu duruma sıcak bakacak bir sürü insan vardır, şu an o kadar zor şartlarda yaşıyor ve yaşayacaklar ki birilerine ilaç gelecektir diye düşünüyorum, fazla başka bir yerden bakmışsınız sanki .

@mune,@ kazen lütfen,konum yanlış anlamaya müsaitse,konuyu kapatalım.siz beni bilirsiniz.kimseyi kırmak istemem.ama fazla üstüme geliyor bazı arkadaşlar.
İyi niyetinizden şüphe duymadım, makul bir ilanla birilerine sıcak bir yuva verebilme durumu olabilir. Burda dediğiniz gibi maaş verilmesi önemli bir detay, söylediğiniz ücret de makul.

@mune,@ kazen lütfen,konum yanlış anlamaya müsaitse,konuyu kapatalım.siz beni bilirsiniz.kimseyi kırmak istemem.ama fazla üstüme geliyor bazı arkadaşlar.
İyi niyetinizden şüphe duymadım, makul bir ilanla birilerine sıcak bir yuva verebilme durumu olabilir. Burda dediğiniz gibi maaş verilmesi önemli bir detay, söylediğiniz ücret de makul. Hn
Ben iyilik yarıştırmıyorum ama kimsenin mağdur durumunu kullanmak aklımdan geçmedi mesela. Şu an Türkiye'de değilim ama 7/24 saat gözüm haberlerde. Ben deprem olmadan önce de birçok sivil toplum kuruluşunda gönüllü olarak çalışıyordum zaten. Referans lazımsa o da var yazılı. Depremle insan olduğumu hatırlamadım, insanlığı da unutmadım.

Sizin niyetinize iyi niyetli diyenlere de umarım aynı duruma düşerler.
Konu sahibine haksız yere yüklenmişsiniz. Aslında art niyet yok, maaş ödeyeceğim diyor aynı zamanda evini açacak, bu duruma uygun birçok depremzede olabilir. Tabii ağır travması olanlar için zor olur belki ama insani kayıp yaşamayan, maddi açıdan evini, arabasını,işini kaybetmiş zor durumda olan insanlara merhem gibi gelecektir. Burda kişilerin doğru denk gelmesi önemli . Belki de birbirlerine çok iyi gelecekler. Ama doğru insanların denk gelmesi biraz şans tabii

Aslında kötü niyetle açılmış bir konu olmadığı belli. Aylik 10-12 civarı maaş, yaşayacağı, kendini toparlayacagi bir ev iyi olmaz mı.Elbette usulüne uygun bir ilanla bu duruma sıcak bakacak bir sürü insan vardır, şu an o kadar zor şartlarda yaşıyor ve yaşayacaklar ki birilerine ilaç gelecektir diye düşünüyorum, fazla başka bir yerden bakmışsınız sanki .
Ben 10-12 versin demedin. En düşük asgari ücret mesela. O olabilir. Butcesi de sarsilmaz ama kendisi ilk sayfalarda harclik gibi dusundugunu yazmis.

Mesela deprem olmasa, maddi durumu iyi olmayan ogrenciye bu teklifi yapsa. Karsilikli iyi olurdu.

Bence konu sahibi annesine bakılsın diye değil, yanında birileri olsun yalnız olmasın diye istiyor bu durumu. Bence olabilir.
Ama 1.si guvenilir biri olması lazım. 2.si depremzedelerin de bir hayatı var ve bir kaç ay sonra oradan ayrılacaklar.
Bence bir süre 'bakıcı' değil 'misafir' olarak kalabilirler.

Bir depremzedeye annenizi emanet etmeniz dogru olmaz. Psikolojisi buna musait olmayabilir. Etikte bulmadim ayrica, buradan bakinca gurur kirici bir teklif gibi gorunuyor. Sonucta gelen kisi hem ev isine hem temizlige yardim edecek, karin tokluğuna yasayacak hos degil bence.
Ancak ilerleyen zamanda depremzede vatandaslarin is bulmasi gerekecek. Ucreti mukabilinde calistirmak kaydiyla onceliginiz onlardan birisi olabilir

Ben 10-12 versin demedin. En düşük asgari ücret mesela. O olabilir. Butcesi de sarsilmaz ama kendisi ilk sayfalarda harclik gibi dusundugunu yazmis.

Mesela deprem olmasa, maddi durumu iyi olmayan ogrenciye bu teklifi yapsa. Karsilikli iyi olurdu.
Bunu ben de farkettim tepki gelince 10-12 bin dedi. En başta hatta haftalık harçlık BİLE verebilirim ifadesi kullandı.
Herneyse sonuç olarak evet kiralar çok yüksek büyük şehirlerde, öğrenci için uygun bir seçenek olabilir, fakat kabul edecek öğrencinin hatır borcu üzerinden temizlik, yemek gibi şeylerin de zamanla kendi üzerine kalacağını kabul etmesi gerekir önden 🤷‍♀️ ve evet bunun tanımı da ücretsiz yatılı bakıcılık oluyor.

Son düzenleme:
Guven acisindan depremzede 12-15 yaslarinda bir kiz cocugu bence daha uygun olur. Hem guvenmekte sorun yasamazsiniz, eve ne udugu belirsiz kisileri getirmez, buraya yazan depremzede gibi sinirli olup gereksiz kavga vs cikarmaz, hem de daha mutlu bir ortam olusur evde. Ne de olsa ev isi ve bakicilik beklemiyorsunuz o zaman yetiskin olmasina gerek yok. Sevgiler

Niyetiniz iyi olsada karın tokluğuna sırf evleri yok diye olmaz. Hem araştırıp etmeden anneniz için de olmaz. Yaşlı bakımı yapan kişilerden depremzede öncelikli olarak maaşını vs belirleyerek ilan verebilirsiniz. Arkadaşlardan bu öneriyi verenlerin ki mantıklı geldi. Hem Allah korusun annenize bir şey olursa evi satmak vs söz konusu olursa bu insanlar ne olacak. Denildiği gibi iş şeklinde olursa 2 tarafında canı yanmaz.

Bizim durumumuz depremzedelerle ayni mi? Konunun basini okudunuz mu? Gonlumden ne koparsa gibi bir ifade kullanmış. Normal karşılayanlar, ayni duruma duser umarim diyorum ben de zaten.

Yukaridaki begum isimli uyeninki gayet makul bir teklif mesela.
Ben de dilerim en ufak şeyde dilinden beddua düşmeyenlerin dilekleri dönüp kendilerini bulsun. Terbiyesizliğin lüzumu yok. Kadın üslubunu bozmadan yazıyor herkese nedir bu hemen beddualar ilenmeler.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X