- 1 Eylül 2014
- 25.895
- 30.306
- 35
-
- Konu Sahibi arens grandma
Sonsuza kadar sürsün mü dedim ben ?Sonsuza kadar mı sürsün?
Burada insanların iyi niyetini sorgulamak yerine senelerce ödediğimiz vergilere rağmen nasıl depremzedelerin konaklama sorunu halkın omzuna tek başına yüklendi diye sorgulamak lazım.
Kadın da iş yapsınlar demiyor ayrıca. Ev işi yaptırayım anneme baksın da dememiş. Yemeğini de yapar kendisi sadece Allah gecinden versin bir hastalıkta telefon etsin demiş. Bu kadar abartılacak ne var?
aynen kalpleri kötü olan onlar aslında,kişi kendinden bilir işi demişler.demek ki ellerine fırsat geçse,kendileri yapacaklar.oysa ki ben hiç kötü düşünmemiştim.Beddua edenler kendine ediyor boşverin siz
Döner dolaşır edene gider.
Ağzından beddua eksik olmayan insanın ben işinin rast gittiğini görmedim bugüne kadar.
İyi insan iyilik yapan insan böyle beddua edemez.
Depremi yaşayan, depremzedeleri gören insan düşmanına dilemez bunu. Kendi kalbi kararmış insanların
Ya evet burda böyle bir kafa var. Bakıcı, temizlikçi tarzı işler sanırım onlara göre gurur kırıcı. Halbuki bu meslekler de birer ihtiyaç, bu hizmeti yapan da alan da çok sayıda insan var.Çalışmayı ayıp görüyorlar.
Halbuki bir şehirde düzen kurmak isteyen bir aile için bir süre para ve konaklama sağlamak o arada iş ilanı kovalamaktan daha büyük iyilik mi olur?
anneniz ölünce sokağa mı atacaksınız demişsiniz,aynı kapıya çıkıyor.Sonsuza kadar sürsün mü dedim ben ?
Okuduğunuzu mu anlama sorununuz var ?
Konunuzdan öyle anlaşılıyor.anneniz ölünce sokağa mı atacaksınız demişsiniz,aynı kapıya çıkıyor.
kabul eden kişiye uyduktan sonra sıkıntı yok bence. ama sizde şöyle bir problem var, annenizin yanına gelen kişi kendisine bir hayat kurmak isteyecek, o zaman ne olacak? İş bulup çalışmaya başlasa mesela? sizin sorununuza kalıcı bir çözüm olmaz bu. gelecek kişi 3-4 ay da kalabilir, daha uzun da. sonuçta bir bağlayıcılığı olmayacak ya da anlaşamadığınızda nasıl "git" diyeceksiniz? çok fazla sıkıntı oluşturacak durum var.
çalışması sorun olmaz.hatta çok küçük olmamak kaydıyla çocuğa bile bakabilir annem ki,çoğu komşu işleri oldıuğunda çocuklarını anneme bırakır.biz gece yanında bir yoldaş olsun istedik.insanız yalnızlık allaha mahsus.benim sağlık sorunlarım olmasa asla yalnız bırakmam annemi zatenSeçeceğiniz kisi aktif bir is yasamina girmek istese izin verecekmisiniz? Eger bu kisi 9 5 ise.gidip hafta sonu arkadaşlarıyla sosyallesmek istediginde sorun cikarmayacaksiniz guzel teklif. Ama yok sadece annenize bakacaksa o zaman maasta vermeniz lazim yatacak yer vermekle olmaz.
yooo konumdan öyle anlamayan arkadaşlar çoğunlukta,siz kendi anlayışınızı bir gözden geçirin derim,nacizane.Konunuzdan öyle anlaşılıyor.
Hem yaşlı baksın
Hem de bakma karşılığı yaşasın bizle anlamına geliyor.
İyilik yaparken işimi de görsün anlamı var.
Siz de niyetinizi gözden geçirinyooo konumdan öyle anlamayan arkadaşlar çoğunlukta,siz kendi anlayışınızı bir gözden geçirin derim,nacizane.
o zaman bence gayet yapılabilir. ben şahsen çocuğumla zor durumda kalan bir depremzede olsam kabul ederdim. kabul edecek kişiler de illaki çıkar.çalışması sorun olmaz.hatta çok küçük olmamak kaydıyla çocuğa bile bakabilir annem ki,çoğu komşu işleri oldıuğunda çocuklarını anneme bırakır.biz gece yanında bir yoldaş olsun istedik.insanız yalnızlık allaha mahsus.benim sağlık sorunlarım olmasa asla yalnız bırakmam annemi zaten
pekiSiz de niyetinizi gözden geçirin
Geçici süreliğine huzur evi daha mantıklı. Hatta bakimevi gibi versiyonları da mevcut doktor, hasta bakıcı vs si olan. Yaşlı insanlar için birebir.yani bana bişey olursa annemin gideceği başka bir yer yok,ya huzurevi ya da yabancı bir yardımcı.güvenmek zorundayım.ben önemli 2 ameliyat geçireceğim.kızım yok kızkardeşim yok.erkek kardeşim yalnız yaşıyor anneme asla bakmaz.benim bir oğlum var.4 yaşında torunum var.ne yapabilirm sizce.
hay ağzına sağlıkAy abla izninle anlamayanlar için özet geçmek istiyorum.
Anne dinç ve evi geniş. Yemek var ,kalacak yer var, fatura sorunu yok, sonucta .
Abla temizlik yemek yapacak dememiş ama ,insan gittiği her yerde bulunduğu yere el atar.
Başta anne ikram eder ama sürekli butun isleride yapacak durumda değildir, yani o da yapar ,giden kiside yapar.
Aslında ev müstakil olduğu içinde giden çok rahat edebilirdi.
Isterse çalışsın,çocuğuna bile bakar diyor .
Yani bunu yanlış anlayanlar için yazmak istedim.
Ben gayet iyi niyetli buldum açıkçası.
Suan çadır veya kyk da kalmaktan kat kat iyi.
Yeni başlangıç ve ortam değişimi açısından daha iyi.
Yani ben bu şekilde düşündüm. Ablacım Allah razı olsun.
Ben sizinli aynı fikirdeyim. Konu sahibi değilim.İnsanların evleri yıkılmış, anneleri babaları evlatları ölmüş. Ne demek kalıyorsunuz birde yerleri silin. Ay ne kadar iğrençsiniz siz ya insanlar kendine gelememiş nasıl faydalanırız derdine düşmüşsünüz. Siz gidin bi bakıcı tutun. Allah o depremzedeleri sizin zihniyetinizden korusun ya. Yazık günahtır hiç mi vicdan yok sizde?
Düşünsenize dün akşam eviniz vardı milyonluk, arabanız vardı. Evinizde en alâ en pahalı eşyalar vardı. Ertesi gün bir iğnen bile kalmıyor. Bir tane çok akıllı(!) Çıkıp diyor ki. Ee misafirhane de kalmışken yerleri de silsinler. Ee bide benim bakmadığım anama da baksınlar. Lütuf onlara bu çünkü. Ay yemin ediyorum iğrenç.
sağolun ya bunları bir depremzedenin ağzından duymak çok iyi geldi.ben anneme bakacak kimse aramıyorum.deprem olmasaydı,böyle bir fikrim yoktu bile.hem anneme arkadaş olur,hem de bir yara sararım diye düşünmüştük.Bir depremzede olarak söylüyorum bence düşünceniz de hiç bir sorun yok, bizler şuan bir duşa bir barınma yerine muhtaç kaldık, bence sahibinden com a ilan verin ev arkadaşı arıyoruz diye.
İstanbulda sürekli ikamet edebilecek olsam ben kalırdım annenizin yanında
O zaman fikriniz gayet makul. Bence burada ki olumsuz yorumlardan kizip vazgecmeyin.çalışması sorun olmaz.hatta çok küçük olmamak kaydıyla çocuğa bile bakabilir annem ki,çoğu komşu işleri oldıuğunda çocuklarını anneme bırakır.biz gece yanında bir yoldaş olsun istedik.insanız yalnızlık allaha mahsus.benim sağlık sorunlarım olmasa asla yalnız bırakmam annemi zaten