- 20 Aralık 2022
- 262
- 987
- 62
-
- Konu Sahibi arens grandma
aynen ben bunları,göbeğini kaşıya kaşıya,ya ülke refah içinde hiç bir sıkınt ı yok diyip,o zaman dön ülkene dediğimizde,düzenimiz var diyen dayılara benzetiyorum.Son zamanlarda üstten üstten, ütopik önerilerde bulunanlar hep yurtdışında yaşıyor.
Sadece bu konuya mahsus değil, onlar hep öylelerSon zamanlarda üstten üstten, ütopik önerilerde bulunanlar hep yurtdışında yaşıyor.
Avrupa'da yasayip Turkiye'deki olaylar hakkinda yorum yapmayin mumkunse.Ben iyilik yarıştırmıyorum ama kimsenin mağdur durumunu kullanmak aklımdan geçmedi mesela. Şu an Türkiye'de değilim ama 7/24 saat gözüm haberlerde. Ben deprem olmadan önce de birçok sivil toplum kuruluşunda gönüllü olarak çalışıyordum zaten. Referans lazımsa o da var yazılı. Depremle insan olduğumu hatırlamadım, insanlığı da unutmadım.
Sizin niyetinize iyi niyetli diyenlere de umarım aynı duruma düşerler.
Türkiye'de yaşıyorum. 1 haftadır buradayım. Başkalarının mağduriyetinden faydalanırsam tabii ki, beni de bulsun.Avrupa'da yasayip Turkiye'deki olaylar hakkinda yorum yapmayin mumkunse.
Su an hicbir depremzedenin ruh halini anlamazsiniz siz.
Ettiginiz bedduanin size donmesi dilegiyle.
sağolun ya bunları bir depremzedenin ağzından duymak çok iyi geldi.ben anneme bakacak kimse aramıyorum.deprem olmasaydı,böyle bir fikrim yoktu bile.hem anneme arkadaş olur,hem de bir yara sararım diye düşünmüştük.
Ben yurtdışında yaşamıyorum. Daha yeni geldim. 1 haftadır buradayım. Giriş tarihi damgası atmamı isterseniz atarım. Bu arada o beğenmediğiniz yurtdışında yaşayan Türk vatandaşları, yabancılar da Türkiye'ye yardıma geldi. Gönüllü olarak.Son zamanlarda üstten üstten, ütopik önerilerde bulunanlar hep yurtdışında yaşıyor.
Sonradan farkettim. Yine de ne olursa olsun düşünce yanlış. Fırsattan istifade edilmeye çalışılıyor. O insanlar gelse zaten bir işin ucundan elbet tutcaktır. Ancak şuanki psikolojileri oturup yemek yemeye bile müsade edemeyecek kadar kötü durumda. O insanlardan menfaat beklemek çok büyük kötü kalplilik.Yazan kişi konu sahibinin talebini bu duruma benzetmiş. Yoksa kendisinin böyle bir talebi yok.
Olabilir neden olmasin.merhaba kızlar,sizlere birşey danışmak istiyorum.beni yanlış anlamayın.annem için uzun süredir ,bir ev arkadaşı arıyordum.kendisi 82 yaşında,babamla yanlız yaşıyorlardı,9 ay önce babamı kaybettik.kendisi tek başına yaşayabiliyor.yani düşkün, yatalak değil.kendi işlerini hallediyor.yazın 2-3 aylığına memlekete gidiyor.orada da tek kalıyor.kışlık birşeyler hazırlıyor kendince. ama benim aklım on da kalıyor.ben de 60 yaşındayım ve bazı hastalıklarım var.başka kız kardeşim ve kızım yok malesef.bu yüzden tek başıma yetemiyorum.yani hastaneye gitmem gerekiyor.önümde olmam gereken 2 ameliyat var.sürekli ertelediğim.yani kendime faydam yok.
konuya gelirsek,evim evindir,projesinden annemin yanına arkadaş olabilecek bir bayan misafir etsem ,çok mu abes olur?hem anneme arkadaş olur.gece hasta falan olsa haber verir,koşar gideriz.ben hastaysam erkek kardeşim var onu da arayabilir.küçük bir çocuğu olabilir,ya da yaşlı annesi.2 bayan ev 3 +1,mobilyalı ,beyaz eşyalı,doğal gazlı, 2 sene önce sıfır yapıldı.müstakil ev florya da.ben fatihteyim.kardeşim avcılarda.fatura ları ben ödüyorum.yiyecek,içecek sorun değil.babamdan kalan bir emekli maaşı var,yetişmediği zamanlar bizler her zaman yanındayız.
ev benim .,kira derdi yok.hatta biraz harçlık bile verebiliriz.eğer ki her iki tarafta isterlerse,uzun süre de kalabilir,evin arkasında önünde kocaman bahçesi var.ekilip,dikilebilir. böyle bir şey istemek,yanlış anlaşılır mı,annesine baktırmak için istiyor diye düşünülmesini istemem.zaten biz sürekli gideriz.asla boş bırakmayız.
not:bu arada eski üyeyim aslında "hunter7"hatırlayan olabilir belki
ay ne kadar iyi olurdu.hatta ben yaş da belirtmemiştim.annem yaşında da olabilir,küçük çocuğu olan bir kadın da olabilir,anneme arkadaş olsun demiştim.sanki köle arıyormuşum gibi ne yorumlar,ne yorumlar.A arens grandma ben sizin kötü niyetle bu konuyu açtığınızı düşünmüyorum , aksine gayet güzel bir fikir .
Mesela bir iki gün önce haberlerde görmüştüm . Bir tane teyze camide kalıyormuş tek basına kimi kimsesi de yok. Hem annenizle birbirine arkadaş olurlar hem de o soğukta dışarılarda kalmaz. Öyle birini bulabilirseniz harika olur neden olmasın ki ?
Siz buradaki insanlar ne kadar yardım etti ne biliyorsunuz?Ben yurtdışında yaşamıyorum. Daha yeni geldim. 1 haftadır buradayım. Giriş tarihi damgası atmamı isterseniz atarım. Bu arada o beğenmediğiniz yurtdışında yaşayan Türk vatandaşları, yabancılar da Türkiye'ye yardıma geldi. Gönüllü olarak.
kusura bakmayın da size kendimi anlatmaya çalışmakla uğraşamayacak kadar,başka sorunlarım var.siz ve bazı arkadaşlarınız nasıl anlıyorsanız öyle düşünün.fikrinizi de söylediniz,tamam rahat ettiniz mi?Sonradan farkettim. Yine de ne olursa olsun düşünce yanlış. Fırsattan istifade edilmeye çalışılıyor. O insanlar gelse zaten bir işin ucundan elbet tutcaktır. Ancak şuanki psikolojileri oturup yemek yemeye bile müsade edemeyecek kadar kötü durumda. O insanlardan menfaat beklemek çok büyük kötü kalplilik.
eeee yani,bu neyi ispatlıyor.aaa siz,depremden sonra mı gittiniz ,yurtdışına,halbuki sizin gibi yardımsever kişilere ihtiyacımız vardı.keşke ,yurtdışı yerine deprem bölgesine gitseydiniz.ama çok önemli bir nedeniniz vardır eminim.Ben yurtdışında yaşamıyorum. Daha yeni geldim. 1 haftadır buradayım. Giriş tarihi damgası atmamı isterseniz atarım. Bu arada o beğenmediğiniz yurtdışında yaşayan Türk vatandaşları, yabancılar da Türkiye'ye yardıma geldi. Gönüllü olarak.
rica ederim. olması gereken de bu ama bu sitede nerden bir nokta bulsak da konu sahibini linçlesek diye öfkesini kusmaya yer arayan bir güruh var. açtığım konularda çok başıma geldi. ciddiye almaya gerek yok. bu arada ilerleyen mesajlarınızda harçlık diye tabir ettiğiniz miktarın gayet de hasta bakıcı / refakatçi maaşına uygun olduğunu gördüm. bence önceliği depremzede birine sağlayın ve böyle birini arayın. her ne kadar annenizin şu an ihtiyacı yok gibi gözükse de yaşı ileri. bir günü diğerine uymaz. sizin de gözünüz arkada kalmamış olur.akılcı, mantıklı ,yargılamayan yorumunuz için teşekkür ederim.
istanbulda yabancı bakıcı fiyatları çok yüksek,1500-2000 dolar istiyorlar.ben bunu karşılayamam dedim.üstelik gelecekte neolur bilinmez ama,annemin şu anda bakıcıya ihtiyacı yok.istemiyorda zaten,depremzede fikrini ben söyledim ona ,sana arkadaş olur dedim.sever öyle kalabalığı ,geleni gideni yedirip,içirmeyi.kendisi yapar.sadece gece yalnız kalıyor diye,aklım onda ben de şu an gidemiyorum.rica ederim. olması gereken de bu ama bu sitede nerden bir nokta bulsak da konu sahibini linçlesek diye öfkesini kusmaya yer arayan bir güruh var. açtığım konularda çok başıma geldi. ciddiye almaya gerek yok. bu arada ilerleyen mesajlarınızda harçlık diye tabir ettiğiniz miktarın gayet de hasta bakıcı / refakatçi maaşına uygun olduğunu gördüm. bence önceliği depremzede birine sağlayın ve böyle birini arayın. her ne kadar annenizin şu an ihtiyacı yok gibi gözükse de yaşı ileri. bir günü diğerine uymaz. sizin de gözünüz arkada kalmamış olur.
Ben diğer üyeler hakkında herhangi bir yorum yaptım mı? En yardımsever ben miyim dedim? 10 kere aynı şeyleri yazamayacağım. İtinayla mesajları tek tek unlike yapmaya devam edebilirsiniz. Allah kolaylık versin.Siz buradaki insanlar ne kadar yardım etti ne biliyorsunuz?
Linç edecek yer arıyorsunuz dünden beri.
Konu sahibi bağış yaptı mı yapmadı mı nereden biliyorsunuz peki?Ben diğer üyeler hakkında herhangi bir yorum yaptım mı? En yardımsever ben miyim dedim? 10 kere aynı şeyleri yazamayacağım. İtinayla mesajları tek tek unlike yapmaya devam edebilirsiniz. Allah kolaylık versin.