anneme depremzede arkadaş

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Gerçekten tuhafsınız..

Uygun olur mu diye sormuş zaten kadın? Uygun olur fakat üsulüne göre teklif edilebilir dedik.Neyin duyarını kasıyorsunuz şimdi?

Gerçekten tuhafsınız..

Uygun olur mu diye sormuş zaten kadın? Uygun olur fakat üsulüne göre teklif edilebilir dedik.Neyin duyarını kasıyorsunuz şimdi?
Duyar kasmıyorum düşüncemi söyledim. Fikri bile kötü. Depremzede biri de gerekli cevabı vermiş zaten.

katılmamak elde değil,sanki her evini açan karşılıksız hiç birşey talep etmeden açacak.keşke öyle olsa,
bildigim bir aile var mesela .kadin babadan kalan bagkur maasiyla koyunde yasiyormus .simdi ev yok koca onceden gitmis zaten ortada hic yok . 1 yil gibi bir sure bu kadinin barinma ihtiyaci var mesela simdi akrabalarinda .halbuki sehirler uysa bu kadin kiziyla genis genis evde sizle kalsa ,sizin de annenize yoldas olsa mantikli degil mi yani .

neden olmasın .keşke aynı şehirde olsaydık.

Annem kendi işini görüyor demişsiniz ordan konuya gireceğim. Gelen kişinin yaşı muhtemelen annenizden küçük olacak. Ev işleri yemek vs anneniz yapıp misafir yatacak mı yani? Bu imkansız. Yani misafirin üstüne bir iş yükü biner illaki. Buda bakıcılığa girer işin ucu paraya çıkar. Neticede o gelen kişide düzen kurmak isteyecek geleceğine bakacak sadece evle hayat dönmüyor malesef. Sizden para yoksa dışarıda çalışacak e o zaman annenizle kim ilgilenecek? Belki misafir akrabalarına gidip bir ay gelmeyecek anneniz ara ara yalnız kalacak. Geleni gideni olacak bunları anneniz nasıl karşılayacak? Yani siz tek taraflı düşündünüz belki ama o kişininde bir hayatı olduğunu düşünerek her ihtimali değerlendirin. Bütçeniz nedir bilmiyorum ama barınma ve iş teklifi gibi bir miktar para karşılığında olabilir. Fakat bu seferde güven durumu söz konusu. Ben şahsen evime gelecek komşuyu bile güven duymadan evime davet etmezken sizin annenizi tanımadığınız bir insana emanet edecek olmanız pek sağlıklı gelmedi. Yinede siz bilirsiniz tabi son karar sizin.

bence hic bir zarari yok zaten en gec 2 hafta sonra %95 herkes bu depremzedeleri unutacak..

peki sizin oneriniz nedir makul cercevede soruyorum .10 sehir ve milyonlarca insan magdur .oteller mayis ayina kadar max alir yaz sezonu basliyor .akrabalar desen 1-2 ay sonra huzursuzluk baslar anne baba gibi cok yakin degilse. yurtlarda max eylule kadar tutabiliriz . bu kadar cok kisiyi etkileyen bir durumda alternatif cozumler de dusunmek gerekiyor .keske herkesin 10 evi olsa suresiz kirasiz oturtsa ama gercekci olalim . toplu konutlar tabi ki yapilacak ama 1 yil gibi bir sure var pat diye olmuyor cunku zamana ihtiyacimiz var .bu sure zarfinda da buna ihtiyaci olan insanlar mutlaka vardir. iki taraf da kabul ederse ikisinin de isi gorulmus olur

Bu bir iş ilanı. En düşük ücret asgari ve sigortalı. Yurtdışında bu tarz projeler var. İsmi Workaway. Genellikle gençler yapar, o sürede de dil öğrenir. Karşılıklı win-win durumu var. Ortada mağdur bir insan varsa, nasılsa paraya ihtiyacı var, 5000 de versem yeter diyemezsiniz. Bunu düşünmek bile kötü.

yani bana bişey olursa annemin gideceği başka bir yer yok,ya huzurevi ya da yabancı bir yardımcı.güvenmek zorundayım.ben önemli 2 ameliyat geçireceğim.kızım yok kızkardeşim yok.erkek kardeşim yalnız yaşıyor anneme asla bakmaz.benim bir oğlum var.4 yaşında torunum var.ne yapabilirm sizce.

En mantıklısı basımevi gibi özel güvenilir bir kurum bence.

Annem kendisi aynı şeyi söyledi bana , dedim olmaz , gelen kişi zaten travması var , el üstünde tutmak pamuklara sarmak gerekir , sen nasıl yapacaksın dedim
Yani eve aile alınır, beraber yaşanılır bir süre ama bana bu şekilde bir beraberlik doğru gelmiyor
Yukarıda bir arkadaş yazmis ancak iş ilanı verebilirsiniz , büyük çoğunluğunun ise ihtiyacı var yaşayabilmek için maalesef

ideal sartlarda kisinin yatili bakici oldugunu kabul edersek evet sizin dediginiz gibi .ama yatili bakicilar mesela cocuguyla gelemez o eve .istediginde bir yere gidemez yillik izin ve pazar gunleri haric gibi gibi .kadinin yemegini temizligini ozbakimini yapar burada bu sartlarin hic biri yok.
ki zaten cok buyuk bir felaket yasiyoruz ideal sartlardan cok uzak konumdayiz .suan iki tarafin da kabul edebilecegi uygun sinirlar cizerek win win durumu olusturulursa cok mantikli olur .aksi takdirde elestirip cozum sunmamak cok havada kaliyor .

teşekkür ederim.kuzenlerim falan var yakın oturan,mahallede yalnız değil annem sadece gece yalnız kalıyor.ben hasta olmadan önce,orada kalıyorduk zaten,babamı kaybettikten sonra ben de hastalandım ve evim çapaya yakın,sürekli hastaneye gitmek zorundayım.bu yüzden yalnız bıraktım.

Yahu bunun nesi faydalanmak?
Hepimiz karnımızı doyurmak için, tepemizde bir cati olsun diye afedersiniz eşek gibi çalışmıyor muyuz?
Kim veriyor bize bedava ev ve aş?

Hasta bakıcı olsun depremzede olsun fark etmez hepsi birer yabancı madem eve yabancı girecek o şansı ihtiyacı olan depremzedeye verelim demişler. Ortada yatalak hasta da yok. Barınma, beslenme, haftalık ücret karşılığında istenen sadece ev arkadaşlığı aslında.
Eksik olan kısım sigorta doğrudur o da lazım. Ama her şeyini bırakmış insan yeni düzen kurana dek, güzel bir iş bulana dek şu durumdan nasiplenir pek de güzel. O sırada konu sahibi de ameliyatlarını olur. Herkesin yüzünü güldürecek bir imkan bu.

Konu sahibine haksız yükleniyorsunuz.

işte ben bunu düşünemedim.hatta anneme ben teklif ettim.sana arkadaş olur diye,seve seve kabul etti.koca ev boş boş duruyor dedi.ama gelin görün ki yanlış düşünmüşüm.

İyi niyetli düşünmüşsünüz şartlar İyi aylık 12 bin Bence gayet güzel. herkese hasas,kırmadan rengide edici cevaplar verilmeden fikir alışverişinde bulunursa dahi İyi olurdu... burdan annenize bakıcı aramanızi güvenli bulmadım anneniz dinç olsa dahi yaşlı Bence güvenli bir kurumdan bakıcı bakın derim karar sizin

Başınız sağ olsun sabır diliyorum
annenize sağlıklı uzun ömürler versin

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…