anneme depremzede arkadaş

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben de depremzedeyim ama kötü niyetli olduğunu düşünmüyorum konu sahibinin, istese yabancı birini de bulabilirdi, kendi ülkesinin insanı faydalansın istiyor. Şu durumda olduğumuz için belki kötü niyetli algılanmış olabilir, gel anneme bak karşılığında sadece burda yaşa dememiş kadın sonuçta. Ettiğiniz bedduadan ötürü sizin kötü niyetli olduğunuzu düşünüyorum, çünkü insanlara depremzedelerin durumuna düşmesi için beddua etmek insanlığa sığacak bir şey değil. Bir şeyi eleştirmeden önce kendi cümlelerinize dönüp bakın bence.

Kesinlikle benim de eşim ve ailem olmasaydı kalmak isterdim

Kesinlikle benim de eşim ve ailem olmasaydı kalmak isterdim
öncelikle güzel düşünceleriniz için teşekkür ederim.konum neden böyle anlaşıldı onu çözemedim,öyle çok talep oldu ki.allahtan kötü düşünenler azınlıkta kaldı.yoksa ben bile kendimden şüphe edecektim.sağdan soldan,duyan eş dostun tanıdıkları,biz gelebiliriz demişler.keşke baştan onlar söyleseydim.yaşlı bir teyze vardı,o memleketini bırakıp,gelmek istemedi.şimdi iki aile var.ikisinin de eş leri var.ama onlar gelmeyeceklermiş.bir müddet deprem bölgesinde kalmak istemişler ama eşlerini ve çocuklarını gönderecekler.2 kadın,3 çocuk .inşallah iki taraf için de hayırlı olur.

Allah sizden ve annenizden razı olsun, çok naif bir insansınız kötü yorumlara bile yumuşak bir şekilde karşılık vermişsiniz

annem öyle biri değil ama velev ki dediğiniz gibi oldu,annem bunaldı.,o zaman anneme buyur bana gel sen,evi terket diyeceğim.tanrı misafirini kovacak kadar insanlığımızdan olmadık ya.

yoksul demedim ki,belki bir çoğunun durumu benden kat kat iyidir.ama şu anda herşeyleri enkaz altında kaldı.imkanlarım ölçüsünde yardımcı olmak isterim ,bir de bu "harçlık" kelimesi ayıp bir kelime midir?neden sizin gibi düşünenler buna takıldı anlamadım.

Şöyle düşünün o depremzeler daha düne kadar güzel bir hayatları vardı evleri eşyaları,aslında yokluk içinde değiller muhtaç olmak onları daha derinden yaralıyor.
Biz bir gece tek arkadaşta kaldık mecburiyetten evimizi boşaltmişlardi dogudayiz bizde.
düşünün yakın arkadaşımın evinde bile kalırken mecburiyet olduğu için kendimi kötü hissettim.Allah kimseyi muhtaç bırakmasın..
o yüzden fikir çok hoş gelmedi.
Ama toparlanan kadar belki bir aile kalabilir Bilemiyorum.
Bunu kabul edende çıkabilir belki herkesin şartlarina göre değişir tabi.
Ama ben niyetinizi temizliğini hissettim

Niyetiniz kötü olmayabilir, hem annenize hem de bir depremzedeye yardımcı olmak istiyor olabilirsiniz. Ama gerçekten de okurken "bakıcı" hissi oluştu bende de. Ayrıca, gelecek olan kişi psikolojik olarak iyi durumda olmayacak uzun süre, çok doğal olarak. Bu durum karşılıklı olarak sorunlara neden olabilir. Ben bunun iyi bir fikir ve depremzedeye kardeşimize de iyi gelecek bir seçenek olduğunu düşünmüyorum açıkçası. Dediğim gibi niyetiniz bu olmayabilir, ama biraz "bir taşla iki kuş" yaklaşımı gibi duruyor. Umarım anneciğiniz için, içinizi rahatlatacak iyi bir yol bulursunuz.

Ben deremzedeyim bugun kaçıncı gün evimden uzağım. Ilk 3 gun iki çocukla orda burda süründüm, okul,araba vs.Sonra canim ciğerim kardeşim geldi bizi baska yere getirdi.Eskiden keyfi geldiğim kaldığım yerde bile rahat edemiyorum ,çünkü çok yıkık ve döküğüm .Ama diyelimki kardeşim gelmeseydi ben nerdeyse aklımı kaybedecektim sokakta iki çocukla,arkadaşlar disardan bakinca aaaa olmaz gibi geliyor ama bu havada sokakta kalmaktansa birinin size kapi açması tahmin edemeyeceğiniz kadar büyük bir iyiliktir.Sadece umarim ayni frekansta olduğunuz birbirinizi kirmayacaginiz birilerine denk gelirsiniz.Su an sokakta kalmış bir insanın inaninki bu lüksü yok.Durum bildiğiniz gibi değil, yasamadan anlaşılması mümkün değil

Harçlık ben çocuklarıma veriyorum
Sizin böyle birine harçlık değil, maaş veriyor olmanız gerekir şu durumdaki hayatını tekrar toplamasına imkanı olsun
Kısa bir süre için sizin dediğiniz gibi olsa bile zamanla 80 üstü yaşında bir kadınla nasıl ve neden yaşasın birisi, ne ev ne iş garantisi yok.
Aklınız bukadar annenizde kalıyorsa keşke yanınıza alsanız yada yakınıza alsanız, malum sizde deprem bölgesinde yaşıyorsunuz bir gece haber gelir koşar giderim çok mümkün olamayacağını en son olaylarda gördük

bakın konuyu yarım yamalak okuyup yorum yapıyorsunuz.ben anlatmaktan sıkıldım,siz anlamamakta ısrar ediyorsunuz.

annemin bakıcıya ihtiyacı yok,kendi işini kendisi yapabilir.

bu yüzden maaşlı birisini almayı düşünmedik.

deprem olmasaydı böyle bir fikir aklıma gelmezdi,depremzedeye de bir faydası olur dedim.

annemi tabiki yanıma alacağım,allah nasip ederse ama şu anda ben hastaneye gidip geliyorum.ameliyat olacağım,kaç gün yatacağım belli değil.

siz depremde evsiz kalsaydınız,4-5 aile bir arada bir çadırda mı kalmak isterdiniz,yoksa 80 yaşında bir kadınla,3+1 müstakil bahçe içinde bir evde,kendi odanız da,çocuklarınızla birlikte kalmayı mı tercih ederdiniz.

son olarak da o kadar çok talep geldi ki,maalesef içlerinden 2 aileye cevap verebildik.80 yaşındaki annemle seve seve yaşamaya geliyorlar.iş garantisi için de ,ben işveren değilim,iş garantisi veremem ama evde istedkleri kadar oturma garantisi verdim.bilmem sizi ikna edebildim mi? gerçi çok da önemli değil,sizin ikna olmanız.zira sizin gibi,olayları ve insanları sürekli negatif düşünceleriyle yoran insanlardan çok sıkıldım ve bana göre çok kıymetli vaktimi,sizi ikna etmek için daha fazla harcayamayağım.boşuna çenenizi ve aklınızı yormayın.

şunu da eklemeden geçemeyeceğim.gelen ailelerle para konusu hiç konuşulmadı.böyle bir talepte bulunmayacakları belli.ama biz eşimle size göre maaş, bana göre harçlık olarak haftalık vermeyi düşünüyoruz.o da anneme bakmaları için değil,çocuklarının ve kendilerinin bir ihtiyacı olur,bize söylemekten çekinirler.ceplerinde paraları olsun diye.

Siz bence önce üslubunuzu düzeltin
Çenenizden çok aklınızı yormanızı tavsiye ederim ayrıca
Fikir istediniz yazdık
Madem yazmamızı istemiyordunuz sormayacaktınız
Travma geçirmiş İnsanlara anneme göz kulak olsun şükür etsinler eve alıyoruz gözüyle bakıyorsunuz
Müstakil sarayınızı karşılık beklemeden anneme göz kulak olurlar diye düşünmeden insanlara evinizi açsaydınız evet sizi iyi niyetli bulurdum, şu durumda bulamadım kusura bakmayın. Karşılıklı olan işlere ticaret denir, yardım değil. Bana kendinizi ispat etmeye çalışmanızada gerek yok çünkü ben sizin ve sizin gibi insanların notunu verdim, özellikle bu depremde çoğu insandan fazlasıyla midem bulandı. Yaptığı yardımı göze soka soka anlatandan tut, deprem bölgsine yardım kollisinde yolladığı abiyeden topuklu ayakkabıya kadar tüm insanlardan ziyadesiyle bıktım.
Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin inşallah.

Konunuzun neden bu kadar farklı bir yöne gittiğini hiç anlamadım. Ben ortada sadece iyi niyet görüyorum.

Her şey gönlünüzce olur inşallah

siz fikir vermediniz,adeta yargıladınız.fikir verip uslup bozmadan olmaz diyenlere de saygı duydum,haklı olabileceklerini ,yanlış düşünmüş olabileceğim için,saygısızlık yapmadan cevap verdim.ama siz ilk yorumunuz da yok,annenizi yanınıza alın,yok böyle yapın ,yok şyle yapın diye anlamadan dinlemeden yargı yaptınız,aklım gayet yerinde,her ne kadar yaşlı olsam da bunamadım,çok şükür.neyse travma geçirmiş insanlara sizler evinizi açın,iyiliği siz yapın,benimkinin adı" ticaret "olsun.hoşçakalın,kendinize iyi bakın

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…