- 15 Aralık 2019
- 13.897
- 51.412
- 26
-
- Konu Sahibi arens grandma
Ben de depremzedeyim ama kötü niyetli olduğunu düşünmüyorum konu sahibinin, istese yabancı birini de bulabilirdi, kendi ülkesinin insanı faydalansın istiyor. Şu durumda olduğumuz için belki kötü niyetli algılanmış olabilir, gel anneme bak karşılığında sadece burda yaşa dememiş kadın sonuçta. Ettiğiniz bedduadan ötürü sizin kötü niyetli olduğunuzu düşünüyorum, çünkü insanlara depremzedelerin durumuna düşmesi için beddua etmek insanlığa sığacak bir şey değil. Bir şeyi eleştirmeden önce kendi cümlelerinize dönüp bakın bence.Yok ettim bile. İlk beğenmeyen de siz olmuşsunuz, banlasalar da umrumda değil. İnsanlar can derdinde, birileri de bundan faydalanma derdinde. Kimi çocuğuna arkadaş arıyor, kimi annesine bakıcı. İnsanlar bir günde her şeyini kaybetti. Mental olarak iyiler mi sizce size yardımcı olsunlar?
Kesinlikle benim de eşim ve ailem olmasaydı kalmak isterdimDüşünceniz çok güzel bakıcı arıyor olsanız bile insanlar şu an ihtiyaç sahibi zaten sorun olacağını sanmıyorum. Bende deprem den geldim İstanbul a . Kocam olmasa ben isterdim şahsen annenizle kalmayı. Umarım güvenilir biri denk gelir. Rabbim şifa versin sizede. Kimsenin dediklerine alınmayin . Kalbinizi kendiniz daha iyi bilirsiniz.
25 yaşında bir genç kız olarak sizden öğreneceğim çok fazla şey olduğunu düşünüyorum. Özellikle size hakaret eden, saygısızca konuşan insanlara karşı üslubunuzu bozmamanız, kibarlığınız gerçekten çok etkiledi beni. Ve lütfen her şeye fikri olan sadece muhalefet olmak için konuşan insanlar yüzünden bu güzel fikrinizden vazgeçmeyin. Ben sizi çok iyi anladım. Yaşlılar kendilerine yoldaş ararlar, yalnız olmayı asla sevmezler. Siz evde kendi hayatını yaşasın ama anneme de arkadaş olsun diyorsunuz. Bunun bakıcılık ile HİÇBİR ALAKASI YOK. Herkes kendi evinde yatağını toplamıyor mu kendine yemek hazırlamıyor mu yattığı yeri temizlemiyor mu? Gelen kişi de kendi normal hayatında nasıl yaşıyorsa öyle yaşamaya devam edecek, hiçbir zorlama hiçbir ekstra iş buyurma yok. Gel evde odan olsun bedava yat, istiyorsan git bahçeye ilgilen, ne yemek istiyorsan git pişir onu da ben alırım ne yapmak istiyorsan onu yaparsın bakış açısı. Üstüne çocuğun varsa getir ona da bakalım deniyor, bunu kimse yapmaz. Bedava barınma, yemek ihtiyacı sağlanıyor. Ve istenilen tek şey ARKADAŞLIK. Bunu insanlar nasıl kötüye çekmiş gerçekten anlayamıyorum. Psikolojisi kötü olan depremzedeler tabiki var ama her iş ilanı her ev ilanı nası herkese uygun değilse bu da herkese uymayacak diye kötü bir fikir olmuyor. Uygun olan kabul eder. Lütfen siz vazgeçmeyin bu fikirden. Size tavsiye vermek asla haddime değil, benden yaşça büyük kendinizi geliştirmiş birisiniz ama söylemek istedim, lütfen buradaki kötü kalpli insanlar yüzünden içinizdeki iyiyi kaybetmeyin
Ben de depremzedeyim ama kötü niyetli olduğunu düşünmüyorum konu sahibinin, istese yabancı birini de bulabilirdi, kendi ülkesinin insanı faydalansın istiyor. Şu durumda olduğumuz için belki kötü niyetli algılanmış olabilir, gel anneme bak karşılığında sadece burda yaşa dememiş kadın sonuçta. Ettiğiniz bedduadan ötürü sizin kötü niyetli olduğunuzu düşünüyorum, çünkü insanlara depremzedelerin durumuna düşmesi için beddua etmek insanlığa sığacak bir şey değil. Bir şeyi eleştirmeden önce kendi cümlelerinize dönüp bakın bence.
öncelikle güzel düşünceleriniz için teşekkür ederim.konum neden böyle anlaşıldı onu çözemedim,öyle çok talep oldu ki.allahtan kötü düşünenler azınlıkta kaldı.yoksa ben bile kendimden şüphe edecektim.sağdan soldan,duyan eş dostun tanıdıkları,biz gelebiliriz demişler.keşke baştan onlar söyleseydim.yaşlı bir teyze vardı,o memleketini bırakıp,gelmek istemedi.şimdi iki aile var.ikisinin de eş leri var.ama onlar gelmeyeceklermiş.bir müddet deprem bölgesinde kalmak istemişler ama eşlerini ve çocuklarını gönderecekler.2 kadın,3 çocuk .inşallah iki taraf için de hayırlı olur.Kesinlikle benim de eşim ve ailem olmasaydı kalmak isterdim
Allah sizden ve annenizden razı olsun, çok naif bir insansınız kötü yorumlara bile yumuşak bir şekilde karşılık vermişsinizöncelikle güzel düşünceleriniz için teşekkür ederim.konum neden böyle anlaşıldı onu çözemedim,öyle çok talep oldu ki.allahtan kötü düşünenler azınlıkta kaldı.yoksa ben bile kendimden şüphe edecektim.sağdan soldan,duyan eş dostun tanıdıkları,biz gelebiliriz demişler.keşke baştan onlar söyleseydim.yaşlı bir teyze vardı,o memleketini bırakıp,gelmek istemedi.şimdi iki aile var.ikisinin de eş leri var.ama onlar gelmeyeceklermiş.bir müddet deprem bölgesinde kalmak istemişler ama eşlerini ve çocuklarını gönderecekler.2 kadın,3 çocuk .inşallah iki taraf için de hayırlı olur.
annem öyle biri değil ama velev ki dediğiniz gibi oldu,annem bunaldı.,o zaman anneme buyur bana gel sen,evi terket diyeceğim.tanrı misafirini kovacak kadar insanlığımızdan olmadık ya.Benim merak ettiğim şu, geldi diyelim yerleşti annenizin yanına biri, 2 3 hafta geçti, anneniz bunaldı, sevmedi, huyunu suyunu beğenmedi, istemiyorum dedi, ki yaşlılar çok yapar bunu, huysuzdur çoğu. O zaman ne yapacaksınız?
yoksul demedim ki,belki bir çoğunun durumu benden kat kat iyidir.ama şu anda herşeyleri enkaz altında kaldı.imkanlarım ölçüsünde yardımcı olmak isterim ,bir de bu "harçlık" kelimesi ayıp bir kelime midir?neden sizin gibi düşünenler buna takıldı anlamadım.Aynı bu şekilde biryer arayan biri çıkarsa tabiki iki taraf içinde iyi olur.
Ama insanların gönlünü, onurunu kırmadan olmalı
Gerekirse harçlık veririz tarzında değil
Orda bir çok insan yoksul değildi herkesin alışık olduğu bir yaşam standardı varken biranda sokakta kaldılar bunu fırsata çevirme isteğini iyi yönetmek gerekirki karşı taraf daha çok kırılmasın.
komiksin değil,"komiksiniz".size benimle "senli benli" konuşma hakkını kim verdi.dikkat ettiyseniz,ben siz diyorum.sen diyecek kadar samimi değiliz.çok komiksin..
Tm sizkomiksin değil,"komiksiniz".size benimle "senli benli" konuşma hakkını kim verdi.dikkat ettiyseniz,ben siz diyorum.sen diyecek kadar samimi değiliz.
Niyetiniz kötü olmayabilir, hem annenize hem de bir depremzedeye yardımcı olmak istiyor olabilirsiniz. Ama gerçekten de okurken "bakıcı" hissi oluştu bende de. Ayrıca, gelecek olan kişi psikolojik olarak iyi durumda olmayacak uzun süre, çok doğal olarak. Bu durum karşılıklı olarak sorunlara neden olabilir. Ben bunun iyi bir fikir ve depremzedeye kardeşimize de iyi gelecek bir seçenek olduğunu düşünmüyorum açıkçası. Dediğim gibi niyetiniz bu olmayabilir, ama biraz "bir taşla iki kuş" yaklaşımı gibi duruyor. Umarım anneciğiniz için, içinizi rahatlatacak iyi bir yol bulursunuz.merhaba kızlar,sizlere birşey danışmak istiyorum.beni yanlış anlamayın.annem için uzun süredir ,bir ev arkadaşı arıyordum.kendisi 82 yaşında,babamla yanlız yaşıyorlardı,9 ay önce babamı kaybettik.kendisi tek başına yaşayabiliyor.yani düşkün, yatalak değil.kendi işlerini hallediyor.yazın 2-3 aylığına memlekete gidiyor.orada da tek kalıyor.kışlık birşeyler hazırlıyor kendince. ama benim aklım on da kalıyor.ben de 60 yaşındayım ve bazı hastalıklarım var.başka kız kardeşim ve kızım yok malesef.bu yüzden tek başıma yetemiyorum.yani hastaneye gitmem gerekiyor.önümde olmam gereken 2 ameliyat var.sürekli ertelediğim.yani kendime faydam yok.
konuya gelirsek,evim evindir,projesinden annemin yanına arkadaş olabilecek bir bayan misafir etsem ,çok mu abes olur?hem anneme arkadaş olur.gece hasta falan olsa haber verir,koşar gideriz.ben hastaysam erkek kardeşim var onu da arayabilir.küçük bir çocuğu olabilir,ya da yaşlı annesi.2 bayan ev 3 +1,mobilyalı ,beyaz eşyalı,doğal gazlı, 2 sene önce sıfır yapıldı.müstakil ev florya da.ben fatihteyim.kardeşim avcılarda.fatura ları ben ödüyorum.yiyecek,içecek sorun değil.babamdan kalan bir emekli maaşı var,yetişmediği zamanlar bizler her zaman yanındayız.
ev benim .,kira derdi yok.hatta biraz harçlık bile verebiliriz.eğer ki her iki tarafta isterlerse,uzun süre de kalabilir,evin arkasında önünde kocaman bahçesi var.ekilip,dikilebilir. böyle bir şey istemek,yanlış anlaşılır mı,annesine baktırmak için istiyor diye düşünülmesini istemem.zaten biz sürekli gideriz.asla boş bırakmayız.
not:bu arada eski üyeyim aslında "hunter7"hatırlayan olabilir belki
Harçlık ben çocuklarıma veriyorumyoksul demedim ki,belki bir çoğunun durumu benden kat kat iyidir.ama şu anda herşeyleri enkaz altında kaldı.imkanlarım ölçüsünde yardımcı olmak isterim ,bir de bu "harçlık" kelimesi ayıp bir kelime midir?neden sizin gibi düşünenler buna takıldı anlamadım.
bakın konuyu yarım yamalak okuyup yorum yapıyorsunuz.ben anlatmaktan sıkıldım,siz anlamamakta ısrar ediyorsunuz.Harçlık ben çocuklarıma veriyorum
Sizin böyle birine harçlık değil, maaş veriyor olmanız gerekir şu durumdaki hayatını tekrar toplamasına imkanı olsun
Kısa bir süre için sizin dediğiniz gibi olsa bile zamanla 80 üstü yaşında bir kadınla nasıl ve neden yaşasın birisi, ne ev ne iş garantisi yok.
Aklınız bukadar annenizde kalıyorsa keşke yanınıza alsanız yada yakınıza alsanız, malum sizde deprem bölgesinde yaşıyorsunuz bir gece haber gelir koşar giderim çok mümkün olamayacağını en son olaylarda gördük
Siz bence önce üslubunuzu düzeltinbakın konuyu yarım yamalak okuyup yorum yapıyorsunuz.ben anlatmaktan sıkıldım,siz anlamamakta ısrar ediyorsunuz.
annemin bakıcıya ihtiyacı yok,kendi işini kendisi yapabilir.
bu yüzden maaşlı birisini almayı düşünmedik.
deprem olmasaydı böyle bir fikir aklıma gelmezdi,depremzedeye de bir faydası olur dedim.
annemi tabiki yanıma alacağım,allah nasip ederse ama şu anda ben hastaneye gidip geliyorum.ameliyat olacağım,kaç gün yatacağım belli değil.
siz depremde evsiz kalsaydınız,4-5 aile bir arada bir çadırda mı kalmak isterdiniz,yoksa 80 yaşında bir kadınla,3+1 müstakil bahçe içinde bir evde,kendi odanız da,çocuklarınızla birlikte kalmayı mı tercih ederdiniz.
son olarak da o kadar çok talep geldi ki,maalesef içlerinden 2 aileye cevap verebildik.80 yaşındaki annemle seve seve yaşamaya geliyorlar.iş garantisi için de ,ben işveren değilim,iş garantisi veremem ama evde istedkleri kadar oturma garantisi verdim.bilmem sizi ikna edebildim mi? gerçi çok da önemli değil,sizin ikna olmanız.zira sizin gibi,olayları ve insanları sürekli negatif düşünceleriyle yoran insanlardan çok sıkıldım ve bana göre çok kıymetli vaktimi,sizi ikna etmek için daha fazla harcayamayağım.boşuna çenenizi ve aklınızı yormayın.
siz fikir vermediniz,adeta yargıladınız.fikir verip uslup bozmadan olmaz diyenlere de saygı duydum,haklı olabileceklerini ,yanlış düşünmüş olabileceğim için,saygısızlık yapmadan cevap verdim.ama siz ilk yorumunuz da yok,annenizi yanınıza alın,yok böyle yapın ,yok şyle yapın diye anlamadan dinlemeden yargı yaptınız,aklım gayet yerinde,her ne kadar yaşlı olsam da bunamadım,çok şükür.neyse travma geçirmiş insanlara sizler evinizi açın,iyiliği siz yapın,benimkinin adı" ticaret "olsun.hoşçakalın,kendinize iyi bakınSiz bence önce üslubunuzu düzeltin
Çenenizden çok aklınızı yormanızı tavsiye ederim ayrıca
Fikir istediniz yazdık
Madem yazmamızı istemiyordunuz sormayacaktınız
Travma geçirmiş İnsanlara anneme göz kulak olsun şükür etsinler eve alıyoruz gözüyle bakıyorsunuz
Müstakil sarayınızı karşılık beklemeden anneme göz kulak olurlar diye düşünmeden insanlara evinizi açsaydınız evet sizi iyi niyetli bulurdum, şu durumda bulamadım kusura bakmayın. Karşılıklı olan işlere ticaret denir, yardım değil. Bana kendinizi ispat etmeye çalışmanızada gerek yok çünkü ben sizin ve sizin gibi insanların notunu verdim, özellikle bu depremde çoğu insandan fazlasıyla midem bulandı. Yaptığı yardımı göze soka soka anlatandan tut, deprem bölgsine yardım kollisinde yolladığı abiyeden topuklu ayakkabıya kadar tüm insanlardan ziyadesiyle bıktım.
Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin inşallah.