anneme bağırdım ve çok pişmanım :/

tuuubaaa

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
18 Ekim 2009
157
28
118
İstanbul
Merhaba herkese.
Buraya sık sık uğruyorum ama fırsat buldukça yazabiliyorum nasılsınız? :)

Yine bir derdimle geldim buraya. Kızlar annemin yaklaşık 3 aydır süren baş dönmesi sorunu var. Bu durum araştırılırken tesadüfen beyninde menenjiom isimli iyi huylu bir tümör çıktı. Allah'a çok şükür onun hiç bir zararı yokmuş şu anda. Doktorlar sadece takip edeceğiz dedi. Ama baş dönmesi hala devam ediyor ve bu durumun uzun süreceğini söyledi doktorlar yani biraz sabırlı olmalıymışız. Tabi bu sürede annemin dinlenmesi istirahat etmesi gerekiyor.

Şimdi sorun nerede derseniz, sorun annemin yerinde durmaması. Zaten yeteri kadar rahatsız bir de tam şu durumda gribe yakalandı. Yani aslında ayağa kalkacak hali yok. Beni sorarsanız 21 yaşındayım üniversitede 2. sınıfta okuyorum. Ev işlerine elimden geldiğince yetişmeye çalışıyorum.(Yemek,bulaşık,temizlik vs.) Ama aynı anda okul da olduğu için sınavlara çalışabilmek için bazen aksatabiliyorum. Örnek vermek gerekirse dün akşam bulaşıkları sabaha bırakmıştım. İşte bu durumda annem devreye giriyor. Dün akşam ben odamdayken mutfağı toplamış bulaşıkları yıkamış yerleştirmiş. Sonra da "sen toplamamışsın ben topladım dönüp durdum mutfakta" dedi bana gece yatarken. Ben de dayanamadım artık çünkü bu ilk değildi. Bağırdım çağırdım biraz. Ben onun gözünün içine bakıyorum iyi olsun da ayağa kalksın diye ama onun yaptıklarına bakın kızlar. Geçenlerde de ben okuldayken halı silip evi süpürmüştü. Sonra hastalığı tekrar yenileniyor tabi.

O zaman da bağırmıştım yapma böyle diye. Dün akşam da bıktım artık sana laf anlatmaktan dedim. Ama şu an kendimi çok kötü hissediyorum kızlar Bağırdığım için çok pişmanım. Biliyorum onunda psikolojisi iyi değil. Ama böyle yaptıkça baş dönmesi artıyor ve ben daha kötü oluyorum. Onun iyiliği için söylüyorum. Sonra bağırınca da böyle vicdan azabı çekiyorum. Sabah konuşmaya çalıştım ama "açma konuyu kes artık" dedi bana

Bu ev işleri konusu olmadığında çok iyi anlaşıyoruz ama bu şekilde olunca ben de tutamıyorum kendimi ve sanırım benim de psikolojim artık bozulmaya başladı :/

Hem derdimi anlatmak istedim hem de önerilerini dinlemek istedim. Eğer okursanız çok teşekkür ederim şimdiden.
Herkese mutlu, sağlıklı günler diliyorum :)

canım senı cok ıyı anlıyorum.ama annenı de anlıyorum.sanırım tezcanlı bırısı.yıllardır kurdugu duzen ve alıskanlıkları rahatsızlıgı yuzunden ertlendı ve su anda sen yapmazsan onlar gozune batıyor.daha dogrusu onu rahatsız edıyor.bu durumda kendınden bıraz fazla tavız vermelısın.ınan bulasıkları yıkamak ya da makıneye yerlestırmek bıraz mutfagı sılmek 15-20 dk nı alır.tek ısım bu degıl kı baska sorumluluklar da var dıyeceksın bılıyorum.ama annen o ısler yapılmazsa kendını huzursuz hıssesıyordur.uzgunum canım bıraz gayret.ınsallah ıyılesır bır an once.ona yardımcı olmak su an en onemlı sorumlulugun.

çok haklısın ben de o şekilde düşünüyorum. diyorum ya ona da hak veriyorum ama işte bazen olmuyor yetiştiremiyorum :/
Geçenlerde oturduğum yerde uyuyakalmışım o arada yine halletmiş bir sürü bir şey. Ben ne diyeceğimi nasıl davranacağımı da bilmiyorum artık çok ortada kaldım :/

bu arada okuyup da öneride bulunduğun için çok çok teşekkür ederim :)

kıyamam sana çook geçmiş olsun canım Rabbim bir önce şifa versin inşallah...
benimde sürekli döner başım anneni biraz olsun anlayabilirim..
ama sen gerçketn çok iyi bir evlatsın üzülme olabilir böyle şeyler annende zaten sana kırılmamıştır..
akşama giderken çiçek alırsın oturu konuşursunuz kendini ifade edersin..
hiç bir anne evladına kırılmaz..

Geçmiş olsun.
Bağırdığın için gönlünü alırsın.O sorun değil ama annenin iş yapması kendisi için iyi değil.

Temizlik yapmak,bir anlamda hayata tutunmak,düşüncelerden uzaklaşmak anlamına geliyor annen için.
Öyle zaman geçiriyor.İşe yaradığını hissediyor.
Başka ne yapabilir ki ?

Annene iyi gelecek,zamanını hoş geçirecek uğraşlar bulmaya çalışın.
Gezmeye götürün,açık havada zaman geçirin,birlikte temizlik harici başka şeyler yapın bence.

Arada çıkıyoruz tabi fırsat buldukça. Şu an grip olduğu için bir süre yatıp dinlenmek zorunda ama işte. Bu ev işlerini yapmaktan nasıl vazgeçirebilirim hiç bilmiyorum.
Daha kötüye gidiyor çünkü.

Geçmiş olsun dilekleriniz için çok teşekkürler. Allah herkese acil şifalar versin.

Annenin sevdiği tarzda film indirip,birlikte izleyebilirsiniz.Eski bir yerli film bile olabilir.
Sevdiği akraba veya arkadaşını eve davet edebilirsin.
Sana yemek yapmayı öğretmesini isteyebilirsin.Sen otur,bana söyle,ben yapayım dersin.Annene kahve yaparsın,mutfakta konuşa konuşa sana yemek yaptırır.
Birşey alacağım dersin,seninle gelmesini istersin,sana fikir vermesi için.

öncelikle çok geçmiş olsun senin de sabrın taşmış ve bağırmşsın ama kötülüğü için değil dik başlılıktan değil annen için, annene kızmışsın üzülmene gerek yok gönlünü alabileceğin bir mesele sen onu düşünüyorsun neticede hem rahatsızlığı çok şükür dermansız dert değilmiş anneler unutuyor zaten bende bazen anneme kızarım benim içim içimi yer ama annem çoktannn unutmuştur :)

Önerilerinizi dikkate alacağım. Umarım geçer bu günler. Çok teşekkür ederim gerçekten.

Umarım unutur o da :) Tabi arada böyle sorunlar çıkması normal de şu an rahatsız olduğu bir durumda öyle davrandığım için çok kötü hissettim kendimi :/ Evet çok şükür dermansız değil.
Teşekkür ederim :)

Çok gecmis olsun öncelikle... Annenizin gönlünü alırsınız mutlaka, neticede anneler evlatlarına karsı kus kalamazlar fazla...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…