Anneme artık katlanamıyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bak canım yardım evet tabi
Ki olabilir. Benim de annem neler yapmaz istesem. Birbirimizden beklentiye gitmiyoruz biz. Ki ben annemden 7/24 hizmet bekleyemem . Konu sahibi annesinden resmen iş beklemiş ve bundan şikayet etmiş. Kahvaltı beklemiş bulaşığı kaldırmasını beklemiş yemek beklemiş. Neden bekliyor peki? Evinde hizmetçileri mi var? Kim yapıyor? Anne kız beraber yapsınlar tabi ki ama bu konuda öyle bir durumdan bahsedilmiyor. Bende annemlerin yazlığındayım oturup hep ondan iş beklesem annemin günahı ne peki? Yıllarca zaten yapmış bize emek vermiş bir kadın o, onunda dinlenmeye hakkı var.

Son düzenleme:
Evlat her zaman anneden bekler ona itirazım yok ama sizin annenizin tavrı belliymiş. Kadın anaç biri değil demek ki. Bunu bile bile bir sürü insan aynı eve gitmeniz doğru değil. Evdeki çocuklara, genç kızlara bağırıyor demişsiniz, kaç kişi var o evde? Annenize değil ablanıza gidebilirdiniz durum böyleyken.

Evlat neden her zaman anneden bekler peki? Hiç büyümeyecek mi o evlat. O anne hiç yaşlanmayacak , hiç hastalanmayacak mı? Her zaman anneden bekleyen evlatlar elden ayaktan düşünce bakmıyorlar annelerine . İşlerine yaramıyor çünkü. Annesine kim ne yaşatıyorsa bir gün aynı duruma kendinin de düşebileceğini düşünsün.

Haklısınız tabiki.
Benim söylemek istediğim, evlat anne evine gidince annesinden sevgi, ilgi bekler bu normal bir durumdur. Sizce değil mi?
Örneğin benim annem ben gittiğimde yemek yapmasa, bize şefkat göstermese ben de üzülürüm, bence son derece olağan bir durum. Ama annemin yapısı bu şekildeyse de bir daha yatılı evine gitmem. Ya da gidersem hizmet beklemem, onun huyu budur çünk0ü.
Ben konu sahibini hatalı buldum zaten.

10 gün burada zamanım var. Eşimle 2 gün ancak. O da bugün gelebildi. Yarın başka bir yere geçeceğiz. Çarşambada döneceğiz. Ben bize surat asıyor küçücük çocuğa bağırıyor diyorum siz hala başka şeylerden bahşediyorsunuz

Ben Bebeğim ve abimin kızı vardı. Öyle kalabalık değildik. Hem ayrıca zaten büyüklerde toplanılır bayram seyran. Benim üzüldüğüm nokta asık surat sürekli bağırıp duran bir anne. Yoksa işleri beraber yapıyoruz zaten.

Canım istersen ilk paylaşımına not olarak ekle evde işleri beraber yaptığınızı .ayağını uzatıp hizmet bekleyen olarak değerlendirdi çoğu.ben de avukatin gibi oldum

Hangi konuda hatalı buldunuz. Bebeğim bana yapışık su an her yeri kurcalıyor sürekli emmek istiyor nasıl yemek yapabilirim nasıl işlenebilirim? Ben 40 um çıkana kadar aç yattığım günleri bilirim. 8 aylık hamileyken aç aç durduğum günleride. Önüme bir kap yemek hazırlayıp koymadı. Oyun oynamaktan foto çekip oraya buraya koymadan vakit bulsaydı belki bana bir faydası olurdu. Uzaktan konuşmak çok kolay sizde haklısınız.

Canım istersen ilk paylaşımına not olarak ekle evde işleri beraber yaptığınızı .ayağını uzatıp hizmet bekleyen olarak değerlendirdi çoğu.ben de avukatin gibi oldum
Ne desem boş canım. Çünkü böyle annelere sahip değiller. Zannediyorlar kendi anneleri gibi anaç bir anneye sahipler. Laf sokmak yermek için yorum yapıyorlar. Objektif yorumların için teşekkür ederim.

Annem hasta falan değil gayet sağlıklı. Biz yokken gezip duran her gün denize gidip gelen günde 1 saat yürüyen aktif bir insan. Elden ayaktan düşmedi yani. Benim kimseden bir şey beklediğim yok senede bir sefer 2 gün kahvaltı ve bir kek beklemişim. Bu size anormal gelmiş ileride siz evladınıza yapmayın olur mu? Gezin tozun hayatınızı yaşayın gurbette yalnız yaşayan evladınız geldiğinde ona bağırıp çağırın. 10 aylık bebeği ile burnundan getirin olur mu ?

Allah razı olsun sizden gerçekten vicdani bir yorum yapmışsınız. Senede bir kez geliyorum sürekli emen yapışık Bebeğim var bir kaç ufak bir şey bekledim neler işittim. Anne sığınma yeridir dedim kaçtım geldim neler yaşadım burada bir çok kişi neler yazdı. Umarım bir gün aynı duruma düşerler o zaman anlarlar beni.

Kaldık ben ziyaret için geldim hem kendisi davet etti. Ayrıca deniz kenarı tabiki tatil diye düşünebilirim. Diyorum ya annelik herkese göre olmayabilir

Siz anne ziyaretine gelmemişsiniz resmen tatil amaçlı gelmişsiniz. İstediğiniz de ufak tefek bişey değil çoluk çocuk evine gidip her işi anneden beklemişsiniz. evde kim yapıyor kahvaltınızı ? Yemeğinizi?

Hanımefendi rica ediyorum siz yorum yapıp durmayın. Okuduğunuzu anlayan bir insan değilsiniz. Prenses kız falan böyle cümleler okumak istemiyorum. Siz benin neler yaşadığımı nasıl bir çocukluk yasadıgımı bilmiyorsunuz. Şımarıklık benim yanımdan geçmez. Sizin mantıgınızda insanlar ile muhattap olmak istemiyorum. Bencil ve narsist kafa yapınız var. Bana ve yorum yapan arkadaşlara çemkirip durmayın lütfen.

Fark etmez yine de kendiniz hazırlamayıp annenizden beklemeniz ilginç tatile gittiniz diye hiçbir şeye elinizi sürmicek misiniz

Koca kadınsınız yiceniz keki bile annenizden bekliyorsunuz

Annenizde yapmak istemeyip sizden bekliyor annenize mi çektiniz acaba

Öncelikle annenizin haklı olduğu konular var.
Mesela kahvaltıyı neden ona hazırlatıyorsunuz, tabiki sizde yardım edeceksiniz. Hayır tatile gittiniz diye oda servisi falan mı bekliyorsunuz anlamadım. Kendi kahvaltımızı onunla birlikte hazırlayın siz artık o evde yaşamıyorsunuz, bir nevi misafirsiniz. Ben anneme gittiğimde elini bile sürdürmem akşam yemeğine kadar kendim hazırlarım yardım ederim ona. Anneniz sizin oda servisçiniz alınız değil, kalkıp kekinizi de kendiniz yapın bri zahmet. Gezmek isterse gezer istediğini yapar ama size kek yapıp kahvaltı hazırlamak zorunda değil yani kadın hizmetiniz mi.
Ayrıca huyunu bildiğiniz halde çoluk çocuk niye gittiniz ki? Kadın da haklı, sevmiyor olabilir, kafası kaldırmıyor olabilir kalabalıktan hoşlanmıuyoe olabilir. Bile bile lades diyip gitmek hoş olmamış. Şuan söylenme hakkınız yok bence.

İki türlü anne var biri bu hanımefendi diğerinde evladı için herseyi göze alan anne. Dediğim gibi herkes anne olamaz. Kimisine yük gelir annelik bu hanımefendi gibi.

Bencil miyim ben :)))) çok güldüm mesajınıza . Evet ben anneciğime kıyamayan ondan ayağıma hizmet beklemeyen bencil bir evladım. Siz sakın Benim gibi olmayın

Katılıyorum dediklerinize.
Ayrıca geçmişi bilemem ama konunuz için yok kahvaltı hazırlamadı, yok yemek yapmadı, yok canımız kek istedi pişirmedi.. sanki full pansiyon otelde hizmet eksikliği görmüş gibi yazmışsınız. Tamam bebeğiniz var ama o kadın da kaç yaşında acaba..

Yazdıklarınızdan yola çıkarak annenizden daha çok sizde hata gördüm.Öyle bi anlatmışsınız ki her şeyi annenizden bekliyorsunuz.Canınız kek börek istediyse girip mutfağa kendiniz yapın.Anneniz size kahvaltı hazırlamak mecburiyetinde degil ki sizinde hazırlamanızı beklemiyormuş beraber hazırlayalim diyormuş.Siz tatil için gitmiş olabilirsiniz deniz kum güneş ama anneniz size evini açtığında her şeyi ondan beklemek yerine anne beraber yapalım sonra da denizin güneşin tadını çıkaralim deseniz daha doğru olur.Bir çok kişi annesinin evine gittiğinde onun yükü hafiflesin diye uğraşır ama sizde durum daha farklı sanki.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…