Anneme artık katlanamıyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Herkes anneden birşey bekliyor, kimi çocuğuna baksın , kimi elimi sıcak sudan soğuk suya sokmasın, kimi dinleneyim tatil edeyim. Anneniz kaç yaşında bilmiyorum ama sanki onun da anlaşılmaya, rahat etmeye , belki bir tatile ihtiyacı var. Ben anneme hamileyken de gittim küçük bebekliyken de. Ama annemdir yapmalı demedim. Biliyorum ki hayal kırıklığı olacaktı benim için. Çünkü tanıyorum. O yüzden annemden beklentim sıfır.
Ayrıca bence üzgünüm ama konuyu kendiniz için değil yeğeniniz için açsaydınız sizi haklı bulabilirdim. Burada asıl dertli olan o çünkü. Onunkinin yanında sizinkiler biraz şımarıklık olarak kalıyor.

Gitme.

Kusura bakmayın ama yanlış düşünüyorsunuz. Benimde iki çocuğum var evet annem bana gelince yardım eder ama herşeyi ondan beklemem yani. Mutfağa birlikte gireriz evi birlikte temizleriz. Bazen o çocuklara bakar ben iş yaparım bazen. Bazen ben yokken o tek başına yapar. Aynı şey ona gittiğimiz zamanlar içinde geçerli. Ben bütün kış çocuklarla ilgilendim şimdi dinlenecem diyip köşeye çekilemezsiniz. Annenizin huyuda malum yani. Sizde iyice üzerine gidip daha beter duruma getiriyorsunuz. Yiğeninizide alabilirseniz siz alın bi süreliğine yazık çocuğa. Ben düşünmeden alırdım.

yiğeninide al kaç ordan

Başlığı okuyunca anneniz size geliyor evinizin huzurunu bozuyor, gitmiyor falan sandım. Başlığı çok yanlış atmışsınız. Katlanamıyorum demeniz çok abes. Evinize dönersiniz olur biter. Sanki elinizde olan bir durum yok gibi, çaresiz gibi yazmışsınız. Katlanamıyorsanız evinize gidin, bu kadar basit. Sorun çözüldü.

Ayrıca sizi ısrar kıyamet çağırmayan birinin evine bu anneniz de olsa niye gidiyorsunuz? Hem de zorunluluktan değil, tatil amaçlı? Hadi gittiniz, istenmediğinizi anladığınız yerde niye ısrarla duruyorsunuz? Bu gurursuzluk olmuyor mu? Bir de üstüne niye kahvaltı hazırlamasını, kek yapmasını istiyorsunuz? Daha da sinirlenip, daha kötü davranacağı çok açık. Ben taa buradan görüyorum. Bir insan tahammülsüzse ondan daha fazla talepte bulunmazsınız. Bulunursanız daha da tahammülsüz olur.

O çocuğa da siz orda olduğunuz için ekstra kötü davranıyor olabilir. Kalabalığı sevmeyen bir insana benziyor. Hem çocuk, hem siz, hem bebekle aynı anda aynı evde zorlanıyor olabilir. Abinizin çocuğuna da bakmak zorunda değil. Yapmanız gereken abinize ortamı anlatıp, çocuğu ordan almasını söylemek. Veya çok üzülüyorsanız siz bir süre kendi evinizde bakabilirsiniz. Siz bebeğim var bakamam diyeceksiniz de o da sizden yaşlı ve kişiliği çocuk bakmaya müsait değil.

Anneniz çok iyi kalpli veya fedakar olmayabilir. Hatta bu konularda ortalamanın çok altında da olabilir. Ama bunu size söylememizin, teyit etmemizin kime ne faydası olur? Zorunda değil ki. Evinize gelip, bana kahvaltı hazırla, kek yap vs de demiyor. Sizin ondan uzaklaşma özgürlüğünüz var. Çözüm odaklı olun, evinize dönün.

Tatil degil zulum olmus size. Ancak siz bunu senede bir defa cektiniz isteseniz bir daha gelmezsiniz ve bu durumu bir daha yasamazsiniz. Ama kucuk yegeniniz bu cehennemin tam ortasinda. Gidecek, kacacak bir yeri de yok. Siz koca kadin olarak birkac gun annenizin surat asmalarina, psikolojik siddetine dayanamadiniz, o cocuk icin ise bunlar hayatinin bir parcasi. Kurtulusu da yok. Keske okumasaydim bu konuyu, nefesim kesildi. Allah yardimciniz olsun insallah yegeniniz bir sekilde kurtulur o hayattan.

Sürekli annelik budur diyorsunuz ama değilmiş demekki. Çoğu kişi evladına tek bakıyor. İki çocuğum var ben bakıyorum ikisine de. Normali de bu zaten. Hatta üzerine çalışan bir anneyim. Şuan Doğum iznindeyim. Yakında başlıcam gene. Sonra başlasın gene tempolu günler :)) çocuğumada annem yada babaanne bakmıyor buarada. Bakıcı ayarladık. Siz çalışsanız anne yapmak zorunda die onuda annenizin görevi olduğunu söylersiniz sanırım. Annelik bu diye. Kusura bakmayın ama size çok kızdım. Sadece yiğeninize üzüldüm.

Neden siz yapmadınız da dışarıdan söylediniz?

Haber verdim çok umursamıyor. Babasının istediğinde bu. Birimizin sahiplenmesi. Kendisi geceleri fasıllarda gezerken kimse böyle yapmamalı. Bu sefer ters teper tamamen vazgeçer kızından. Çözüm o değil
Peki çözüm ne dedim ama yazmışsınız bişey ama çözüm gibi de göremedim. Bir yiğenim var öyle bir durumda olsa eşimde bende saniye düşünmez alırdık ordan. Ama sizde çocuk başıma kalacak korkusu var almazsınız. Yazık o çocuğa. Benim abimde eşiyle ayrı. Annesi bakıyor yiğenime ama eğer annesi istemesin ona bakmak isteyecek 3 halası var.

Bence kardeslerımle anlasır bı sure asla gıtmezdım torunda evlatta neyıne onun. Bence boyle deneyın bakalım sızı arıcakmı

Nedir bu bebegim olmasa yaparım lafı surekli
3 cocuk buyuttum bir başıma
Bebeklede yaparsın yemek yapmıyonmu bebekle bizde yaptık iş başa düşünce bebekle çeşit çeşit yemek de borek te kekte kendi evinde kendinize de yapılıyo ustune arada kalabalık misafirde ağırlanıyo

yemekleri kahvaltiyi hazirlamak zorunda degil
tatile gitmis olabilirsiniz anca farkindaysaniz orasi otel degil anneniz tek kisi siz coluk cocuk gitmissiniz bence sizlerin yapmasi lazim
ama anneniz gercekten tuhaf hele o bir tarafi zaten eksik yavruya nasil oyle davranir agzini yuzunu sıkar abinize soyluyormusunuz bunlari???

Annenizin psikolojik sorunları var galiba
Ama sizde bi acaipsiniz
Canınız kek istiyo,kalkıp yapmak cok mu zor

Abisine soylese nolcak abi orda bile değil anladığım ana da babada atmıs cocugu basından ikiside sevgilileriyle mesgul
O anne olmayan annenin vicdansızlığına lanet ettim
Baska adamla olmak icin kolay hayat icin kendinden parcayı babaya atmıs babada tabi bakamayıp babanneye
Anada da baba da da kalp merhamet yok
Babası babannenin itip kaktıgını ogrense bile muhtemelen umursamaz
En fazla gider uvey ana bulur bida evlenir cocugu bu sefer uvey anaya atar
Uvey ana da babaanneden daha fazla eziyet eder cocuga
Bende eşimden ayrıyım 3 cocukla seneler oldu
Makarna pilav kek borek yapıp kuru demeden yiyip karın doyuruyoruz
3 yavrum yanımda olmasa uykularım kacar nefesim kesilir onlarsız hergun pirzola yiceğimi bilsem hergun baska bir adamla sevgili olup gezip tozup hayatımı yasıcamı bilsem yinede onları bırakamam
Yavrularımla bir catıda beraber yediğim makarna onlarsız ziyafet sofralarına ve dunyanın en yakısıklı sevgililerine bedel
Ana var anacık var baba var babacık var herkes ürer ama kalpten ana baba olabilmek başka bir şey

anneniz midemi bulandırdı kusura bakmayın.küçücük çocuğa yaptıkları kabul edilemez.o çocuğu elinden kurtarın Allah rızası için.böyle anneyle görüşmezdim ben belliki içinde ne evlat ne torun ne başka türden bir sevgi var.böyle bir kadın için tatilinizi neden rezil ediyorsunuz ki?gitmeyin başka şekilde değerlendirin.

Evlatlarda annelere yardimci olmalı kahvaltı beklememeli annenin dediği gibi beraber hazırlayabilirsiniz sanki annenden çok mi beklenti icindesin

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…