Anneme artık katlanamıyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Benim eşimin annesi vefat etmişti biz evlenmeden 3 sene önce...memleketlerine gittiğimizde 85yasindaki teyzesinde kalırız.gittigimizde kek börek yapılmış olur.titreye titreye elleriyle içli köfte yapar.her defasında biz sana iş çıkartmak için gelmiyoruz deriz yapma dışarıda yeriz seni gormek için geldik deriz durmaz.ve bu kadının çocuğu yok.yalniz yaşayan bir kadın
Benim annem de başka şehirde yanında boşanan ablam ve ilkokula giden yeğenim var hala onların hizmetini görür.ablam çalışır yegenime bebekliği den beri bakar.b
Ben de bebeğime tek baktım.ama memlekete gidince el üstünde tutuldum .ben sizi çok ama çok iyi anlıyorum.

Yapmayın lütfen kahvaltı hazIrlayıp toplamasini bekliyorsunuz.

Kek bile ondan istiyorsunuz.

Bende anne evinde nefes alanlardanim ama ondan hiçbir şey beklemem.

Hem nefesimi alır hem kahvaltı mi hazırlar kek böreğimi yaparım.

Dağınık bırakmam etrafı. Banyomu yıkarım ki annem hiç istemezken.

Aynı anne yaşlanınca sizden medet umacaktir hayirlsizlikla suclayacaktir

Annemin yanında Bebeğim ile kalarak mi darlıyorum annemi. Kusura bakmayın ama bir anneye evladı ağır gelmemeli. Her şeyi geçtim bağırmasın çağırmasın yeter. Zaten bundan böyle sadece senede bir sefer 1 gece uğrayıp geçeceğim ablamın yanına.

Annemin evine gidince anneme iş aslanis yaptirmam,pasta yapılacaksa kalkar yaparım kahvaltı vade bence kadın sürekli iş beklemeniz sen bunalmış olabilir.

Annemin evine gidince anneme iş aslanis yaptirmam,pasta yapılacaksa kalkar yaparım kahvaltı vade bence kadın sürekli iş beklemeniz sen bunalmış olabilir.
Bebekle biraz zor oluyor biz de yılda en fazla 2 defa gideriz o nerede bu nerede diye sorularıma cevap vermektense annem zaten kendi yapar..

Yahu zaten her şeyi biz yapıyoruz. Çok güzel yaptığı için sarma ve içli köfte istedim ondan. Onun kadar kimse güzel yapamıyor. Özledim anne elinden bir şey yemek. Zaten başka bir iş yapmıyor ki. Girdiğim banyoyu mutfağı zaten topluyorum. O bebeğime bile bakmıyor dün WC girdim Bebeğim düşmüş içli içli ağlıyor. Elinde telefon tüm gün kendini çekip foto yüklüyor. Bırakın Aşlah aşkına yorulması falan yok derdi istediği kadar nete girip foto çekmek oyun oynamak. Hamileydşm 8 aylık bana geldi tüm gün oturup oyun oynadı. Dışarıdan yemek söyledim.

Böyle diyorsunuz ama size de kendi evladınıza bakmak ağır gelmiş ki sürekli on aydır yanlış baktığınızdan bahsediyorsunuz. Sizin yorumunuza göre konuşuyorum yani bana göre bunalmak ağır gelmek değil ve de sizinle paralel olmayan düşüncelerin yanlış olduğunu söylüyorsunuz sürekli ne yazdıysanız ona göre cevapladık ama yorumlara göre çeliştiniz kendinizle diyeceğim odur ki bencillik iki taraflı

Bana yemek yapması bu kadar zor mu? Senede bir evladınız size geliyor zor mu gelir bu size. Ben zevkle yaparım. Yanlız yaşıyor hiç bir işi gücü yok tüm kış tek başına kalıyor zaten. Oğlumla iki kişi bu kadar külfet olmamalı

Görüşmezdim net.
Böyle insanlar yalnızlığa mahkum edilmeli.
Ablamla karar verdik. Bir daha direk ablama geçeceğim. Arayıp geldiğimi söyleyip daha sonra ona uğrayacagımı söyleyeceğim. Sen çok yoruluyorsun dinlen giderken uğrarım diyeceğim.

6 yaşındaki yeğenin babasıyla konuşun haber verin bir süre siz alıp gitseniz sizde kalsa olmaz mı

Bebek bakımı ile beni aynı kefeye koymuşsunuz ne desem bilemedim? Anneme kaçtım biraz dinleneyim dedim beraber bakarız güzel vakit geçiririz dedim. Bir bir kek istedim canım çekmişti o gün. Sürekli tepemde bir bebekle zordur bilmiyorum siz sanırım Süpermen modunda yaşıyorsunuz. Oğlum bana ağır gelmedi sadece biraz dinlenmek istedim bir kaç gün. Anneme sığınmak nefes almak istedim. Sizlere göre buda yanlış. Aynı kafada insanlar değiliz sanırım.

Belli ki annenizin psikolojik sorunları var. Siz sürekli ben olsam böyle yapmam ben olsam şunu derim yazmışsınız ama siz farklı karaktersiniz anneniz ayrı karakter. Belli ki gürültü sevmiyor kalabalık kaldırmıyor siz de çoluk çocuk toplanıp gitmeyiverin illa gidecekseniz de ayrı zamanları ayarlayın. Kendi evinizde yemeğinizi kendiniz yapıyorsunuz değil mi orda da aynısını yapın neden annenizden iş bekliyorsunuz? Belli ki yapmayı sevmiyor yapmak istemiyor. Canınız kek börek çektiyse neden annenizin yapmasını bekliyorsunuz mutfağı sırtında götürmüyor ya. Annenizle çatışmayın artık kabullenin karakteri bu. Değişmeyecek, düzelmeyecek ya böyle kabul edeceksiniz kendinizi daha fazla yıpratmamak için duymazdan gelip ona göre davranacaksınız. Eğer kabullenmiyorum derseniz de görüşmeyeceksiniz

Yavrum benim ya babasına söyleyin alsın çocugu korkar yazık
Yada siz hiç ayırmayın yanınızdan çok üzüldüm şimdi o bebişe

6 yaşındaki yeğenin babasıyla konuşun haber verin bir süre siz alıp gitseniz sizde kalsa olmaz mı
Haber verdim çok umursamıyor. Babasının istediğinde bu. Birimizin sahiplenmesi. Kendisi geceleri fasıllarda gezerken kimse böyle yapmamalı. Bu sefer ters teper tamamen vazgeçer kızından. Çözüm o değil

Anlatırken sofra kurup sofra topluyor. Kek istedik yapmadı demişsiniz.

Oraya gitmeden müsait olup olmadığını sordunuz mu ?

Birde çok merak ediyorum , anneniz hep böyle değil miydi , sonuçta biliyordunuz huyunu , neden geldiniz ya da madem geldiniz neden beklenti icerisindesiniz ?

Yahu zaten her şeyi biz yapıyoruz. Çok güzel yaptığı için sarma ve içli köfte istedim ondan. Onun kadar kimse güzel yapamıyor. Özledim anne elinden bir şey yemek.

ay cidden annenize çekmişsiniz
kadın anlamıştır bunlar börekle başlayıp bu elde mantı açmaya kadar gidecek baştan hiçbir şey yapmıyım demiş

Kabullenip ona göre davranacağız artık maalesefki bazı kadınlar anneliği kaldıramıyor. Evlat ağır geliyor. Küçükkende büyüdüğündede. Bir dahaki sefere ona değil ablama geçeceğim. Dönüştede ona 1 günlüğüne uğrar hiç bir şey yaptırmadan geçer giderim. Torununu iki sever öper. Kalabalık yapmayalım oğlumla evet siZde haklısınız. Ne diyeyim. Maalesef

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…