Benim eşimin annesi vefat etmişti biz evlenmeden 3 sene önce...memleketlerine gittiğimizde 85yasindaki teyzesinde kalırız.gittigimizde kek börek yapılmış olur.titreye titreye elleriyle içli köfte yapar.her defasında biz sana iş çıkartmak için gelmiyoruz deriz yapma dışarıda yeriz seni gormek için geldik deriz durmaz.ve bu kadının çocuğu yok.yalniz yaşayan bir kadınErkek kardeşim şu an zaten hayatını yaşıyor. Ve bunu anneme söylediğimde ona hak veriyor. Ayrıca annem 3 çocuk falan baktığı yok. Yanlış yaşıyor. Senede bir kez anneme geldik hepsi o. Diğer torunları ise beni görmeye geldiler. Torunları ile beraber aynı şehirde yaşıyor onlar. Çocuklar geldiler gittiler hepsi bu. Gören duyanda hepimize hizmet falan etti zannedecek. Altı üstü bir kek börek yemek istedim her annenin 5 dakikada yapacağı şeyler. Bebeğim olmasa ben yaparım zaten. Dinlenmek biraz nefes almak istedim çünkü yoruldum tek başına baktım çocuğuma. Anneme sığınmak istedim kafa dinleyeyim dedim ama görüyorumki hata etmişim. Sizde aynı annem gibisiniz. Sizleri bilemem ama ben kaç yaşında olursa olsun elim ayağım tutuyorsa evladıma ne isterse yaparım. Çünkü annelik budur.
Zaten o dediğiniz her işi biz yaptık. Merak etmeyin. Ben bebeğimle annemin yanına gelip bir kaç gün nefes almak istemiştim size göre büyük hata. Ama sizin gibilere göre insan eti ağırdır bana göre ise evladım için canım feda. Kişilik vicdan meselesi sizide anlıyorum
Aynı anne yaşlanınca sizden medet umacaktir hayirlsizlikla suclayacaktirZaten o dediğiniz her işi biz yaptık. Merak etmeyin. Ben bebeğimle annemin yanına gelip bir kaç gün nefes almak istemiştim size göre büyük hata. Ama sizin gibilere göre insan eti ağırdır bana göre ise evladım için canım feda. Kişilik vicdan meselesi sizide anlıyorum
Annemin yanında Bebeğim ile kalarak mi darlıyorum annemi. Kusura bakmayın ama bir anneye evladı ağır gelmemeli. Her şeyi geçtim bağırmasın çağırmasın yeter. Zaten bundan böyle sadece senede bir sefer 1 gece uğrayıp geçeceğim ablamın yanına.Yanlış anlaşılan bir şey yok şahsen benim tarafımdan ama siz ısrarla aynı düşüncede takılıp kalmışsınız (bütün yazılanları okudum ona istinaden yazıyorum),habire aynı şeyi söyleyip duruyorsunuz.sizin anneniz bu ,o hep böyleydi ve bundan sonra da büyük bir ihtimal böyle olacak ve davranacak.
Annenizi tam tanıyorsanız şayet,onu olduğu gibi kabul edin, beklentilerinizi buna göre tutun.bırakın akla zarar hayali beklentileri,romantik ve ideal anne fantezilerini sizin anneniz bu değil çünkü.anneniz ergenvari,bireysel çıkarlarını gözeten,keyfini düşünen geleneksel anne rolünden çok uzak bir kadın.bu kadının çevresine bir yararı dokunsun die bir isteği ve davranışı da yok ve olamaz da bundan sonra.yemek,kek,poğaçayı beklemeyin ondan,güler yüzünü de çok fazla evinde kalarak göremezsiniz.kalış sürenizi minimumda tutarsanız o da sizden yorulmaz ve sıkılmaz.kaliteli vakit geçirirsiniz.çok kalarak ve ondan iş yemek bekleyerek kadını darlıyorsunuz çünkü
Bebekle biraz zor oluyorAnnemin evine gidince anneme iş aslanis yaptirmam,pasta yapılacaksa kalkar yaparım kahvaltı vade bence kadın sürekli iş beklemeniz sen bunalmış olabilir.
Yahu zaten her şeyi biz yapıyoruz. Çok güzel yaptığı için sarma ve içli köfte istedim ondan. Onun kadar kimse güzel yapamıyor. Özledim anne elinden bir şey yemek. Zaten başka bir iş yapmıyor ki. Girdiğim banyoyu mutfağı zaten topluyorum. O bebeğime bile bakmıyor dün WC girdim Bebeğim düşmüş içli içli ağlıyor. Elinde telefon tüm gün kendini çekip foto yüklüyor. Bırakın Aşlah aşkına yorulması falan yok derdi istediği kadar nete girip foto çekmek oyun oynamak. Hamileydşm 8 aylık bana geldi tüm gün oturup oyun oynadı. Dışarıdan yemek söyledim.Yapmayın lütfen kahvaltı hazIrlayıp toplamasini bekliyorsunuz.
Kek bile ondan istiyorsunuz.
Bende anne evinde nefes alanlardanim ama ondan hiçbir şey beklemem.
Hem nefesimi alır hem kahvaltı mi hazırlar kek böreğimi yaparım.
Dağınık bırakmam etrafı. Banyomu yıkarım ki annem hiç istemezken.
Senede bir gidiyorum yanına. Bir kaç gün kalıyorum.Annemin evine gidince anneme iş aslanis yaptirmam,pasta yapılacaksa kalkar yaparım kahvaltı vade bence kadın sürekli iş beklemeniz sen bunalmış olabilir.
Böyle diyorsunuz ama size de kendi evladınıza bakmak ağır gelmiş ki sürekli on aydır yanlış baktığınızdan bahsediyorsunuz. Sizin yorumunuza göre konuşuyorum yani bana göre bunalmak ağır gelmek değil ve de sizinle paralel olmayan düşüncelerin yanlış olduğunu söylüyorsunuz sürekli ne yazdıysanız ona göre cevapladık ama yorumlara göre çeliştiniz kendinizle diyeceğim odur ki bencillik iki taraflıAnnemin yanında Bebeğim ile kalarak mi darlıyorum annemi. Kusura bakmayın ama bir anneye evladı ağır gelmemeli. Her şeyi geçtim bağırmasın çağırmasın yeter. Zaten bundan böyle sadece senede bir sefer 1 gece uğrayıp geçeceğim ablamın yanına.
Bana yemek yapması bu kadar zor mu? Senede bir evladınız size geliyor zor mu gelir bu size. Ben zevkle yaparım. Yanlız yaşıyor hiç bir işi gücü yok tüm kış tek başına kalıyor zaten. Oğlumla iki kişi bu kadar külfet olmamalıAnnemin evine gidince anneme iş aslanis yaptirmam,pasta yapılacaksa kalkar yaparım kahvaltı vade bence kadın sürekli iş beklemeniz sen bunalmış olabilir.
Ablamla karar verdik. Bir daha direk ablama geçeceğim. Arayıp geldiğimi söyleyip daha sonra ona uğrayacagımı söyleyeceğim. Sen çok yoruluyorsun dinlen giderken uğrarım diyeceğim.Görüşmezdim net.
Böyle insanlar yalnızlığa mahkum edilmeli.
Bebek bakımı ile beni aynı kefeye koymuşsunuz ne desem bilemedim? Anneme kaçtım biraz dinleneyim dedim beraber bakarız güzel vakit geçiririz dedim. Bir bir kek istedim canım çekmişti o gün. Sürekli tepemde bir bebekle zordur bilmiyorum siz sanırım Süpermen modunda yaşıyorsunuz. Oğlum bana ağır gelmedi sadece biraz dinlenmek istedim bir kaç gün. Anneme sığınmak nefes almak istedim. Sizlere göre buda yanlış. Aynı kafada insanlar değiliz sanırım.Böyle diyorsunuz ama size de kendi evladınıza bakmak ağır gelmiş ki sürekli on aydır yanlış baktığınızdan bahsediyorsunuz. Sizin yorumunuza göre konuşuyorum yani bana göre bunalmak ağır gelmek değil ve de sizinle paralel olmayan düşüncelerin yanlış olduğunu söylüyorsunuz sürekli ne yazdıysanız ona göre cevapladık ama yorumlara göre çeliştiniz kendinizle diyeceğim odur ki bencillik iki taraflı
Yavrum benim yaHerkese merhabalar. Annem ile ilişkimiz her geçen gün kötüye gidiyor gerçekten buna çok üzülüyorum. Şöyle anltayım; geçen hafta annemin evine tatile geldik bebeği ile. Ayrı şehirlerdeyiz. 10 Aydır gelmemiştik. Dinleniriz denize gireriz diyerekten çıktık geldik. Annem çok suratsız sürekli mutsuz hırçın inatçı herkese karışan bir kadın. Sabahları uyandık ben bebeğimle uğraşıyorum o ise kahvaltı hazırlamaz isterki beraber hazırlayalım. Söylerim anca öyle hazırlar. Söylene söylene kaldırır sofrayı. Bu sürede hep 5 karış surat ama. Evdeki diğer yeğenlerime kendi torunlarına sürekli bağrınır. Bir tanesi 6 yaşında babası bir süreliğine bize bıraktı ve onu çok azarlıyor. Defalarca uyardım ama inatla bildiğini okuyor. Çok üzülüyorum. Bende dinlenmek için tatile gelmişim evde böyle şeyler yaşıyorum. Evde sürekli gerilimli bir hava mevcut. Kendisi sürekli ama sürekli internette oyun Facebook instagramda. Bizimle hiç muhabbet etmez güzel tatlı bir söz yok. Anca laf sokar başkalarının çocuklarını över eşimin ailesini yerer bizleri aşağılar evdeki çocuklara genç kızlara azarlar daha sayamayacağım bir sürü şey. Bizlere asla yemek hazırlamaz mesela kalkın kendiniz hazırlayın der. Çocuklarına ve torunlarına yemekler hazırlamayı enayilik gibi görüyor. Kek börek yapalım bir gün dedim canımız çekti yapmadı. En ufak eleştiride acayip sesini yükseltir içeri gider ağlar. Olmaz olsun sizin gibi evlatlar der. Ablamla sürekli konuşuruz neden böyle diye? Bir çok kişi anne evinden kendi evine gitmek istemezken ben geldiğime pişman oldum. Tatilimiz burnumudan geldi. Ters bakışlar laf sokmalar gözümüzün önünde küçük yeğenime sürekli bağırmaları. Ve bu küçük yeğenimin annesi babası ayrı annesi onları istemedi çocuk babası ile yaşıyor. Bunca şeylere rağmen babaannesi tarafından ititlip kakılıyor. Resmen sinirini boşaltıyor çocukla. Dün sabah ayağa kalkıp zorla yanaklarını sıkıp ağzını açıp yemek tıkıştırdı. Yere bardak döktü diye tüm site duyacak şekilde bağırdı. Çocuk içeri gidip bana sarılıp ağladı babama götür beni diye. Kucağımda Bebeğim ne yapacağımı şaşırdım. Ne yapmalıyım arkadaşlar ? Çok üzülüyorum senelerdir bu böyle... küçükken bize yaptıklarını şimdi bu yeğenime yapıyor bize hala yapıyor.. siz olsanız ne yapardınız nasıl hareket ederdiniz?
Haber verdim çok umursamıyor. Babasının istediğinde bu. Birimizin sahiplenmesi. Kendisi geceleri fasıllarda gezerken kimse böyle yapmamalı. Bu sefer ters teper tamamen vazgeçer kızından. Çözüm o değil6 yaşındaki yeğenin babasıyla konuşun haber verin bir süre siz alıp gitseniz sizde kalsa olmaz mı
Yahu zaten her şeyi biz yapıyoruz. Çok güzel yaptığı için sarma ve içli köfte istedim ondan. Onun kadar kimse güzel yapamıyor. Özledim anne elinden bir şey yemek. Zaten başka bir iş yapmıyor ki. Girdiğim banyoyu mutfağı zaten topluyorum. O bebeğime bile bakmıyor dün WC girdim Bebeğim düşmüş içli içli ağlıyor. Elinde telefon tüm gün kendini çekip foto yüklüyor. Bırakın Aşlah aşkına yorulması falan yok derdi istediği kadar nete girip foto çekmek oyun oynamak. Hamileydşm 8 aylık bana geldi tüm gün oturup oyun oynadı. Dışarıdan yemek söyledim.
Yahu zaten her şeyi biz yapıyoruz. Çok güzel yaptığı için sarma ve içli köfte istedim ondan. Onun kadar kimse güzel yapamıyor. Özledim anne elinden bir şey yemek.
Kabullenip ona göre davranacağız artık maalesefki bazı kadınlar anneliği kaldıramıyor. Evlat ağır geliyor. Küçükkende büyüdüğündede. Bir dahaki sefere ona değil ablama geçeceğim. Dönüştede ona 1 günlüğüne uğrar hiç bir şey yaptırmadan geçer giderim. Torununu iki sever öper. Kalabalık yapmayalım oğlumla evet siZde haklısınız. Ne diyeyim. MaalesefBelli ki annenizin psikolojik sorunları var. Siz sürekli ben olsam böyle yapmam ben olsam şunu derim yazmışsınız ama siz farklı karaktersiniz anneniz ayrı karakter. Belli ki gürültü sevmiyor kalabalık kaldırmıyor siz de çoluk çocuk toplanıp gitmeyiverin illa gidecekseniz de ayrı zamanları ayarlayın. Kendi evinizde yemeğinizi kendiniz yapıyorsunuz değil mi orda da aynısını yapın neden annenizden iş bekliyorsunuz? Belli ki yapmayı sevmiyor yapmak istemiyor. Canınız kek börek çektiyse neden annenizin yapmasını bekliyorsunuz mutfağı sırtında götürmüyor ya. Annenizle çatışmayın artık kabullenin karakteri bu. Değişmeyecek, düzelmeyecek ya böyle kabul edeceksiniz kendinizi daha fazla yıpratmamak için duymazdan gelip ona göre davranacaksınız. Eğer kabullenmiyorum derseniz de görüşmeyeceksiniz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?