- 28 Haziran 2007
- 2.135
- 1.287
- 333
Bir ilave yapayım.
Doğumu on ay önce yapmış ama 8 aylık hamile iken annesi yemek yapmadığı için yemekleri dışarıdan söylüyormuş7 aylık hamile iken yemek işini nasıl yapıyordu , henüz onu bilmiyoruz.
Aynı benim halamı anlatmışsınız bütün sülale kavgasıdır onunla hiç kimse de sevmezHerkese merhabalar. Annem ile ilişkimiz her geçen gün kötüye gidiyor gerçekten buna çok üzülüyorum. Şöyle anltayım; geçen hafta annemin evine tatile geldik bebeği ile. Ayrı şehirlerdeyiz. 10 Aydır gelmemiştik. Dinleniriz denize gireriz diyerekten çıktık geldik. Annem çok suratsız sürekli mutsuz hırçın inatçı herkese karışan bir kadın. Sabahları uyandık ben bebeğimle uğraşıyorum o ise kahvaltı hazırlamaz isterki beraber hazırlayalım. Söylerim anca öyle hazırlar. Söylene söylene kaldırır sofrayı. Bu sürede hep 5 karış surat ama. Evdeki diğer yeğenlerime kendi torunlarına sürekli bağrınır. Bir tanesi 6 yaşında babası bir süreliğine bize bıraktı ve onu çok azarlıyor. Defalarca uyardım ama inatla bildiğini okuyor. Çok üzülüyorum. Bende dinlenmek için tatile gelmişim evde böyle şeyler yaşıyorum. Evde sürekli gerilimli bir hava mevcut. Kendisi sürekli ama sürekli internette oyun Facebook instagramda. Bizimle hiç muhabbet etmez güzel tatlı bir söz yok. Anca laf sokar başkalarının çocuklarını över eşimin ailesini yerer bizleri aşağılar evdeki çocuklara genç kızlara azarlar daha sayamayacağım bir sürü şey. Bizlere asla yemek hazırlamaz mesela kalkın kendiniz hazırlayın der. Çocuklarına ve torunlarına yemekler hazırlamayı enayilik gibi görüyor. Kek börek yapalım bir gün dedim canımız çekti yapmadı. En ufak eleştiride acayip sesini yükseltir içeri gider ağlar. Olmaz olsun sizin gibi evlatlar der. Ablamla sürekli konuşuruz neden böyle diye? Bir çok kişi anne evinden kendi evine gitmek istemezken ben geldiğime pişman oldum. Tatilimiz burnumudan geldi. Ters bakışlar laf sokmalar gözümüzün önünde küçük yeğenime sürekli bağırmaları. Ve bu küçük yeğenimin annesi babası ayrı annesi onları istemedi çocuk babası ile yaşıyor. Bunca şeylere rağmen babaannesi tarafından ititlip kakılıyor. Resmen sinirini boşaltıyor çocukla. Dün sabah ayağa kalkıp zorla yanaklarını sıkıp ağzını açıp yemek tıkıştırdı. Yere bardak döktü diye tüm site duyacak şekilde bağırdı. Çocuk içeri gidip bana sarılıp ağladı babama götür beni diye. Kucağımda Bebeğim ne yapacağımı şaşırdım. Ne yapmalıyım arkadaşlar ? Çok üzülüyorum senelerdir bu böyle... küçükken bize yaptıklarını şimdi bu yeğenime yapıyor bize hala yapıyor.. siz olsanız ne yapardınız nasıl hareket ederdiniz?
Çok teşekkür ederim hanımefendi.Birkaç arkadaşın yazdığı gibi bu konunun asıl Öznesi evde babaannenin bakımına bırakılan küçük çocuk olmalıydı gerçekten de. O yavru için hepimiz çok üzüldük. VE aslında o yavruyu öyle ya da böyle, evinde barındıran tek kişinin de yine Babaanne olduğunu, konu sahibi olan halanın bu konuda herhangi bir adım atmak gibi bir niyeti olmadığını ve canının kek,börek, sarma vb. Bilumum şeyler çektiğini çünkü “emzikli” olduğunu da ayrıca öğrenmiş olduk.
Yani Konunun geri kalanı bizzat konu sahibinin yukarıda kabul ettiği gibi “eşsiz bir şımarıklık”..
Konu sahibi gözünüz Aydın.
Artık yazmayacağım.
Siz “anlatabildiğiniz” için değil tabii, şımarıklık sevmediğim için.
Siz etmeyin hamımefendi. Eksik kalın. Olur mu ?Yeğeniniz için bile bir şey yapmazken komşunuz için sarma yapacağınızı hayal edemedim doğrusu..
Valla siz de yeğeniniz o durumdayken, anneniz varlığınızdan rahatsızken sarma, içli köfte falan yemeyiverin hanımefendi.. onlarda eksik kalsın. Olur mu..?Siz etmeyin hamımefendi. Eksik kalın. Olur mu ?
Keşke gelmeseydim evet. Annem rahatına düşkün bir kadındır. Rahatını bozduk bebeğimle rahatsız ettik bence. Annem kalabalığı sevmiyor. Çocuk torun sevmiyor. İstemiyor kimseyi yanlız hayatını seviyor. Annesi babası başından atmışlar çocuğu ona o kadar üzülüyorumki. Ama annemde hiç kızmıyor oğluna bu konuda.
Anne yardım eder elbet ama konu sahibi bakıyor ki işleri hep annem yapsın keki bile annesinden bekliyor. Kadın yapmayınca da yapmadığı için kızıyor siz annenize tepki gösterebilir misiniz neden kahvaltı hazırlamadın diye ben gösteremem utanırım bir defa ona göre daha geç daha kuvveti yerinde biriyim. hizmet sırası değişti yani.Yani burda birçok kadına da anneleri doğum sonrası bakıyor yardım ediyor ..ha benim evimde ha kendi evinde annem bana yardım etmiş çok mu?herkes otele gidemeyebilir ki yazlıklar bunun için vardır.40 kat yabancıyı ağırlar o yazlık evler annesinin evinde barinamayacaksa insan
Annem ısrar sonucu bizi çağırdı ben aslında ablama geçmek istedim. Bebeğimi görsün bilsin diye geldik. Ve birazda bize bana değişiklik olsun dedim. Sanırım bu çok garip bir hareket. Annesi başkası ile evlendi çocuk yaptı babasına bıraktı. Babası ise şu anda Bodrum’da fasıllarda kadeh tokuşturuyor. Neden biliyormusunuz bize güveniyor babaannesine ve halalarına. Nasıl olsa bakanlar var diye adam hayatınınyasıyor. Pardonda babası hayat iken ben biz niye bakalım? Adam keyfi bırakıyor diyorum anlamıyorsunuz. İli gücü parası var zevki için bırakıyor. Siz kalkmıssınız esirgeme kurumu diyorsunuz.Yazdığınız mesajda “Ben 10 Aydın annemi görmedim. Ve annemi ziyarete gelmek istedim. Bir kaç gün kalır gideriz dedim. Oğlum ile beraber atladık geldik” dediğiniz için çok ısrar sonucu gelmediğiniz anlaşılıyor. Israr üzerine gitseniz zaten ilk mesajınızda “hem ısrarla çağırdı, hem böyle yapıyor” yazardınız.
İstenmediğinizi bildiğiniz yerde neden durmaya devam ettiniz? Neden bir de üzerine pasta, börek, sarma, içli köfte yapmasını istediniz? Çok hayret verici. Her gün bağıran bir anneden hem de. Çok tembel dediğiniz bir anneden hem de.
Ayrıca sizin bebeğiniz var diye bakmayacağınız yeğeninize sizden yaşlı ve beğenmediğiniz anneniz bakıyor. Bu hikayede en fedakar kişi anneniz maalesef.
Siz yanınıza almayacağınıza göre, yeğeniniz için çocuk esirgeme daha mı iyi olur diye de düşünün. Devamlı psikolojik şiddet görerek büyümesi hiç sağlıklı değil. Olmadı en azından annesine haber yollayın, çocuğunun ne şartlarda büyüdüğünü bilsin.
Çok teşekkür ederim beni anlayabildiğiniz için. Ne demek istediğimi siz anladınız. Şevkat ilgi bekledim birazda yardım. Annelik bekledim. Başka hiç bir şey. Evet beklentim yanlış kişiden olduğu için hatalıyım. O konuda ben hatalıyım.Herkes size yüklenmiş ama ben sizi anlıyorum.
İnsan en azından ailesinin yanında biraz da olsun şımartılmak istiyor.
Benim annem ananem babanem komşularımda gördüklerim hep çocukları için en iyisini yapmaya çalışmak biz babanemgile,ananemgile. gittiğimizde etrafımızda dönerler kaç çeşit yemek yaparlar yedirmeye çalışırlar gözümüzün içine bakarlar bizim mutluluğumuzla mutlu olurlar sizinki gibi bir annem olsun istemezdim ama sizde artık onu öyle kabul edin değişmez bu saatten sonra fazla da görüşmeyin
Hanımefendi bakın siz kaos yaratmak istiyorsunuz lütfen gidin başka sayfalarda kendinizi tatmin edin. Kimseden hizmet beklemedim. Hayatım boyunca zaten önüne hazır bir yemek gelmedi. Zannettimki Bebeğim oldu belki bu sefer annem birazcık bana yardım eder bir yemek yapar. Şevkat görürüm dedim. Yeter ama ya! Bu kadar da olmaz...Anne yardım eder elbet ama konu sahibi bakıyor ki işleri hep annem yapsın keki bile annesinden bekliyor. Kadın yapmayınca da yapmadığı için kızıyor siz annenize tepki gösterebilir misiniz neden kahvaltı hazırlamadın diye ben gösteremem utanırım bir defa ona göre daha geç daha kuvveti yerinde biriyim. hizmet sırası değişti yani.
Bebek işin bahanesi.
Aynı şeyleri yasamısız biliyormusunuz? Aynı misafir olayları bile aynı. Hayatım hep öyle annelerin çocuklarına özenerek geçti. Daha neler varda burda anlatamam. Anlatsam diğer o çok bilenler utanır benden özür dilerler. Yaşayan bilir. Yeğenim için ise zaten yeterince çok üzülüyorum ne desem bilemedimİnsan ailesini anne babasını seçemiyor ve herkes eşit şansa sahip olmuyor maalesef
Anlattıklarınız birebir benim yaşadığım şeyler , ben senede bir çok uzaktan geliyorum , annem bir çorba dahi pişirmedi. Anne şu çorbanı çok özledim dediğim halde yapmaya gönlü yok,
1 senedir kapalı duran bizim eve geldik , ilk gün evde ne yemeklik var ne içme suyu var ama annem de geldi birlikte oturduk dışarıdan yemek söyledik ..
Geçen gün şehir dışından kendi ailesi geldi , istemiyorum diye bağırdı çağırdı, kendi misafirini de zorla bana pasladı , üstüne kendisi de geldi bende kaldı, biz çocuklarla yer yatağında ve yastıksız yatmak zorunda kaldık :)
Zamanında çok yaptım, çok misafir ağırladık diyor hep , savunması bu..
Ama ben de anneleri baklava börekler açan arkadaşlarıma özeniyorum , yurt dışından geldiklerinde el üstünde tutulan arkadaşlarıma özeniyorum
Ama ne yapalım , sağlıklı ve sağ ya.. ona şükür deyip geçiyorum
Size de kolaylıklar dilerim.
Umarım küçük yeğeniniz bugünleri hatırlamayacağı kadar çok güzel günlere kavuşur ilerde..
Ne kaos yaraticam ya çok komiksinizHanımefendi bakın siz kaos yaratmak istiyorsunuz lütfen gidin başka sayfalarda kendinizi tatmin edin. Kimseden hizmet beklemedim. Hayatım boyunca zaten önüne hazır bir yemek gelmedi. Zannettimki Bebeğim oldu belki bu sefer annem birazcık bana yardım eder bir yemek yapar. Şevkat görürüm dedim. Yeter ama ya! Bu kadar da olmaz...
Aynı yaşta kızım var herkesin canı cehenneme ona içim cız etti tam dayaklık annen varHaber verdim çok umursamıyor. Babasının istediğinde bu. Birimizin sahiplenmesi. Kendisi geceleri fasıllarda gezerken kimse böyle yapmamalı. Bu sefer ters teper tamamen vazgeçer kızından. Çözüm o değil
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?