Anneme annelik yapıyorum, çok yoruldum

Kafam karışık, ben ne yapmalıyım bu durumda? Kaldığım her an ömrümden ömür gidiyor.
Yorumlarda dedikleri gibi yastığına kadar yıkamayın, kendi alanlarınızı temizleyin. Dediğiniz gibi sanki siz annesiniz, o genç kız da bütün gün gezip sonra eve gelip uyuyor gibi. Babana ayrı eve çıkmak istediğini söylersen sana maddi açıdan destek olursa bence ayrı eve çık. Hayata bir kere geliyoruz, sen gidince ne halde olur (iş yapma olarak) diye düşünüyor olabilirsin ama o seni düşünmüyor sen neden onu bu kadar düşünesin. İleriki yaşlarında bu yaşlarına boşa geçmiş bir zaman olarak bakmamak için, içinden ne geçiyorsa o şekilde hareket et. Bir saat sonra hayatta kalacağımızın garantisi yok o yüzden hayatını istemediğin şekilde geçirme, harekete geç.

Valla bence yatırım yapın anneniz alamasın yoksa bu kadın onu da harcar birine verir muhtemelen pskojik olarak iyi değil en azından kenarda dursun lazım olursa gene annenize verirsiniz hastalığı var yaşlılığı var. Ben seni anladım haklısın da ama ne yapalım biz seçemiyoruz ailemizi bu da senin imtihanın umarım kendi yuvanda mutlu olursun Allah bie çıkış kapısı gösterir

Haklısınız, çok teşekkür ederim. Kalbinize, elinize sağlık.

Bankaya gidip paramı çaldı da diyebilir, demese bile böyle bir konuma düşmek istemiyorum. Zaten kendi parası, dediğiniz gibi öyle durumlarda muhakkak veririm ya da güzel bir ev bulduğumuzda alırım, ayrı yaşarız. Amin, inşallah.

Ev parası mevzusunu anlamadım kuzum
Ama ses yukselmesin diye çok muhatab olma uzak dur.
Bak çok güzel bir atasözü var.
İyilikten maraz doğar.
Yapma bak şu yaşta nasıl yıpranmış olgunlasmissin.
Ya da maddi durum varsa bir temizlikçi alabilirsin.
Annen illaki soracaktır sebebini
Sen de herşeye yetişemiyorum
Bu çözümü buldum dersin.
Belki biraz akillanir
Sen okuyor ya da çalışıyor musun yavrum?
Ara sıra özelden halini hatrini sorabilir miyim yavrum?

Güzel annem benim ilk şunu cevaplamak istiyorum ister özelden mesaj at ister İstanbul’da oturuyorsan görüşelim, istersen kendi moralin bozuk olduğunda saat fark etmeksizin yaz. Çok mutlu olurum. Ev parası konusunu alıntılıyorum güzel ablam.

Yasin genç bence evde oturmak yerine bı hobi bulmalısın.Dikis kursu olur ne bileyim dil kursu olur.

Başkalarinin annen hakkında konuşmasına da fırsat verme bence. Çünkü ağzı olan konuşuyor. Öyle olsa bile kimse sana gelip anneni karistiramamali mesela.

Konunun başlığını çok güzel seçmişsin.

Boşlukta mıydım, onu suçladığımdan mı yoksa sevgisizlikten mi bilmiyorum ama dediğinizde haklısınız. Bunun sebebi de şu aynı şekilde anneannem ölmeden önce hastayken evde tartışmalar vardı ve eski komşum benim sesim daha yüksek çıktığı için sebebi ben olarak gösterdi. Böyle bir durumda insanın vücudunda morluk olur. Madem hastanedesiniz gidin araştırın tarzı durumlar attım, iftiraya uğramak çok kötü. Kendisini severim ama bu düşünceni beni üzdü. Örneğin ben kızıp duvara, kapıya vururdum hatta bu sebepten liseye giderken ayak parmağım çatlamıştı. Bir akrabamız ben liseye giderken anneanne evine kira ve fatura parası vermem gerektiğini bile söylemişti ama beni savunan ne annem ne anneannem vardı… İçimdeki üzüntüyü durumlara yazdım ama kimse üzüntümü fark etmedi ve bu yaz üzüntüden eminim ki biyopsi oldum mememden. Biyopsi olduğum gün bile biyopsi yerim tartışma esnasında kanadı. Buna rağmen susmadı. Eklem kırıklarım düzeldi ama hareket kısıtlılığım var.

Kendi annemle olan ilişkime benzettim anlattıklarınızı. Öncelikle bence anneniz hasta, onu o şekilde kabul edin, sabaha kadar da tartışıp kavga etseniz hasta insanın elinden başka şey gelmez.

Onun yerine kendinizi koyun; hiç kimsesi yok, hiçbir şey yapmak elinden gelmiyor, seveni yok, hayatta yapabilecekleri artık sınırlı.. derin bir bunalım aslında.

Siz genç bir arkadaşımızsınız, benim bu hayattan öğrendiğim; bir sorun gördüğünde başka insanların ne yapması gerektiğine odaklanmak yerine, kendi kaynaklarına kendi yapabileceklerine odaklanmak çözümü getiriyor.

Annenizin eleştirisine bir bakalım örneğin; genç - ciddi sağlık sorunu olmayan birisiniz, acaba o evde sürekli ev temizlemek / anne rolünü üstlenmeyi neden tercih ediyorsunuz? Neden bir çoğumuz gibi herhangi bir işe girip hayata asılmıyorsunuz? Ki baba faktöründen şanslısınız. Dışarıdaki hayat ve insanlar sizi korkutuyor olabilir mi? Kendinize yeteri kadar güvenmiyor olabilir misiniz?

Kırmızı Oda gibi oldum ama hayatta iyi kötü yaşadığımız her şeyin / her sorunumuzun cevabı kendimizde. Siz annenizi bırakın, hiç yokmuş gibi, bir yabancıymış gibi davranın, kendinize dönün.

Bir gün hiç unutmam kolumdaki alçının 2. günü, annem yine evde yok ve ben evi süpürdüm, çamaşır yıkayıp astım tek elimle. Alçım baş parmağımı sıktığı için hastaneye gidecektik ve annem durakta bekliyordu. Sütyenimi bağlamayı başardım ama pantolonumu bağlayamadım (sonradan alıştım) ve komşuya inerken alçılı elimle mont, çanta, telefon taşırken diğer elimle pantolonumu tuttuğum sırada yaklaşık 10 merdiven düştüm. O sırada çok yardımlar yaptığım komşunun oğlu kapıdan dışarı çıktı. O anı asla unutamıyorum. Biyopsimde bırak desteği belki ölümün daha hayırlıdır deyip bana geçmiş olsun demeyenleri, benim verdiğim değerin yüzde 1’ini bile vermeyip alçılı koluma geçmiş olsun demeyenleri unutamıyorum.

Çok teşekkür ederim öncelikle, umarım çok mutlu oluruz hepimiz. Sorunuza çok net bir yanıt vereyim, anneme güvenmiyorum ve ona evi bırakamam zaten bıraksam bile nasıl emek verdiğim evi ne hale getirir. İnsanlardan korkmuyorum aksine çok cesurum. Sinirli ve tahammülsüz biriyim, annem sayesinde o kadar tartışma yaşadım ki sadece sağlık ve huzur istiyorum.

Canım biraz daha başka bir yerden bakmaya çalış bence, kendin için bunu dene; ev annenin evi, bak “elini yıka diyorum, yıkadı”, evi satmak için alıcı buldum sattı diyorsun, annen çok kötü biri olsaydı sana pekala kapıyı gösterebilirdi ya da maksimum baban gibi biraz harçlık verip kendi evinde karışan görüşen olmadan yaşamına devam edebilirdi..

Yorulduğunu, elindeki o eve sıkı sıkı tutunduğunu anlıyorum ama daha çok evler gelip geçecek hayatında, tekrar aynı şeyi söylüyorum, farz et ki anan baban yok- allah korusun- napardın? Nasıl ayakta kalırdın? Bunun yoluna bak. Kendimden örnek vereyim; gayet güzel gelişmiş ülkelerden birinde iyi koşullarda yaşarken annemden kurtulmak için istanbul’a 8 kişinin aynı odada kaldığı devlet yurduna geldim üniversite bulup kazanıp, hayatımda kardeşimle bile aynı odada kalmamıştım öyle diyim. Haftalarca duş alamadım iğrenmekten. Ama çok da eğlendim orada, bin şükür diyorum şimdi, hala oda arkadaşlarımla görüşüyorum.

Gerçekten öfkeni, kızgınlıklarını yeniden başlamak için güç olarak kullanabilirsin. Umarım yapabilirsin.

Durumunuza çok üzüldüm.

Yalnız anneniz normal değil. Dolayısıyla, tedavi olması şart. Başka türlü düzelmesi imkansız. Siz bence sadece bunu odaklanın. Tedaviye kim ikna edebilir mesela? Bu şekilde devam ederse de, siz çok ciddi hasta olacaksınız. Bu konu sabır olayı falan değildir, acil tedavi içeriklidir.

Ya konu bir anneyse kötü bir yorum yapamıyorum.Herşeyden önce seni 9 ay karnında taşıdı ve seni büyüttü olaya öyle bak.Annem için canımı veririm yapamayacağım şey yok.Ve anneniz şuanda yaşlı sınıfına giriyor evet hareketleri normal değil ama ne acılarla doğurdu seni bunları bir düşün.Ayrıca 60 yaşında bu zamana kadar nasıl hiç çamaşır makinesi çalıştırmamış veya bulaşık makinesi çalıştırmamış ? Eskiden durumları çok iyi olduğu için mi hiç yapmamış yoksa kendisi mi hiç yapmamış.Siz en iyisi robot süpürge alın camlar içinde yine camı kendi kendine temizleyen bir robot var ondan alın,çamaşır makinesinde bişey yok zaten kendisi yıkıyor siz sadece düğmeye basıyorsunuz.Genel temizlik içinde ayda bir kadın çağırın bu sizi idare eder bence.

Huzur evine vs yatirma sansiniz yok mu sizde hayatiniza baksaniz o da yaşıtları ile takilsa

Güçlü olduğumu zaten görüyorum, farkındayım. Keşke güçlü değil de mutlu olsaydım. Haklısınız yazdıklarınızda ama kendisiyle beraber yaşamak çok zor. Şu an nasılsınız? Neden annemden kurtulmak için dediniz, özel değilse tabi. Umarım hepimiz çok mutlu olacağız.

Çok teşekkür ederim. Kimse ikna edemez, çok dik başlı. Sus diyorum, kendisi son cümleyi söyleyene kadar susmuyor, hani en kötü fısır fısır salak sen sus diyor.

Anne ama beni hasta eden bir anne. Annelik yapmayan bir anneden nasıl evlatlık bekleyebilir ki ben ona annelik yapıyorum. Doğumuna bir şey diyemiyorum ama zaten beni anneannem büyütmüş. Sıkıntıları yokmuş maddi açıdan, çok ev satmışlar, millete paralar vermişler. Bizim şu an 1 ev paramız var. Ben ondan iş istemiyorum, sadece çok üstüme gelmesin, bu normal olmayan şeyleri kabul etsin, tartışma bağrışma olmasın ve tiklerinden kurtulsun. Sorun temizlik değil, benim yorulmama rağmen beni ekstra yorması ve tartışmayla kahır sahibi yapıp hasta etmesi. Yoksa temizliğe çare çok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…