• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

anneme alzheimer teşhisi kondu

greengirll

yok başlık falan
Kayıtlı Üye
21 Kasım 2012
9.043
9.554
398
Merhaba , annem 64 yaşında, alzheimer başlangıç tedavisine başlandı. Benzer durumu yaşayanlardan yorum ve destek istiyorum

Öncelikle çok geçmiş olsun.maalesef tedavisi yok ilaçlarla ilerlemesi belki bı nebze baskilanmaya calisyo. Zihnini zinde tutacak şeyler yaptırın. Çorap eşleme olur bulmaca olur kitap okuma olur çıkın dolastirin.

Çokçok zor bir durum, babaannemden biliyoruz. Ailecek yaşadık.
Lütfen gözünüzden ayırmayın.
Şimdiden Allah yardımcınız olsun.

Merhaba , annem 64 yaşında, alzheimer başlangıç tedavisine başlandı. Benzer durumu yaşayanlardan yorum ve destek istiyorum
Etrafımda yok fakat geçen tv de izledim çağlanın programına bir Dr çıkmıştı birde hasta bir kadın gayet güzel başa çıkıyordu hastalıkla Dr önemi büyük bir izleyin o programı siz.

Annem aynı durumda maalesef. 10 senedir falan hafif düzeyde idi. Şimdilerde ilerledi rahatsızlığı . Benim evlenmemle arttı. Çünkü biz annemle çıkar gezerdik, diyaloğumuz vardı hiç değilse . Ben onun için çok önemliymişim meğerse. Babamla yalnız kaldılar bir de etraftan da rahatsızlığı nedeniyle dışlanmış durumdalar maalesef. Bu tür şeyler kötü etkiliyor

Geçmiş olsun.Benim annem parkinsondu,dayımla teyzemde alzheimer ama ben onların alzheimer halini görmedim.

Annemde başlamişti ben bir iki yabanci doktorlari dinledim .
İlk olarak vitamin d ve b grubu çok önemli .
Her gün sabah ve akşam 20.000.ie vitamin d+K2 ,magnesiumcitrat veya magnesiumglisinat la birlikte ,sonra yüksek dozda b12 ,b6 ve folik asit .
Bunu en az iki ay yapilir vitamin d tekrar ölçülür ,değer 80-100 olmali.
Sonra haftada ikiye düşer ve devamli olarak haftada 20.000ie Vitamin d alinir.
Sabah aç karnına 1 çk ingliz karbonati(sodiumbikarbonat) bir bardak ilik suyla içilir ,bunu tekrar akşam yatmadan önçe yapilir .

Annemde faydasini gördük illerlemedi
Geçmiş olsun şifalar olsun

Allah yardımcınız olsun. İlk zamanlar çok zor değil, basit sıkıntılar yaşanıyor ama ilerledikçe değişiyor durum, ilaçları aksamayacak, zihnini aktif tutacak şeyler yapacaksınız, sağlığına dikkat edeceksiniz, beyin kanaması gibi durumlar hızını çok ciddi biçimde arttırıyor. Bize sadece rutin ilaç tedavisi verilmişti, yukarıda arkadaşın yazdığı şeylerin hiçbirinden bahsedilmedi. Üstelik araştırma hastanesinde bir hoca ilgileniyordu. Bu konuda uzman birinin takibi önemli yoksa standart ilaçlar verip yolluyorlar.

Beyin kanaması öncesi idare edilebiliyor, rutin hayatına devam ediyordu babam, kanama sonrası felç kaldı ve yoğun bakımdan çıktığından beri tamamen uçmuş durumda. Mantıklı hiçbir şey söylemiyor artık.

Alzaimer uzun bir süreç yavaş yavaş değişiyor pek çok şey ve o arada alışıyorsunuz. Huysuz değilse idare edebilirsiniz ama bir yerden sonra evde yalnız kalmaması gerektiği çok belli oluyor, farkediyorsunuz. Hepimiz geçeceğiz benzer yollardan, dünyanız yıkılmasın hayat döngüsünün parçası bunlar.

Zor bir hastalık, Allah yardımcınız olsun.
Başlangıçta hafif seyrediyor, zamanla ilerleyebilir.
Zihni dinamik tutmak önemli, matematiksel işlemler iyi gelir, sudoku vs.
Bir de vitamin desteği çok çok önemli, yukarıda yazmış birisi, uygulayın.
Amcama yurtdışındaki doktoru guluten ve şekeri kestirmisti, ekmek yemiyordu, tatlı şeyler yemiyordu.
Bu konudaki yabancı makale ve doğru siteleri okuyun, internet aramanızı yabancı kelimer ile yapın

Öncelikle çok geçmiş olsun.maalesef tedavisi yok ilaçlarla ilerlemesi belki bı nebze baskilanmaya calisyo. Zihnini zinde tutacak şeyler yaptırın. Çorap eşleme olur bulmaca olur kitap okuma olur çıkın dolastirin.

Biz uzaktayız şu an tek yaşıyor ona kitaplar almıştım onları okuyor

Zor bir hastalık, Allah yardımcınız olsun.
Başlangıçta hafif seyrediyor, zamanla ilerleyebilir.
Zihni dinamik tutmak önemli, matematiksel işlemler iyi gelir, sudoku vs.
Bir de vitamin desteği çok çok önemli, yukarıda yazmış birisi, uygulayın.
Amcama yurtdışındaki doktoru guluten ve şekeri kestirmisti, ekmek yemiyordu, tatlı şeyler yemiyordu.
Bu konudaki yabancı makale ve doğru siteleri okuyun, internet aramanızı yabancı kelimer ile yapın

Merhaba teşekkür ederim öneriler için fakat uzaktayız biz

Annem ben çocukluğumdan beri çok unutkan ve dalgındı ve depresyondaydı hep, panik atak, okb vb

Beslenme konusunda kas romatizması fibromiyalji vb var onlar içinde kesmesi lazım ama asla dinlemiyor hamurişi ekmek hayatı gibi nerdeyse

Okumadığımız şey kalmadı fakat inatçı asla dinlemiyor umursamıyor

Annem aynı durumda maalesef. 10 senedir falan hafif düzeyde idi. Şimdilerde ilerledi rahatsızlığı . Benim evlenmemle arttı. Çünkü biz annemle çıkar gezerdik, diyaloğumuz vardı hiç değilse . Ben onun için çok önemliymişim meğerse. Babamla yalnız kaldılar bir de etraftan da rahatsızlığı nedeniyle dışlanmış durumdalar maalesef. Bu tür şeyler kötü etkiliyor

Annem de tek kalmasıyla arttı

64 yaşında teşhis kondu çok yaşamaz vb diyenler oldu

Tüm akrabalar kardeşleri bir bahaneyle dışladı komşuları dostları vb var allahtan

Annemde başlamişti ben bir iki yabanci doktorlari dinledim .
İlk olarak vitamin d ve b grubu çok önemli .
Her gün sabah ve akşam 20.000.ie vitamin d+K2 ,magnesiumcitrat veya magnesiumglisinat la birlikte ,sonra yüksek dozda b12 ,b6 ve folik asit .
Bunu en az iki ay yapilir vitamin d tekrar ölçülür ,değer 80-100 olmali.
Sonra haftada ikiye düşer ve devamli olarak haftada 20.000ie Vitamin d alinir.
Sabah aç karnına 1 çk ingliz karbonati(sodiumbikarbonat) bir bardak ilik suyla içilir ,bunu tekrar akşam yatmadan önçe yapilir .

Annemde faydasini gördük illerlemedi
Geçmiş olsun şifalar olsun

Teşekkürler bunları yıllardır kullanıyor

Sürekli doktor kontrolünde

Allah yardımcınız olsun. İlk zamanlar çok zor değil, basit sıkıntılar yaşanıyor ama ilerledikçe değişiyor durum, ilaçları aksamayacak, zihnini aktif tutacak şeyler yapacaksınız, sağlığına dikkat edeceksiniz, beyin kanaması gibi durumlar hızını çok ciddi biçimde arttırıyor. Bize sadece rutin ilaç tedavisi verilmişti, yukarıda arkadaşın yazdığı şeylerin hiçbirinden bahsedilmedi. Üstelik araştırma hastanesinde bir hoca ilgileniyordu. Bu konuda uzman birinin takibi önemli yoksa standart ilaçlar verip yolluyorlar.

Beyin kanaması öncesi idare edilebiliyor, rutin hayatına devam ediyordu babam, kanama sonrası felç kaldı ve yoğun bakımdan çıktığından beri tamamen uçmuş durumda. Mantıklı hiçbir şey söylemiyor artık.

Alzaimer uzun bir süreç yavaş yavaş değişiyor pek çok şey ve o arada alışıyorsunuz. Huysuz değilse idare edebilirsiniz ama bir yerden sonra evde yalnız kalmaması gerektiği çok belli oluyor, farkediyorsunuz. Hepimiz geçeceğiz benzer yollardan, dünyanız yıkılmasın hayat döngüsünün parçası bunlar.

Doktor beyin kanaması geçirip atlattığını söyledi

Tıp fak. prof gitti en son

Şu an ilk aşama ama doktor da emin değil çünkü annem konuşmuyor anlatmıyor doktora bir şey unutuyorum diyor

Sanki sadece önem verdiklerini hatırlıyor temizlik düzen hastası mesela evimdeki halılar düzen cam silmeme kadar unutmaz, başka şeyler umrunda değil acaba diyor umursamıyor mu unuttum deyip

Uzaktayız malesef

Kardeşim yanına alacak seyir durumuna göre
Lütfen alsın yanına.
Bakın yaşamayan bilmez, ancak çoğu yaşlımızda doğal bir seleksiyon artık bu.
Fakat tepkimeleri oldukça şiddetli oluyor bu hastalığa kapılanların.
İlerlememesi için elinizden geleni ardınıza koymayın.
Süreç çok ağır.
Şimdiden büyük sabır diliyorum.🙏

Doktor beyin kanaması geçirip atlattığını söyledi

Tıp fak. prof gitti en son

Şu an ilk aşama ama doktor da emin değil çünkü annem konuşmuyor anlatmıyor doktora bir şey unutuyorum diyor

Sanki sadece önem verdiklerini hatırlıyor temizlik düzen hastası mesela evimdeki halılar düzen cam silmeme kadar unutmaz, başka şeyler umrunda değil acaba diyor umursamıyor mu unuttum deyip
Bizimkine psikolog da bir hafıza testi yaptı, onda hatırlamıyorum unuttum demesi zor. Sizinkine de yapılmıştır mutlaka. Hastalığın seyri tamamen kişisel, kiminde hızlı kiminde çok yavaş. Babam teşhis konulduktan sonra kafa tasından çok ciddi bir operasyon geçirdi, bunun hastalığı hızlandıracağı söylendi ama onların düşündüğü kadar hızlı ilerlemedi. Özbakım sıkıntıları vardı ama kendini idare edebiliyordu. Beyin kanaması sonrası inanılmaz bir değişim oldu. Şu an hafıza karma karışık. Hatırlamıyor, tanımıyor, karıştırıyor. Eşime benim ayrı ayrı iki kişiyle evlendiğimi kendisinin üçüncü olduğunu ve öncekinden iki çocuğum olduğunu falan anlatıyor. (Yok böyle bir şey, 16 yıldır aynı adamla evliyim be çocuklarımın babası da o) Baldızını hatırlıyor karısını hatırlamıyor. Hatırladığı zamam torununu annemin kızı sanıyor falan. Hastalığın normal seyrinde bunlar birden oluşmaz. Ben daha epeyce vaktiniz olduğuna inanıyorum, yaşı genç sayılır annemizin. Yalnız alzaimer hastaları yer değişikliği sevmez, huysuzlukları artar böyle durumlarda. Eşya kıskanır, düzenine dokunulmasını sevmez. Aslında yalnız yaşamaması lazım ama maalesef kimse çoluk çocuğunu işini bırakıp onun yanına taşınamaz ama o da kimsenin yanına taşınmak istemez. Kolay bir süreç değil ama öyle korkunç bir hızla ilerlemiyor. İlaçlarını düzenli kullanması çok önemli. Onlar hızı epeyce düşürüyor.

Back