• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aşırı kusan bebeğim

Peynir gibi koku yok,karın gurultusu arada oluyor kilo alımı gayet iyi 3 aylık 6 kilo.3000 kilo doğdu. Doktorlar reflü diyor ama bu kadarını aklım almıyor
Peynir gibi kokusu var mi diye sormadim, kusmugu peynir gibi mi yani peynirimsi parcalar var mi?

Puskurtmuyorsa reflu değildir.

Disardan duyulan karin gurultusu ve bol ishal ya da asiri kabizlik var ise gastroenterolojiye gitmelisiniz. Bir alerji ya da intolerans olabilir ama hicbir seyde olmayabilir cunku kilo alimi iyiymis. Korkmayin. Gastro size gerekli tahlillerle dogru yaniti verecektir.

Bu arada püskürrme değil sızma da değil gaz çıkartırken ağız dolusu akıyor 5dakka sonra tekrar kusuyor tekrar tekrar bu şekilde geliyor
Benim yeğenim de günde 15-20 kez dediğiniz şekilde kusardı gerçekten midede bir şey kalmıyor derdik ama kilo alımı iyiydi reflü var dediler ona da 8-9 aylık olana kadar azalarak geçti çok şükür

Benim yeğenim de günde 15-20 kez dediğiniz şekilde kusardı gerçekten midede bir şey kalmıyor derdik ama kilo alımı iyiydi reflü var dediler ona da 8-9 aylık olana kadar azalarak geçti çok şükür
İşallah bizimki de geçer istemsiz kafama takıyorum korkuyorum teşekkür ederim en azından aynı durumda olan birileri var ve iyi olduklarını duyunca rahatladım 🙏🏻

Merhaba tecrübeli anneler,ilk anneliğim acemiyim ve tek bakıyorum bebeğime.Daha önce çok açılmış konu ama yalnız hissediyorum kendimi tekrar açmak istedim,bebeğim 3 aylık oldu doğduğundan beri kusuyor.Yedirdiğimin 10 katı kusuyor böyle ağız dolusu.Kaç kere götürdüm hastaneye herşey normal dendi haftaya gastrolojiye götürücez, ama sinirlerim çok yıprandı.Midesinde hiçbişey kalmıyor yavrumun, saydım günde tam 16 kez kusuyor. Aynı durumu yaşayanlar var mı acaba ?
Benim bebeğim de bir dönem baya kusuyordu 7 ayda bitti kusmalari. Kilo alımı iyi ve fışkırarak kokulu vb kusmuyorsa normal deniyor hatta hızlı kilo alan bebeklerde kusma daha çok oluyormuş annemin dediğine göre 😀 mide kapasiteleri değiştiği için. Ben besledikten sonra bir süre dik tutuyordum hemen yatirmiyordum. Beslerken de ara verip gazını cikartiyordum tekrar devam ediyordum. Ama bir türlü hiçbir şey beni tatmin etmedi artık kabullendim bir süre sonra düzelir diye çok şükür şuan kusmuyor artık bana da refludur diyen çok oldu ama hiç üzerine düşmedim annem beni bu konuda çok rahatlattı açıkçası kardeşlerim de ilk aylar baya kusuyormus genelde 6/7 aylıkken kesiliyormus kusmalar bizde de öyle oldu. Çok şükür gelişimi kilo alimi da iyiydi ve kusmalar bebeğimi huzursuz etmiyordu keyfi yerindeydi kustugu zamanlar da o yüzden başta çok üzülüp araştırsam da sonra akışına bıraktım

Sanırım ben daha tatmin olamadım şu gastrolojiye de götüreyim başka yer kalmıycağı için sanırım o zaman kabullenicem sevindim ama senin adına yanında birilerinin olması ne güzel ,hepimizin bebekleri sağlıklı olsun inşallah canım 🙏🏻

Bütün muayeneleri oldu tek alerji testi kaldı bende ondan şüpheleniyorum kızlar hepinize çok teşekkür ederim yalnız olmadığımı bilmek içimi rahatlattı.
Benim bebeğim böyleydi. Oturup ağlardım her gün paspasa dönmüştüm kusmuktan. Midesinde bişey kalmıyo olsa 3 aylıkken 6 aylık olmaz o çocuk. Sütünüz tazyikli ya da çok mu? O yüzden kusuyor da olabilir. Alerji olabilir dedik ama değildi bizimkisi sizinkisi de değildir büyük ihtimal. Ek gıda ile birlikte azalacak ve yok olacak. Sabredin ve sakın endişelenmeyin. Normal bir olay. Benim yaşadıklarımı görseydiniz anlardınız. Geçti hepsi.

gaz çıkarırken oluyorsa gazlı mideye süt gönderildiği içindir. sürekli gazını çıkarın. mesela 15 dk emziriyorsanız 5 dkda bir memeden ayırıp gazını çıkartıp öyle emzirin tekrar.

Back
X