• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

anoreksiya Sorunu

Bu çok zor bir hastalık ya. Hem ablan için hem sizin için. Offf Allah sabır versin. Zaten bir süre sonra besin eksikliğinden beyin faaliyetlerinde sıkıntı olur.

Kendiside istemedikce düzelmesi çok zor, 10 seneden bahsediyosunuz hemde 20 yaştan 30yaşa geçen bir süre, bu zamana kadar ilerleme kaydedebilirdi. Böyle giderse ek hastalıkları başlamasıda çok olası, evde yemek kaplarına mutfağa kusmasınında hastalığıyla alakası yok zaten, muhtemelen tepkisel yapıyor.
İyileşmek istemeyen biri iyileşemez malesef, bu intiharın senelere yayılması gibi bir şey

Cok zor bir durum. Psikolojik bir durum .
Bir arkadasim vardi lise doneminden. Deli gibi yer sonra gider kusardi.
Aileside,kizda cok cekti.
Yurtdisina farkli ulkelere bile tedaviye yolladi ailesi.
Ne zaman duzeldi hatirlamiyorum. Ama cocuk sahibi oldugunda duzelmisti. Galiba evlenmeden once iyilesti

Ablanızın annesi ile ilişkisi nasıl? Ailecek sofrada sohbetle ama anoreksiya mevzuları konuşulmadan topluca yemek yemeniz lazım ablanızı da sofradan kalktıktan sonra 1-2 saat banyoya tuvalete göndermemeniz lazım. Psikiyatri size ne söylemişti ve dediklerini ne kadar yapabiliyorsunuz?

Ablanızın annesi ile ilişkisi nasıl? Ailecek sofrada sohbetle ama anoreksiya mevzuları konuşulmadan topluca yemek yemeniz lazım ablanızı da sofradan kalktıktan sonra 1-2 saat banyoya tuvalete göndermemeniz lazım. Psikiyatri size ne söylemişti ve dediklerini ne kadar yapabiliyorsunuz?
Her şeyi denedik yemekten sonra babam evden çıkardı yürüyüşlere çıkardı illaki bir yolunu buluyor
Biz doktorların her dediğini yaptık fakat kendisinde istek yok verilen hiçbir ilacı inatla kullanmadı

"Mideni zaten çok küçülttün, bizim yediğimizin çeyreğini yiyince doyarsın. O az yediğin de sana zaten kilo yapmaz. Sağlıklı bir şekilde zayıf kalırsan bu daha çok içine sinecektir, zayıf kalmak için sağlıklı yoldan çabala bu şekilde göz göre göre kendini bitiriyorsun" şeklinde konuşabilirsiniz ama yıllardır süren bir durum, artık dirençli hale gelmiştir. "Diyelim ki kilo aldın bunun sporu var diyeti var, öyle geri dönüşü olmayacak şekilde bir anda çok fazla kilo alınmaz zaten" diyebilirsiniz.

Değişimi kendisi istemeli. Durumuna cidden üzüldüm. Yediği her lokma ona tehdt gibi geliyordur :(

Anoreksiya nervoza bozukluğunda genellikle kusma olmaz, kişi yemek hiç yemez ya da çok çok az yer ki bu daha ölümcüldür, bulimia nervozada ise kişi yiyip kusma davranışında daha çok bulunur.
Tedavisi için psikoterapi+ilaç kullanımı şart. Size tavsiyem iyi bir bilişsel davranışçı psikoterapist bulmanız ve bu süreci ayrıyeten bir doktorla da ilerletmeniz. Tek doktor, tek terapi ya da tek diyetisyen işe yaramaz.
Geçmiş olsun.

Anoreksiya genelde psikolojisi bozuk insanlarda daha çok görülüyor. Belki ilk başlarda görüntü takıntısı vardı. Örneğin tvdeki modeller gibi olma isteği vs. Daha sonra kilo vermeyi deneyip başarılı olamayınca kusma yolunu keşfedip bununda işe yaradığını farketmesi… tabi işler ilerledikçe kişilik bozukluğuna da yol acıyor. Devamında kendini koruma mekanizması olarak yalanlar ve kendini insanlardan izole etmesi.
Tıka basa yemek yiyerek bir nebze kendini mutlu hissediyor sonrasında pişman olup her bulduğu yere kusması. İşler öğle çığırından çıkıyorki bir süre sonra paranoid gibi davranıyor hatta karşısındaki herkesin onun düşmanı olduğunu ve kötülüğünü istediğini düşünüyor.
Kız kardeşiniz kesinlikle çok mutsuz ve ona her pahasına sahip çıkın, yargılamayın ve bir şekilde hayattan zevk almasını sağlayın. Aksi halde Allah muhafaza ölümcül de olabilir.

Aynen 30 yaşında kadını zorla yatış yaptırırlar ezbere konuşmayı ne kadar çok seviyoruz böyle bir şey olsa bunu defalarca yaparlardı zaten
Aslında kendine zarar verildiği için aile onayıyla zorla yatış yapılabiliyor. Çünkü dediği gibi sağlıklı ve bilinçli düşünemiyor.

Aslında kendine zarar verildiği için aile onayıyla zorla yatış yapılabiliyor. Çünkü dediği gibi sağlıklı ve bilinçli düşünemiyor.
Öyle bir şey kolaysa yapın uyuşturucu içki bağımlısı insanlara bile olmuyor mahkemelerde sürünsen bile. kolay değil akrabam uyuşturucu kullanıyor alkolik onu bile yatıramadılar mahkemelere rağmen. Kolay değil çok zor hatta imkansız

Bilmiyorum hastanenin süper oldugunu neye bagladiniz, cünkü kabul edelim ki o hastanelerde hic bir ilerleme olmamis. Sahsen bu yemek bozukluklardan birsey anladiysam iki duyguya dikkat etmek lazim kontrol etme hissi ve öz sevgi. Ablaniz hayatinda bir yerde veya uzun zaman zarar görmüs biri. Bunun ne oldugunu biz burdan bilemeyiz. Bazi insanlar yemek yemeyi yok olmak icin kesiyor. Sebepler farkli. Ama ablanizin durumu kritik. Suraya buraya kusuyor konuda en kücük sorun. Bazilari kurtarilmak icin. Iyi bir tedavi sart. Siz onu görmek istemiyorsunuz, ama kayitsiz da kalamiyorsunuz tabi. Aileler icin de zor tabi. Allah yardimciniz olsun

Öyle bir şey kolaysa yapın uyuşturucu içki bağımlısı insanlara bile olmuyor mahkemelerde sürünsen bile. kolay değil akrabam uyuşturucu kullanıyor alkolik onu bile yatıramadılar mahkemelere rağmen. Kolay değil çok zor hatta imkansız
Ben yurt dışında yaşıyorum ve burda doktor kararıyla ve polis zoruyla tedavi görebiliyor ağır psikiatrik hastalar. Türkiye’de de öyle olduğunu düşünüyorum zira tıp konusunda Türkiye bence Avrupa ülkelerinden daha da gelişmiş durumda.

Ben yurt dışında yaşıyorum ve burda doktor kararıyla ve polis zoruyla tedavi görebiliyor ağır psikiatrik hastalar. Türkiye’de de öyle olduğunu düşünüyorum zira tıp konusunda Türkiye bence Avrupa ülkelerinden daha da gelişmiş durumda.
Yok olmuyor vasi kararı mahkeme kararı lazım o da kolay olmuyor uyuşturucu alkol diyorum bunda alınmadı bu durumda hiç alınmaz gelişmiş durumda ama hasta tedaviyi kabul ederse

Back
X