- 18 Şubat 2018
- 11.945
- 53.325
- 44
Kendi annesine bile bağırıp çağıran bir adamdan çokta şey beklememek lazım. Böyle bir adama asla güvenilmez, konu sahibi günün birinde o sürekli eleştirdiği annesine sığınmak zorunda kalacak.Çok ağır bir şey aslında biliyor musun bir anne için. Kadın torunu için yağ sipariş ediyor bir ton laf işitiyor arkasından. Çok biliyorsa eşi Kendi işini kendi görsün bir zahmet. Bir saf zeytinyağı orada yok ya
Annesi alsa 5 litre normal. Kendi alınca bu çok diyor . Çok acıkgöz:)‘Biz de yeriz diye’ (Yani eşin öyle bilmeye devam etse yiyecekti)
‘Annemin gönlünden koptu biliyordum.’ (Yani annenden ödeme beklemişsin, miktarında problem yok)
Bende böyle düşündüm. konu sahibi annesi son dk kadar fiyat soylemeyince kendi alacak sanmış , ve hiç sorup üstelememis. Ben birsey alacak olsam adres istendiği anda borcumuz nedir diye sorarım.Annesi alsa 5 litre normal. Kendi alınca bu çok diyor . Çok acıkgöz:)
Zeytinyağı zaten çok pahalı. Bir de neden anneniz ödesin evinize aldığınız yağı orasını da anlamadım. Siz direkt anneniz alır size verir diye düşündüğünüzden fiyat üzerinde çok durmamışsınız. Yoksa fiyat bi şekilde öğrenilir atla deve değil sonuçta.Kızlar merhaba. Bugün canımı baya sıkan bir durum hakkında sizden akıl almak istedim. 8 aylık bebeğim var. Haliyle ek gıdaya başladık ve yemeklerine de zeytinyağı kullanıyorum. Annemlerin yıllardır zeytinyağı aldığı bir yer var. Şehir dışından kargoyla gönderiyorlar. Geçenlerde bir gün laf arasında anneme ordan oğlana yağ alsak olur mu,bir goruşsene güzeldi oranın yağı dedim tamam dedi. Hatta bebek için derim ona göre yollarlar dedi. Bir kaç gün sonra da ev adresimi sordu yağı sipariş ediyorum diyerek. Bu süreçte ne kaç litrelik istediğimi sordu ne de para konuşuldu. Nitekim yağ bugün geldi. Kutuyu bir açtım ki 5 litrelik teneke. Hemen anneme yazdım yağ geldi teşekkür ederiz falan diye. Annem ne dese beğenirsiniz"ödemeyi yapabilceniz mi?" Fiyatı da 2 küsur. Yağı ilk gordugumuzde eşim niye bu kadar büyük çocuk için çok fazla dedi,bende bizde yeriz diye fazla almıştır dedim. Yani adam baya baya annemin gönlünden koptu biliyor ki bende böyle biliyordum. Anneme "eşime sorayım" dedim ama sormaya dilim varmadı. Biz al dedik mi? Litresi şu kadarmış diye haber vermeden,ne kadar istediğimizi sormadan niye kafasına göre alıyor diye baya söylenecek ki aynı seyleri bende kendi kendime söylüyorum. Annem yarım ağız bende halledebilirim dedi,bende keşke almadan sorsaydin zaten napcaz 5 litre yağı fiyatı da çok dedim hiç bişey demedi. Bende sonra versek olur mu dedim şimdilik, o da sorun değil yazmış ama gerçekten sorun değil der gibi değil. Gel de çık işin içinden. Normal şartlarda geri gönderelim yada sen al sen kullan derim ama eşim olayı bilsin istemiyorum Gerçekten güzel gol yedim.
Dipnot: detaylı yazmamisim diye yanlış anlaşıldı ama anneme yağ alsak goruşsene derken zaten parasını görüş dedim. Adres istediğinde de para konuşulmadı dememin sebebi; ben anneme ne kadarmış ki dedim o da bilmem konuşuruz dedi. Yani aramızda çift taraflı bir iletişimsizlik yok.
Annenizle araniz nasil olursa olsun esinizin annenizi hor gormesine izin vermeyin. Onceki konunuzda da kismen hakliydiniz ama esinizin anneniz icin o sekil konuşmasına izin vermemelisiniz. Kendi annesine yapabilir, sizinkine yapamaz.bu sınırı cizmezseniz ileride sira gelecektir.Aldığı yağı yemez kendi de dedi neyse zaten bozulmaz ayır bunu oğlanın olsun bizim yaglara karışmasın diye. Yani bu noktada bir ikiyuzluluk durumu yok.
An itibariyle bir derdim vara tovbe ettim rahat olun. Aslında tepkiler mantıklı çünkü buraya ne yazarsak o kadarı üzerinden yorum yapılıyor ama adı üstünde bir derdim var ya hani burası konudan bağımsız insan dertli hissediyor ki paylaşıyor. Noldu canım umdugunu bulamadin mi deme potansiyelinize istinaden yaziyorum;umduğum dertlesmekti. Ama sizlerde haklisiniz. O manyak dediğiniz adam bana kimsenin yapmadığı şeyleri yaptı yıllarca. Annemde dahil kimse yokken o vardı hakkını ödeyemem o yüzdenBu kafayla gidersen daha çok konu açarsın kızım kocan denen o manyakla ömür geçmez. Bence sen arayı iyi tutmaya bak annenle, yarın öbür gün o manyak koktun, memenden süt geldi, kolunda kıl çıktı diye seni de eve almaz dımdızlak sokakta kalma sonra.
Insanlara bu kadar anlam yüklemeyin. Tamam anneniz size bakmamis hatırlıyorum konuyu . Mesele eşinizin size de merhamet göstermemesi . Sizin için bir şeyleri kaldıramamasi. Nedir yani sizin hatriniza susuversin. Siz böyle her şeyden aşırı cekinirseniz adam her konuda daha yüksek üstünüze gelirAn itibariyle bir derdim vara tovbe ettim rahat olun. Aslında tepkiler mantıklı çünkü buraya ne yazarsak o kadarı üzerinden yorum yapılıyor ama adı üstünde bir derdim var ya hani burası konudan bağımsız insan dertli hissediyor ki paylaşıyor. Noldu canım umdugunu bulamadin mi deme potansiyelinize istinaden yaziyorum;umduğum dertlesmekti. Ama sizlerde haklisiniz. O manyak dediğiniz adam bana kimsenin yapmadığı şeyleri yaptı yıllarca. Annemde dahil kimse yokken o vardı hakkını ödeyemem o yüzden
Sormadan etmeden almamış ki siz istemişsiniz, sormuşsunuz ya.Annem şu ara baya sıkışık olduğumuzu biliyor hatta geçen alacak olduğumuz ama para yok diye alamadigimiz erteledigimiz bir şeyden bahsetmiştim. Zaten ilk o bir kaç hafta önce soylemisti bende zeytinyağ kalmadı olsa verirdim iyisinden yerdi diye. Sormadan etmeden alınca hediye olarak aldı zannettim arada alır öyle şeyler,durumu da iyi,yine öyle diye düşündüm açıkçası.
Sizde böyle saygısız bir adama kocam da kocam diyorsunuz ya helal olsun cidden.Kadının parası olabilir kendine aldığı 55 bin TL lik TV annenizi ilgilendirir size destek olmak zorunda değil hele böyle bir damat varken çok normal. Israrla hala beni zora soktu diyorsunuz adres isterken anne kaç lt yağ alıyoruz? Ücreti ne kadar gibi niye sormadınız ? Demekki onun alacağını düşündünüz.Siz direkt söylemezseniz kadın nerden bilsin ne istediğinizi ?İnsan zorda da olsa çocuktan kısmayacağınızı düşünmüş olabilir.Aldığı yağı yemez kendi de dedi neyse zaten bozulmaz ayır bunu oğlanın olsun bizim yaglara karışmasın diye. Yani bu noktada bir ikiyuzluluk durumu yok.
Eşim bana şimdiye kadar hiç kimseden görmediğim merhameti göstermiş,beni çok korumuş,çok yanımda olmuş bir insan. Evet kötü yanlari var ama terazi de diğerleri ağır basıyor.Insanlara bu kadar anlam yüklemeyin. Tamam anneniz size bakmamis hatırlıyorum konuyu . Mesele eşinizin size de merhamet göstermemesi . Sizin için bir şeyleri kaldıramamasi. Nedir yani sizin hatriniza susuversin. Siz böyle her şeyden aşırı cekinirseniz adam her konuda daha yüksek üstünüze gelir
Benim yorumum sadece sizinle ilgiliydi . Eşinizden cidden aşırı cekiniyorsunuz. O da sizde hata yapabilirsiniz . Birbirinizin ebeveyni gibi davranmayın kizarsa sizde ona kızınEşim bana şimdiye kadar hiç kimseden görmediğim merhameti göstermiş,beni çok korumuş,çok yanımda olmuş bir insan. Evet kötü yanlari var ama terazi de diğerleri ağır basıyor.
Çok üzgünüm çünkü anneme anne bize zeytinyağ al demişim gibi suçlu ilan edildim. Ne hesapciligim kaldı ne başka şey. Konuya daha fazla açıklama yapmak istemiyorum. İnsanlar biraz da birbirlerinin yorumundan etkileniyor bence çünkü aynı cevaplari vermeme rağmen ısrarla sorular,elestiriler aynı. Siteye de evladimla ilgili birşey sorarsam sorarım anca bundan sonra.
Şunuda anlayamıyorum ödeyebilecek bütçesi varsa bir anneanne/babaanne torun lafı geçince bunun lafını yaparlarsa dünyayı ayağa kaldırır ne parası diyorsun sen diye...Kızlar merhaba. Bugün canımı baya sıkan bir durum hakkında sizden akıl almak istedim. 8 aylık bebeğim var. Haliyle ek gıdaya başladık ve yemeklerine de zeytinyağı kullanıyorum. Annemlerin yıllardır zeytinyağı aldığı bir yer var. Şehir dışından kargoyla gönderiyorlar. Geçenlerde bir gün laf arasında anneme ordan oğlana yağ alsak olur mu,bir goruşsene güzeldi oranın yağı dedim tamam dedi. Hatta bebek için derim ona göre yollarlar dedi. Bir kaç gün sonra da ev adresimi sordu yağı sipariş ediyorum diyerek. Bu süreçte ne kaç litrelik istediğimi sordu ne de para konuşuldu. Nitekim yağ bugün geldi. Kutuyu bir açtım ki 5 litrelik teneke. Hemen anneme yazdım yağ geldi teşekkür ederiz falan diye. Annem ne dese beğenirsiniz"ödemeyi yapabilceniz mi?" Fiyatı da 2 küsur. Yağı ilk gordugumuzde eşim niye bu kadar büyük çocuk için çok fazla dedi,bende bizde yeriz diye fazla almıştır dedim. Yani adam baya baya annemin gönlünden koptu biliyor ki bende böyle biliyordum. Anneme "eşime sorayım" dedim ama sormaya dilim varmadı. Biz al dedik mi? Litresi şu kadarmış diye haber vermeden,ne kadar istediğimizi sormadan niye kafasına göre alıyor diye baya söylenecek ki aynı seyleri bende kendi kendime söylüyorum. Annem yarım ağız bende halledebilirim dedi,bende keşke almadan sorsaydin zaten napcaz 5 litre yağı fiyatı da çok dedim hiç bişey demedi. Bende sonra versek olur mu dedim şimdilik, o da sorun değil yazmış ama gerçekten sorun değil der gibi değil. Gel de çık işin içinden. Normal şartlarda geri gönderelim yada sen al sen kullan derim ama eşim olayı bilsin istemiyorum Gerçekten güzel gol yedim.
Dipnot: detaylı yazmamisim diye yanlış anlaşıldı ama anneme yağ alsak goruşsene derken zaten parasını görüş dedim. Adres istediğinde de para konuşulmadı dememin sebebi; ben anneme ne kadarmış ki dedim o da bilmem konuşuruz dedi. Yani aramızda çift taraflı bir iletişimsizlik yok.
O zaman annenize şöyle deyin; annecim bu bize çok ikiye bölelim. Yanlış anlama ben yarısını ödeyeyim. Hem biliyorsun çok sıkışığız bu ara.Annemin yıllardır tanıdığı yer benim diyaloğum yok. Anneme indirim de yapıyor o yüzden ona sor dedim. Geçmişte 1 litre bile almışlığı var ona istinaden rica ettim sormasını. Eşim aşırı sıkışık olmasa söylerim zaten. 5 litrelik yağ alacak durumumuz yok ve bunu annem biliyor belirtmeme gerek yoktu. Bile bile 5 litre alması benim için sıkıntı. Daha geçen gün çok daha az fiyatlı başka bişeyi şu ara sıkışık olduğumuz için alamadığımızı konuştuk annemle. Yağ muhabbetiyle 1-2 gün var arasında.