Annemden ve Ailemden Bıktım

Ailen sana karsi soguk diye neden annelik kavramindan kendini uzak tutuyorsun ki.. inadina anne olup evladina ailen gibi davranmamak varken ilginc:26: Bu arada ailende bir tuhaf sanki aile degilde elden bahsetmissin

Canım bir süredir seni gözlüyorum gerçekten ailen sorunlu..
Sana düşense sabretmek..
Bu kadarına da pes gerçekten..
Nasıl bir anne merak etmez gelip kontrol etmez anlamıyorum..
Böyle aileleri duyunca çok şaşırıyorum ben ya.. :26:
Çünkü ben ailemden ilgisizlik nedir görmedim..
Hep ilgilendiler bir odama kapansam kesinlikle kızarlar yanımızda otur özledik seni diyorlar annemde babamda..
Hep ilgilenirler böyle aileler var mı diye şaşırıyorum bende..
Seni anlıyorum bu yüzden..
Hele hele çocugum olmasını bu yüzden istemiyorum diyorsunuz ya çok haklısın..
Ama kendi çocuğun olunca inan daha farklı olacak tüm düşüncelerin değişecek.
Sen aileni orda bırakıp başka eve gelin gideceksin evin hanımı kocanın prensesi çocuğunun annesi olacaksın..
Sana yaşattıklarının acısını çıkara çıkara çocuğunla ilgileneceksin ki aileni utandırırsın..
Eşinle çoook mutlu olabilirsin..
Sadece sabır.. :)
RABBİM yardımcın olsun canım..

sanırım annen erkek çocuklarına düskün genelde doğu daçok görülür kız çocuğu elin malı dır gözüyle bakılır bizim ailede de böyle hiç üzülme coçuk doğurmam gibi bişeyler demişşsin tam tersine doğur büyüt annnenin yaptıklarını yapma annene nasıl anne olunur göster :49

annenizin yaptığı çok yanlış ve üzücü.

böyle ayrımcılık yapan anneleri çevremde de gördüm,çok yakınlarımda da şahit oldum.

nasıl böyle olabiliyor akıl sır erdiremiyor insan sonuçta bütün evlatların senin canın 9 ay karnında taşımıssın.

neye göre ayrım yapılıyor.

genelde gördüğümüz duyduğumuz başka birşey de o ayrım yapan anneler babalar o sevmedikleri evlatlarına gün gelip muhtaç

oluyorlar,

sevdikleri kayırdıkları evlatları bakmıyor onlara.

neyse ki sizin az kalmış o evden kurtulmanıza gün gelip kıymetinizi anlarlar inşallah.

çocuk istememe konusunda da katı düşünmeyin,aksine isteyin ve annenize nasıl anne olunurmuş öğretin

anne çocuk arasındaki sevgi çok başka birşey,yaşadıklarınız yüzünden kendinizi bundan mahrum etmeyin.

Yatak odası falan bunlar gözümde yok aslında ama insan düşünceye bozuluyor. Yoksa 5'lik almam da 1'lik alırım, bir şeyler eksik olur amaç zaten yuva kurmak değil mi...

Ailen sana karsi soguk diye neden annelik kavramindan kendini uzak tutuyorsun ki.. inadina anne olup evladina ailen gibi davranmamak varken ilginc:26: Bu arada ailende bir tuhaf sanki aile degilde elden bahsetmissin

İçimde annelik, evlat sevgisi gibi kavramlar olmadığı için çocuk düşünmüyorum. Bu bir karar değil bir duygu aslında. Çocuğumun olduğunu düşünemiyorum kocaman bir boşluk yani anlamsız... Benim yaşımdaki arkadaşlarım hep çocuk derdindeler mesela, bense anlayamıyorum bile nasıl bir istektir, nasıl bir sevgidir. İleri zamanlarda belki böyle bir isteğim özlemim olur ama şu an için hiç yok..

Ben de buna şaşırıyorum. Erkek kardeşimle tartışsalar hemen odasına yemek taşır. Biz sabah kahvaltısında tartıştık akşam saat 5 olmuştu odamdan çıkmamıştım. Ne yemeğe çağırdılar ne biri geldi konuştu. İnsan düşünmez mi ne yapıyor bu aç aç diye. Şu an sadece evlenip gitmek ve bir süre kafamı dinlemek istiyorum. Annemin suratından, sıkıntısından, sinirinden uzakta bir kendime geleyim...

Aslında öyle de değil, küçük kız kardeşim var, bana daha bir kere sarılmış değil onu her sbah öper sever, yavrum kuzum falan diyerek. Ben daha sarıldığını hatırlamıyorum bana. Ben senden hiç böyle şeyler görmedim dediğimde de bu çocuğum bana yakın sarılıyor öpüyor ve karşılığını alıyor, sen uzaktın diyor. Allah aşkına ilkokuldaki, ortaokuldaki bir çocuk o zamana kadar sarılmazsan nasıl böyle bir sevgi gösterisi geliştirebilir ki?

Evet ben de çevremde çok gördüm ama bana muhtaç olup gelecek kadar samimi olacağımızı zannetmiyorum gittikten sonra.
Bir türlü sevemedi beni, bundan sonra da kıymetimi anlamasa da olur. Aynı evdeyken odamda hapis kalacak kadar mutsuz ettikten sonra ayrı evdeyken de sürekli arayıp akıl vermelerine, evliliğime karışmasına müsaade etmem.
Annedir muhtaç olur bakılıri derdi olur çare ister yardım edilir ama 30 yaşıma kadar bana bir kere sarılmamış insana da ben bundan sonra sarılmam.

yaşadıkların bana çok tanıdık:)
bende annemden çok çektim halada çekiyorum
evlenince değişiyorlar orası doğru ama sen benim gibi yapma ben yıllardır ilgi görmeyip evlenincede ilgi görünce insan şaşıyor ama çok hata yapmışım sakin sen benim gibi olma ne zaman uzaklaştım taşındım ozaman ohh dedim
ben evlenince yaşadığımı hissettim inan üztümdeki sürumluluk kalktı
geçen üniden arkadaşlarla buluştuk onlar bile unutmamış yaşadıklarımı ben unutmuşum onlar anlattıkça hatırladım
bende evlenirken ne bir yatakodası nebir doğru düzgün bilezik takıldı ama anlatılanlara baksan herşeyi onlar yapmış
şimdi evim eşyam yokmu var ama insan arıyor işte benden önce abim evlendi tamam ona meçbur daha çok şey yapılcaktı ama ben
kendimi bildim bieli hep ezilen her olayda dahilim olmasa bile şeçlanan ben oldum
ama bir dert olur hastalık olur temizlik olur ilk akla gelen ben olurum :) ee peki artık ben orda olurmuyum
evlenirken bende asla anne olmak istemezdim birde üstüne zatn 3 kardeşimi ben büyütmüştüm iyice bıkmıştım
düşün 12 yaşında bir coçuga daha yeni doğmuş bebek verilipte hastahaneye gönderilirmi birde oaman böyle randevu falan yok sabah namazında yola düşülür sıraya girilirdi
evlenirkende eşim dedi benim cocuğum olmayabilir hastalık geçirmiş çok sevmiştim zaten anne olmak gibi bir düşüncemde yoktu tamam dedim
ama gel görki yıllar geçtikçe bend o hiçbirşey hissetmediğim cocuk için hisler uyanmaya başladı
sonrada acılar başladı evet evlat sahibi olmak istedim hemde çılgınlar gibi
çok tedavi olduk ama olmadı kısmet değilmiş
şimdi kızımı bekliyorum ama inan avlat sahibi olmak çok başka bir duygu kendime çok kızıyorum şimdi neden zamnında öyle düşünmüşüm diye annem kötüydü diye bunu kendime nasıl yapmışım amaişte insan o anları yaşarken böyle görmüyor
şimdi dediğim gibi kızımı bekliyorum inan bambaşka bir duygu
sana bunları niye anlatıyorum bilmiyorum belki kendimi gördüm
inan o evden çıkınca aradanda yıllar geçince insanın gözünde küçülüyor yaşadıkları
yaşayamıkları büyüyor içinde
inşallah snde benim kadar mutlu olursun
tüm kalbimle dua ediyorum sana
çok şükür eşim mükemmel biri birgün öyle derinden kırmadı
ve eşim hep ne der biliyormusun keşke seni daha küçükken tanısaydım alsaydım o evde daha a işkence çekerdin
ben kendim çalıştım kendim okudum kendim evlendim öyle anne sıçaklığı baba sevgisi kardeş sevgisi bilmedim tek bildiğim iş yapmak çocuk bakmak para kazanmaktı
evilik kurtuluşmu doğru insanı bulunca evet kurtuluş hemde ohh be dünya varmış diyecek kadar kurtuluş
ama gne diyorum aradan az biraz zaman geçsin annelik duygusunu tatmayı isticekin o bambaşka bir duygu nasıl bir sevgi yığını anlatamam şimdi tek istediğim kızımın gelmesi inşallah sende bu bunalımdan çıkınca neler demek itediğimi anlıcaksın
annelik sadece bizim gördüğümüz annelik değil

canım hislerini çok iyi anlıyorum.biz 1 kız 1 erkek 2 kardeşiz..ben evleneli 10 yıl bitti ben çalışan bayanım bana evlendiğimde bir çöp dahi almadılar herşeyimizi eşimle aldık yaptık.. o zamanlar kardeşim üniversite okuyordu masrafımız çok diyerek onu bahane ederek düğünde takı bile takmadılar benim aldığım bileziği bana taktılar..isteseler bütçeyi sarsmıyacak şekilde kredi çekerek en azından bir düğün hediyesi altın takabilirlerdi.şimdi kardeşim içi. 3 ayda 1 aldıgı emeki maaşını altına yatırıryor 3 ayda 3800 tl alıyor en az 3000 tl sini altına yatırıryor babamın maaşı ilede geçim yapıyor.. ev de alacakmış arabayı kardeşimin üstüne yaptılar zaten kendi oturdugu evi de ona verecekmiş.Allah beni muhtaç etmesin onlara.Hani cem karacanın bir şarkısında diyor ya ''ana baba bacı kardeş dar günümde el olur'' aynen öyle bizimkiler..İnsanı çok yaralayan bir durum ama ne yapacaksın allaha havale et ben öyle yaptım.. onlardan soğudum ama yinede evlat olarak vazifelerimi yapıyorum sırf Allah rızası için..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…