Annemden ve Ailemden Bıktım

bazen insanlar sorunları bildiği gördüğü halde ses çıkmamasından memnun olurlar.
belki de anneniz de yanlışları biliyor ancak gürültü patırtı olmadığı için halinden memnun taa ki siz yanlışları düzeltmeye kalkana kadar.
siz her bir yanlışa müdahale ettiğinizde düzen bozuluyor ve kavga gürültü çıkıyor.bu nedenle istenmeyen kişi ilan ediliyorsunuz

Canım ben bugüne kadar annemden bir yardım görmedim. Tam tersi hep beni rezil etme derdinde oldu, istemeye geldikleri gün bile, benim kızım evlenilecek kız değil, yemek bilmez iş bilmez söyleyeyim de sonradan sorun olmasın gibi saçmaladı. Ne gereği var yani böyle şeylerin.
Ama bakarsan karnımızı doyuruyor bir şeyimiz eksik değil süper anne. Kaç gündür odamdan çıkmıyorum sadece işe gidip geliyorum, odamda öyle marketten aldığım krakerleri falan yiyorum gelip de konuşmuyor bile. Ben olsam çatlarım evin bir ferdi odasına kapanıyor ve üzgün üstelik de benim çocuğum.

Aynı şeyleri hemen hemen bende yaşıyorum sende kendimi gördüm tabi yaş olarak senden küçüğüm ama en azından kendi paramı kazanıyorum atandım devlet memuruyum bende erkek arkadaşımın askerden gelmesini bekliyorum bir an önce evlenip kurtulmak istiyorumm cnm

Zor bir durum kız-erkek evlat ayırımı gibi geldi bana ama bilemiyorum.

Benim takıldığım,erkek kardeşin 7. sınıfta ama bilgisayar konusunda akılcı bir önlem alamıyorlar.
Biz oğlumla sırf konuşarak,sınav hazırlık döneminde sadece sınırlı saatler konusunda anlaşmıştık.
Bunun çözümü ya hep hep hiç değil ki...

Zor bir durum kız-erkek evlat ayırımı gibi geldi bana ama bilemiyorum.

Benim takıldığım,erkek kardeşin 7. sınıfta ama bilgisayar konusunda akılcı bir önlem alamıyorlar.
Biz oğlumla sırf konuşarak,sınav hazırlık döneminde sadece sınırlı saatler konusunda anlaşmıştık.
Bunun çözümü ya hep hep hiç değil ki...

Bir kardeşim erkek, üniversitede hala...
Diğeri kız 7. sınıfta olan.
3 kardeşin en büyüğü benim, önceden bana da kız-erkek ayrımı gibi geliyordu ama şimdi bakıyorm küçük kız kardeşime de gayet iyiler. Bana zamanında televizyon izletmezken şimdi ona hiç bir şeyi yasaklayamıyorlar çok garip...

canım ben bugüne kadar annemden bir yardım görmedim. Tam tersi hep beni rezil etme derdinde oldu, istemeye geldikleri gün bile, benim kızım evlenilecek kız değil, yemek bilmez iş bilmez söyleyeyim de sonradan sorun olmasın gibi saçmaladı. Ne gereği var yani böyle şeylerin.
Ama bakarsan karnımızı doyuruyor bir şeyimiz eksik değil süper anne. Kaç gündür odamdan çıkmıyorum sadece işe gidip geliyorum, odamda öyle marketten aldığım krakerleri falan yiyorum gelip de konuşmuyor bile. Ben olsam çatlarım evin bir ferdi odasına kapanıyor ve üzgün üstelik de benim çocuğum.

valla aynı şeyleri yaşamışız ben artık aştım biliyormusun üzülmüyordum umursamıyordum çünkü ne gherek var kendini üzmeye umarım eşin kıymetini bilir el üstünde tutar seni ama benim annem çocuğuma bakıyor bunu inkar edemem ben annemi hiçbirşeye karıştırmadım sıkıntı çıkar diye sende öyle yap anlaş eşnle.

konunuzu okuyuna dıger kardeslerınızın erkek olduğunu duşundum.. ılk çocuk hep cok kıymetlıdır ama en ezılen olur derler.. En küçüklerde cok sanslı olur ama annenızın tavrıda cok ilginç geldı..Babanın sana karsı tavrı nasıl?

Adına çok üzüldüm abla..
Rabbim annene doğruyu göstersin..
Umarım eşinle birlikte çok güzel çok mutlu olabileceğin bir yuva kurarsın:KK16:

2 sene evvel yaşadıklarımı gördüm yazdıklarında...
konularımda var hatta...
gün saymıştım düğünüme kadar.
öyle zor zamanlardı ki benim için.
evlendim ve hayat buymuş oh dedim.
evlenince kıymetlenenlerden oldum,bir de başka şehre gidince,
annem çok değişti,üzerime düşer oldu.
muhtemelen seninde böyle olacak.
ama geçmiş unutuluyor mu?
asla....
o yara hep yüreğimde benim.
şuan sabretmekten başka çözüm yok malesef...
bende son zamanlarımda hep kütüphaneye gidiyordum eve gitmemek için(okulum devam ediyordu).
günde 10 saat çalıştığımı bilirim.
sonrada eve gelip odama kapanıyordum..
ne günlerdi.......

konunuzu okuyuna dıger kardeslerınızın erkek olduğunu duşundum.. ılk çocuk hep cok kıymetlıdır ama en ezılen olur derler.. En küçüklerde cok sanslı olur ama annenızın tavrıda cok ilginç geldı..Babanın sana karsı tavrı nasıl?

Babamın pek bir tavrı yok genelde pasiftir o.
Henüz görmedim kendisini odamdan çıkmadığım için, o da gelip sormadı nerdesin diye.
Annem doldurmuştur onu da nasılsa.
Ama babam genel olarak annemin tavırlarını beğenmez...

Koalina senin bir konunda (çeyiz konusu olsa gerek) daha konuşmuştuk sanırım, benzer şeyleri ben de yaşıyorum. Gerçi benimkiler senin yanında hafif kalıyor ama o bile içini acıtıyor insanın. Benim annem de bana ve karşı tarafa hep kusur bulur ama kendisinden de bir şey görmüyorum. Öyle zengin bir aile değiliz ama maddi durumumuz da fena değildir. Annem düğün için ne kadara anlaştığımızı sordu, "10 bin TL" dedim, "Aaa ucuzmuş." dedi. Bir kaç gün sonra "Sen çeyizine rende almamıştın daha değil mi? Markette görüp alsam mı diye düşündüm ama pahalı da bir şeydi, 15 liraydı." diyor - ki onu almaktan da vazgeçmiş ve ben tüm çeyizimi kendim yaptım.

Herneyse, neye takıldığını çok iyi anlıyorum ama aileni değiştiremezsin. İdare etmek durumundasın. İnternet için sana mı suç buluyorlar? USB şeklinde çalışanlardan al, kendin kullan. Herşeylerini kardeşine mi yapıyorlar? İleride -Allah gecinden versin- miras söz konusu olduğunda dava açar hakkını kardeşinden alırsın. Doğumgünü kutlayınca kötü mü oluyorsun? Kutlama. Kimsenin sana böyle davranmaya hakkı yok. Evlenene kadar idare etmeye bak.

Koalina senin bir konunda (çeyiz konusu olsa gerek) daha konuşmuştuk sanırım, benzer şeyleri ben de yaşıyorum. Gerçi benimkiler senin yanında hafif kalıyor ama o bile içini acıtıyor insanın. Benim annem de bana ve karşı tarafa hep kusur bulur ama kendisinden de bir şey görmüyorum. Öyle zengin bir aile değiliz ama maddi durumumuz da fena değildir. Annem düğün için ne kadara anlaştığımızı sordu, "10 bin TL" dedim, "Aaa ucuzmuş." dedi. Bir kaç gün sonra "Sen çeyizine rende almamıştın daha değil mi? Markette görüp alsam mı diye düşündüm ama pahalı da bir şeydi, 15 liraydı." diyor - ki onu almaktan da vazgeçmiş ve ben tüm çeyizimi kendim yaptım.

Herneyse, neye takıldığını çok iyi anlıyorum ama aileni değiştiremezsin. İdare etmek durumundasın. İnternet için sana mı suç buluyorlar? USB şeklinde çalışanlardan al, kendin kullan. Herşeylerini kardeşine mi yapıyorlar? İleride -Allah gecinden versin- miras söz konusu olduğunda dava açar hakkını kardeşinden alırsın. Doğumgünü kutlayınca kötü mü oluyorsun? Kutlama. Kimsenin sana böyle davranmaya hakkı yok. Evlenene kadar idare etmeye bak.

Evet artık fazla zamanım yok zaten, ben de umursamaz olmayı düşünüyorum. Evlenip gidince çok arar ama beni iş işten geçmiş olur.

Ayy yine ben...
Hafta sonu yaşanan saçma sapan bir olay yine bana patladı. Konuya yorum yapmadan önce ilk bilmeniz gereken olayı anlatayım.
Zamanında erkek kardeşim sabaha kadar oturduğu için(üniversitede) babam internetin kablosunu kesmiş sonra da gidip kapattırmış. Ertesi gün benim notları girmem lazım bir baktım internet yok haliyle sinir oldum. Tek derdiniz sabahlara kadar oturmasıysa bilgisayarı alın odasından dedim ama haksız bulunup evden kovuldum. Ben kiralık ev ararken babam geldi konuştu benimle, aile arasında olur böyle şeyler falan filan.. Neyse kaldım ama sonuç olarak internet lazım bana her zaman. Eve adıma hat çektirdim ve kendim kullanmaya başladım. Bir gün baktım babam şifreyi istiyor, ertesi gün baktım kardeşim kabloyla kendine çekmiş. Anneme de söyledim, bak kullanıyorlar, kullanmayın dersem ayıp olur, kullandırsam başımın etini yeme. Neyse kullansınlar dedi...2 senedir falan evin internetini ve ona bağlı telefonu kullanıyoruz. Toplamda 10 yıldır falan internetimiz vardı zaten.

Benim 7. sınıfta bir kardeşim var, 2 sene önce derece yapacak kadar iyiydi. Bir gün bir baktım bizimkiler ona notebook almışlar. Evde zaten bir masa üstü, benim laptop ve babamın notebook olmak üzere 3 tane bilgisayar var. O yaştaki çocuğa çok gereksiz bir şeydi ama alındı. Tabi alınınca kardeşim akşama kadar onun başından kalkmadı, söz geçirememişler. Geçenlerde de deneme olup ilk 100'e ancak girince kabak bana patladı. Ben getirmişim eve interneti o yüzden olmuş. E dedim bilgisayarı alın elinden çok mu zor bir şey...Sen karşısında oturup bilgisayarda takılınca konsantre olamaz canı çeker, çocuk napsın dedi annem. Neyse sonuç olarak benim evi ve evdeki kimseyi sevmediğimi, istemediğimi, yakın olmadığımı söyledi ve zırlayıp durma diyerek bitirdi. Ben de gittim ev telefonunu ve interneti kapattırdım, 200 ev telefonuna, 300 de internete cezam çıktı( kampanyalı olduğu için bütün verdikleri indirimleri aldılar) ve toplamda 500 ödedim.

Şimdi konuşmuyorum evdeki kimseyle ama annemin evdekilere de telefonda başka insanlara da arkamdan konuştuğunu duyuyorum. Evin en büyük çocuğu benim ve kendimi bildim bileli hep annemle sorunluyum, her şeyin suçlusu benim. Ben anne olsam herhalde evlenmesine az bir zaman kalmış ve son aylarını geçiren evladımı üzecek şeyler yapmazdım. Son günleri iyi ayrılalım diye düşünürdüm ama artık bendeki kredisini doldurdu annem. Bana karşı tutumları yüzünden annelik kavramından nefret eder oldum ve asla çocuk sahibi olmak istemiyorum.

Ve son zamanlarımı nasıl geçireceğimi de bilmiyorum.

canım çok üzüldüm geçmişte konularını da okumuştum zaten biraz sabret bakalım polemiğe girme sakın ol benden sana tavsiye kimseden bir şey bekleme boşver imkan oldukça kendin yap içine sinsin internet ihtiyacınıda vınn al çantana koy konuyu kapat herkes ne hali varsa görsün

Zaten telefondan bağlanıyorum, biraz yavaş olsa da idare eder beni bir kaç ay diye düşünüyorum...
Kaderde varmış diyelim o zaman yapacak bir şey yok

merhaba yaşadığınız şu duruma çok üzüldüm..
siz sanki evde yokmuş gibi yaşıyorsunuz ne acı
otelde kalın daha iyi olur..
bu nasıl iş ya hu insan evladına bunu nasıl yapar senin canın o
zaten evlenip gidecek biraz düşünse değil mi?
kardeşlerinizle aranız nasıl onlar gelirle mi odanıza konuşurlar mı sizinle?

inşallah eşinizle çok mutlu huzurlu olursunuz...
kayınvalideniz de çok iyi olur inş size gerçek bir anne şefkati ile davranır..

koalina seni annen konusunda tam anlamıyla anlıyorum diyemem ama anlamaya çalışıorum bende ergenlikte falan annemden baya çektim hemde ne çektim bide nişanlıyken sana şunu söliyebilirim nişanlıyken çektiklerimi hayatımın hiçbi yerinde çekmedim
hani hep derlerya nişanlılık insanın en güzel zmanları KOCAMAN Bİ YALAN

bende annemle çok taşıtırdım
mesela ben 14-15 yaşlarındayken evde pc yok kaçak göçek internet kafeye gittim bi defa annemde ordan çıkarken beni gördü vay efendim internet kafeye nasıl gidersin diye evde 1 ay kıyamet koptu
benim sinemaya gitmemde yasaktı ben küçük bi şehirde yetiştim büyüdüm
tek bir sinema salonu olan bi şehir ve o sinema salonuna gitmem hemde aprtmandan yada sınıftan kız arkadaşlaırmla gitmemde yasaktı
nedeni sinemada uygunsuz filmler gösterirler diye
daha neler neler yasaktı bilsen

ve o gün şunu anladım
selin bu evden çıkmak zorundasın bu evde annenin borusu annenin kuralları var
ve bunlar sana uymuyor çık bu evden
aslında annemin hakkını asla ödeyemem bunlarda aşırı koruyucu hatta boğucu tavırlarından oluyodu anlatmaıoyodumda
nitekim üniyi kazandım atandım çıktım evden ve inanılmaz rahat ettim
hayat varmış dedim rahat bi nefes aldım

ve nişanlılık zmanı oy oy oy
1.5 sene nişanlı kaldım o depresyon senin bu depresyon benim dolandım annemin içinden canavar çıktı
beni iş yerindeyken arayıp ağlatırdı işteyim konuşamıycam dmeme rağmen

konularımızda çoğu zman bomboş şeyler mesela bi gün beni aradı
teli açar açmaz direk sölediği şu
o nişanlına söyle evlenince ütüleri o yapcak - anne nerden çıktı bu - o yapacak dedim o kadar - tamam sölerim - hayır sölemezzsin biliorum - sölicem dedimişteyim konuşamıorum - onda o ana varken o ütüde yapmaz yer içer yan gelip yatar bıdı bıdı bıdı bıdı

diycem o ki nişanlıyken helede nişanlıdan ayrıyken insan daha bi hassas oluyo
eğer annenle ilişkinde normal diilse ve baskın bi karakterse içinden canavar çıkıyo:)

ayrıca bizde 3 kardeşiz ve en büyüğü benim annem bana atanıp evden çıkana kadar ''ukalasın bencilsin dik kafalısın bizi hiç düşünmüyosun derdi:)

şimdi
nerdeyse 2 günde bir konuşuoruz işilkimiz eskisine göre bi kat daha iyi ve bana artık bencil ukala demiyo:)
çünkü diğer kardeşlerim ergenliklerini ağır geçiriyo bana sürekli dediği ben senden bişey görmedim bunlar öldürdü beni:)
inanıyorumki duycaksın bunları:)

kör ölünce badem gözlü olurmuş:)
sen enlen 1 sene sonra tekrar konuşalım bu kadrda kesin sölüorum
sadece biraz sabır orası annenin mekanı onun borusu öter sende evini almışsın ordada senin borun ötcek::)

merhaba yaşadığınız şu duruma çok üzüldüm..
siz sanki evde yokmuş gibi yaşıyorsunuz ne acı
otelde kalın daha iyi olur..
bu nasıl iş ya hu insan evladına bunu nasıl yapar senin canın o
zaten evlenip gidecek biraz düşünse değil mi?
kardeşlerinizle aranız nasıl onlar gelirle mi odanıza konuşurlar mı sizinle?

inşallah eşinizle çok mutlu huzurlu olursunuz...
kayınvalideniz de çok iyi olur inş size gerçek bir anne şefkati ile davranır..

Küçük kardeşimle aynı odada kalıyoruz ama salonda ya da mutfakta oluyor o genelde. Büyük kardeşim bi ara gelip naber diye sordu gitti. Genel anlamda aile ilişkilerimiz kopuk zaten. Erkek kardeşim kız arkadaşıyla gezer gece gelir pek görmeyiz. Ben kimseyle konuşmuyorum kimse de gelip benle konuşmuyor.
İnşallah mutlu olurum ama bir sorun olursa da herhalde son gidicem yer ailemin yanıdır.
Kayınvalidem şimdilik melek gibi çok da sevimli ileride ciddi bir problemimiz olacağını zannetmiyorum...

koalina seni annen konusunda tam anlamıyla anlıyorum diyemem ama anlamaya çalışıorum bende ergenlikte falan annemden baya çektim hemde ne çektim bide nişanlıyken sana şunu söliyebilirim nişanlıyken çektiklerimi hayatımın hiçbi yerinde çekmedim
hani hep derlerya nişanlılık insanın en güzel zmanları KOCAMAN Bİ YALAN

bende annemle çok taşıtırdım
mesela ben 14-15 yaşlarındayken evde pc yok kaçak göçek internet kafeye gittim bi defa annemde ordan çıkarken beni gördü vay efendim internet kafeye nasıl gidersin diye evde 1 ay kıyamet koptu
benim sinemaya gitmemde yasaktı ben küçük bi şehirde yetiştim büyüdüm
tek bir sinema salonu olan bi şehir ve o sinema salonuna gitmem hemde aprtmandan yada sınıftan kız arkadaşlaırmla gitmemde yasaktı
nedeni sinemada uygunsuz filmler gösterirler diye
daha neler neler yasaktı bilsen

ve o gün şunu anladım
selin bu evden çıkmak zorundasın bu evde annenin borusu annenin kuralları var
ve bunlar sana uymuyor çık bu evden
aslında annemin hakkını asla ödeyemem bunlarda aşırı koruyucu hatta boğucu tavırlarından oluyodu anlatmaıoyodumda
nitekim üniyi kazandım atandım çıktım evden ve inanılmaz rahat ettim
hayat varmış dedim rahat bi nefes aldım

ve nişanlılık zmanı oy oy oy
1.5 sene nişanlı kaldım o depresyon senin bu depresyon benim dolandım annemin içinden canavar çıktı
beni iş yerindeyken arayıp ağlatırdı işteyim konuşamıycam dmeme rağmen

konularımızda çoğu zman bomboş şeyler mesela bi gün beni aradı
teli açar açmaz direk sölediği şu
o nişanlına söyle evlenince ütüleri o yapcak - anne nerden çıktı bu - o yapacak dedim o kadar - tamam sölerim - hayır sölemezzsin biliorum - sölicem dedimişteyim konuşamıorum - onda o ana varken o ütüde yapmaz yer içer yan gelip yatar bıdı bıdı bıdı bıdı

diycem o ki nişanlıyken helede nişanlıdan ayrıyken insan daha bi hassas oluyo
eğer annenle ilişkinde normal diilse ve baskın bi karakterse içinden canavar çıkıyo:)

ayrıca bizde 3 kardeşiz ve en büyüğü benim annem bana atanıp evden çıkana kadar ''ukalasın bencilsin dik kafalısın bizi hiç düşünmüyosun derdi:)

şimdi
nerdeyse 2 günde bir konuşuoruz işilkimiz eskisine göre bi kat daha iyi ve bana artık bencil ukala demiyo:)
çünkü diğer kardeşlerim ergenliklerini ağır geçiriyo bana sürekli dediği ben senden bişey görmedim bunlar öldürdü beni:)
inanıyorumki duycaksın bunları:)

kör ölünce badem gözlü olurmuş:)
sen enlen 1 sene sonra tekrar konuşalım bu kadrda kesin sölüorum
sadece biraz sabır orası annenin mekanı onun borusu öter sende evini almışsın ordada senin borun ötcek::)

Bana ara ara diyor yine de hiç ergenlik yaşamadım ben diğer iki kardeşim de ağır geçirdi/geçiriyor. Yine de en kıymetsiz benim ama ben de eminim ki evden çıkınca badem gözlü olurum. Sürekli dip dibe olup kavga etmektense 3 senede bir görüp özlemeye razıyım ben..

Diğer konularını az çok biliyorum.
Babanla hiç konuştunuz mu bu durumu onun tutumu da mı aynı?:44:
Bence sık dişini evlenmenize az kaldıysa son günlerde ben senin yerinde olsam hiç kızmadan en sakin ses tonumla içine oturacak bi'konuşma yapardım.

Bence takılıp da üzme canını artık değişmez çünkü kolay kolay şükür ki kendi yuvan olmasına az kalmış.

Diğer konularını az çok biliyorum.
Babanla hiç konuştunuz mu bu durumu onun tutumu da mı aynı?:44:
Bence sık dişini evlenmenize az kaldıysa son günlerde ben senin yerinde olsam hiç kızmadan en sakin ses tonumla içine oturacak bi'konuşma yapardım.

Bence takılıp da üzme canını artık değişmez çünkü kolay kolay şükür ki kendi yuvan olmasına az kalmış.

Babamla konuşmadık, kimes bana bir şey sormadı söylemedi. Babam daha yumuşaktır zaten annem her şeyi kafasında kurar ve öyle anlatır, insanalr da inanır.
Mesela ben bir yere babamın arabayla götürmesini istediğimde aslında bu arabanın yarısı benim mecbur götüreceksiniz demek istiyormuşum. Bu ne saçma düşüncedir anlamadım...
Neyse dediğin gibi değişmedi, değişmeyecek. Ben artık ondan vazgeçtim de bana artık biraz huzur verse de nikahım bari güzel geçse, mutsuz huzursuz olmasam derdindeyim.

Küçük kardeşimle aynı odada kalıyoruz ama salonda ya da mutfakta oluyor o genelde. Büyük kardeşim bi ara gelip naber diye sordu gitti. Genel anlamda aile ilişkilerimiz kopuk zaten. Erkek kardeşim kız arkadaşıyla gezer gece gelir pek görmeyiz. Ben kimseyle konuşmuyorum kimse de gelip benle konuşmuyor.
İnşallah mutlu olurum ama bir sorun olursa da herhalde son gidicem yer ailemin yanıdır.
Kayınvalidem şimdilik melek gibi çok da sevimli ileride ciddi bir problemimiz olacağını zannetmiyorum...

ailecek birbirinizle ilişkileriniz kopuk galiba
ne diyelim daha sabredin bu duruma o kadar dayanmışsınız...
bazı şeyleri görmeyin duymayın onların davrandığı gibi sizde davranın
her şey gönlünüzce olsun..

canım seni çok iyi anlıyorum
aslında annendeki sorun artık sende onun borusunun ötmemesi
sen küçük kız değilsin ve onun gibide değilsin
bende annemle çok sorun yaşarım
arkadaşlarım annemin sohbetine bayılırlardı
ama biz asla sohbeti kavgasız bitiremezdik
ben de dominantımdır şuan 33 yaşındayım
şimdi daha iyi görüyorum :KK1::KK1:
bildiğimi okurdum
ee kavga kaçınılmazdı