Tahminimce , Evin icinde kurutuyordur. Hava soguk oldugunda ben de dairede oturdugumda icerde kuruturdum. Ama mutkaka evi de havalandirirdim. Gecen yil Tr ziyaretimde Ablam cocugunun bir kac giysisini ogluma verdi. Güzel kiyafetlerdi. Almanyaya döndügümde kiyafetlerin fena sekilde rutubet ve güve gibi koktugunu farkettim. Isin enteresan yani, 4 kere üstüste yikadigim halde gecmedi. Hepsini atmak zorunda kaldim. Ancak kurtulamadim cünkü koku oglumun dolabina da sinmisti. Cok sinirkenmistim. Sirkeli su, oda kokulari , lavanta.. herseyi denedim gecmedi. Ablama sordum kuyafetleri nerede muhafaza ettigini. Yataklarinin altinda dedi. Peki odayi ne siklikta havalandiriyorsun diye sordugumda , kisin hic havalandirmadiginu, yazin da sabahlari degil, ögleden sonra dedi
kizi hastalanir korkusu varmis. Inansmadim. Esas havalandirmazsa hasta ve daha cok hastalanacigini söledim ki , bosun degil, yegenimin ayda bir kac kez hastalanmasi. Bazen insan gercekten sasiriyor. Bende yarattigi sorunu da anlattim. Kabullenmedi bir de. Bu arada 8-9 ay sonra dolabimdan koku da gitti. Anneniz evini sik havalandirmali ve camasir makinesini temizlemeli. Cok uzattim. Gecmisler olsun.