Bensiz hayatta durmaz o. Değil birkaç sene, 3 saat de durmaz. Gitmemem için her şeyi yapacak, babamı dolduracak, bu işi bitirmeye çalışacak bundan çok eminim ve çok korkuyorumSeni o kadar iyi anlıyorumki... Gelmezse gelmesin boşver
Sakın bitirme tatlım. Ne yaşandı bilmiyorum ama annenin yuvası yıkılmış babandan ayrılmış senin de yuvan yıkılmasınBensiz hayatta durmaz o. Değil birkaç sene, 3 saat de durmaz. Gitmemem için her şeyi yapacak, babamı dolduracak, bu işi bitirmeye çalışacak bundan çok eminim ve çok korkuyorum
Yaşadığımız şehirde iş bulsun. İşten atılma korkusu içinde yaşayıp gidelim, önemi yok. Yeter ki onun istediği olsun. Kölesi olan ben, asla onun kararları dışına çıkmasın. Her şeyi en iyi o bilir.
Bende hata ama, ben ona 24 yaşında bir genç kızın hayatını yaşattım. Her yere onunla gittim, her şeyi ona sağladım, en güzelini, en fazlasını. İnanın milyonerlerin anneleri benimki gibi yaşamıyordur, üstelik en değer vermediği evladıyım. Kardeşlerimin korkunç hatalarına rağmen toz kondurmaz. Ama benim hayatımı oyuncağı gibi görüyor, mahvedebilir, oynayabilir, karar verebilir.
Bazen böyle konulara rast geliyorum. Anne kız hastalık derecesinde birbirine bağımlı oluyorlar. Aynı odada aynı yatakta bile yatanları duydum. Sağlıksız bir ilişki. Burda sen kendini birey olarak kurtarmış gibi görünsen de aslında bağımlısın. Annenin keyfi simarikliklariyla karalar bağlayıp mahvoldum bittim yoruldum diyorsun. Koskoca bir kadın o farkında mısın? Ona biraz şans vermelisin. Bence neresi olursa olsun, anne seninle gelmemeli. Diğer tüm bireyler gibi zamani gelince ayrı evlerde yaşayan ayrı hayatları olan ama birbirini çok seven sık sık bir araya gelen ana-kız olun. Yoksa o evlilikten hayır bekleme. Ne güzel ne istediğini bilen başarılı azimli bir adam bulmuşsun. Annenden azar yemeye bile katlanıyor. Bence adımını güzel at. Avm ye gidemiyor diye kıyamet koparan, hep senden fedakarlık bekleyen annenin istekleri mi nişanlın mi? Eğer bağımsız birey olmayı basarabilmissen anneni mağdur etmeden kendi mutluluğunu seçmenin yolunu bulursunMerhaba. Bunları yazıp yazmamayı çok düşündüm, hiçbir şeyin çözüm olmayacağını biliyorum çünkü.
Geçenlerde nişanlandım. Çok mutluyum. Seviyorum, seviliyorum ve ilişkimde her şey yolunda.
Sevdiğim insan kendini bildi bileli memur olmak isteyen ve bunun için çabalamış bir insan.
KPSS'de 13.000 oldu ve iyi bir puan aldı. Dersanelerle görüştük ancak yaşadığımız şehirde atanmasının %30 ihtimal olduğunu, şehir dışında şansımızın yüksek olduğunu söyledi.
Annemse bunu duyduğundan beri hayatı zindan ediyor bize. Şırnak'a atanacağımıza ikna olmuş durumda, ki batı olması daha yüksek ihtimalken.
"Ben kafam atınca çekip gitmek isteyen bi insanım, nereye gidicem o zaman? Orda burdaki gibi AVM'ler var mı sanıyosun? Mutlu olmayacaksın" gibi sözlerle beni bezdiriyor.
Annemle babam ayrı ve annem benle gelmek durumunda.
Kendi işimi yapıyorum ve iyi para kazanıyorum. Aileme ya da evleneceğim insana ekonomik bir bağımlılığım yok. Bilgisayarımı götürdüğüm yer iş yerim. İşime engel olacak hiçbir durum yok. Aksine annem bu konuda benimle yaşamak durumunda, bana sürekli "hayat standardımı düşüremem!" diyor ama o standartları ben sağlıyorum. Ve ben sevdiğim insanla gitmek istiyorum.
Ama ailemden bu konuda sıkıntı çıkarsa ne yaparım bilmiyorum. Kavga gürültü kaldıramayacak kadar yoğun ve en önemlisi yılmış bir insanım.
Annem çok uzun zamandır eziyet ediyor bana birçok konuda, neler yaşadığımı anlatamıyorum ama birini bulsam içimi çok feci dökeceğim. Mutluluğum 2 gün bile sürmedi, o kadar mutsuz ve yılgınım ki, mahvoldum resmen. Neden bu konu tartışmaya dönüşebiliyor?
"Buradan özel sektörde iş bulsun" falan diyor. Kaç yaşında adamın kariyer planını ben yapamam, eğer bunu istiyorsa bunu yapmalı. Ben de gitmek istedikten sonra sorun ne? Üstelik kim memuriyet şansını yakar ki? Sizce de böyle değil mi?
NOT: Kötü (!) bir yer çıkarsa gelmeyeceğini söylüyor bu arada. Batıdaki yerlerden küçük bir ilçe olursa da gelmezmiş. Kafayı yermiş. Öyle diyor.
Babamı doldurursa babam engel olur, mis gibi hayatım varken kaçmak falan gibi saçmalıklar yaşamak zorunda kalırım. O duruma düşmek istemiyorumSakın bitirme tatlım. Ne yaşandı bilmiyorum ama annenin yuvası yıkılmış babandan ayrılmış senin de yuvan yıkılmasın
Kardeşleriniz de mi var? O zaman neden tek sorumluluk sizde? Ben tek çocuksunuz diye düşündüm açıkçası...
O zaman hepten boşverin.
Kurun kendi hayatınızı, uyum sağlayabildiği ölçüde yanınızda olsun.
Uyum sağlamamayı seçiyorsa da onun bileceği iş. O zaman çözümü o arasın.
Kardeşleriniz nerede? Siz giderseniz onlarla takılır belki.
İki abim var. Biri evli. Uzakta üstelik DOĞUDA çalışıyor. O da karısını aldı gitti doğuya mesela. Onun yanına hayatta gitmez. Nazını kahrını çekmezler bunu iyi bilir. Diğer abim ise çok sorunlu, o da uzakta. Ailenin en küçüğü olarak bu yaşıma kadar herkese ablalık yaptım. Kendimi kullandırdım. Artık mutlu olmak istiyorum ama kaç senelik köleleri ellerinden kaçacak diye mutsuzlar biliyorum bunu. Engel olmaya çalışacaklar. Ya da paranoyak oldum, ama yok olmadım. Tanıyorum ailemiana seni tek çocuk sandım
kardeşler varsa daha bi kesin kararlı olmanız lazım
Tatlım engel olurlarsa olsunlar direk evlen gitBabamı doldurursa babam engel olur, mis gibi hayatım varken kaçmak falan gibi saçmalıklar yaşamak zorunda kalırım. O duruma düşmek istemiyorum
İki abim var. Biri evli. Uzakta üstelik DOĞUDA çalışıyor. O da karısını aldı gitti doğuya mesela. Onun yanına hayatta gitmez. Nazını kahrını çekmezler bunu iyi bilir. Diğer abim ise çok sorunlu, o da uzakta. Ailenin en küçüğü olarak bu yaşıma kadar herkese ablalık yaptım. Kendimi kullandırdım. Artık mutlu olmak istiyorum ama kaç senelik köleleri ellerinden kaçacak diye mutsuzlar biliyorum bunu. Engel olmaya çalışacaklar. Ya da paranoyak oldum, ama yok olmadım. Tanıyorum ailemi
Evet bağımlıyım, ben bu duruma mahkum edildim. Gerçekleri çok kısa zaman oldu göreli. Ben birbirine çocuk taklidi yapan, aynı odada uyuyan, birbirinden hiç ayrılmayan anne kızız sanıyordum ama köle olduğumu yeni yeni görüyorum. Sağladıklarımı birazcık elinden çekiştirince ne hale getirdi beni, süründüm resmen. Onu bırakıp gitmek benim için devrim olur, bunu nasıl yaşarım bilmiyorum. Onu ölüme terk edermişim gibi geliyor, beni öyle bir noktaya getiriyor ki bazen ölüp gitmek istiyorum. Kurtulmak istiyorum.Bazen böyle konulara rast geliyorum. Anne kız hastalık derecesinde birbirine bağımlı oluyorlar. Aynı odada aynı yatakta bile yatanları duydum. Sağlıksız bir ilişki. Burda sen kendini birey olarak kurtarmış gibi görünsen de aslında bağımlısın. Annenin keyfi simarikliklariyla karalar bağlayıp mahvoldum bittim yoruldum diyorsun. Koskoca bir kadın o farkında mısın? Ona biraz şans vermelisin. Bence neresi olursa olsun, anne seninle gelmemeli. Diğer tüm bireyler gibi zamani gelince ayrı evlerde yaşayan ayrı hayatları olan ama birbirini çok seven sık sık bir araya gelen ana-kız olun. Yoksa o evlilikten hayır bekleme. Ne güzel ne istediğini bilen başarılı azimli bir adam bulmuşsun. Annenden azar yemeye bile katlanıyor. Bence adımını güzel at. Avm ye gidemiyor diye kıyamet koparan, hep senden fedakarlık bekleyen annenin istekleri mi nişanlın mi? Eğer bağımsız birey olmayı basarabilmissen anneni mağdur etmeden kendi mutluluğunu seçmenin yolunu bulursun
Babamı doldurursa babam engel olur, mis gibi hayatım varken kaçmak falan gibi saçmalıklar yaşamak zorunda kalırım. O duruma düşmek istemiyorum
İki abim var. Biri evli. Uzakta üstelik DOĞUDA çalışıyor. O da karısını aldı gitti doğuya mesela. Onun yanına hayatta gitmez. Nazını kahrını çekmezler bunu iyi bilir. Diğer abim ise çok sorunlu, o da uzakta. Ailenin en küçüğü olarak bu yaşıma kadar herkese ablalık yaptım. Kendimi kullandırdım. Artık mutlu olmak istiyorum ama kaç senelik köleleri ellerinden kaçacak diye mutsuzlar biliyorum bunu. Engel olmaya çalışacaklar. Ya da paranoyak oldum, ama yok olmadım. Tanıyorum ailemi
Benim annem 60 yaşında bir anne olgunluğuna erişsin, başka duam yok artık. Çok teşekkür ederim desteğiniz içinBilemedim ne diyeceğimi. Allah yardımcınız olaun, yüreğinize ferahlık versin..
Siz nişanlınızla bildiğiniz gibi devam edin.
Anneniz doldurmaya başlarsa, etrafı ayaklandırmaya falan, tehdit edin bir daha yüzümü göremezsin diye.
Belki onun da içine sinen bir yer olur, problem falan kalmaz ortada.
Ama ev tutacağınız zaman ayrı tutmaya çalışın.
Alt-üst, karşılıklı gibi... aynı evin içinde eş adayınıza da hayati dar eder.
Senin yüzünden geldik buraya diye...
Bazen böyle konulara rast geliyorum. Anne kız hastalık derecesinde birbirine bağımlı oluyorlar. Aynı odada aynı yatakta bile yatanları duydum. Sağlıksız bir ilişki. Burda sen kendini birey olarak kurtarmış gibi görünsen de aslında bağımlısın. Annenin keyfi simarikliklariyla karalar bağlayıp mahvoldum bittim yoruldum diyorsun. Koskoca bir kadın o farkında mısın? Ona biraz şans vermelisin. Bence neresi olursa olsun, anne seninle gelmemeli. Diğer tüm bireyler gibi zamani gelince ayrı evlerde yaşayan ayrı hayatları olan ama birbirini çok seven sık sık bir araya gelen ana-kız olun. Yoksa o evlilikten hayır bekleme. Ne güzel ne istediğini bilen başarılı azimli bir adam bulmuşsun. Annenden azar yemeye bile katlanıyor. Bence adımını güzel at. Avm ye gidemiyor diye kıyamet koparan, hep senden fedakarlık bekleyen annenin istekleri mi nişanlın mi? Eğer bağımsız birey olmayı basarabilmissen anneni mağdur etmeden kendi mutluluğunu seçmenin yolunu bulursun
Bu arada bunu da yapıyor zaten, "kızım atansa giderdim, o benim evladım, neden onun seçimi yüzünden gidiyorum, benim bir hayatım var" falan diyor. Hayatım dediği de benle aynı şeyleri yapmak. Doğru düzgün yemek bile yaptırtmadım ona, sevmiyor diye. Sonu böyle olacakmışBilemedim ne diyeceğimi. Allah yardımcınız olaun, yüreğinize ferahlık versin..
Siz nişanlınızla bildiğiniz gibi devam edin.
Anneniz doldurmaya başlarsa, etrafı ayaklandırmaya falan, tehdit edin bir daha yüzümü göremezsin diye.
Belki onun da içine sinen bir yer olur, problem falan kalmaz ortada.
Ama ev tutacağınız zaman ayrı tutmaya çalışın.
Alt-üst, karşılıklı gibi... aynı evin içinde eş adayınıza da hayati dar eder.
Senin yüzünden geldik buraya diye...
Babam uzun zamandır beraber olduğumuzu bilmiyor. Bunu babama söylerse sorun olur. Daha önce yaşadığımız sorunlar vb. bunlardan bahsedebilir.Resmen anne istismarına uğramışsınız üzüldüm.
Çözeceğinize inanıyorum bunca zaman harika evlatlık yapmışsınız.
Karşılığını mutlaka alacaksınız içinizi ferah tutun.
Çaresizde değilsiniz çare sizsiniz.
Duygusal değil mantığınızla hareket etmeye çalışın net olun hazırlayın annenizi sevdiğinizden ayrılmayacağını yanlışsa benim tercihim ben gideceğim mesajını hep verin.sizi kaybetmekten korkmuyo hiç gerekirse hiç konusmayacağınızı söyleyin.sizi kaybetmekten korksun biraz, bunu sağlayın.(belki zor olacak ama tavrınızı koyun)
Babanızı ne şekilde doldurabilir ki damat adayını sevmiyor mu siz anneniz aramadan babanıza anlatın durumu olmaz mı?
İşte bak dediğim gibi, onsuz hayat bilinçaltında imkansız hale gelmiş. Birbirinize yazık ediyorsunuz. İnanin ona bişey olmaz, esas istemediği hayata sizinle sürüklenirse 3 kişi mutsuz olursunuz. Düşünmek bile istemiyorum o evdeki huzursuzluğu. Aklı başında hiçbir anne, kızının sevdiği adamın mesleğini sallayıp çöpe atmasını bekleyecek kadar bencil olamaz. Sizi köle etmiş damadı da edecek. Ama eloğlu sizin gibi boyun eğmez bıkar alır başını gider. Çok yazık olur çokEvet bağımlıyım, ben bu duruma mahkum edildim. Gerçekleri çok kısa zaman oldu göreli. Ben birbirine çocuk taklidi yapan, aynı odada uyuyan, birbirinden hiç ayrılmayan anne kızız sanıyordum ama köle olduğumu yeni yeni görüyorum. Sağladıklarımı birazcık elinden çekiştirince ne hale getirdi beni, süründüm resmen. Onu bırakıp gitmek benim için devrim olur, bunu nasıl yaşarım bilmiyorum. Onu ölüme terk edermişim gibi geliyor, beni öyle bir noktaya getiriyor ki bazen ölüp gitmek istiyorum. Kurtulmak istiyorum.
Annenizin çok güzel bir hayatı olmuş sayenizde, der tabi bu benim hayatım diye. Kızı ile aynı hayatı, aynı hevesleri, aynı şeyleri yaşıyor...Bu arada bunu da yapıyor zaten, "kızım atansa giderdim, o benim evladım, neden onun seçimi yüzünden gidiyorum, benim bir hayatım var" falan diyor. Hayatım dediği de benle aynı şeyleri yapmak. Doğru düzgün yemek bile yaptırtmadım ona, sevmiyor diye. Sonu böyle olacakmış
Psikolog musunuz acaba, durumu çok iyi tahlil ettiğiniz için sormak istedim, belki görüşme imkanımız olur diyeİşte bak dediğim gibi, onsuz hayat bilinçaltında imkansız hale gelmiş. Birbirinize yazık ediyorsunuz. İnanin ona bişey olmaz, esas istemediği hayata sizinle sürüklenirse 3 kişi mutsuz olursunuz. Düşünmek bile istemiyorum o evdeki huzursuzluğu. Aklı başında hiçbir anne, kızının sevdiği adamın mesleğini sallayıp çöpe atmasını bekleyecek kadar bencil olamaz. Sizi köle etmiş damadı da edecek. Ama eloğlu sizin gibi boyun eğmez bıkar alır başını gider. Çok yazık olur çok
Babamı kullanarak elimdekileri almakla tehdit etmeye öyle alışmış ki, her fırsatta bunu yapıyor. Bunu çözmek zorundayım. Kaybetmeyeceğim hiçbir şeyiAnnenizin çok güzel bir hayatı olmuş sayenizde, der tabi bu benim hayatım diye. Kızı ile aynı hayatı, aynı hevesleri, aynı şeyleri yaşıyor...
Öte yandan siz de annelik yapıyorsunuz...
60 yaşına gelen siz olmuşsunuz...
sizin hayatınız ne olacak?
Sizin sevdiğiniz, sizin seçiminiz?
Atama olmadan evlenmeniz iyi olabilir o zaman, evliyken gitmenize kimsenin sesi de çıkmaz. Ayrıca nişanlınız şu an sessiz davranıyo olabilir ama evlendikten sonra eşiniz siz söylemeden annenizle görüşmenize engel olur diye düşünüyorum.Babam uzun zamandır beraber olduğumuzu bilmiyor. Bunu babama söylerse sorun olur. Daha önce yaşadığımız sorunlar vb. bunlardan bahsedebilir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?