Annemden çok yoruldum

Louder

Guru
Pro Üye
Anneler Kulübü
3 Ağustos 2012
5.217
15.162
448
Merhaba. Bunları yazıp yazmamayı çok düşündüm, hiçbir şeyin çözüm olmayacağını biliyorum çünkü.

Geçenlerde nişanlandım. Çok mutluyum. Seviyorum, seviliyorum ve ilişkimde her şey yolunda.

Sevdiğim insan kendini bildi bileli memur olmak isteyen ve bunun için çabalamış bir insan.

KPSS'de 13.000 oldu ve iyi bir puan aldı. Dersanelerle görüştük ancak yaşadığımız şehirde atanmasının %30 ihtimal olduğunu, şehir dışında şansımızın yüksek olduğunu söyledi.

Annemse bunu duyduğundan beri hayatı zindan ediyor bize. Şırnak'a atanacağımıza ikna olmuş durumda, ki batı olması daha yüksek ihtimalken.

"Ben kafam atınca çekip gitmek isteyen bi insanım, nereye gidicem o zaman? Orda burdaki gibi AVM'ler var mı sanıyosun? Mutlu olmayacaksın" gibi sözlerle beni bezdiriyor.

Annemle babam ayrı ve annem benle gelmek durumunda.

Kendi işimi yapıyorum ve iyi para kazanıyorum. Aileme ya da evleneceğim insana ekonomik bir bağımlılığım yok. Bilgisayarımı götürdüğüm yer iş yerim. İşime engel olacak hiçbir durum yok. Aksine annem bu konuda benimle yaşamak durumunda, bana sürekli "hayat standardımı düşüremem!" diyor ama o standartları ben sağlıyorum. Ve ben sevdiğim insanla gitmek istiyorum.

Ama ailemden bu konuda sıkıntı çıkarsa ne yaparım bilmiyorum. Kavga gürültü kaldıramayacak kadar yoğun ve en önemlisi yılmış bir insanım.

Annem çok uzun zamandır eziyet ediyor bana birçok konuda, neler yaşadığımı anlatamıyorum ama birini bulsam içimi çok feci dökeceğim. Mutluluğum 2 gün bile sürmedi, o kadar mutsuz ve yılgınım ki, mahvoldum resmen. Neden bu konu tartışmaya dönüşebiliyor?

"Buradan özel sektörde iş bulsun" falan diyor. Kaç yaşında adamın kariyer planını ben yapamam, eğer bunu istiyorsa bunu yapmalı. Ben de gitmek istedikten sonra sorun ne? Üstelik kim memuriyet şansını yakar ki? Sizce de böyle değil mi?

NOT: Kötü (!) bir yer çıkarsa gelmeyeceğini söylüyor bu arada. Batıdaki yerlerden küçük bir ilçe olursa da gelmezmiş. Kafayı yermiş. Öyle diyor.

Bence anneni yanına götürme. Olduğu yerde kalsın.. maddi desteğine devam edersin.
Ömrünü annenin istekleri doğrultusunda geçiremezsin.
Aksine bir anne cocugunun mutlulugunu avmlere degisiyorsa sende bu konuda vicdan yapma.
Çok bencilce konuşmuş.. bu muhabbetleri sakın nişanlına yansıtma.

Nişanlımı da bezdiriyor, azarlıyor hatta. İkimize de yapıyor bunu. Geceleri tek kalamazmış mesela, burada kalsaydık da aynı evde yaşamayı planlıyorduk, inanılmaz kavgalar yaşandığı için bu fikirden vazgeçtik. Ben çok bitmiş durumdayım annem konusunda, inanın şu an konuma yorum yazdığınız için size sarılıp ağlayacak haldeyim. Çaresizim.

Neden annen seninle gelmek durumunda. Önce annene yalnız yaşamayı öğret, zira çocuğun gibi her yere götüremeyebilirsin.
Yıllardır beraber yaşıyoruz. Anneannemi kaybettikten sonra bağımlılık durumuna geldi bu durum. Evde gündüz bile kalamaz uzun süre mesela, benim bir hayatım yok diyebiliriz. Bunları düzeltemiyorum. Savaşamıyorum.

Annenizin ciddi bir hastalığı yoksa neden sizinle yaşamak zorunda? Siz anne evlat rollerini değişmişsiniz. Birlikte yaşamak çok kötü bir fikir. Ayrıca hayat sizin hayatınız, gitmek istiyorsanız gidin. Anneniz de yaşadığı şehirde kalmaya devam etsin. Bir iki sorun olur sonra herkes herşeyi kabullenir. Nişanlınız bugün iyidir, susar ama evlenince düşünce ve yaklaşımların da değişebileceğini mutlaka hesaba katın. Bugün sorun edilmeyenler yarın batmaya başlayabilir.

Kıyamam ya.. ama şunu söyleyim nişanlın da bir yere kadar katlanır haklı olarak.
O yüzden anneni durdurman gerekir.
Eğer annenle aynı evin icinde evli olursan evliliğiniz sarsıntıya girer. Daha nişanlıylen sizi yöneltmeye çalışıyor aynı evin içinde sizi mahfeder. Sen evladısın 2 gün sonra unutursun veya idare edersin.. ama eşin ne söyleneni unutur ne de bir süre sonra tahamül etmeye devam eder.
Bu sefer evliliğinizde saygı bir süre sonrada sevgi biter.

Aileleri ilişkiden uzak tutmak lazım saglikli bir evlilik icin.
Eger bunu annen kabul etmiyorsa yapabilecek birsey kalmamistir. Sen evlat olarak elinden geleni yapiyorsun. Her zaman onun istedigi gibi olmaz sartlar.

Sevinmesi lazim ki damatı ve kizi onunla yasamayi kabul ediyor.. bir de uzerine yer begenmiyor

Annen gelmesin o zaman. Maddi desteğini yine yaparsın. Yalnız kalmaktan korkuyorsa da bi zahmet biraz fedakarlık yapacak sizinle gelecek. Gelmiyorsa da kendi başına yaşamayı öğrenecek.

Siz bu duruma eyvallah edebilirsiniz ama nişanlınız nereye kadar dayanacak?
Anneniz biraz uyumlu olmak durumunda.
Bagımlılık için de gerekirse profesyonel yardım alın, hayatınızı bu şekilde devam ettirmeniz çok zor...

O zaman ya bir psikologla görüşmesini sağla ya da ömrünün sonuna kadar annenle beraber bekar yaşa. Çünkü böyle evliliğin de zehir olur.

Çok üzüldüm size..Annen ne yaptıginin farkında değil muhtemelen..Ben de anneyim..Ama evlatlarimiz bize ait değildir..
Annen de bunu ogrenecek ,öğrenmeli..Öyle ya da böyle

aynı apartmanda yaşamayı bile doğru bulmuyorum
annem bana 4-5 bina ilerde oturuyor
işim oluyor gidemiyorum ona bile alınganlık yapıyor
hele aynı evde yaşamak, çok zor yapamayız
kayın valideme köye gidiyoruz 1 hafta fazla kaldık mı ciddi anlaşmazlıklar çıkıyor
ya laf sokuyor ya da sudan sebeblerle kavgalar çıkıyor

anneniz yanlızlık konusunda korkuyor belki yaşı ve yaşadıkları gereği haklıdır
ama sürekli dipdibe olamazsınız,
düşünsene doğu çıkıyor mecbur geliyor
eşin yorun geliyor ama o . sürekli laf sokuyor öff böff ediyor

Birçok hastalığı var ama ciddi değil. Kendime ait bir hayatım olduğunu hissedeli o kadar uzun zaman oldu ki. Babam da zor bir adam, bazen annem buradan vuruyor beni. "Babanla konuşup bu işi bozarım" tarzında bir havası var her zaman. Açıkça söylemiyor ama hissettiriyor. Ben annemi bırakmak da istemiyorum, onu yalnız başına bırakıp gitmek istemiyorum ama hayatı bana zindan ediyor. Olanları anlatsam ağzınız açık kalırdı. Açıkça anlatamadığım çok şey var

Yıllardır yaşamadığımız eziyet kalmadı zaten, ben adamın beni sevdiğine aramızda yaşananlardan çok, anneme katlanması sayesinde ikna oldum hatta. Bunu sevdiğim insana yapmak istemiyorum, yapamıyorum. Ben evladıyım, çekiyorum ama ona resmen acıyorum. Nasıl çıkarız bu işin içinden, inanın bilmiyorum

Şimdilik kapatın bu konuyu lafını bile etmeyin gideceğiniz yer kesinleşince ona bir seçenek sunarsınız kabul etmezse kendi yolunuza gidersiniz
Biz de öyle düşünüyoruz. Atamadan önce evlenmek istiyoruz, en azından artık engel olacakları bir evlilik kalmayacak ortada.

Annen gelmesin o zaman. Maddi desteğini yine yaparsın. Yalnız kalmaktan korkuyorsa da bi zahmet biraz fedakarlık yapacak sizinle gelecek. Gelmiyorsa da kendi başına yaşamayı öğrenecek.
Yaşadığım o kadar zor ki, en büyük düşmanım bu duruma düşmesin, o haldeyim

O zaman ya bir psikologla görüşmesini sağla ya da ömrünün sonuna kadar annenle beraber bekar yaşa. Çünkü böyle evliliğin de zehir olur.

Çok üzüldüm size..Annen ne yaptıginin farkında değil muhtemelen..Ben de anneyim..Ama evlatlarimiz bize ait değildir..
Annen de bunu ogrenecek ,öğrenmeli..Öyle ya da böyle

En iyi psikiyatristlere götürdüm, aylarca terapi de gördü. İlacını bazen kendi kafasına göre içmiyor mesela, o gün dünyanın en çekilmez insanı oluyor. Asla savaşamıyorum, karşı duramıyorum, gücüm ve cesaretim yok. Kendimi toplamak zorundayım çünkü sevdiğim insanı kaybetmek istemiyorum

O zaman altlı üstlü bir ev kirala ayrı otursun. Ama bir sekilde aynı evde yaşamayın..
Ayrıca baban üzerinden seni tehtit etmesi ayrı bi vaka zaten.
Bırak ya.. hiç üzülme hiç birsey yapamazlar.. kendi ayaklarinin ustunde duruyorsun! Babanin ve annenin seni evlendirmesine muhtaç değilsin.
Hiç bir anne baba icin boyle konusmam ama cidden bu kadar bencillik olamaz.
Seninkiler başka dilden anlamiyorlar, anladiklari dilden konuş.
Net ve kararlı ol.. asla taviz verme.

Anneniz sizi etkisi altına almış. Bir kere siz bu durumdan kurtulmalısınız. Savaşmayın ama dirayetli ve kararlı olun. Karışınızdaki anneniz de olsa manipüle edilmenize izin vermeyin kesinlikle. Çizgileriniz ve kararlarınız olsun. Anneniz ya uyum sağlar ya kendi hayatına istediği gibi devam eder. Dilerim sorunu çözer ve mutlu olursunuz.

Annem benim ayaklarım üzerinde durduğumun farkında, aslında babam da farkında ama değil gibi davranıyor. "Ben istemezsem olmaz" tavrı hep var. Annem "ben senin iyiliğini istiyorum, çok sıkılacaksın, o sabah gidecek akşam gelecek, sen delireceksin" gibi tonlarca laf ediyor. Bir de "sen bu yaştasın diye bir şey yok, karışırım" tavrı.
Normalde de deli gibi çalışan bilgisayar başından kalkamayan bir insanım ben. Delireceksem de, sıkılacaksam da sevdiğim kişiyle olmak istiyorum. Ama anlatamıyorum. Sürekli sorun çıkarıyor, nişanlımın ailesine de rezil oluyorum sürekli.
Aynı evde yaşama fikri benim için tamamen bitti. Altlı üstlü oturulacak. Şimdi atamadan önce evlenmek istediğimizi söyleyince "birkaç ay için ev açmayın, burda otururuz, atanınca tutarsınız evi" diyor. Kendisi rezil etti aynı evde yaşama planını, şimdi de ayrı evde yaşarız diye korkuyor ve bunu baltalıyor. Ben ne istediğini çözemiyorum.

Annenizin çözümü ne? Evlenmemeniz mi?
Yoksa damadı işinden etmek mi?

Seni o kadar iyi anlıyorumki... Gelmezse gelmesin boşver

Annenizin çözümü ne? Evlenmemeniz mi?
Yoksa damadı işinden etmek mi?
Yaşadığımız şehirde iş bulsun. İşten atılma korkusu içinde yaşayıp gidelim, önemi yok. Yeter ki onun istediği olsun. Kölesi olan ben, asla onun kararları dışına çıkmasın. Her şeyi en iyi o bilir.
Bende hata ama, ben ona 24 yaşında bir genç kızın hayatını yaşattım. Her yere onunla gittim, her şeyi ona sağladım, en güzelini, en fazlasını. İnanın milyonerlerin anneleri benimki gibi yaşamıyordur, üstelik en değer vermediği evladıyım. Kardeşlerimin korkunç hatalarına rağmen toz kondurmaz. Ama benim hayatımı oyuncağı gibi görüyor, mahvedebilir, oynayabilir, karar verebilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…