Annem ..

msozcelk

1o.1o.2o11
Kayıtlı Üye
28 Nisan 2013
1.977
179
İyi aksamlar arkadaşlar canım çok sıkkın anlatacak içimi dökecek insan bulamıyorum .. Size anlatayım siz yardımcı olun lütfen.
Benim 3.5 senelik bi iliskim var babam hariç abim annem krdsm hatta akrabalarmin çoğu biliyor. Annem basta istemedi ama daha sonra tanıyınca çok sevdi erkek arkadaşımı . Ben arkadaşımın ailesiyle çok Sık olmasa da olması gerektiği gibi görüşüyorum. Asil sorun su annem erkek arkadaşıma ve ailesine mesafe koyuyo arkadaşımın annesi annenle tanışmak isterim gibi şeyler söyledi bende annemin sıcak bakmayacagini bildiğim halde söylemiş bulunniyim diye annene açtım konuyu annem tabikide hayır dedi neyse abim kız arkadaşını eve getirdi tanıştırmak amacıyla evlenecek yaşı geldi de geciyo zaten. Kızda çok bilmiyorum bana yanlış geliyo mıc mıc yani ben ilk blsmada yerler dokuyodum çok rahat annemde kıza sıcak baktı gel zaman git zaman daha bir ay olmadan annem kızı sürekli aramalar daha sonra pgaca börek yapıp göndermeler (bunları 3.5 senede bir kez olsun benim erkek arkadsma yapmadı sevdiği halde) hadi bunları geçtim en sonunda bi gün demez mi kıza ben annenle tanışmak çok istiyorum bi gün tanıştır falan sok oldum ve gerçekten çok üzüldüm belli etmesemde aksam eve geldik acmiyim konuyu dedim sonunda patladim.
Hani sen ciddi bir şey olmadığı surece tanışmaya karsiydin noldu dedim ama cevap verrken o kadar kaçamak cvp verdi ki yok abim büyümüş ondan sonra sıra bendeymis herşey siraylaymis. Kızlar allah aşkına insan hic demez mi 3.5 senedir kızım arkadaşının ailesiyle yüz yüze onları seviyo kızım sevyosa boyle boyle insanlardır bi tanisiyim demez mi gözünüzü Seveyim o kadar zoruma gitti ki aile kayırmasını gerçekten geçtim artik kiziyim ben onun ya ? Görmeniz lazim kızı ariyo sesini duymak istedim falan diyo hic beklmedigim yapmadığı şeyler ya laf benim erkek arkdsma gelince hep dalga geçti .
Bende iste evlat kayiriyosundan girdim Syledim herşeyi. Bir haftadır konusmyoruz bna kalkmış insan annesine böyle yapar mi diye bagiriyo sanki hakliymis gibi bide .s gerçekten bunları erkek arkadaşıma anlatamıyorum duysa o kdar üzülür ki kimseye anlatamıyorum günlerdir kendimi yiyorum . özür dilerim uzun oldu.

canım haklısın ama kız annesi olarak davranmak ayrı erkek annesi olarak davranmak farklı. Yani bana göre değil tabii ama anne babalara göre bu böyle. Şimdi hiç bir baba kalkıp kızının sevgiliiyle tanışmaz ama oğlunun kız arkadasıyla tanışmak ister. Doğru demiyorum ama bu durumu çokta yadırgamıyorum anlayacağın

Belki abinin senden once evlenmesini istiyordur, o yuzden seni agirdan alirken abin icin acele ediyordur. Bu ihtimali bir sor bence annene, belki anlatir. Yasin cok mu kucuk? Kucuksen eger ondan istemiyor olabilir. Ya da adini koyamadigi bir olumsuzluk seziyordur, o yuzden erkek arkadasini sevse de emin olamiyordur. Erkek arkadasini insan olarak seviyordur ama sana uygun gormuyordur vs, bunlar hep ihtimal. Tamam icindekileri soyleyerek iyi yapmissin, ama bence bu kuslugu bir kenara birak ve annenle tekrar konusmayi dene. Hic aklina gelmeyecek seyler dusunuyor olabilir annen, bunu da ancak konusarak ogrenebilir ve cozulecek bir sey varsa cozebilirsin.

o bi kız annesi ağır olacak tabikide. eğer abin evli olsaydı ve yine sevgilinle tanışmak istemeseydi annende sorun var derdim. sabırlı olmak zorundasın. herşeyin zamanı var. öncelik abinin.

Kendine gore hakli olabilirsin.

Ama erkek Annesi olarak davranmak cok baska ..

Kiz annesi olarak davranmak cok baska .

Sen bunlari karistiriyosun sanirim..

Bu konuda bende öyle düşünüyorum hatta annemin annesiyle gorusmemek istemesine bozulmadim hic bi zaman . Ama daha dun tanıdığı kız için boyle şeyler yapması uzuyo beni.

Uzuldum canım önerebileceğim bişey yok ama inşallah annenin lalbi yumusar ve istediğin her şey olur

Zaten bizim evlilik için önümüzde uzun bi sure var 21 yaşıma giricem. Hatta bunu sürekli annemde dile getiririm daha çok küçüğüz erkek arkadasm okulu tamamlicak askere gtcek uzun br yol var. Ama sorduğumda bana güzel bir dille anltabilirdi demi , yanlış anlamamdan korkan bi anne bunu yapabilirdi? Evlat kaydırmak kadar yanlış anlama söz konusuysa bunu bi şekilde anltrdi bana. Ve annem ne düşünürse direk söyleyen bir insandır içinde tutamaz ki

o bi kız annesi ağır olacak tabikide. eğer abin evli olsaydı ve yine sevgilinle tanışmak istemeseydi annende sorun var derdim. sabırlı olmak zorundasın. herşeyin zamanı var. öncelik abinin.
Zaten bende öyle diyorum hic bi zaman ona evlencem demedim bunu biliyo her zaman dile getrirm daha çok erken hem askerliği var okulu bitmedi benim okulum btmedi mesele iste tanıştırmak değil dediğim gibi neden daha tanisali 1 ay olmayan bi kıza bunları yapiyo ? Daha öncede kız arkadaşıyla tanıştı ve kötü tecrübeler edindi bilemiyorum onu hakli bulcak en ufak bir şey yok içimde.

Kendine gore hakli olabilirsin.

Ama erkek Annesi olarak davranmak cok baska ..

Kiz annesi olarak davranmak cok baska .

Sen bunlari karistiriyosun sanirim..
Canım yapsın hic bir şey demiyorum kızı bende sevdim daha fazlasını yapsın gözüm yok ama insani uzuyo yerime koyun kendinizi nolur tanisali bir ay olmadı ya olmadı ki ne bu?

Türkiye de ilginç bir durum var.Mesela kız anneleri evlenmeden önce damata o kadar sert muamele gösterirken evlendikten sonra baştacı yapıyorlar birden.Erkek annesi olanlarda da tam tersi oluyor evlenmeden önce kızım,cicim,yavrum evlendikten sonra gözleri görmek istemiyor ve gelin hanım oluyorlar.Çok garip tabi istisnalar var genellemek istemem de gördüklerim hep böyle nedense

Teşekkür ederim. Ama inan istediğim tek şey evlatlarını kayirmasin. Abimi hep üste tutardı belli ederdi.s bunda da belli etti.
Erkek evlada biz muhtaç olunca gelinimiz bakar oğlumuz bakar diye daha başka davranıyorlar ama o eskıdendi şimdi hangi gelin kv kp istıyorki gene kız evlat bambaşka ama anlamıyorlar işte

Daha gercekten kucuksun. Bazi seyleri agirdan almak iyidir. Onunuzde uzun bir surec var, sen de bunun farkindasin ki hemen evlenmeyecegini soyluyorsun. Eskiler hep der, uzun sure nisanlilik soz vs iyi degildir diye. Ben eski kafali degilim ama bir seylerin tadini kacirmamak, her seyi zamaninda yapmak gerektigine inanirim. Simdi aileler tanisacak, daha evlilige seneler varken gereksiz bir samimiyet (sozde ya da gercek) ortami olusacak. Arama sorma yukumlulukleri vs daha bir baskin olmaya baslayacak, isin icine bu sefer annen de girecek bilmem ne. Bence tanistirmak icin bu kadar da aceleci olmaman lazimdi. Ben erkek arkadasimi bile tanistirmayi mumkun oldugunca erteledim, kaldi ki aileler tanissin. Istemeye geldiklerinde tanistilar. (su an nisanliyiz)

Anneler her zaman her seyi soyleyemez, sen her ne kadar tatli dille anlatabilirdi desen bile bak ben baska seyler de soyledim. Annenle sakince oturup, ona ve onun dusuncelerine de cok deger verdigini hissettirerek konusmalisin. Ancak bu sekilde ogrenebilirsin neden boyle yaptigini. Ama bana kalirsa cok da yanlis davranmiyor dedigim gibi. En azindan bana gore.

Sanırım buda boyle olacak ..

Erkek evlada biz muhtaç olunca gelinimiz bakar oğlumuz bakar diye daha başka davranıyorlar ama o eskıdendi şimdi hangi gelin kv kp istıyorki gene kız evlat bambaşka ama anlamıyorlar işte
Erkeklerin el üstünde tutulduğu bir ülkede yaşıyoruz normal aslında evet

Aslında haklisin gerçekten bu açıdan bakmamistim.Eğer öyleyse bana neden bunu anlatmiyo evlensin diye yapiyo olabilir bu kadar şeye ne gerek var ki benim babam bile lafını açmaz ona boyle şeylerin elinde henüz bi mesleği bile yok. Demek istediğim sadece ayrımcılık yapması çok üzdü beni zaten abimi hep el üstünde tutan bi insandı abim lafni söyler annemi kırar daha aonra yalakalikla onun gönlünü bir insandi söylediklerine rağmen ben ise çok farkliyim sevgimi asla belli edemem içimde yaşarım yalakalik karkterimde yok hic olmadı da . Ama düşünceniz bir şeyleri kafamda oturttu çok tesekkur ederim .. Annem oturulup konuşulacak şeyi geçti beni tehdit etmeye başladı iki gündür evden uzaklaşmaya çalışıyorum pskilojikmen etklnyrm çünkü bu bile onu rahatsız etti evden neden çıktım? Zincire vurun. Sırf bu yüzden babma dışarı ckmamla tehdit ediyor bu nasıl bir şey ya ? Babamda çok sert bi insan bakkala gideyim ona bile laf yapar. Buyrun boyle bi ailede nefes almak? :)

Eğer anlattığın kadarsa haksizsin.abinin evlenmesini istediğinden acele ediyordur, KV olarak sevdirmek istiodur kendini. Ama siz daha 21 yasindasiniz çok erken, tanışmasına gerek yok.

Ben öyle düşünmem ama eski kadınlar farklı. İlerde annene bi sıkıntı olduğunda siz çok merakliydiniz zaten yüzük takmadan tanistiniz bizimle diyebilir. Sana bir sorun olduğunda annende cok meraklıydı bize diyebilir. Annen bunları düşünüyordur. Evlat ayırma değil bu.

Anneni uzme, seni onlara karşı doldurmamak için bu şekilde anlatmayip gecistirmistir. Bunun için anneye laf sayılmaz, kavga çıkarılmaz. Cocuksun daha.

Ayrıca sevgilinin annesiyle de biraz mesafeli ol. Daha erken.

canım benim annecine kızma, kız evi naz evi diye düşünüyordur. o yüzden hevesli davranmıyordur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…