- 21 Aralık 2009
- 33.534
- 18.228
- 498
- Konu Sahibi cocuklarimcanlarim
-
yani park ben 14 yıl dayanacak evliya ruhlu birini tanımıyorum.kadının depresyonda olduğu bariz belli yataktan kalkmak koltuğa devrilmek ve asık suratlı gezmek başka bir açıklaması yok zaten..
gerçekleri duymayı kaldıramadığından birazdan konuyu kapattırır zaten.
Bende şunu anlatamadım size ben tek suçlu gelin demedim. Evet abiminde suçu var ama en büyük suç kendini bu kadar ezdirdiği için annemde. Sadece gelin annemi sevmeye bilir istemeyede bilir. ben anneme ölene kadar bakarım hiç sorun değil. Ama anneme eziyet etme noktasına geldi iş artık. Siz hala bir de gelinin gözünden bakın diyorsunuz. Eziyetin ne gibi haklı sebebi olabilir. İstemiyorsa ayrı eve çıkar kimsenin kimseye eziyet hakkı yok. ben işin eziyet kısmını sordum size Allah'a reva mı bu kadar eziyet. Reva diyorsanız benim size söyleyecek başka lafım yok zaten. Annem bu kadar vedafakarlık yaptı diye (gerekli ya da gereksiz) hak ettiği bu mu olmalıydı?
valla kendisi diyor 14 yıl içinde hiç tartışmaları bile olmamış.nasıl bir eziyetten bahsediyorsunuz mesela,gelin hanım küfür mü ediyor itiyor kakıyor mu başına kürekle vurup zorla çocuklara mı baktırıyor ,abinize karılık mı yapmıyor (gerçi 3 çocukla imkansız ama yapmaması ama)
sizin de anlamak istemediginiz para meselesini abinizin cozmesi gerektigi,Arkadaşlar yeter ama artık gerçekten yeter konuma da yorum yapmayın istemiyorsanız. Ama anlamak istemiyorsunuz ben çalışmıyor diye laf etmedim. Sadece abimin geliri belliydi kimse ona 5000 TL maaş alıyor bu adam deyipte kandırmadı. Bir şekilde bir yerden fedakarlık edecek, çalışmak istemiyorsa harcamalarına dikkat edecek. Laflarım nerelere gidiyor anlamıyorum. Acaba sizin annenize bunlar yapılsaydı bu kadar rahat konuşur muydunuz? Yok gelini aşağılara çekmişim, yok onun gözünden bakmıyormuşum bugüne kadar onun gözünden baktım da ne oldu?
bende çok net anlıyorum da konu sahibi gelini ve bizi anlamıyor hayretyani park ben 14 yıl dayanacak evliya ruhlu birini tanımıyorum.
Sağlık sorunları dahi olsa kvalidenin, gelin için çok zor bir sınav. Gelini ben çok iyi anlıyorum. Gelin depresyona girmiş.
Burda tepkisini koyması gereken abiniz işte,Onu da söyleyeyim çünkü sürekli kendine yetemeyen adam olarak görüyorsunuz abimi. Abim normal şartlarda evini geçindirebilir. Fakat gelin hanımın masraflarına yetişemiyor. Siz 2-3 günde bir çocuklara kıyafet alışverişine çıkar mısınız? Yeğenlerimin hiç giyinmeden küçülen kıyafetleri var.
Benim anneme bunlar yaıplsaydı annemi o evden çıkmaya ikna ederdim.
Baktım olmuyor karışmazdım.
Çünkü annenize işkence eden yok,
Burdan çık git diyen yok.
Çocuklarıma bakacaksın diyen yok.
Anneniz tüm bunları rızasıyla yapıyor.
Gelininiz çok para harcıyorsa elinden kartını alsın eşi.
Ben yetişemiyorum bunlara desin..
Asgari ihtiyaçlarını karşılasın.
Arada bir sinemaya yemeğe tatile götürsün.
Kadın mutsuz eminim ben bundan.
Bu kadar alışveriş yapması, sürekli ordan kalkıp oraya yatması bunları gösteriyor..
Siz istiyorsunuz ki gelin sizin istediğiniz gibi olsun.
Yok.
Bunu istemeye sizin hakkınız yok...
annenize oğlunu artık bırakması gerektiğini söyleyin bir de,evi de satsın tahminim gelin hanım harcamalarınıda seve seve kısar çocuklarına kılık kıyafet te almaz,ev geçinsin diye ,bakın ciddiyim yapar bunu bir deneyin ama annenizi ikna edin ısrarla neden ayrılmıyor onlardan.
nasıl bir eziyetten bahsediyorsunuz mesela,gelin hanım küfür mü ediyor itiyor kakıyor mu başına kürekle vurup zorla çocuklara mı baktırıyor ,abinize karılık mı yapmıyor (gerçi 3 çocukla imkansız ama yapmaması ama)
anlatın işte nedir o eziyetler?Çocuklarına bak diyen yok sözlü olarak ama fiili olarak bu böyle.
Bir insanın bir insana eziyet ettiğini görmek için tüm bunların olmasına gerek yok farklı şekillerde de oluyor eziyet.
Nasıl yani??
çözüldün bilinçsiz mi yazdın bunu?
14 yıldır annenle oturduğu için hak verdin yani?
sanırım gelin ezik, sesi soluğu çıkmayan, garip-guraba üstelik k.validesi tarafından zincirlere de vurulmuş ki 14 sene ayrı ev lafı edilmemiş.. ben olaya tamamen gelinin tarafından bakıyorum da (eğer o yaşa gelmiş k.valide yalan söylemiyorsa) her ay tıkır tıkır ödemesi yapılan dublex ev, 3 çocuğa beleş dadı, kocasına beleş hizmetçi.. ohhh gelindeki keyif Hürrem'de yok..
Sorun annenizde konu sahibi, o da söylüyordur muhtemenlen bunu.. Kendisini ezdirmeyecekti ne geline ne de oğluna.. ikisi de çıkarıcı, menfaatçi kusura bakmayın tencere- kapak birbirlerini bulmuşlar.. öyle bir devirdeyiz ki oğlunun acımadığı kadına gelin hiç acımaz.. anneniz size çok yardım ettim yavrum, 1 yıl da kızıma vereceğim desin, ödemeyi kessin bakalım neler olacak..
"kızında kalınca sığıntı gibi hisseder.oğlunun evi onun evidi"şimdi konu sahibi çoğu söylediklerini annesinin ona aktarmasından biliyor, madem annesi bu kadar rahatsız ne demeye duruyor orada? ancak annesi gibiler gidip kızında kalmaz.kızında kalınca sığıntı gibi hisseder.oğlunun evi onun evidir.düşünmez gelin sabah geç kalkıyor neden kalkamıyor belki depresyonda belki her şeyden çok bunladı.yine alışveriş olayı aynı şekilde depresyon göstergesi.anneniz onlara iyilik yaptıgını zannediyor ama huzuru kaçırıyor laf taşıyor sürekli olumsuzluğu ile negatif enerji yayıyor.
yani park ben 14 yıl dayanacak evliya ruhlu birini tanımıyorum.
Sağlık sorunları dahi olsa kvalidenin, gelin için çok zor bir sınav. Gelini ben çok iyi anlıyorum. Gelin depresyona girmiş.
Sen de şunu anla, para her şey demek değil.İşte siz konuyu başından beri anlamadan yorum yapmışsınız. Ben 14 yıldır oturmasına hak vermiyorum demedim ki daha önceki yorumlarımızda ayrı eve çıkmak seninde hakkın diye yüzüne söylediğimi de yazdım. Benim derdim gelinin çalışıp çalışmaması filan da değil, ama keşke çalışsaydı kendi ayakları üzerinde dursaydı. Derdim sadece annemi 10 yaşında çocuk gibi oraya buray koşturması her işi annemin üzerine yıkması.
bence siz gelininizin yaşam standartlarını kıskanıyorsunuz annenizin artık yüzünü size çevirmesini istiyorsunuz şu cümlenizin başka bir açıklaması yok .Hıhı zaten 14 yıldır o depresyondan çıkmadı da.
Ödemeyi keserse kredi ödenemez ki ofis. Yani annesi ödüyor. Ama tuhaf olan annesi ısrarla torunlarını sevdiği için evden çıkmıyor. Tek gerekçesi bu yani.
İkinci tezat da gelinle aralarında 14 senedir hiçbir tartışma geçmemiş.
Bence şu özelliğe bile bakarak geline iyi diyebiliriz. Ciddi yürek ve ciddi sabır ve ciddi iman isteyen bir olay bence 14 yıl.
Bence onun depresyona girmesine neden olanlar utansın.Hıhı zaten 14 yıldır o depresyondan çıkmadı da.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?