Annem...

hem kira ödeyip hem evi geçindiremem diyen asalak gibi annesine yapışmış bi abi, oğluna ve gelinine torunlarına kul köle olmuş sessiz bi anne , 14 yıl sultanlık sürmüş ve rahatlıkla bunalmış!!! bi gelin ve herşeyi geline yıkan bi görümcee profil bu..

Sorun nerde herkes hayatından memnun gibi eger annenin bi sıkıntısı olsaydı emin ol dublex ev almazdı demekki hayatından memnun sadece arada hayıflanıyordur o kadar

anneniz de kosmasin herseye,
belli bir yasa gelmis bir insan, sinirlarini cizememis daha... abiniz hala annenizin kanatlari altinda...
anneniz ayri eve ciksin, evi satsin, kimse eziyet cekmesin o zaman...

bu arada ayrı eve çıkmaları gerektiğini yardım edeceğini söyleyen rahmetli babanızmış siz değil yani yazdığınız cümleler gayet net..neden başta konu açan hanımlar sırf muhalefete maruz kaldıklarında yazdıkları olayların boyutunu bu kadar değiştirirler ki?
bu kadar mı zor arkadaşlar aa siz haklıymışsınız ben göremedim demek.

Zor bir durum ..
Anladigim kadariyla Anneni yanina almak istesende, kendisi gelmiyor ..
Ki gelmezde cünkü 14 yildir onlarla cocuklara alismistir ..

Abinle konusman gerekiyor bu durumda ..

Gelininde okadar kötü biri oldugunu sanmiyorum demis arkadaslar .. ben aksini dusunuyorum , tabiki insan oglu belkide isine boyle geliyor diyr sesini cikarmiyor sonucta cocuklara bakan biri var alisverisini yapan biri var .
Kim olsa aslinda sesini cikarmaz ..

Gece bile uykusundan taviz vermiyor cocuklara bakan biri var cunku ..

Yazik annene ..

Ben kiyamazdin anneme , abim olsun kim olurda olsun konusur olmasi gerektigi gibi davranmalarini isterdim...

Hep alttan alınınca tartışma çıkmıyor doğal olarak çıksa da büyümüyor zaten.
bence siz gelininizin yaşam standartlarını kıskanıyorsunuz annenizin artık yüzünü size çevirmesini istiyorsunuz şu cümlenizin başka bir açıklaması yok .

Evet ya yaşam standartlarını kıskanıyorum. Çünkü benim yaşam standardım çok düşük ona göre o yüzden kıskanıyorum ne yapayım.

Tespit çok doğru bütün mesele bu
Asıl gelin rahatı bırakmak istemiyor

Benim görümceme sorsanız annesinden iyi kimseler yoktur bu dünyada. Ama sorsanız elinde bir süpürgesi eksik. Evladına kimse kıyamaz elbet.. Konu sahibi kusura bakmayın ama abinizi yetiştirememiş aileniz. Karısı hakkında söylediği ne demek öyle? Yazıklar olsun böyle kocaya ee o bu lafları söylerse siz de gelinin herşeyine karışırsınız tabi. Gelin kaynana birlikte yaşayanlarda kv hep her işi kendileri yaptığından torunlarına gelinlerinin bakmadığından ağlaşırlar zaten ama hiçbir anne evladını aç açık bırakmaz madem gelin kötü anne neden evlatlarına kıyafet vs. alıyor sürekli onlarla da ilgilenmez o zaman anlattığınız kadar ilgisizse. Bu tarz yaşanan hanelerde asıl olan ise şudur; gelin bir şey yapmak istese hemen kv müdahale eder ya da iyilikle bile bir laf etse o geline batar. Çünkü gelin her insan evladı gibi hayallerle kurduğu yuvasında hep başkaları ile birliktedir asla kendine ait bir mutfağa, özgürce davranacağı evi yoktur. Hiçbir eşyanın yerini değiştiremez bunu neden buraya koydun dese kv ister istemez alınır. Bu kadının her şey içinde kalır. Şimdi dünyaları ona verseler gençliği kv kp ile geçmiş ne yapsın. Suçlu kim? Eşi tabi ki. Diyorsunuz ki abim ayrı ev istemedi. Peki aileniz neden kabul etti? Onlar kabul etmeseydi birlikte oturabilirler miydi? Belki yengenize de çok uzun süre kalmıcaz taşınıcaz dedi de kabul ettirdi. Kim nerden bilebilir ki bu durumu. Ayrıca annenizde de hata büyük. O evlatlar o gelinin. Ama anneniz o çocukları sahiplenmiş belki de gelin şuan bunları inadına yapıyor. Eminim ki o gelin o evlatları istediği gibi yetiştirmek istemiştir ama başında sürekli yaptığının yanlış olduğunu hatırlatan birileri olmuştur. İyilik için bile dese o çocukların annesi o. Bunu nerden çıkardınız derseniz anneniz gelinin açıkları ortaya çıkmasın diye size gelmiyor yani anneniz hiçbir işte geline güvenmemiş hamur ya da kömür hiçbir işi gelinin yapmasına izin vermemiş...Kimse anasının karnından her işi bilerek doğmuyor ama 14 yıldır muhtemelen yaptığı hiç bir şey beğenilmeyen yaptığından memnun kalınmayan bir gelinden bahsediyoruz. Bu yazılanlar cümlelerinizin arasında gizli.

ortalığı ciddi manada sessiz sessiz karıştıran bir anne profili ve onun gazıyla anı kollayan görümce profili var resmen.üzüldüm şimdi sessiz dalganın kendine yaklaşmakta olduğundan bihaber bir gelin var ,yazık onaaa(nur yerlitaş style yazıııııııııkkkkkk)

bence annen çok yüz vermiş hem geline hem abine nu bu böyle herkes yerini bilmeli...

Bir anne en azından normal bir anne çocuğunu okula göndermeye gocunmaz, çocuğuna yemek yapmaya, evin rutin işlerini yapmaya üşenmez veya söylenmez. Ama annesi en başından eve girdiğinde ona buna koşturduysa, ne bilim gelinin şuraya koyduğunu kendince iyilik edecek diye alıp başka yere koyduysa gelin de baktı olmuyor işin ucunu koyuverdi.

Eğer senin dediğin gibi gelin rahat biriyse abisinin sorunu bunun da çözümü ya boşanacak ya da olduğu gibi kabul edecek.

Ama o da çok şeyden feragat etmiştir 14 yılda. Belki fantezi yapacak evde, belki hafta sonu bir yere gidecek, belki belki belki…

Kişileri ve olayları tam bilmediğimiz için hayal dünyamıza göre yapıyoruz işte yorumları.

Neden okuduğunuzu anlamamakta ısrar ediyorsunuz ya da önceki yorumlara bakmıyor musunuz? Babam o lafı abime söyledi sonra biz bir gün yengemle konuşurken bana ayrı eve çıkmak istediğni söylediğinde hakkı olduğunu söyledim.

ben bu yorumu daha olası buluyorum.

off vallahi sıkıldım sizi anlamıyorum çünkü ben gerizekalıyım.iyi günler

Dublex ev kendileri üst katta yani yatak odaları ve ayrıca salonda var istediği kadar fantezisini yaşayabilir zaten çocuklarda hep annemin yanında alt katta.

Valla tğm sayfalrı okuyamadım bir kısmını okuyabildim ama ben burada gelini suçlamanızı anlayamadım. Abiniz en başından hiç sorumluluk almayıp ailenizle birlikte yaşamayı seçmiş , anneniz de her ne kadar sizin rızanızla da olsa sizin hakkınızı umursamayıp varını yoğunu krediye yatırıp abinize ev almış, karşılıklı gönüllü bir ilişki var aralarında. Sizin abiniz 14 senedir hiç mi görmedi annesinin bu denli yorulduğunu hiç mi Allahın bir günü olsun şahit olmadı ? Katısının, annesinin doğru söylemediğini düşünüyorsa çocuklara da mı sormadı çocuktan al haberi misali babannelerinin durumunu ? Kocaman adamı karısı nasıl bu konuda kandırabilir ? Anneniz gönüllü ve severek şş yapıyor, para ödüyor onlar ilişkilerini bu düzen üzerine oturtmuşlar ve o aile düzeninde siz dışarıda kalmışsınız anneniz yüzünden. Karışmayın bildikleri gibi devam etsinler bu onları düzeni

Evet erkek evlat mı bakmak zorunda yani hep? 14 yılın 1 yılı da kzıında kalsaymış madem.
bu konuda bakan kişi anne , bakılanlar ise abi ve gelin hanım değil mi ben mi yanlış anladım.
abi evlenmiş aynı eve yerleşmişler.ama kurulu dizen anne babanınmış.abi ve yengenin anneye bakma gibi bir durumu yok.

rahat hayatı seçmiş anladığım kadarıyla gelininiz.
işine gelmiştir böylesi.
ruhen de işe yatkın biri değil ise zaman içinde bakmıştır ki ev geçiniyor bi şekilde neden rahatımı bozayım demiştir.

O da ayrı bir sorun zaten ben burada en çok hatayı annemde buluyorum. Bu kadar koşturma çekil köşene otur diyorum ama dinleyen kim.
malesef hatanın büyüğü annende.
bugüne kadar bu rahata alıştıran kendisi.
istenseydi kaç kere ayrı ev kurulurdu.
belli ki gitmesinler istedi.
ama şimdi de zorlanıyor sanırım
belki de rahatsız değildir ipekcim.
rahatsız olsa bu yaşantıdan kurtulmak için çırpınmazmıydı?
eşine baskı yapmazmıy dı,tek göz de olsa ayrı eve çıkalım ben çalışır didinirim diyemezmiydi?
pekala derdi.
kk da kadınlara böyle akıl vermiyormuyuz.
madem zor durumdasın çık kaynananın yanından,sen de bi işe gir demiyor muyuz?
evet canım gönüllü olarak sırtlanmış pek çok yükü annen.
ama neden 14 yıl sonra şikayet ediyor.çok geç değil mi.

Annemi o eve bağlayan tek şey torunları onlar doğduğundan beri yanyanalar ve sanırım onlardan ayrılamıyor.
bence yanılıyorsun torunlar değil abine olan bağlılık bu.
geçinemezler,beceremezler bakamazlar vs. diye diye bugünlere gelinmiş.

Bence kendınız vermıssınız cevabı

Annenız de rahat bır hayat yerıne fedakar olmayı secmiş

Sizde üzülmeyin istemese durmazdı
işte bence de bu yaşantı annenin tercihi.
isteselerdi çoktan bu mesele çözülürdü.

annenin çektiği eziyet reva değil tabiki canım .
ama yaşantıları ne zaman eziyete döndü.
14 yıl dile kolay annen hep eziyet çektiyse neden bir şekilde resti çekmedi.
gelini savunuyor herkes ama ben seni anlattıkların üzerinden haklı görüyorum.
gelinin elle tutulur çektiği bir eziyet var mı abinden?
dövüyor mu ,sövüyor mu,para mı vermiyor,aç mı bırakıyor da annesi ile yaşamaya mecbur ediyor.
heralde hiçbiri değil.
ortada yıllar içinde yayıldıkça yayılan rahata alışan biri var sanırım:))
bu abes gelmesin kimseye her gelin de kusursuz olacak değil ya:))
gelininiz rahat tembel bir kişilik ise yıllar içinde hemen hemen tüm asli vazifelerini annenin üzerine kaydırmış muhtemelen.
hayata çocukalrına karşı hiçbir sorumluluk hissetmemiş.
nasıl olsa tencere kaynıyor ev de var demiş salmış kendini.
aslında kk da en sevilmeyen kadın modelidir ama burada haklı görülmüş pek çokları tarafından.
benim anlattığım profilde de çok insan var ne yazık ki bunu kabul edin hanımlar.

off vallahi sıkıldım sizi anlamıyorum çünkü ben gerizekalıyım.iyi günler

Sizin anneniz sizinle bir sıkıntısı olduğunda hiç paylaşmaz sanırım. Ortalığı sessiz sesiz karıştıran anne demişsiniz ya önceden bahsetmezdi ama onunda yaş ilerledikçe ağrına gidiyor olsa gerek ki anlatıyor. Ayrıca bana anlatıyor sadece yani kızına mahalleye reklam yapmıyor.

ev ev üstüne olmaz.dünya iyisi 2 kişi bile aynı evde yaşarsa sorun olur hele KV gelin bir arada olmamalı.KV baştan hata yapmış açacaktı oğluna yarı ev ki bunu KV baştan hiç istememiş ayrıca gelinle birlikte oturmak için dubleks almış gibi.herkes baştan fedakarlık yapacaktı madem oğlunun maaşı yetmiyor kiraya yardım edecekti.birlikte oturmak akıl karı değil.konu sahibi bence annenizle birlikte 1 ay oturun ondan sonra tekrar konu açın.

bizimde durumumuz benzer dubleks ev gelin kayınvalide bir arada.. + birde bonus görümce ben :) :) Birlikte oturmak gerçekten her iki taraf içinde özveri istiyor , karşılıklı alttan almak istiyor..Eminim gelin hanıma sorsanız oda bazı şeylerden şikayetlenecektir..Anneniz size birşeylerden dolayı yakındığında çözüm bulmaya çalışın dolduruşa getirmeyin..Bizim gelinimizde 12 gibi kahvaltı yapar annem o saate kadar aç beklediğinden bahsetti, yakındı..o zaman tek başına yap dedim tek başına yapamıyormuş bende sabah kaltığında en azından atıştırabileciği birkaç parça şey alıyor çekmecesine koyuyorum.Kutu süt tuzlu kraker gibi...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…