- Konu Sahibi cocuklarimcanlarim
-
anneniz de kosmasin herseye,İşte siz konuyu başından beri anlamadan yorum yapmışsınız. Ben 14 yıldır oturmasına hak vermiyorum demedim ki daha önceki yorumlarımızda ayrı eve çıkmak seninde hakkın diye yüzüne söylediğimi de yazdım. Benim derdim gelinin çalışıp çalışmaması filan da değil, ama keşke çalışsaydı kendi ayakları üzerinde dursaydı. Derdim sadece annemi 10 yaşında çocuk gibi oraya buray koşturması her işi annemin üzerine yıkması.
Sen de şunu anla, para her şey demek değil.
Şu şartlar sende olsa sen 14 yıl kvalidenle oturur musun? Yürekten cevap ver.
Ya da senin eşin anneni kabul eder miydi? Yürekten please.
Sen diyorsun ki annem eve bakıyor, çocuklara bakıyor falan fişman ama aralarında tartışma dahi olmayan gelinden başka ne bekliyorsun?
bence siz gelininizin yaşam standartlarını kıskanıyorsunuz annenizin artık yüzünü size çevirmesini istiyorsunuz şu cümlenizin başka bir açıklaması yok .
ipek, gelin iyi değil sinsi.. düşünsene kaç kadın dublex bir evde oturabiliyor? kaç kadın gönlünce alışveriş yapabiliyor? kaç kadının çocukları sabah kahvaltı yaptırılıp okula gönderiliyor? gelin tabi ki kavga çıkaramaz, k.validesi bugün kızıp çıkın evimden dese o lüx bir daha nasıl bulunur ki? ev kadının evi, kadın değil gelin ve kocası çıkmalı o evden..
bir de anneni yanına al diyenler olmuş da kadın neden evini bırakıp gidecek ki başka bir yere? depresyona giren hatun alsın çocuklarını da çıksın keselerine uygun bir eve.. şayet gelin burada bir konu açsa aynı yorumu yapardım..
Bir anne en azından normal bir anne çocuğunu okula göndermeye gocunmaz, çocuğuna yemek yapmaya, evin rutin işlerini yapmaya üşenmez veya söylenmez. Ama annesi en başından eve girdiğinde ona buna koşturduysa, ne bilim gelinin şuraya koyduğunu kendince iyilik edecek diye alıp başka yere koyduysa gelin de baktı olmuyor işin ucunu koyuverdi.ipek, gelin iyi değil sinsi.. düşünsene kaç kadın dublex bir evde oturabiliyor? kaç kadın gönlünce alışveriş yapabiliyor? kaç kadının çocukları sabah kahvaltı yaptırılıp okula gönderiliyor? gelin tabi ki kavga çıkaramaz, k.validesi bugün kızıp çıkın evimden dese o lüx bir daha nasıl bulunur ki? ev kadının evi, kadın değil gelin ve kocası çıkmalı o evden..
bir de anneni yanına al diyenler olmuş da kadın neden evini bırakıp gidecek ki başka bir yere? depresyona giren hatun alsın çocuklarını da çıksın keselerine uygun bir eve.. şayet gelin burada bir konu açsa aynı yorumu yapardım..
bu arada ayrı eve çıkmaları gerektiğini yardım edeceğini söyleyen rahmetli babanızmış siz değil yani yazdığınız cümleler gayet net..neden başta konu açan hanımlar sırf muhalefete maruz kaldıklarında yazdıkları olayların boyutunu bu kadar değiştirirler ki?
bu kadar mı zor arkadaşlar aa siz haklıymışsınız ben göremedim demek.
ben bu yorumu daha olası buluyorum.ortalığı ciddi manada sessiz sessiz karıştıran bir anne profili ve onun gazıyla anı kollayan görümce profili var resmen.üzüldüm şimdi sessiz dalganın kendine yaklaşmakta olduğundan bihaber bir gelin var ,yazık onaaa(nur yerlitaş style yazıııııııııkkkkkk)
off vallahi sıkıldım sizi anlamıyorum çünkü ben gerizekalıyım.iyi günlerNeden okuduğunuzu anlamamakta ısrar ediyorsunuz ya da önceki yorumlara bakmıyor musunuz? Babam o lafı abime söyledi sonra biz bir gün yengemle konuşurken bana ayrı eve çıkmak istediğni söylediğinde hakkı olduğunu söyledim.
Bir anne en azından normal bir anne çocuğunu okula göndermeye gocunmaz, çocuğuna yemek yapmaya, evin rutin işlerini yapmaya üşenmez veya söylenmez. Ama annesi en başından eve girdiğinde ona buna koşturduysa, ne bilim gelinin şuraya koyduğunu kendince iyilik edecek diye alıp başka yere koyduysa gelin de baktı olmuyor işin ucunu koyuverdi.
Eğer senin dediğin gibi gelin rahat biriyse abisinin sorunu bunun da çözümü ya boşanacak ya da olduğu gibi kabul edecek.
Ama o da çok şeyden feragat etmiştir 14 yılda. Belki fantezi yapacak evde, belki hafta sonu bir yere gidecek, belki belki belki…
Kişileri ve olayları tam bilmediğimiz için hayal dünyamıza göre yapıyoruz işte yorumları.
bu konuda bakan kişi anne , bakılanlar ise abi ve gelin hanım değil mi ben mi yanlış anladım.Evet erkek evlat mı bakmak zorunda yani hep? 14 yılın 1 yılı da kzıında kalsaymış madem.
rahat hayatı seçmiş anladığım kadarıyla gelininiz.Ben ona babam tüm eşyanızı alacak dedim ilk zamanlar hiç borcunuz olmayacak, kiranız olacak bir tek. Neden geçinemeyesiniz ki dedim çalışmam lazım dedi bende birbirinize destek olursanız her şey hallolur dedim. Bilgisayar ve ingilizce kursuna gitmek istedi tamam dedim ve bilgisaar ingilizce kursuna yazıldı kurs paralarını ben ödedim (bunu başa kakmak için yazmadım yanlış anlaşılmasın) sadece yengemin bilgisaar ve ingilizce kursunu bitirirse daha rahat iş bulur diye düşündüğü için. Ama sadece kurs belgesini aldı ve rafa kaldırdı yok ben çalışamam senin kadar koşturamam canımı sokakta bulmadım dedi çıktı kenara dalga geçer gibi.
malesef hatanın büyüğü annende.O da ayrı bir sorun zaten ben burada en çok hatayı annemde buluyorum. Bu kadar koşturma çekil köşene otur diyorum ama dinleyen kim.
belki de rahatsız değildir ipekcim.Neler yaşandığını bilemiyoruz ki canım.
Annesi kötü demiyorum son derece iyi ama kendince iyilik yaptığı şeyler gelini rahatsız etmiş olabilir.
Annesi eve yardım olsun diye orayı burayı düzelttiyse, onu alıp başka yere koyduysa gelin de kendi düzeni olsun ister.
Sonra akşam karı koca tv izlerken öpüşecek belki vs vs..
Yani birikimlerden doğan istemsiz hareketler kesinlikle var.
Ama 14 sene hiç az bir zaman değil. Bu da gerçek.
Herkes başından biliyordu aslında güllük gülistanlık olmayacağını hiçbir şeyin, herkes 3 maymunu oynamayı tercih etti.
Eve bakamayan abisinin karısı için “başımı yaktım” demesi Allah’tan reva mı?
evet canım gönüllü olarak sırtlanmış pek çok yükü annen.Evet annem bazı şeyleri maalesef ki görevi gibi gördü sanırım. Ama kendisi evde otururken her defasında 60 yaşındaki kadını bakkala göndermesi doğru mu? Hatta şöyle söyleyeyim bir defasında annem bendeydi gelin aradı o gün orada pazar vardı. Gelmiyor musun pazara gidilecek aynen cümle bu. Kendi gidemiyor annemi 2 vesaitlik yoldan pazar yapması için çağırıyor ve pazarı gel yapta tekrar gidersin diyor dalga geçer gibi.
bence yanılıyorsun torunlar değil abine olan bağlılık bu.Annemi o eve bağlayan tek şey torunları onlar doğduğundan beri yanyanalar ve sanırım onlardan ayrılamıyor.
işte bence de bu yaşantı annenin tercihi.Bence kendınız vermıssınız cevabı
Annenız de rahat bır hayat yerıne fedakar olmayı secmiş
Sizde üzülmeyin istemese durmazdı
Arkadaşlar yeter ama artık gerçekten yeter konuma da yorum yapmayın istemiyorsanız. Ama anlamak istemiyorsunuz ben çalışmıyor diye laf etmedim. Sadece abimin geliri belliydi kimse ona 5000 TL maaş alıyor bu adam deyipte kandırmadı. Bir şekilde bir yerden fedakarlık edecek, çalışmak istemiyorsa harcamalarına dikkat edecek. Laflarım nerelere gidiyor anlamıyorum. Acaba sizin annenize bunlar yapılsaydı bu kadar rahat konuşur muydunuz? Yok gelini aşağılara çekmişim, yok onun gözünden bakmıyormuşum bugüne kadar onun gözünden baktım da ne oldu?
annenin çektiği eziyet reva değil tabiki canım .Bende şunu anlatamadım size ben tek suçlu gelin demedim. Evet abiminde suçu var ama en büyük suç kendini bu kadar ezdirdiği için annemde. Sadece gelin annemi sevmeye bilir istemeyede bilir. ben anneme ölene kadar bakarım hiç sorun değil. Ama anneme eziyet etme noktasına geldi iş artık. Siz hala bir de gelinin gözünden bakın diyorsunuz. Eziyetin ne gibi haklı sebebi olabilir. İstemiyorsa ayrı eve çıkar kimsenin kimseye eziyet hakkı yok. ben işin eziyet kısmını sordum size Allah'a reva mı bu kadar eziyet. Reva diyorsanız benim size söyleyecek başka lafım yok zaten. Annem bu kadar vedafakarlık yaptı diye (gerekli ya da gereksiz) hak ettiği bu mu olmalıydı?
Neden okuduğunuzu anlamamakta ısrar ediyorsunuz ya da önceki yorumlara bakmıyor musunuz? Babam o lafı abime söyledi sonra biz bir gün yengemle konuşurken bana ayrı eve çıkmak istediğni söylediğinde hakkı olduğunu söyledim.
off vallahi sıkıldım sizi anlamıyorum çünkü ben gerizekalıyım.iyi günler
Bir anne en azından normal bir anne çocuğunu okula göndermeye gocunmaz, çocuğuna yemek yapmaya, evin rutin işlerini yapmaya üşenmez veya söylenmez. Ama annesi en başından eve girdiğinde ona buna koşturduysa, ne bilim gelinin şuraya koyduğunu kendince iyilik edecek diye alıp başka yere koyduysa gelin de baktı olmuyor işin ucunu koyuverdi.
Eğer senin dediğin gibi gelin rahat biriyse abisinin sorunu bunun da çözümü ya boşanacak ya da olduğu gibi kabul edecek.
Ama o da çok şeyden feragat etmiştir 14 yılda. Belki fantezi yapacak evde, belki hafta sonu bir yere gidecek, belki belki belki…
Kişileri ve olayları tam bilmediğimiz için hayal dünyamıza göre yapıyoruz işte yorumları.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?