• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annem...

İşaretlediğim cümleniz günümüz için pek geçerli değil haberlerde neler okuyoruz duyuyoruz. Artık bazı değerleri her anne taşır diyemeyecek bir dünyada yaşıyoruz malesef.

Burada konu o çocukların nasıl çıktığı değil daha dün bu konuda sizi destekleyen bir arkadaş başka bir konuya " bazıları bebek doğurmayı petshoptan köpek almaya benzetiyor " diye bir yorum yaptı demek ki doğurmak kolay ama doğru şekilde büyütmek zor.

Annesinin hataları elbette vardır hepimizin her konuda hatalarımız olabilir fakat iyi yönlerimiz çoksa hatalı tarafımızı örter. Evden çıkmama sebebini torunlarını özleyeceği için değil o çocuklara ne olacağını bilmediği için diye açıkladı konu sahibi.

Sonuçta tek taraflı dinliyoruz evet ama 14 yıl boyunca kv siyle başka seçeneği varken yaşamayı seçen biri ya kv sini çok seviyordur ya da birtakım çıkarları vardır.

Geline o neler çekti diye sormak yerine çekti madem neden evleri bunca yıl ayırmadı diye sormak lazım.

o petshop benzetmesi benden çıktı direktparkbyull deseydin çekinmeden,yorumlar birleştirilmesin konular birbirinden ayrı o konu 6 aylık evli 3 aylık hamile kocasıyla kavga ettiğinden çocuğu aldırsam mı diyen kadınaydı...bilinçsiz hayvan alıp sıkılınca sokağa atan insanlarla birebir uyuştuğundan yazdım..kayınvalidenin evden çıkmamak için sebebi çoook ,evide satsın kızına gitsin diğer oğlunu alsında damadı kabul ediyormuş zaten..benim en baştan beri tepkim suçlanan gelin sebebiyleydi..ilk yorumu alıp yapıştıralım ne demek istediğimi anlarsınız..
ilk başta olabilir dedik,belki 14yıldır tüm sorumluluğu anneniz aldığı için gelin bu kadar sorumsuz olmuştur dedik..amatakriben serilerde,gelin çok para harcadığı için yetişilemiyorlardan gelin çalışmıyorlara kadar gitti konu sahibininm yorumları oysaki sebep abim ben biliyorum dese ne diyeceğiz çözüm ortadaydı al anneni dedik gelmiyor dedi biz ne yapalım,sonra çocukları yıkamak için ben gdiyorum dedi o çocuk biz sonra sorunca sakat kardeşe döndü,sonra saptıran biz olduk,derdim konu sahibini aşağılamak sıkıştırmak değil ki ,kim var ki bu forumda tutarlı konu açtıda laf ettik?

o petshop benzetmesi benden çıktı direktparkbyull deseydin çekinmeden,yorumlar birleştirilmesin konular birbirinden ayrı o konu 6 aylık evli 3 aylık hamile kocasıyla kavga ettiğinden çocuğu aldırsam mı diyen kadınaydı...bilinçsiz hayvan alıp sıkılınca sokağa atan insanlarla birebir uyuştuğundan yazdım..kayınvalidenin evden çıkmamak için sebebi çoook ,evide satsın kızına gitsin diğer oğlunu alsında damadı kabul ediyormuş zaten..benim en baştan beri tepkim suçlanan gelin sebebiyleydi..ilk yorumu alıp yapıştıralım ne demek istediğimi anlarsınız..
ilk başta olabilir dedik,belki 14yıldır tüm sorumluluğu anneniz aldığı için gelin bu kadar sorumsuz olmuştur dedik..amatakriben serilerde,gelin çok para harcadığı için yetişilemiyorlardan gelin çalışmıyorlara kadar gitti konu sahibininm yorumları oysaki sebep abim ben biliyorum dese ne diyeceğiz çözüm ortadaydı al anneni dedik gelmiyor dedi biz ne yapalım,sonra çocukları yıkamak için ben gdiyorum dedi o çocuk biz sonra sorunca sakat kardeşe döndü,sonra saptıran biz olduk,derdim konu sahibini aşağılamak sıkıştırmak değil ki ,kim var ki bu forumda tutarlı konu açtıda laf ettik?

Konulara farklı bakış açılarıyla bakılabilir bu çok doğal benim sizinle şahsi bir meselem yok amacım sizinle polemik yaratmak değildi lütfen yanlış anlamayın nickinizi de hatırlamadığımdan uğraşıp da bakmadım ama kurduğunuz cümleyi net bir şekilde hatırlıyorum çünkü o konuda da konu sahibi babasının kanser olduğunu ve geç olmadan ona torun sevgisini tattırmak istediği için aceleyle hamile kaldığını anlatmaya çalıştı ve sizin yaptığınız yorum genele bakarak doğru olsa da konunun özüyle bağdaşmadı. Tabi bu benim fikrim.

Bir de bu konuda neden 3 çocuk yapmış o zaman demek gereksiz geliyor bana çünkü herkes aynı şartlarda yaşamıyor aynı şekilde düşünmüyor tercih meselesidir bu. Eşinden çok şikayetçi bir kadın sırf çocuk özlemini gidermek için çocuk da yapabilir yani işin özü bu değil doğuruyorsa imkanı dahilinde en iyi şekilde yetiştirmek zorunda dikkat edilmesi gereken kısım bu. Bahsi geçen gelin kendi çocuklarına kahvaltı dahi hazırlamaktan aciz.

Saydığınız tüm etkenler gelinin ayrılması için sağlam sebepler. Şahsen benim kabul edebileceğim bir durum değil bi çok kişi gibi. 14 yıl çok uzun bir zaman ben de bunu anlatmaya çalışıyorum ortada bu kadar sağlam sebepler varken gelin hanım neden ayırmamış evini? Konu sahibi gelinden girmiş evet ama abisinden çıkmış tek taraflı suçlama yapmıyor ki? Bazı yerlerde abisini de eleştirmiş
Sadece annesine üzülüyor ve buna bir çözüm arıyor

Annenize aciyorsunuz ama aslinda acinacak durumda degil, su cektiklerini kim icin ne icin cekiyor.
Sen kendi canina kiymet vermiyorsan kimse vermiyor malesef.
Abinizle yengeniz evli, onlara hem maddi hem manevi direk gorevi yapmak zorunda degil anneniz.
Suan bu durumlardaysa annenizin hatalari yuzunden, cok rahat birakmis, butun sorumlulugu ustune almis.
Annenizin kendi tercihi, memnyn degilse biran once biraz sesini cikarip, herseyi ustlenmemeli.
Zaman zaman size de gelip keyfine bakmali.

yani itipik fedakar bir anne,,,
bence sen bir daha hakkını veya para annene verme, (kiranın 1/3) o parayı alıp annene bir şeyler al, üst olur baş olur, hftasonu kaplıca tatili olur,,, yani gene annene ver ama direkt olarak para verme annene,,,,
başka da yapabileceğin bir şey yok,,, ne yazıkk ki

benim annemde 74 yaşında ve tam da annenizin durumunda....
benim de hiç gönlüm razı olmuyor ama şunu bil ki annenizin yaşam şekli bu...yani anneniz bu şekilde yaşamayı tercih ediyor...inanın bana bu böyle....geriye sarıp geçmiş 14 yıl tekrar yaşama şansı verilse anneniz yine bu şekilde hareket ederdi....kızlara dert yanıyorlar....şikayet ediyorlar sadece....yaşam tarzlarını değiştirmiyorlar....annelerin bu hareketleri yüzünden kardeşler birbirine düşüyor....50 yaşındayım...artık annem şikayete başlayınca sadece gülümseyip başımı sallıyorum...

Cogu kisi kvden cektigini düsündügü (?!) icin herkesi kendi kvsi gibi saniyor.
Kötü kvler varsa kötü gelinler de var, hatta bazilari aramizda.
Sanki bütün gelinler masum da herkes bir savunmaya gecmis.
Bence anneniz hemen cikarsin oglunu evinden herkes kendi basinin caresine baksin.
Anneniz de rahat etsin. Ama yapmaz acir yine ogluna bu durumda da sizin elinizden birsey gelmez ne yazik ki.
Abinin de gelinin de isine geliyor.
Oh anlattiginiz gibiyse o gelinden rahati yok.

konu sahibi burada ki gelinlere laf anlatamazsın,onlara göre bir gelin ne olursa olsun haklıdır,ezilendir.kaynanalar ise mutlaka yuva yıkan,kıskanç varlıklardır.
ama sizin konunuzda,anneniz çok büyük bir haksızlık yapmış.önce size,sonra kendisine.size yapmış çünki,sizin hakkınızı kardeşinize vermiş.diyorsunuz ki,benim gözüm yok ve ihtiyacım da yok.ama kendisinin ileride ihtiyacı olmayacağı ne malum?kredi ödemeleri bitince ve elden ayaktan düşünce ne olacak?o gelin ona bakacak mı zannediyor.eminim siz annenizi zor durumda ortada bırakmazsınız ama kendine ait üç kuruşu olsaydı.kimseye minnet etmeden yaşardı.annenize bu şekilde anlatın.en azından şimdiden sonra yaşlılığı için birikim yapsın.

Konulara farklı bakış açılarıyla bakılabilir bu çok doğal benim sizinle şahsi bir meselem yok amacım sizinle polemik yaratmak değildi lütfen yanlış anlamayın nickinizi de hatırlamadığımdan uğraşıp da bakmadım ama kurduğunuz cümleyi net bir şekilde hatırlıyorum çünkü o konuda da konu sahibi babasının kanser olduğunu ve geç olmadan ona torun sevgisini tattırmak istediği için aceleyle hamile kaldığını anlatmaya çalıştı ve sizin yaptığınız yorum genele bakarak doğru olsa da konunun özüyle bağdaşmadı. Tabi bu benim fikrim.

Bir de bu konuda neden 3 çocuk yapmış o zaman demek gereksiz geliyor bana çünkü herkes aynı şartlarda yaşamıyor aynı şekilde düşünmüyor tercih meselesidir bu. Eşinden çok şikayetçi bir kadın sırf çocuk özlemini gidermek için çocuk da yapabilir yani işin özü bu değil doğuruyorsa imkanı dahilinde en iyi şekilde yetiştirmek zorunda dikkat edilmesi gereken kısım bu. Bahsi geçen gelin kendi çocuklarına kahvaltı dahi hazırlamaktan aciz.

Saydığınız tüm etkenler gelinin ayrılması için sağlam sebepler. Şahsen benim kabul edebileceğim bir durum değil bi çok kişi gibi. 14 yıl çok uzun bir zaman ben de bunu anlatmaya çalışıyorum ortada bu kadar sağlam sebepler varken gelin hanım neden ayırmamış evini? Konu sahibi gelinden girmiş evet ama abisinden çıkmış tek taraflı suçlama yapmıyor ki? Bazı yerlerde abisini de eleştirmiş
Sadece annesine üzülüyor ve buna bir çözüm arıyor
şimdi haklısınız ama bir yanlışınız var (medeni olarak her zaman tartışırım gerçekten problem değil)
birincisi gelin hanımın şikayeti yok konu sahibine abisi diyormuşki ben başımı yaktım..
başını yaktığın kadından 3 çocuk yapmışsın..
gelin hanımın sözel bir şikayeti yok ortada
kızına dert yanan kayınvalide ,peki anne gel bana dediğinde gelmem torunlara kim bakar diyen kayınvalide..
ee bi müsade etse gelin hanım çocuklarına baksa ..

pinkpin arkadaşım konu sahibinin ilk 5 sayfadaki yorumları sırf annem eziyet görüyor abim geline yetişemiyor gelin çocuklarıyla ilgilenmiyor ve arkasından gelin çocuklara hergün kıyafet alıyor,annem onlara dubleks ev aldı ödüyor gözüm yokla geçiyor..sonra çocuğu yıkamaya yardıma gidiyorum anneme,o çocuk 3 kere sorduk 4 te sakat kardeş oldu...

yani kıssadan hisse anne evden gitmiyor evide satmıyor oğlundan da ayrılmıyor
gelin ona hiçbir şey yapmıyor,bu kaynananın iddiası,tartışmada yok ortada..
ama bunca şikayetle görümce hanımı şişiren anne hiçbir sebeple ona gitmiyor..

başka bir ev daha var sat bunu öde kredini al öbür oğlunu büyük naparsa yapsın..
zamanında gelinhanım ayrı ev istemiş ama kocası ben ev geçindiremem deyip kabul etmemiş demekki yıllar önce bastırılan bir glin hanım var ortada..

demekki şartları biz bilmiyoruz< tamamen karaktersiz abiden..ama ben bunu dediğim an konu sahibi hanım ev de ev demeye başladı...e bi rahat bırakın madem kocası kabul ediyor konu sahibinin anneyi dinlemesinler zorla getirsinler..

bu seferde ooooh annem dubleksi ödesin gelin içinde otursun olur mu diyor...
yani baya bir özet geçtim ama zaten zamanında çalışmayan kızı almışsınız işe girmedi çalışmadı diye niye 14 yıl sonra şikayet edersiniz..

siz istermiydiniz 14 yıl birfiil kaynana kayınbirader ve ölene kadar kayınbabayla yaşamayı,elden avuçtan düşmüş bir kadında yok ki karşılarındA...ben çift traflı baktım ama sırf konu sahibi yüzünden o meşhur gelin hanıma döndüm..

candan bir kardeşim dahi diyemedi o hep gelindi benden küçüktü hiç yenge abla kardeş demedim diye..hoş mu sizce..

yani bu konudaki düşmanlığı bir ben mi sezdim acaba..

benim annemde 74 yaşında ve tam da annenizin durumunda....
benim de hiç gönlüm razı olmuyor ama şunu bil ki annenizin yaşam şekli bu...yani anneniz bu şekilde yaşamayı tercih ediyor...inanın bana bu böyle....geriye sarıp geçmiş 14 yıl tekrar yaşama şansı verilse anneniz yine bu şekilde hareket ederdi....kızlara dert yanıyorlar....şikayet ediyorlar sadece....yaşam tarzlarını değiştirmiyorlar....annelerin bu hareketleri yüzünden kardeşler birbirine düşüyor....50 yaşındayım...artık annem şikayete başlayınca sadece gülümseyip başımı sallıyorum...
işte ilk mesajımda söylediğim tam olarak hanımefendinin yorumuyla aynıdır
P pinkpin

ikisi de kendine göre haklı bence,

keşke annen başından ayrı evde yaşasaydı kendi kendisine yetebilecek maaşı varmış nasıl olsa.

ya canım ebru evde bir de hasta kardeşi varmış bunu da yeni öğrendik.
yani bilemiyorum ki doğru olan kardeşiyle annesinin kalamsı ayrı.
ipekciğim bu daha fena. Anne tüm enerjisini tüketiyor. Evladı için nasıl da üzülüyordur kimbilir. Bir de geline torunlarına hizmet ediyor

Son düzenleme:
Abisinin durumdan memnun olmadigini düşünmüyorum. O da annesini kullaniyir bence ve karisindan da memnun.

Gelin de memnun olmasaydi tas olsa catlar bosanmak isterdi bence. Madem durum bu kadar kotu neden gelin bosamiyor abiyi?

Çünkü ikisi de birlikte anneyi kullaniyor anme de musade ediyor hatta o her şeyi yaparak ikisini de buna alistirmis
aynı seyi ben de defalarca yazdım.işin ozetı bu iste.alan memnun veren memnun.yıllar ıcınde anne oğul ve gelının hayatı bırbırıne eklemlenmış.o anne onları asla bırakmayacaktır.arada sızlanır eder o kadar

Merhaba, annem yıllardır babamdan çok çekmiş biri (babamın kumar alışkanlığı vardı) sahip çıkanı olmadığı için yıllarca babamın kumarına ve şiddetine katlandı. Sonra biz büyüdük abim ve ben babamla kumar yüzünden gerginlik yaşamaya başladık bunca yıldır yaptıkların yeter diyorduk ve pes etti kumarı bıraktı. Derken abim evlendi annemlerle birlikte oturmak istedi. Abim evlendikten 2 yıl sonra da ben evlendim. 8 yıl önce de babamı kaybettik. Annem ve abimler hala birlikte oturuyorlar. Gelinimiz bir ara ayrı eve çıkmak istedi (ki kimse karşı gelmedi annem, babam ve ben en doğal hakkı olduğunu biliyorduk çünkü) gerçi kimse onlara illa da bizimle oturun diye baskı yapmamıştı. Bu tamamen abimin isteğiydi. Hatta bir keresinde rahmetli babam abimi karşısına aldı oğlum sana ayrı ev açalım, bütün eşyalarını alacağım üstüme düşen her şeyi ben yapacağım dedi. Ev tutalım sana dedi abim ben hem kira verip hem ev geçindiremem ayrı ev istemiyorum dedi. Derken yüksek ihtimalle eşi de kabullendi bir süre sonra durumu sonra hiç ses çıkmadı çünkü. Gelinimizle 14 yıldır en ufka bir tartışmamız olmadı ben hep dışarıdan izledim olanları en ufak bir şey demedim bugüne kadar. Hatta yeri geldi abime karşı hep onu savundum. Ama durum çok farklı annem yıllarca çalıştı emekli oldu, babamın vefatından sonra babamdan da maaş alıyor. Her iki maaşıyla kredi çekti dublex ev aldı abimin üzerine şimdi elinde avucunda hiç para kalmıyor. Evin kredisini tamamen annem ödüyor. Buraya kadar aslında sorun yok annemin abime dublex ev alması beni hiç rahatsız etmedi hala da etmiyor. Birlikte oturuyorlar sonuçta kalabalık oldukları için dublex ev onlar için daha iyi. Geçenlerde oraya gittiğimde annem boncuk işi yapıyordu. Hayırdır anne dedim otururken oyalanıyorum dedi. Sonra ben kimse yokken paraya ihtiyacın olduğunu neden bana söylemiyorsun anne bu zamana kadar zaten yeterince yıprandın artık rahat et gözlerin zaten net görmüyor iyice bozulacak yapma ben sana her ay yardım edicem dedim. Kesinlikle kabul etmiyor zaten sana bir şey yapamıyorum. Abin bana harçlık veriyor ama pazardı şuydu buydu derken bitiyor. Hem yine onlar için yapıyorum abine destek olmak için dedi. Fakat annemin bu kadar çabasına rağmen gelin hiç kılını kıpırdatmıyor. 3 tane çocuğu var. Diyeceksiniz ki 3 çocukla nasıl yapsın ama o 3 çocuğun gece de dahil bakımları annemin üzerinde. Çocuk gece uyanınca annesinin yanına değil babaannesinin yanına gidiyor. Hatta annemle yatıyor. Pazara annem gider, hatta bir gün bakkaldan bir şey alıncak anneme anne gidip al diyor, saçmalama kaç yaşında kadın biz dururken o mu gidip olacak dedim bozuldu. Babamdan kalan bir ev var annem, ben ve abimin üstüne ortak yani, onun kirası üçe bölünecekti ben hakkımı anneme verdim elinde harçlık olsun diye, ama annem o parayı da kredide eksik kalınca ona tamamlıyormuş sürekli onların eksiklerini tamamlamaktan helak oldu. Annemin tüm bu vedakarlıklarına karşın gelinde anneme zerre kadar merhamet hissi yok. Annemde abime hiçbir şey bahsetmez huzurları bozulmasın diye. Sabah kalkar televizyonun karşısına geçer 3 çocuk kahvaltı yapacak umurunda değil. Annem hazırlar doyurur gidirir okula götürür. Arada o götürür canı isterse. Annemle son zamanlarda ne zaman konuşsak ağlamaklı artık. Gel bizde kal diyorum çocuklar ne olacak diyor onlara da kıyamıyor. Bu daha ne kadar böyle devam eder bilmiyorum. Yada ne yapmak gerek karışmak ya istemiyorum çok anneme daha kötü davranır diye ama bir yandan da anneme yapılanları görünce çok kötü oluyorum. Benim yerimde siz olsanız ne yapardınız bu durumda
Annenin kredi cekip evi abinin ustune yapmasi hataymis zaten. 14 senedir birlikte yasadigi gelinini iyi biliyordur.
Kendi paranla yasarken rezil olmak boyle bir sey sanirim.
Tamamen iyi niyetle yapmis ama senin de hakkini yedirmis.

Ben bu tur ailelerde huzur bulan ana baba daha gormedim.
Malesef annecigin iyi niyetle yaptigi secimin bedelini oduyor.

Şimdi sizin düşünceleriniz ışığında, gelininizin çok kötü bir insan olduğunu varsayalım. Gerçekten kötü niyetli biri olsun.
Hatalı olan yine anneniz ve abiniz.
Sakın gelin baştan kabul etti deme bir daha. 14 yıl öncesinden bahsediyorsun. Gencecik kızmış, belki de 20sinden ufaktı. Çocukmuş, kabul etmiş. İnsan böyle bir hatanın bedelini 15 yıl öder mi?

Emin ol, ikna ederim diye evlenmiştir. Belki de kendi ailesinden, evinden kaçtı. Evlilik bir çıkıştı belki onun için, bilemezsin.
Ev istemiş olabilir, beklentileri olabilir, fakat bu size yansımadan bu sorunu çözmesi gereken kişi abindir. Başkasının evladını suçlamak kolay, abine baksana sen. Demişsin ki anlaşıp annemle babamın karşısına gelmişler, onlarda hayır diyememiş. Diyeceklerdi, hayır olmaz diyeceklerdi. Bu yüzü abine annen vermiş.
Annen erkek evlada düşkün biri. Bana bakarsa oğlum bakar diye düşünmüş. Ta 15 sene önce bu şekilde düşünmüş ve gelinin gençliğini, hayallerini önemsemeden abine yüz vermiş. Bir kere evlat kayırıyor, sizin hakkınızı abine veriyor. Ne büyük hata.

Madem bilmem kaç tane evi vardı, en son eline fırsat geçmiş işte. Satsaydı kiradaki evi, yazlığı, diğer evi falan, alsaydı orta halli 2 daire kendi üzerine, birinde hasta kardeşinle kendisi, diğerinde abinler otursaydı. Gene destek olurdu ama kafasıda rahat olurdu hiç olmazsa.
Ama hayır, annen bunu kendi istiyor. Oğlu onun gözdesi. Gelinde umrunda değil. Ne hayal etmiş, ne ummuş umursamıyor. Kendi yaşlılığını düşünüyor sadece. Bu şartlar altında gelinde ne evi benimsemiş, ne evliliğini. Belki de gitsin diye iyice zorluyordur anneni, bilemem ama senin evinde 3 gün kalmayan kadın çok büyük bencillik ederek oğlunun evliliğine zarar veriyor.

Sende hala çıkmış, diğer evi bana verecek ama bende annemin üzerine yaparım diyorsun. Ne diye hakkını veriyorsun ben anlamıyorum ki. Annen bile bile oğluna, yeğenlerine sizin hakkınızı yediriyor. Sen ne kadar helal ettim desende, yarın öbür gün ihtiyacın oldu mu ah keşke biraz annemden kalsaydı diyeceksin. İçinden geçecek. Biraz şu abini pohpohlamayı bırakın, 3 çocuk sahibi adam, çocuklarının geleceği için kendisi kaygı duysun.

Sakın abinle yengenle konuşma bu konuyu ayrıca. Bir sorun çıkarsa annen onları korur, sen kötü olursun.

Ha bi de şu var. Ne kadar çıkarı olursa olsun, hiçbir kadın kv ve hasta kayın ile beraber oturmak istemez. Halinden memnun falan değil, bildiğin depresyonda. Ve değil 14 yıl, bu gidişle ömür boyu da çıkamayacak.

Son düzenleme:
İlk cocugun banyoduna gidiyorum dediginden ordaki oznenin kardes oldugunu bilemedik onuda mi gelin yikasin yani budan meden yakindi ki
TARTIŞMA AMACINDA DEĞİLİM AMA MUHTAÇ OLAN BİRİNİ SIFATI GELİN,KAYNANA ,GÖRÜMCE ,DAMAT KİM OLURSA OLSUN YARDIMCI OLMASINDA NE VAR ANLAYAMADIM BENCE GELİN TARAFINDAN KONUYA BAKARKEN VİCDANINIZ KÖRELMİŞ YIKANMASI GEREKİYORSA VE BAKIMINDA YARDIMA İHTİYAÇ VARSA HERKEZ YARDIMCI OLMALIDIR HEPİMİZ ENGELLİ YADA HASTA OLABİLİRİZ HİÇ DEĞİLSE BU KONUDA BİRAZ NAİF OLUN YORUUNUZ KABA VE ÜZÜCÜ :(

Hala adamak zorunda değil başından beri de zorunlu bırakılmadı. Abimin aldığı maaş geliri belliydi, daha fazlasını beklemek doğru mu? Hepimizin eşinin belli geliri var ve çoğu kadında eşine destek olmak için bu yüzden çalışmıyor mu?

Abin annesinin parasini yerken, onun evinde kalirken iyi fakat gelin yapinca gurursuzmu oluyormus?

Senin abinde rahatina düskün oldugu icin annesini yanina aldi, oh mis gibi iki maas geliyor ve dübleks bir eve sahib. Adam elbette annesinden vazgecmez.

Ayrica bu "annem giderse gelinin aciklari ortaya cikar" numarasini atmayin. Gelinin aciklari varsa, abin kesin görür. Sonucta ayni evde yasiyorlar. Sanki adam görmüyormu kim kahvalti yapiyor, evi temizliyor felan.

Bence gelin ayrica depresyona girdi, evlatlar kalktiginda salonda yine uymaya gidiyormus. Kim ister ki evladi uyandiginda babaannesine gitmesini? Bence annen o evde tüm ipleri kendi eline aldi. O artik ev islerine, torunlara karsti. Gelinde artik daha fazla sabir edemeyip "artik bende bi mok yapmiyorum" diyerek kenara cekildi.

Aralarda bayagi muhabbet donmus okuyamadim. Bu hikayede tek normal olmayan insan annen. Abin kurnaz. Ayri eve cikarsa annenden para alamayacak. Gelin bkmis cocuklarini bile umursamiyor. Annen de kendini paralasin dursun iste haketmeyen insanlar icin. Cift maasla yaslilikta tek basina hayatini yasardi. Turlara katilir gezer tozardi. Kendi secmis. Yapabilcegin bisey yok. Annen o evde olmazsa gelin mecbur ilgilence cocuklarla. Ilgilenmezse de ilgilenmesin. Bu anneni bu kadar rahatsiz etmemeli. Cunku onlar torun. Yarin obur gun cocuklar buyur unutur annenin fedakarliklarini. Bi tartisma olsa anneci olurlar. Ahh annem bababemden cok cekti diye de konusurlar. Cunku herkesin annesi bitanedir.

Annemin evi çünkü annemin üzerine olan ev satıldı üstüne de kredi çekilip alındı yani abimin o evin alınmasında pek katkısı yok. Ama tabii yasalar önünde ev abimin ve annemi yapacağı bir şey yok bu durumda. Bunu da sanırım sırf ben öldükten sonra rahat etsinler borçla harçla uğraşmasınlar diye yaptı. Bana da babamdan kalan ortak evi vermek istiyor abim, dublex, bir daire daha ve yazlık var şu anda. diğer daire ve yazlık annemin üstüne. Onlarda abimin olsun ben zaten hiçbir şey istemiyorum o evi de benim üzerime verirse annemin üstüne yapmak istiyorum ama annem yine bir şekilde gidip onlara verecek diye de çekiniyorum.

Vay be, kumar sorunu olan biri icin baya bir malvarligi varmis babanin :KK14:

Bana konu artik fake gelmeye basladi. Sürekli yeni bilgiler ekleniyor ki daha fazla yorum gelsin diye.

Ve konu zaten iyi secilmis, kv ve gelinin beraber yasamasi. Tabi bunun üstüne bide maddi/manevi konular... Kim kimi eziyor? Kim daha rahat yasiyor sorular ile iste konu 38 sayfaya gelmis.

Tebrik ederim konu sahibi, kk hatunlarin zayif noktasini bulmusun..:KK52:

böyle sorunlar hep revaçta ama objektif yaklaşmak lazım. bizim bir tanıdığımız yaşlı. 35 inde dul kalmış iki oğlanla. 60 yaşında hala çalışıyor. gelinleriyle bir oturuyorlar.ve teyze hep gelinlerinin hayırsızlıklarından bahseder, torunlara hep o bakmıştır filan.baksan ah vah yazık dersin. zavallı kadın dersin. geçen geliniyle bu teyze arasında bir sorun çıkmış.oğlan da dövmüş gelini bir güzel içeri odaya alıp. teyze de bunu göğsünü gere gere anlatıyor. olaylar tek taraflı değil yani. belki haklıdır, çok çekmiş ama kesinlikle mazlum değil. ben o gelini hiç görmedim, tanışmadım ama hayırsız biri olduğuna da inanmıyorum hikayesini hep teyzeden dinlediğim halde.
sizde de böyledir demiyorum kesinlikle. ama bir çatı altında iki yuva varsa iki ayrı hikayede vardır. sizin hikayeniz ve gelinin hikayesi. belki gelin çok çekmiştir, belki de çok şımarmıştır. ama bu anneniz bu sistemden yorulduysa, kendisi değiştirmeli. bu sorunu çözmek sizin değil, onun vazifesi. belki çocukların bakımını üstlenmek yerine bu sorununu çözmeli. şikayet etmek yerine insiyatif almalı.3 çocuğun annesi, 14 sene birlik yaşayabilmişse, çocuklarına da bakabilir ama bazen hatırlatmak gerekir insanlara, saygılı ve tatlı bir dille. insanlar bazen iyilik yaparlar, o sorumluluk gibi üstlerine kalır. evde eşin ve kayınvalidenin yeri ayrıdır. belki gelin de bu karmaşanın içinde kendini vasıfsız eleman gibi hissedip elini ayağını çekmiştir.
anneniz hiç çaresiz değil, emeklisi de var kızı da, oğlu da. yalnızca arada daha adaletli bir sistem kurulabilir.

şimdi haklısınız ama bir yanlışınız var (medeni olarak her zaman tartışırım gerçekten problem değil)
birincisi gelin hanımın şikayeti yok konu sahibine abisi diyormuşki ben başımı yaktım..
başını yaktığın kadından 3 çocuk yapmışsın..
gelin hanımın sözel bir şikayeti yok ortada
kızına dert yanan kayınvalide ,peki anne gel bana dediğinde gelmem torunlara kim bakar diyen kayınvalide..
ee bi müsade etse gelin hanım çocuklarına baksa ..

pinkpin arkadaşım konu sahibinin ilk 5 sayfadaki yorumları sırf annem eziyet görüyor abim geline yetişemiyor gelin çocuklarıyla ilgilenmiyor ve arkasından gelin çocuklara hergün kıyafet alıyor,annem onlara dubleks ev aldı ödüyor gözüm yokla geçiyor..sonra çocuğu yıkamaya yardıma gidiyorum anneme,o çocuk 3 kere sorduk 4 te sakat kardeş oldu...

yani kıssadan hisse anne evden gitmiyor evide satmıyor oğlundan da ayrılmıyor
gelin ona hiçbir şey yapmıyor,bu kaynananın iddiası,tartışmada yok ortada..
ama bunca şikayetle görümce hanımı şişiren anne hiçbir sebeple ona gitmiyor..

başka bir ev daha var sat bunu öde kredini al öbür oğlunu büyük naparsa yapsın..
zamanında gelinhanım ayrı ev istemiş ama kocası ben ev geçindiremem deyip kabul etmemiş demekki yıllar önce bastırılan bir glin hanım var ortada..

demekki şartları biz bilmiyoruz< tamamen karaktersiz abiden..ama ben bunu dediğim an konu sahibi hanım ev de ev demeye başladı...e bi rahat bırakın madem kocası kabul ediyor konu sahibinin anneyi dinlemesinler zorla getirsinler..

bu seferde ooooh annem dubleksi ödesin gelin içinde otursun olur mu diyor...
yani baya bir özet geçtim ama zaten zamanında çalışmayan kızı almışsınız işe girmedi çalışmadı diye niye 14 yıl sonra şikayet edersiniz..

siz istermiydiniz 14 yıl birfiil kaynana kayınbirader ve ölene kadar kayınbabayla yaşamayı,elden avuçtan düşmüş bir kadında yok ki karşılarındA...ben çift traflı baktım ama sırf konu sahibi yüzünden o meşhur gelin hanıma döndüm..

candan bir kardeşim dahi diyemedi o hep gelindi benden küçüktü hiç yenge abla kardeş demedim diye..hoş mu sizce..

yani bu konudaki düşmanlığı bir ben mi sezdim acaba..

Bir konu açıyor insanlar dertlerini paylaşmak için haklı ya da haksız, size göre doğru ya da yanlış olabilir. Fikirlerinizi karşıt biçimde de ifade edebilirsiniz. Ama harakete vardırmayın olayı karaktersiz gibi cümlelerle. Eğer sizi anlamadığımı düşünüyorsanız konuma yorum yapmazsınız olur biter konuma yorum yapmama hakkına sahipsiniz ama haraket etme hakkına sahip değilsiniz. Benim kimseye düşmanlığım yok ben yorumlarımda gelin ya da yenge kelimesini kullandım siz abinizin eşine kardeşim diye mi hitap edersiniz ben etmem bu ona düşman olduğum anlamına da gelmez. Sezgilerinize bu kadar güvenmeseniz iyi edersiniz.

Back