• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annem...

Başka kardeşleriniz var mı sorusunu görmedim gerçekten görseydim yazardım tabii ki neden yazmayayım. Kendisi hem kredi ödeyip hem evi geçindiremezdi. O yüzden birlikte oturmak istediler. Abim de eşi de.
Yani canım gelin kötü. tabi her gelin kavlide ve kayınla oturmak için can atar. siz kötüsüne rastgelmişsiniz.
Evi geçindiremeyecek durumda olan abinize laf söyleyin elin kızına değil
Erkek olan abi evin geçimindens sorumlu şu tabloda ve kendi "ben bu işin altından kalkamam birlikte oturalım" dedi yanlış okumadıysak.

Bak canım konu sahibi kendi öz annesinden bahsediyor. Şurada konu açsaydı 14 yıdlır kvalidem benimle yaşıyor başka çocuğu da var. Ev kredisini falan ödüyor ama istemiyorum bunaldım artık.Aslında durumu da iyi başka evi falan da var. Depresyondayım dese de aynı şeyleri der miydiniz? elbette kendi annesinin hep haklı yönlerini söyleyecek.
Kayinvalidene neden kredi cektirip ev aldiniz calisi kendi evinize cikin derdim. Ben de zaten gelinin kendi evine cikmayisini elestiriyorum ya. 14 yil yahi az mi? Mutsuz degil ki boyle bir hayat yaşıyor. Kim kvsi ile 14 yil ayni evde oturmak ister ayrılmak icin cabalamaz. Eger bu kadar uzun surede hayatini degistirme cabasi olmadiysa ne diyeyim ki ben o geline? Demek ki memnun hayatindan.

Annen bu durumu kendisi kabullenmiş zamanında malesef, zaten aksi olsaydı gelin yasamak istemezdi zaten annenle. Ben sağlığında böyle ebeveynlerin maddi yardımda bulunmasını çok doğru bulmuyorum. Herkesin annesi mi ev aliyo bu devirde,abin kendisi bu yükü alıp annesini ezdirmeseymis,annende misafirliğe gitseymis çocuklarına daha iyi olabilirmiş. Şimdi çok objektif bir yorum yapayım benim çocuğuma kayinvalidem bakıyor ve başından beri çok meraklı,mesela başlarda ben Calismiyodum misafirliğe gittiğimizde filan yemek yedirmeyi hep isterdi kendisi. bende ilgilenmezdim orda çocukla, demek istediğim annen olmasa mecbur ilgilenecek ama çok fena salmış suan kendini.Annen kabullendiği sürece yapilcak bişey yok,bişey desen sen cekemiyo olacaksın.çok tipik bir durum aslında bu hemen herkes yaşayabilir,aile genelde erkek çocuğa maddi destekte bulunur,en cok ta onlar tarafından ezilir.benim anneannem de rahmetli böyleydi annem de çok kıZardı, mesela annen elden ayaktan düşünce de muhtemelen sen bakicaksin.durum onu gösteriyor.

Kayinvalidene neden kredi cektirip ev aldiniz calisi kendi evinize cikin derdim. Ben de zaten gelinin kendi evine cikmayisini elestiriyorum ya. 14 yil yahi az mi? Mutsuz degil ki boyle bir hayat yaşıyor. Kim kvsi ile 14 yil ayni evde oturmak ister ayrılmak icin cabalamaz. Eger bu kadar uzun surede hayatini degistirme cabasi olmadiysa ne diyeyim ki ben o geline? Demek ki memnun hayatindan.
Evi geçindiremeyen bir kocası var canım ne yapsın? Ya da tam bilmiyoruz sorunlarını. Önceleri kendi demiş zaten ayrılalım falan diye ama kocası kabul etmemiş.

valla bende 10 yıldır kayınvalidemle oturuyorum evi bir ayırdık kadın hop oturup hop kaltı.
kadın kesinlikle iyi dayanıyor.
maden diğer ev varmış annenizde o evde oturabilir bende anlamıyorum bu kayınvalidelerin ısrarla gelinlerin yanında oturma isteklerini.
kız çocuğuda sizin gidin biraz da onlarla oturun dimi ama

valla bende 10 yıldır kayınvalidemle oturuyorum evi bir ayırdık kadın hop oturup hop kaltı.
kadın kesinlikle iyi dayanıyor.
maden diğer ev varmış annenizde o evde oturabilir bende anlamıyorum bu kayınvalidelerin ısrarla gelinlerin yanında oturma isteklerini.
kız çocuğuda sizin gidin biraz da onlarla oturun dimi ama
Ben de anlayamıyorum. Israrla bir nedenleri var.

Madem durumun iyi oğlunu düşünüyorsun evden feragat et. Kaç tane daha başka evi varmış git onlara otur.

Madem her şey onların mutluluğu için…

Evi geçindiremeyen bir kocası var canım ne yapsın? Ya da tam bilmiyoruz sorunlarını. Önceleri kendi demiş zaten ayrılalım falan diye ama kocası kabul etmemiş.
Ben rahatsiz olsam kendim calisirim sirf ayrilmak icin. Vazgecmesi kayinepederi kiraya çıkarsınız demesinden. Acik net rahat yasamak istiyor. Kim istemez ki ama sartlar neye elveriyorsa herkes o şekilde yasiyor ya da daha iyi yasayabilmek icin çabalıyor. Olme krediyi odemeden dieyecek kadar da hadsizlesmis seviyesizlesmis bir kv gelin ilişkisi oluşmuş. Ayrılmayı istemiyor ki gelin de abi de. Oyle anne bulmuş kim bırakır.

daha bunlar gibi birçok sorun yaşamışlardır bence o evde ama gelinde yansıtmamış size annenizde
gerçek şu ki ev ev üstüne olmuyor.

ben kendimden örnek vereyim 10 yılım onlarla geçti.
iyi günümde kötü günümde hep vardılar. benim kızıma kayınvalidem baktı allah razı olsun ama
ama ama
birgün durduk yere kızlarına 3 katlı ev aldılar hiç bir şart koşul sunmadan hiçbir kısıtlama getirmeden.
ben böyle kala kala kaldım :KK57::KK57::KK57::KK57::KK57:

eğer abinlerle yaşıyorsalar. o evde onlarla geçinmek zorunda anneniz sonra gelinle sorun sıkıntı yaşayan o olur siz değil.

Ben rahatsiz olsam kendim calisirim sirf ayrilmak icin. Vazgecmesi kayinepederi kiraya çıkarsınız demesinden. Acik net rahat yasamak istiyor. Kim istemez ki ama sartlar neye elveriyorsa herkes o şekilde yasiyor ya da daha iyi yasayabilmek icin çabalıyor. Olme krediyi odemeden dieyecek kadar da hadsizlesmis seviyesizlesmis bir kv gelin ilişkisi oluşmuş. Ayrılmayı istemiyor ki gelin de abi de. Oyle anne bulmuş kim bırakır.
Valla canım sana akşam akşam yemin edeyim. Kvalidem tüm memleketi adıma yapsa 14 yıl yaşamak istemem. Bir de devamı var yani.. Bir gençlik, bir ömür…

Para pulla satın alınır mı?

Herkes şartları kabul etmiş işte bir şekilde.

Kadın işe yaramıyorsa neden boşamıyor abisi?

Evet dediklerini anlatılanlar çerçevesinde böyle biliyoruz.
ama hangi anne doğurduğu çocuğuna bakmaz. Hangi kadın evine bakmaz. O zaman bunun akli sorunları var derim ben tedavi olması lazım. O 3 tane çocuk nasıl çıkmış..
Annesnin de hataları kesinlikle vardır. Kesinlikle diyorum bak. Fedakar olabilir, mal, mülk para vermiş olabilir ama insanoğlu sonuçta ve gelinle mutlaka anlaşmazlıkları vardır, gelinin de hoşuna gitmeyen. Sonuçta alan memnun satan memnun gibi olmuş.
Evden çıkmıyormuş torunlarını özleyeceği için.. Bence ortamı görmek lazım en gerçek yorumlar için.

İşaretlediğim cümleniz günümüz için pek geçerli değil haberlerde neler okuyoruz duyuyoruz. Artık bazı değerleri her anne taşır diyemeyecek bir dünyada yaşıyoruz malesef.

Burada konu o çocukların nasıl çıktığı değil daha dün bu konuda sizi destekleyen bir arkadaş başka bir konuya " bazıları bebek doğurmayı petshoptan köpek almaya benzetiyor " diye bir yorum yaptı demek ki doğurmak kolay ama doğru şekilde büyütmek zor.

Annesinin hataları elbette vardır hepimizin her konuda hatalarımız olabilir fakat iyi yönlerimiz çoksa hatalı tarafımızı örter. Evden çıkmama sebebini torunlarını özleyeceği için değil o çocuklara ne olacağını bilmediği için diye açıkladı konu sahibi.

Sonuçta tek taraflı dinliyoruz evet ama 14 yıl boyunca kv siyle başka seçeneği varken yaşamayı seçen biri ya kv sini çok seviyordur ya da birtakım çıkarları vardır.

Geline o neler çekti diye sormak yerine çekti madem neden evleri bunca yıl ayırmadı diye sormak lazım.

İşaretlediğim cümleniz günümüz için pek geçerli değil haberlerde neler okuyoruz duyuyoruz. Artık bazı değerleri her anne taşır diyemeyecek bir dünyada yaşıyoruz malesef.

Burada konu o çocukların nasıl çıktığı değil daha dün bu konuda sizi destekleyen bir arkadaş başka bir konuya " bazıları bebek doğurmayı petshoptan köpek almaya benzetiyor " diye bir yorum yaptı demek ki doğurmak kolay ama doğru şekilde büyütmek zor.

Annesinin hataları elbette vardır hepimizin her konuda hatalarımız olabilir fakat iyi yönlerimiz çoksa hatalı tarafımızı örter. Evden çıkmama sebebini torunlarını özleyeceği için değil o çocuklara ne olacağını bilmediği için diye açıkladı konu sahibi.

Sonuçta tek taraflı dinliyoruz evet ama 14 yıl boyunca kv siyle başka seçeneği varken yaşamayı seçen biri ya kv sini çok seviyordur ya da birtakım çıkarları vardır.

Geline o neler çekti diye sormak yerine çekti madem neden evleri bunca yıl ayırmadı diye sormak lazım.
Ben zaten normal bir kadından bahsetmiştim. doğrup da 10 günlük izne giderken evde bırakıp giden anadan değil.

Ortada bi yanlış var galiba
anneniz onlarin yaninda kalmıyor onlar annenizin yaninda kaliyor.
buyukl3r bu kadar ellerini tasin altina sokmamalilar gelin calismali anneniz evde olmaliydi eger anneniz simdye dek hep calistiysa

ya canım ebru evde bir de hasta kardeşi varmış bunu da yeni öğrendik.
yani bilemiyorum ki doğru olan kardeşiyle annesinin kalamsı ayrı.

bunu zaten söylemedi ısrarla söylemedi
tek annesi gibi konuştu
annesinin maaşı ile alınan ev anne her işi yapıyor
yetmiyor torunlara bakıyor
gelin yayılıp oturuyor
konu bu şekilde empoze edildi

ben şahsen evimde ne kayınvalide ne kayın istemem şahsen
gelinde istemiyordur haklıdır da,
annede ev kredisi felan ödemeyecek
alacak oğlunuda kiracıyı çıkartıp kendi evlerine geçecekler
herkes mesut mutlu yaşayacak

gelin birde korkuyordur yazık haklıdırda
kayınvalidesi ölse kaynı ne olacak onun bakımı kime kalacak
istemez yaaa bu kadar basit bende istemem

Valla canım sana akşam akşam yemin edeyim. Kvalidem tüm memleketi adıma yapsa 14 yıl yaşamak istemem. Bir de devamı var yani.. Bir gençlik, bir ömür…

Para pulla satın alınır mı?

Herkes şartları kabul etmiş işte bir şekilde.

Kadın işe yaramıyorsa neden boşamıyor abisi?
Abisinin durumdan memnun olmadigini düşünmüyorum. O da annesini kullaniyir bence ve karisindan da memnun.

Gelin de memnun olmasaydi tas olsa catlar bosanmak isterdi bence. Madem durum bu kadar kotu neden gelin bosamiyor abiyi?

Çünkü ikisi de birlikte anneyi kullaniyor anme de musade ediyor hatta o her şeyi yaparak ikisini de buna alistirmis

Abisinin durumdan memnun olmadigini düşünmüyorum. O da annesini kullaniyir bence ve karisindan da memnun.

Gelin de memnun olmasaydi tas olsa catlar bosanmak isterdi bence. Madem durum bu kadar kotu neden gelin bosamiyor abiyi?

Çünkü ikisi de birlikte anneyi kullaniyor anme de musade ediyor hatta o her şeyi yaparak ikisini de buna alistirmis

neden boşansın ki durduk yere anlamadım.
sonuçda 3 evladı olan anneden bahsediyoruz.
her kayınvalideyle oturup yaşayanlar boşanma davası açsaydı ooooo
gelin memnun değil bence ama eşine dişini geçiremiyor. mecburiyetten yani

Başka kardeşleriniz var mı sorusunu görmedim gerçekten görseydim yazardım tabii ki neden yazmayayım. Kendisi hem kredi ödeyip hem evi geçindiremezdi. O yüzden birlikte oturmak istediler. Abim de eşi de.

O kadar gittim,geldim.. siz hala buradasınız ve aynı şeyleri defalarca yazmanıza rağmen hala laf anlatmaya mı çalışıyorsunuz.. boşuna kendinizi yoruyorsunuz.. sabit fikirleri değiştiremezsiniz..! daha çok siniriniz bozulur..
Baksanıza.. annenize yardım için çözüm aramak adına konu açarken, anneniz suçlu oluverdi bir anda.. gelin ise melek melek..!
Karakolda kavga eden yakınlarını barıştırmaya çalışırken, sen kimsin de barıştırmaya çalışıyorsun deyip, üzerine bir de tekmelerle dayak yiyerek eli-kolu-kalçası kırılan, 3 damarı çatlayan, soda şişesiyle taciz edilen adam geldi aklıma.!!!

neden boşansın ki durduk yere anlamadım.
sonuçda 3 evladı olan anneden bahsediyoruz.
her kayınvalideyle oturup yaşayanlar boşanma davası açsaydı ooooo
gelin memnun değil bence ama eşine dişini geçiremiyor. mecburiyetten yani
Bence de bosanmasin. Kocasi ev gecindiremiyor hep kv ile yasayacak (zaten ayrilmak istemiyor) evde bir de kayın var rahatsız. Pek parlak bir tablo değil dimi? Ayrıca zamanında geline ayri ev de sunulmus eşi kabul etmemiş. Kendi de kira olacago için vazgeçmiş. Nereden tutarsan elinde kalıyor

Back