• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annem...

İçimden geçen ama dile getiremediğim herşeyi söylemişsin..Zaten kendimi kötü hissediyorum dememdeki amaç enayi gibi hissetmekti.. Hatta gibisi fazla..
Eşim şu an bana bu konuda destek, ama insanoğlu çiğ süt emmiş denir, bilirim ki bir iki ciddi para sorunumuz olsa kesinlikle yüzüme vuracak..Antipati yapıyorum, ben de dayanamaz bir yerde suçlardım eşimi cesaretsizliğinden dolayı, eğer o bu durumda olsaydı..

Cesaret edeceğim ve isteyeceğim.. Bunu yapabilirim...
Varsın annem-abim beni silsin.. Ben bunca zaman zaten kendi başımaymışım der devam ederim yoluma..

eğer silerlerse ben istedimde sildiler diye düşünme sakın olur mu?
hayatın boyunca hep SENcil olmuşsun... onlar mutlu olsun , onlar rahat etsin , onlar kötü duruma düşmesin ...
canım bu hayat senin... artık BENcil ol...

kusura bakma ama borç istemiyorsun... senin sayende adam olan abinin sana olan borcunu istiyorsun... Alacaklı sensin... bırak o utansın...
hatta laf ederse sen utanmıyor musun beni eşime boynu bükük bırakmaya sen nasıl abisin de... oh ne güzel hayat...
annenede birşey diyemiyorum ayıp yaa o evlatsa sen nesin... bence artık annenide düşünmeyi bırak bence o çok sevdiği oğlu düşünsün...

bak bizim ailede de var böyle bir durum düşünsene ben evlencem çeyiz yapıyorum kendi çabalarım ile ve bana demiyorlar neyin eksik diye... sadece işte şurda 10 taksik yapıyormuş şurda indirim varmış gibi laflar ediyor babannemler.. ben yaparmışım maaş alıyormuşum... milyarlar veriyorlar sanki iş yerinde bana... ama gittiler amcama daha dorusu büyük kuzene 60 bin liralık araba aldılar.
bende yine iyi niyetli niye aldınız bile demedim aldınız ama bari 30 binlik alsaydınız kalanınıda bana harcasaydınız utanmıcak mısınız el kapısına yolalrken beni dedim... olsun herşeyin iyisini onlara versin diye dua edecekmişim... birde bana akıl veriyorlar kenara para at nişan evde olmaz dışarda yemekli yapılırmış aleme rezil olmayaymışız....ah ah neler var daha neler.
şu maddiyat ve ayrımcılık olaylarından okadar sıkkınım ki bu ara senide arayınca yuh dedim.... bi bizde olmuyormuş..

kesinlikle abinden paranı istemelisin.
ödemeyecek büyük ihtimalle.
paranı almak için değil,
ona ödemeyeceğine dair bahanelerini söyletmek için,
istemelisin.
bahanelerini sıralarken hatta seni paragözlükle suçlayıp
üste çıkmaya çalışırken bile,
inan gerçeği kendi de bildiği için,
düştüğü durumdan utanmasını
ve içten içe kendine karşı rezil olmasını sağlamak için istemelisin.
anneni hiç ciddiye alma.
o da gayet iyi biliyor senin haklı olduğunu ve abini kayırdığını.
asıl sessiz kalmazsan,
onların gözünde kıymete binersin.
o zaman adam yerine koyarlar seni.

yazdıklarını okurken resmen sinirlerim tavan yaptı... keşke zamanında gözünü açıp abine bu kadar yüz vermeseydin... annene diyecek bişey bulamıyorum.. kusura bakmasın ama gelininin böyle olmasında annenin de payı var.. abine o kadar yüz vermiş ki gelin de kullanıyor bu yüzü tabi.. o kadar lüks takıntısı olan biri için kılımı bile kıpırdatmazdım.. bizim giriş katına bi kadın taşındı çocukalrıyla.. çamaşır makinası yok diye herkes acıyordu geçen gördüm havasından süsünden geçilmiyor..evde anne ve 3 çocuğu püfür püfür sigara içiyor.. tam ayranı yok içmeye ......... cinsinden insanlar yani... annene tavrını koy.. belli ki sen onu düşündükçe o seni kullanmış.. abinden parayı son kez kesin bi dille iste.. dururmumuz sıkışık ya da bişey alcam paramı ver de.. vermezse de irtibatı kes ki seni tekrar kullanmasınlar.. artık senin de bi ailen var düşünmen gereken..

Bu akşam arıycam abimi sanırım..Dündü aslında niyetim ama geç dönünce eve bugüne kaldı..
Daha fazla ertelemiycem, çünkü başka durumlardan biliyorum üstünden zaman geçtikçe yapamıyor insan..

İnanın siz yazanların yardımları, telkinleri sayesinde bunu yapacağım.. Hiç cesaretim yoktu ve sizin fikirleriniz sayesinde böyle bir karar aldım. Paramı istiycem, vermedi mi.. o sağ ben selamet...artık yapacak birşey kalmaz..

Bu akşam arıycam abimi sanırım..Dündü aslında niyetim ama geç dönünce eve bugüne kaldı..
Daha fazla ertelemiycem, çünkü başka durumlardan biliyorum üstünden zaman geçtikçe yapamıyor insan..

İnanın siz yazanların yardımları, telkinleri sayesinde bunu yapacağım.. Hiç cesaretim yoktu ve sizin fikirleriniz sayesinde böyle bir karar aldım. Paramı istiycem, vermedi mi.. o sağ ben selamet...artık yapacak birşey kalmaz..

Bence de iste canım biz çocuk yapmak istiyoruz abi paraya ihtiyacımız var sana verdiğim parayı verirsen iyi olur de.

Allah yardımcın olsun, cesaret versin sana ona da bir parça vicdan... sonuçları bize de yaz olur mu...

ben de seninle aynı durumdayım sayılır.. öyle zoruma gidiyor ki benim de.. abim nişanlı yeni evlenecek bu hafta düğnü var.. asker egitti abim her ay 500 600 lira gönderiyorlardı abime bi kurus biriktirmedi ilerde lazım olur diye yedi hepsini.. daha da yetmiyo deyip tekrar istiyordu cogu zaman.. .. bizim 2 tane evimiz vardı biri küçüktü diğerini de annem biriktirdikleriyle kredi cekti aldı üzerine de .. bna dedi ki kız cocugusun ne olur ne olmaz bu ev senin dedi zamanında.. ama abim evleniyor diye benim olan evi sattılar.. 40 bin tl gibi bi tutara.. demedi ki gideyim kredi cekeyim elimizdeki evi satmayalım demedi.. zor geldi borcun alttıa girmek tabi. .evi satmak daha kolaydı ..annem hiç dokunmadan paraya 30 binlirasını abime verdi düğününü yap diye.. gerisini de banaayırdı vadeli hesap acıp.. abim kıza neler aldı neler aldı.. tanesi en az 150 liradan 8-10 çift ayakkabı.. 15 çift elbise neler neler... bi 15 milyarlşık elbise aldı nerdeyse kız.. esyalar falan filan .. her neyse annem in düğün için verdiği parayı bitirdi .. benim yanımda dedi ki ben vadeliyi bozacagım yetmiyo dedi.. gene sesimi cıkarmadım.. birşey diyeemdim ama o kadar zoruma gitti ki kıza 3-5 cift az ayakkabı elbise alsaydı da bnm parama dokunmasıydı keske o kadar zoruma gitti ki.... annem de birşey diyecek olsam aman abin söyle böyle ona laf yok benim oglum herseyin iyisin, bilir falan filan konusuyor işte.. abim bu sırada da o kadar parayı bitirdi kızın arkasına bi kere de eline bi kola alıp gelmedi evime demedi ki bacım ben senin evini sattım yedim kusura bakma bile demedi.. kocası söylenir mi bacım elin evinde demedi.. eşim simdi abime karsı cok kötü bakıyor.. ben hep arada kalıorum ... anneme de üzülüyorum .. kadın arada kalıyo..evini sattı kredi kartlarınıhep patlattı annem demiş ki abime düğünde sana gelenlerdenn 10 tane büyük altın yapar san veririm gerisi de bana kalsın borçlarımı yatırayım cok borça girdim dedi böyle dedi diye siz ayrımcılık mı yapıyorsunuz benm altnlarıma göz mu koyuyorsunuz diye kavga cıkarmıs evin camlarını hep kırmıs.. o kadar düştü ki gözümde anlatamam .. neler yaptı nleer yaptı.. annem daha oglunun arkassında.. simdiden 1 milyon bi milyon karısına para bırıktırmıs.. ben evde yokken karımın canı birşey ister diye .. ondan sonra bakmıs para eksik gelmiş evde annemle babam var bi tek kimse de yyok.. siz bnm paramdan mı aldınız demiş bi de öyle kavga cıkarmıs.. sonra saymıs bakmıs tam para.. bi özür bile dilememiş.. ben evlenirken yatak odama annemden halı istedim anne biliyorum durumun yok ama elin evie gidiyorum laf etmesinler dedim.. bi tane halı aldı annem bana yatagımın yanları falan hep bos kaldı 1 er metrelik yerler bana dedi ki kızım yanlara halı olmaz zaten sıgmaz falan dedi iyi dedim ben de .. geçen gittim abimin yatagının ayak kısmında 1 karışlık bi boşluga halı almıs .. halının 1 karısı dısarıda geriye kala 1 metre yatagın altında ben onu görünce bi zoruma gitti anlatamam.. dedim ki bana zamanında halı olmaz o kadar yere dedin abim bak ne güzel evi sattırdı kazıgı attı size dedim.. zamanında bana öyle böyle diyordun almadıydın.. bak ne güzel abim işini biliyor nasıl aldırmıs dedim.. aman karısının ayakları yere değmesin.. ama ne kadar agladım ona öyle zoruma gitti ki... bana öyle deyip de abime de böyle yapması.. abim onun oglu da ben onun cocugu değil miydim.. eşim de gördü benim gördügmü geldi bi de o laf söyledi ben bi halı aldırana kadar canım cıktıydı bak elin kızı nasıl yaptırıyor diye.. annem de daha oglunu savunuyor.. güvenip de odasını acık bile bırakmıyo abim daha oglum diyo.. sen annesisin ne yapacaksın onun odasında da demiyo.. kapısını kilitliyo anahtarını da yanına alıp gidiyo.. kim var evde annem babamdan baska da böyle yapıyorsun sen.. daha neler var neler zoruma giden ama cok yazdım galiba .. ama inan bana seni öyle anlıyorum ki.. o kadar zoruna gidiyor ki insanın ailesinden soguyor..

ben de seninle aynı durumdayım sayılır.. öyle zoruma gidiyor ki benim de.. abim nişanlı yeni evlenecek bu hafta düğnü var.. asker egitti abim her ay 500 600 lira gönderiyorlardı abime bi kurus biriktirmedi ilerde lazım olur diye yedi hepsini.. daha da yetmiyo deyip tekrar istiyordu cogu zaman.. .. bizim 2 tane evimiz vardı biri küçüktü diğerini de annem biriktirdikleriyle kredi cekti aldı üzerine de .. bna dedi ki kız cocugusun ne olur ne olmaz bu ev senin dedi zamanında.. ama abim evleniyor diye benim olan evi sattılar.. 40 bin tl gibi bi tutara.. demedi ki gideyim kredi cekeyim elimizdeki evi satmayalım demedi.. zor geldi borcun alttıa girmek tabi. .evi satmak daha kolaydı ..annem hiç dokunmadan paraya 30 binlirasını abime verdi düğününü yap diye.. gerisini de banaayırdı vadeli hesap acıp.. abim kıza neler aldı neler aldı.. tanesi en az 150 liradan 8-10 çift ayakkabı.. 15 çift elbise neler neler... bi 15 milyarlşık elbise aldı nerdeyse kız.. esyalar falan filan .. her neyse annem in düğün için verdiği parayı bitirdi .. benim yanımda dedi ki ben vadeliyi bozacagım yetmiyo dedi.. gene sesimi cıkarmadım.. birşey diyeemdim ama o kadar zoruma gitti ki kıza 3-5 cift az ayakkabı elbise alsaydı da bnm parama dokunmasıydı keske o kadar zoruma gitti ki.... annem de birşey diyecek olsam aman abin söyle böyle ona laf yok benim oglum herseyin iyisin, bilir falan filan konusuyor işte.. abim bu sırada da o kadar parayı bitirdi kızın arkasına bi kere de eline bi kola alıp gelmedi evime demedi ki bacım ben senin evini sattım yedim kusura bakma bile demedi.. kocası söylenir mi bacım elin evinde demedi.. eşim simdi abime karsı cok kötü bakıyor.. ben hep arada kalıorum ... anneme de üzülüyorum .. kadın arada kalıyo..evini sattı kredi kartlarınıhep patlattı annem demiş ki abime düğünde sana gelenlerdenn 10 tane büyük altın yapar san veririm gerisi de bana kalsın borçlarımı yatırayım cok borça girdim dedi böyle dedi diye siz ayrımcılık mı yapıyorsunuz benm altnlarıma göz mu koyuyorsunuz diye kavga cıkarmıs evin camlarını hep kırmıs.. o kadar düştü ki gözümde anlatamam .. neler yaptı nleer yaptı.. annem daha oglunun arkassında.. simdiden 1 milyon bi milyon karısına para bırıktırmıs.. ben evde yokken karımın canı birşey ister diye .. ondan sonra bakmıs para eksik gelmiş evde annemle babam var bi tek kimse de yyok.. siz bnm paramdan mı aldınız demiş bi de öyle kavga cıkarmıs.. sonra saymıs bakmıs tam para.. bi özür bile dilememiş.. ben evlenirken yatak odama annemden halı istedim anne biliyorum durumun yok ama elin evie gidiyorum laf etmesinler dedim.. bi tane halı aldı annem bana yatagımın yanları falan hep bos kaldı 1 er metrelik yerler bana dedi ki kızım yanlara halı olmaz zaten sıgmaz falan dedi iyi dedim ben de .. geçen gittim abimin yatagının ayak kısmında 1 karışlık bi boşluga halı almıs .. halının 1 karısı dısarıda geriye kala 1 metre yatagın altında ben onu görünce bi zoruma gitti anlatamam.. dedim ki bana zamanında halı olmaz o kadar yere dedin abim bak ne güzel evi sattırdı kazıgı attı size dedim.. zamanında bana öyle böyle diyordun almadıydın.. bak ne güzel abim işini biliyor nasıl aldırmıs dedim.. aman karısının ayakları yere değmesin.. ama ne kadar agladım ona öyle zoruma gitti ki... bana öyle deyip de abime de böyle yapması.. abim onun oglu da ben onun cocugu değil miydim.. eşim de gördü benim gördügmü geldi bi de o laf söyledi ben bi halı aldırana kadar canım cıktıydı bak elin kızı nasıl yaptırıyor diye.. annem de daha oglunu savunuyor.. güvenip de odasını acık bile bırakmıyo abim daha oglum diyo.. sen annesisin ne yapacaksın onun odasında da demiyo.. kapısını kilitliyo anahtarını da yanına alıp gidiyo.. kim var evde annem babamdan baska da böyle yapıyorsun sen.. daha neler var neler zoruma giden ama cok yazdım galiba .. ama inan bana seni öyle anlıyorum ki.. o kadar zoruna gidiyor ki insanın ailesinden soguyor..

Allah sabır versin hiç kolay değil...

Allah sabır versin hiç kolay değil...

inş.. bana sabır ..abime de akıl fikir versin ALLAH inş.. herseyi geçtim elin evindeyim ben ya eşimin de zoruna gidiyor o da gelip bana konusuyor.. bana yazık değil mi bu kıza diye düşünene hiç yok..

Son düzenleme:
slm arkadaşımm bu devir ne güzel bir evlatsınn ALLAH herkeze senin kadar vefalı saygılı bir evlat versinn. gelelim konuyaaa bak arkadaşım annenin abine olan sevgisi ortadaa sen annene dert yandığında annen mahcup olup sana hak vermesi gerken yerde seni kırmasıda bun u gösteriyor zaten ama unutmaki sen evlisin ve bebek isiyorsun ki çocukk çok masraf yiyor bence sendee o mantıkla abini ara ve iste çünkü abine biri dur demesi gerek haa durumu olmasa okey abindir onuçta bugün ona yarın sana ama abin kadir kıymet bilmeyen biri birde üstünee dalga geçer gibi evaraba artık bardağı taşırıyor sen evin babası değil küçük kızxısın omuzllarındaki yükü at artıkk senin bir yuvan var sen bu şeklide kendi yuvan haksızlık ediyorsun onlar seni kıtmaya dalga geçer gibi nispet yapmaya utanmıyorsasende kendi helal paranı istemeye çekinmeee haa bu kafayla devam edersen annen seni kullanmaya abin aracılığıyla devam ederr siz anne kız abinize kötülük yapıyorsunuz nasıl olsa annem veriri dayanamaz kardeşim verir kıyamaz der ve ayaklarının üzerinde durmazz artık biri onlara dur desinn annene gelinceee biraz mesafe koy derimmm ALLAH YARDIMCIN OLSUNNN ARKADAŞIMM

vallaha iyi dayanmışsın ne yalan söyliyim.. benim ailem abimle kardeşime çorap alırdı bana almazlardı ona bile parlardım evlat ayırıyosunuz diye, ki öyle ayırmada yoktur her istediğimi alırlar sağolsunlar.. sen bunca şeye göz yummuşun helal olsun.. ama çevremde hep duyuyorum anneler erkek evladı kayırıyo diye.. annenle konuşçağına keşke babana dile getirseydin, bilmiyorum babanla ilişkileriniz nasıl ama.. sen git evler al bmw ler al kardeşin zorda kalsın parasını verme.. benim başıma gelse o evi de arabayı da yakarım valla ne demek ya..

inşallah siz çok mutlu olursunuz ve çocuğunuz hiçbir sıkıntı çekmeden yaşar, büyür. o kadar içimden geldi ki bunu söylemek, bir anda yazdım :)
elbet bir gün abinizin bu savruk yaşamı ona pahalıya mal olacak

sen elinden geldiğinin fazlasıla yapmışsın şartlarını zorlayarak,başkalarını memnun etmekten kendini es geçmişsin ama bunu sonu yok .

Ben her zaman iyi bir evlat olmaya çalıştım..
10 yaşımdan beri çalışıyorum ve aldığım paranın kuruşunu dahi anneme saydım.. o içinden verdi bana harçlığımı.
Okul hayatım boyunca her yaz diğer arkadaşlarım tatil yaparken, gezip sokaklarda ip atlarken ben bir konfeksiyonda iş temizlemeci olarak çalıştım.. Çok iyi hatırlarım ilk maaşım 83 bin liraydı.(şimdinin 83 lirası) getirip anneme verdim ve 3 lirasını annem bana vermişti..
Yıllar geçti ortaokul da kuaförde, lisede iken de okul tatillerinde tekstil fabrikasında çalıştım. Hep biriktirdim, evin ihtiyaçlarını giderdim..
Babam da çalıştı sağolsun, ama mesleği gereği yılın 6 ayı çalışır kalanında ise işi biterdi.. Aylarca eve ben destek olurdum.. Liseden sonra zorluklarla üniversiteye başladım.. orada da akşamları ders sonrası ve h.sonları bir cafede çalıştım.Eğer çalışmasaydım okuyamayacaktım çünkü.. Okudum, bitirdim.. Tekrar istanbula döndüm ve önceden çalıştığım tekstil fabrikasında işe başladım. 2 yıl kadar da orada çalıştım.. Bu süre içinde abim de orada çalışıyordu.. Abim maaşını alır almaz cluplere giderdi arkadaşlarıyla, hiç bir cumartesi gece hatırlamıyorum ki abim evde olsun.. Çok ünlü markalardan giyinir, ve maaş zamanı gelmeden daha maaşının 2 katı borç açardı kredi karlarına.. Her aya eksi ile başlardı yani.. Ben ise aldığım parayı hep anneme verdiğim için o da oradan abime harçlık verirdi..Görürdüm ama o benim biricik abimdi nasılsa.. yarın öbür gün o da bana yardımcı olurdu.. Hem ben zaten karşılıklı yapmamıştım hiçbirşeyi, içimden gelerekti tüm bunlar.. İyilik yapıp denize attım.. unuttum.. Onlar benim ailemdi..

Yıllarca çalışıp kendime ufak tefek çeyizlik almaya çalıştım..Baya da birşeyler yaptım..
Annem de bunlar için bana yol gösterdi hakkını yiyemem Allah yukarda..
Yaklaşık 4 yıl önce abim evlendi, hem de internetten tanıştığı bir bayan ile.. Kınamıyorum, belki siz ve sizin çevrenizde de böyle evlenip çok mutlu insanlar vardır.. Ama bizimkiler mutlu olmayıp, çevresini de mutsuz eden tiplerden..Abimin lüx merakı hiç bir zaman geçmedi, bin tl ye pantolon 2 bin tlye ayakkabılar alır giyerdi.. Karısı de böyle , tam birbirlerini buldular dedim.. Hiç bir zaman karışmadım, o mutlu ise bize susmak düşerdi.. Ama mutlu olmadığına adım gibi emindim.. Gelinimizin anneme saygısızlıkları, sürekli laf çarpmaları misafir yanında annemi küçük düşürmesi hiç bitmedi.. Kaç kere uyardı annem abimi ama artık başedemedi, kulaklarını kapattı.. Ama o onun biricik oğluydu.. Ben ise çocuklarından biri işte..

Bu ayrımı her zaman hissettim, yeri geldiğinde de sordum, tabiki azarlandım ne demekmiş o diye.. Ağzımı da açmadım..

Abim evlenirken evimizde tadilat gerekiyordu, artık banyo-mutfak fayansları düşmeye başlamıştı. Düğün dernek o kadar misafir gelecek böyle kalmasın dedim.. Gittim bankadan kredi çektim evin tüm ihtiyaçlarını giderdim, yeniledim.. Abim şimdiye kadar eve 1 kuruş katkı yapmadı, ben kendi çeyizimi bıraktım evimiz için kredi borcu yaptım.. Helal olsun, ben zaten rahat edemezdim, artık dökülüyordu ev çünkü.. Geçen 2 yılda ben de nişanlandım,aileme masraf olmaması için evde yaptım nişanı..
İşte o borcu kapatmama 2 ay kalmıştı ki annem benden birşey istedi.. Abimin işleri çok kötüydü, hatta işsizdi ve aylardır da benim yaptığım alışverişlerle geçiniyorlardı.. Annem tekrar bankadan kredi çekmemi istedi, abim için.. Benim planım ise son 2 taksiti ödeyince anneme bankaların yaptığı bireysel emeklilik yapar 10 sene ufak ufak öderim diyordum. Bana sürekli çalışmıyor ya bari annem parasız kalmasın bir maaşı olsun diyordum..Hala annemi düşünüyordum ama annem beni düşünmüyordu..Ben abim bana ödemez ben evleniyorum anne bir sürü ihtiyacım var dedikçe o ben kefilim dedim.. Abimin durumuna çok üzülüyordu..Sırf annemin üzülmesine dayanamadığımdan borcumun kapanmasına 2 taksit kala tekrar banka kredisi aldım.. Bu sefer 4 senelikti.. Annem o parayı mutlaka ödeyeceğini söyledi, ben de sen verirsen almam, bu parayı abime vermek için aldım, ancak o öderse alırım diyip eline saydım ... binlirayı.Aynı gün abime annem parayı verdi..Abim arayıp teşekkür etti, Allah razı olsun dedi..
Bu arada biriktirdiğim 3-4 bin ile ben babamın durumu kötü olduğu için borç yapmasın diye gittim 3 tane bilezik aldım.. Düğünde bana takabilsinler diye.. Kendi paramla aldım o takıları, dost var düşman var denir bizde, kimseye borcu olmasın babamın dedim.. Neyse düğün oldu vs.. düğündeki takılarım pek birşey tutmadı, altın hesabı açtırıp ilerde doğacak çocuğumuz için bankaya bıraktık.. Hem eşim hem de ben çalışıyoruz ancak her ay ödenen kredi borcu iyiden iyiye bzizi yormaya başladı..
Gelelim abime, abim evini sattı, tüm kredi vs. borçlarını kapattı eline de ... bin tl gibi bir para kaldı, benim ona verdiğimin neredeyse 5 katı.. Ben bekledim ki verdiğim parayı bana öder diye.. Ama birşey demedim de.. araba almak istedini söyledi, al tabi dedim bozuntuya vermedim. Ama eşim çok kızdı bu duruma seni beni mağdur edip nasıl keyfini düşünür diye.. Ben o paranın hepsine almaz araba alır kalanından benim paramı öder dedim,eşimi susturdum.. Ödemedi, ben ne bileyim gidip bmw alacağını... Bir de eşinin üstüne yaptı o arabayı.. Bizi sürekli aşağılayan, annemi yerin dibine sokan yaşıtı gibi gören, eve geldiğinde cafede oturur gibi ' ben bir kahve alıyım' şeklinde sipariş veren o saygısız eşine yaptı arabayı.. Geçenlerde de bana ev bakıyorum tekrar dedi.. Yeniden ev alacaklarmış... Ben artık fıttırma noktasına geldim.. annemi aradım, anne dedim bu tavırlara artık ben katlanamıyorum.. Koruduğn oğlun beni mağdur etti.. Biz çocuk istiyoruz dedim.. Ben 4 yıllık borçluuyum onun sayesinde dedim, o saygısız karısının düzelmediği gibi nispet yaparcasına para pul gösteriyorlar dedim.. Ben paramı istiyorum dedim.. Demez olaydım.. annem hiç beklemediğim bir tepki verdi bana..
Sen ne yapmaya çalışıyorsun, ben öderim onun parasını.. biryerden borç bulurum ben sana öderim dedi.. Ben senin paranı istemiyorum anne dedim..
Ben oğlunun bu rahat tavrına dayanamıyorum, o uyuz karısının bizi aşağılamalarına dayanamıyorum artık dedim..
Ben bu parayı geri almak için vermedim dedim, ama bu davranışları yüzünden ben bu parayı istiycem abimden dedim..
Annem demediğini bırakmadı, hatta telefonda ağladı sinirlenip..
Ben resmen şoka girdim, bunca yıl ben hep yardım ettim onlara, bu güne geldiysem kendi çabam ile geldim..
Evlenip bir yuva kurdum ve hatta ailemin takacağı takılara kadar ben aldım.. Ama hepsi boşmuş diyorum şimdi..
Ne kadar değerliymiş abim ya..
Abim ailemi mahvetti, borç-sıkıntı hep ondaydı.. Bense hep toparlayan taraftım..
Ama ne değerim var ki işte..
Senin gibi olmayacağım anne, Allah izin verirse 1 tane çocuk yapacağım.. Sırf sonrakileri dışlamamak için.. Benim gibi sırtına kimse binmesin diye..Asla parasını yedirip tek başına bırakmayacağım.. Mağdur etmeyeceğim ben çocuğumu..Bunu bil anne..:43:
Siz de birşey söyleyin.. Ben kötü bir evlat-insan mıyım?

yazınızı okudum ssanki eşim yazmıs bu yazıyı....

eşimde yıllarca annesi yüzünden aptal kardesine vermis hepp evlendim hala vermeye devam ediyor eski verdikleri eskide kaldı son 2 senedir 49 milyar para gitti hala alacakmıs. hep sonradan haberim olurdu kredilerden simdi 20 milyar kredi çkemis düşün ama ben ayrımayı bile düsünüyorum.

bırakın anneyi babayı abiyi eşinize ve çocugunuza sarıyın . slm verdikce batarsınız o anneleri biliyorum benmi kayınvalıdemde oğlum da oğlum der benim yuvam yıkılacak oğlunun yuvasını yıkacak diğer oğlu için . valla aileler ayrım yapıyorlar sonu yok eşime deddim ilişkini koparmazsan bizi sömürecekler seni yıllardır sömürmüsler ben kendimi sömürtemem çocugumun rızkını veremem ben sorumluyum çocugumdan dedim. sonu ne olursa olsun . kız yada erkek farketmiyor aslında sömürücü zihniyet hep aynı akıllı olun ya anlamıyorum sizin gibi düsünen insanları gercekten basımdada olunca mantığım hiç almıyor kardesin bin liralık pantolon alacak ben ona kredi çekecem aç sefil olsun b.k yesin afedersin :47::47::47:

Öyle tanıdık geldi ki yazdıkların.. ne desem bilmiyorum, bu anneler hep mi böyle demekten de kendimi alamıyorum..Ona yapılıp da bana yapılmayanlar zorumuza gidiyor biz hep verici olmuşuz bu hayatta, ailemiz için herşeyi yapmışız.. Ama gelmiş bir tane kendini bilmez bizler gibi bir aileye gelin olmuş öpüp başına koyacağına abilerimizi doldurup üzerimize salıyorlar.. Ama abilerimiz akılsız, demiyorlar hiç bunca sene aynı evi paylaştık aynı kanı taşıyoruz demiyorlar ve acımasızca hak yiyorlar.. Ben evlenirken de bırak halıyı bana yatak odası bile alınmadı. Mecbur kayınvalidem aldı beni çok sevdiği için hediyem sana dedi.. allah razı olsun..:43:

Abimi aradım, konu konuyu açtım hoştur beştir..
Geldik mevzuya..

Abi dedim benim aile durumum ucu ucuna gidiyor, yaptığım işten de memnun değililim..Ayrılmayı düşünüyorum bir yandan başka iş bakıyorum dedim.. Vakti zamanında ben sana ... bin tl para vermiştim, şimdi benim ihtiyacım var bu paraya.. Ben bir süre iş arayışı ile iş bulamayabilirim, bu yüzden bankaya olan borcumu da her ay ödeyemeyebilirim.. Bu yüzden bana aldığın borcu öde lütfen dedim..Banka borcunu tamamen kapatmam lazım dedim..
Gayet yumuşak ve güzel bir şekilde söyledim, tabi içimde neler oluyo neler..
Abim çok şaşırdı, olur ayarlar en kısa zamanda veririm, sen merak etme dedi..Kapattık..

Ama biliyorum ki şok oldu, tabi camomile eşşekti bu zamana kadar bindikçe bindiniz şimdi maymun görüzü açınca kötü mü oldu..
Oh canıma değsin, valla yağlarım eridi o sözleri söyledikten sonra..

Benim tahminim abim bana bu parayı ödemez, hele ki o ferhunde eşi varya hayatta verdirmez..
Bahane üretir, şunu aldık, buna borçlandık bıdı bıdı ederler vermezler..
Vermesinler, ama ben bunu söyleyerek hem abimin hem de annemlerin gözünde eminim ki 'banka' olarak görülmekten kurtuldum..
Artık vara yoka bana gelmeyecekler, yüzleri kalmadı çünkü özellikle abimin..

Bu telefon görüşmesinden sonra çok rahatladım ama bilemezsiniz.. Resmen huzura erdim..

Geldik mevzuya..

Abi dedim benim aile durumum ucu ucuna gidiyor, yaptığım işten de memnun değililim..Ayrılmayı düşünüyorum bir yandan başka iş bakıyorum dedim.. Vakti zamanında ben sana ... bin tl para vermiştim, şimdi benim ihtiyacım var bu paraya.. Ben bir süre iş arayışı ile iş bulamayabilirim, bu yüzden bankaya olan borcumu da her ay ödeyemeyebilirim.. Bu yüzden bana aldığın borcu öde lütfen dedim..Banka borcunu tamamen kapatmam lazım dedim..
Abim çok şaşırdı, olur ayarlar en kısa zamanda veririm, sen merak etme dedi..Kapattık..

Ama biliyorum ki şok oldu, tabi camomile eşşekti bu zamana kadar bindikçe bindiniz şimdi maymun görüzü açınca kötü mü oldu..

Benim tahminim abim bana bu parayı ödemez, hele ki o ferhunde eşi varya hayatta verdirmez..
Vermesinler, ama ben bunu söyleyerek hem abimin hem de annemlerin gözünde eminim ki 'banka' olarak görülmekten kurtuldum..

Bu telefon görüşmesinden sonra çok rahatladım ama bilemezsiniz.. Resmen huzura erdim..

İyi etmişsin canım hakkını istemişsin. Senin psikolojin için özgüvenin için en doğru olanı yaptın.

Geldik mevzuya..

oh iyi etmişsin canım sevindim senin adına... bundan sonra da böyle kararlı ol ve kimseye borç verme.. işin içine para girdi mi kan bağı bile öenmsiz kalıyor.. kendi aileni düşün..ne kadar ayıp ya senin paranla sefa sürmeye çlışacaklar şimdi..

inşallah öderler de maddi sıkıntıların da son bulur

Geldik mevzuya..

işte bu kadar :46:

Back
X