• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annem..

Zamanmakinesi

Yorumcu baba😼taze anne👶
Kayıtlı Üye
24 Aralık 2024
191
311
18
34
Kızlar ben 5.5 yıldır memurum.Zor şartlarda okudum 5 çocuktan en büyüğüyüm. Annem iş yaptırmazdı ders çalış diye kolundaki son bileziği dahi verdi okumam için destek oldu. Babam da üniversite de 2 yıl para gönderdi. Neyse atandım annemi umreye gönderdim. Ona koltuk takımı aldım. Mutfak eşyası aldım Telefon aldım. 5 yıldır elbisesini aldım. Evlenmeden önce neredeyse maaşımın tamamını gönderiyordum ilk 1.5 yıl. Evlendim bir tane çeyrek dahi almadım onlardan. Daha üstüne gelen çeyiz paralarını anneme bıraktım. Uzaktayım evime gelirler bileti ben alırım hediyesine kadar alır gönderirim. Babam cimridir asla vermez annemin elinde olsa verir ama yok. Neyse kardeşlerime hediyeler alırım kitap elbise harçlık. Ama bunun sonu yok yıllarca versem sonu olmaz. Hepsi benden küçük işe giren 1 kardeşim var erkek o da veriyor. Ama annem diyor biz erkek olduğu için evlenince altınını yaparız yardım ederiz. Tabi o kabul etmiyor ama annem yaparız diyor. Tarla var o da onların diyor. Kızlara da bakarız diyor hakka girmem veririm diyor ama bilmiyorum. Düğünde bana yardım etmediniz erkek kardeşim ne olacak diyorum o erkek masraf çok ona yaparız diyor. Şuan bile 2 bileziği var (normalde 1 tl si yok onlar çok farklı yerden geldi uzun hikaye) vereyim diyor erkek kardeşim kabul etmiyor. Ayrıca o da eve baya harcama yapıyor şuan 2 miz çalışıyoruz. Benim bir evladım oldu. Ben en kötü hiç bir şey harcamasam en az 5 bin harcıyorum onlara. Ki genelde daha çok 5 yılı geçti. Ama artık bilmiyorum vicdanım rahat etmiyor çünkü bunun sonu yok daha 2 kardeşim üniversiteye gidecek onlara da verirsem vermeye devam edersem bir 5 6 yıl daha vermem lazım. Üstelik her birine bin versem sanki vermemişim gibi oluyor uçup gidiyor para. Artık diyorum 5 bin olsa dahi ona vereceğime evladıma yatırım hesabı açarım hayat müşterek.Eşimle iyiyiz ama kaynana sorunumuz var boşanma cümlesi arada geçiyor. Bize miras vs kalmadı eşimle ev araba almayı kovalıyoruz 2 miz de memuruz.Annem doğumda 1 hafta kalabildi kardeşim okula gidiyor diye döndü. Taşınmak zorunda kaldım 1 aylık bebekle. Eşimle 2 miz taşındık. Çocuğa biraz bakın işe gidecem dedim hiç istemediler okul var gelemeyiz. Annem diyor yazın 10 gün gelecem.10 günle ne olacaksa yemek yaparım diyor. Kardeşim de yazın okul yokken bakarım dedi ama şuan bana lazım işime yaramıyor. Yani o konuda da yardım görmedim. Gerçekten onları seviyorum bana da iyiler kardeşlerim temiz okulunda insanlar annem hayır olsun ver diyor ama bilmiyorum sizce ne yapmalıyım lütfen yardımcı olur musunuz??
Kızlar bu önceki konum. Bugün annemle havadan sudan konuştuk. Sonra konu düğüne geldi neyse dedim anne düğünde keşke biraz daha benle ilgilenseydin. Başladı ben sana neler yaptım saçımı süpürge ettim. Anne dedim tm yaptın da bende sana bir sürü şey yaptım. Ee diyor bir sadakanı vermişsin. Tamam bundan sonra yapma. Ben ağlıyorum o ordan söylüyor ben senin için bilezik verdim iş yaptırmadım. Okuttut seni. Okutma dediği yemin ederim 2 sene üniversitede harçlık. Onun dışında herkes kadar fakir ailelerin çocuklarına yaptığı okutma. Biz seni memur yaptık. Boşuna mı yaptık. Ben senin misafirlerini karşıladım. 3 defa kayınvalidem gil 10 15 kişi geldi meyve kahve ve 2 3 çeşit tatlı yaptık.Bir defa da annemle onlara bitti 40 dklık yok. Anne dedim sanki ne yaptın yemek bile yapmadık haketmemişler ondan yapmadık yoksa çok mu zor 2 çeşit yemek diyor. Onun dışında her şey düğün salonunda oldu. Söyledi söyledi bende ağladım sadece. Hadi işine bak kapat telefonu dedi. Sabahtan beri ağlıyorum. Memur olduğuma bile pişman oldum. Haa ben sana yapacaktım sen izin vermedin diyor. O da yemek takımı ve kaşık takımı alacaktı borç bende o zaman dedim ki anne sen sonra ödeyemezsin alma. Bilmiyorum kızlar o kadar üzgünüm ki doğuma bile 1 hafta kaldı. Gerçekten sizin anneleriniz de böyle mi? Ben sanki borçluyum da yıllardır ödedim hala borcum varmış gibi hissediyorum.. Çok yoruldum.. Bende o kadar para kolaysa git bul bir yerlerden annen gil erkeklere verdi üstüne gidip iş yapıyorsun onlara diyor ben kendimi öldürsem onlar vermez. Bence içten içe kadının hakkı yok erkeklerin var düşüncesinde. Muhtemelen bizim malları da erkeklere vermek isticek. Kadınları okuttuk üstüne onlar bize versin elin oğluna mı okuttuk kafasında. Yarın arar hiç bir olmamış gibi eminim. Ya da 3 gün sonra kardeşm msj atar anne üzülüyor ara diye.

Anneniz zamaninda fedakarlik edip sizin bir yerlere gelmenize vesile olmus sizde elinizden geldigince karşılığını vermişsiniz simdi durup durup ayni konulari acmaya gerek yok zamanda geriye gidip yapmadiklarini yapamayacak anneniz..istemiyosan gorusme annenle birde baba dan hic bahsetmediniz anneniz bileziği satarken babaniz sen dur ben okuturum kizimi diyemedimi yoksa gunah kecisi olarak anneyimi sectiniz...size tavsiyem annenizi uzmeyin oyle yada böyle dogurmus büyütmüş okutmuş hakkini odeyemezsin..aç acikta degilsin daha ölmeden miras pesine düşmeyin bu mevzulari acmayin onlar ölünce devlet bütün malllari esit dagitiyor zaten

Anneniz zamaninda fedakarlik edip sizin bir yerlere gelmenize vesile olmus sizde elinizden geldigince karşılığını vermişsiniz simdi durup durup ayni konulari acmaya gerek yok zamanda geriye gidip yapmadiklarini yapamayacak anneniz..istemiyosan gorusme annenle birde baba dan hic bahsetmediniz anneniz bileziği satarken babaniz sen dur ben okuturum kizimi diyemedimi yoksa gunah kecisi olarak anneyimi sectiniz...size tavsiyem annenizi uzmeyin oyle yada böyle dogurmus büyütmüş okutmuş hakkini odeyemezsin..aç acikta degilsin daha ölmeden miras pesine düşmeyin bu mevzulari acmayin onlar ölünce devlet bütün malllari esit dagitiyor zaten
Ben mirasın peşine düşmedim bir şey istediğim de yok ama bize alıştırma yapıyor erkeklerin erkeklerin. Hele o zaman gelsin dimi. Her defasında bize 2 oğlumun her şey diyor. Sen olsan kırılmaz mıısn? Merak etmeyin onların ölmeden gerekirse devreder. 😀5.5 yıldır veriyorum. Hala borçluyum sanki ne yapmışım gibi. Bir de diyor tm bundan sonra verme sanki borcumu ödemeyecem. Çocuğum var borcum var hala beklenti içinde

sizde bi aile kurmuşsunuz . Oturup sabahtan akşama kadar ağlamanın kimseye faydası olmaz karnınızdaki bebegı ve eşinizi düşünün kendı ailenize gölge düşürmeyin .

Annenızle
Gecmısı konuşup durmayın bu iki tarafı da yıpratır . Gerçekten sizden alınıp erkek kardeşlere yatırım yapıldığına inancınız tamsa vermeyi bırakın

Gördün işte bi kere allah razı olsun kızım paranı yiyorum demiyor. Kardeşlerin de çalışsın yesin. Anne baba çovığu okutup meslek sahibi edindirmek zorunda zaten
Hiç bir şekilde demiyor sanki borcum var da bitmemiş. İnanın öyle aham şaham okutma yok veli toplantısına gelen yok üniversitesi de tek giderim. Arada harçlık bu. Ama bilmiyorum. 1 maaşını da ver sanki ney. Valla şaka gibi

Hiç bir şekilde demiyor sanki borcum var da bitmemiş. İnanın öyle aham şaham okutma yok veli toplantısına gelen yok üniversitesi de tek giderim. Arada harçlık bu. Ama bilmiyorum. 1 maaşını da ver sanki ney. Valla şaka gibi
Artık aklını başına al yollama. Arama sorma. Biraz annen koşsun peşinde

Bence sen kök ailen için yeteri kadar fedakarlık etmişsin, artık çekirdek ailen için harcama zamanı. En kısa zamanda borca sok kendini, mal edinmeye bak. Artık benim de evladım var onun güvencesi için yatırım yapıyorum, elimden bu kadar geldi kusura bakmayın, diyeceksin. Sana güvenip yapmamışlardır her halde kardeşlerini, gerisini kendileri halletsinler.

Miras meselesine de sakın ağzını açma, boşa yorulursun. Boşa yorulduğun gibi erkenden onların üzerine geçirmeye kalkışıp bir de ellerindekinden olur açıkta kalırlar. Benim babaannem yaşarken malını paylaştırdı. Oturduğu evi küçük amcama verdi. Bir kavga sonunda amcam evi satıverdi, sokakta kaldılar. Sonra babama verdiği boş arsaya ağlaya zırlaya ev yaptırıp içine girdi, ömrümüzü yedi. Uyuyan yılan uyandırılmaz. Kendi başını yakarsın.

Kızlar bu önceki konum. Bugün annemle havadan sudan konuştuk. Sonra konu düğüne geldi neyse dedim anne düğünde keşke biraz daha benle ilgilenseydin. Başladı ben sana neler yaptım saçımı süpürge ettim. Anne dedim tm yaptın da bende sana bir sürü şey yaptım. Ee diyor bir sadakanı vermişsin. Tamam bundan sonra yapma. Ben ağlıyorum o ordan söylüyor ben senin için bilezik verdim iş yaptırmadım. Okuttut seni. Okutma dediği yemin ederim 2 sene üniversitede harçlık. Onun dışında herkes kadar fakir ailelerin çocuklarına yaptığı okutma. Biz seni memur yaptık. Boşuna mı yaptık. Ben senin misafirlerini karşıladım. 3 defa kayınvalidem gil 10 15 kişi geldi meyve kahve ve 2 3 çeşit tatlı yaptık.Bir defa da annemle onlara bitti 40 dklık yok. Anne dedim sanki ne yaptın yemek bile yapmadık haketmemişler ondan yapmadık yoksa çok mu zor 2 çeşit yemek diyor. Onun dışında her şey düğün salonunda oldu. Söyledi söyledi bende ağladım sadece. Hadi işine bak kapat telefonu dedi. Sabahtan beri ağlıyorum. Memur olduğuma bile pişman oldum. Haa ben sana yapacaktım sen izin vermedin diyor. O da yemek takımı ve kaşık takımı alacaktı borç bende o zaman dedim ki anne sen sonra ödeyemezsin alma. Bilmiyorum kızlar o kadar üzgünüm ki doğuma bile 1 hafta kaldı. Gerçekten sizin anneleriniz de böyle mi? Ben sanki borçluyum da yıllardır ödedim hala borcum varmış gibi hissediyorum.. Çok yoruldum.. Bende o kadar para kolaysa git bul bir yerlerden annen gil erkeklere verdi üstüne gidip iş yapıyorsun onlara diyor ben kendimi öldürsem onlar vermez. Bence içten içe kadının hakkı yok erkeklerin var düşüncesinde. Muhtemelen bizim malları da erkeklere vermek isticek. Kadınları okuttuk üstüne onlar bize versin elin oğluna mı okuttuk kafasında. Yarın arar hiç bir olmamış gibi eminim. Ya da 3 gün sonra kardeşm msj atar anne üzülüyor ara diye.
Annen iyi bir anne değil ve hatta seni sömürüyor, eğer buna devam edersen hayatın boyunca hem annen hem de kardeşlerin tarafından sömürüleceksin, aklını başına al kendin ve çocuklarının geleceğine yatırım yap, annen para vs isterse telefonda dertlen geçinemiyoruz diye dert yan kapat teli, kimseye de bir kuruş verme daha , yazık günah ya nedir bu kız çocuklarının ailelerinden çektiği...

Anne doğurdu diye her hakka sahip olamaz , erkek evlat ve kız evlat arasında bariz bir ayrımcılık var lütfen annelik kutsaldır güzellemesi yapmayın, benim de bir kızım var eğer bu tarz bir anne olursam beni silsin ve yoluna baksın, sevgi hakedilen bir şeydir bunu bilin bu kisi anne bile olsa bu böyledir...

Annen iyi bir anne değil ve hatta seni sömürüyor, eğer buna devam edersen hayatın boyunca hem annen hem de kardeşlerin tarafından sömürüleceksin, aklını başına al kendin ve çocuklarının geleceğine yatırım yap, annen para vs isterse telefonda dertlen geçinemiyoruz diye dert yan kapat teli, kimseye de bir kuruş verme daha , yazık günah ya nedir bu kız çocuklarının ailelerinden çektiği...
Allah razı olsun bile demiyor aman diyor yapan da bir yatak odası yapar o da senin 2 maaşın farz et biz yaptık 😪

Back