tüylerim diken diken olduu çok etkilendim canım başın saolsun annenin mekanı cennet olsun ama melek gibi kadınmışş dokunsalar aglayacak durumdayım o kadar içten anlatıyosunkii kıyamam((
Çok doğru sölüyosun.. Ölüm herşeyden beter. Hele anne acısı.. Hiç tatmadım anne acısını ama 12 yaşındaydım babam öldüğünde. Aklıma hiç gelmicek bişeydi inanamadım bende. Senin hissettiklerini bende hissettim. Şimdi ise anneme en ufak bişey olucak diye çok korkuyorum. Her zaman dua ederim Allahım lütfen annem ölücekse onun yerine ben öleyim , ona bişey olmasın diye. Çünkü onu gerçekten kendimden daha çok seviyorum dayanamam onuda kaybetmeye. İnsanların değeri gerçekten öldüğünde anlaşılıyo.
cnm tekrar başın sağolsun mekanı cennet olsun Allah ım en kısa zamanda inşallah girdapdan kurtarır sizi kardeşlerinizi
Başın sağolsun canımRabbim sabırlar versin sana ne kadar zor bir şey ne denebilir ki
Cok zor gercekten, cok zor..
Cok sagolun..
Annem olsa' da sarılsam bir kere, bakabilsem yüzüne..
Cok zor gercekten..
Cok sagolun..
Cok zor gercekten..
cnm annen kaç yaşındaydı rabbim geride kalanlara saglık sıhhet versinn çok zorrr durumunuz yardımcınız olsun rabbim
52 yasındaydı ama hic göstermezdi yüzünde bir kırısık bile yoktu, saclarındaki beyaz teller sayabilecegim kadardı.
Cok özlüyorum, görmek istiyorum ya bilmiyorum cok zor, annem baskaydı, anne bambaska..!
Kimse anne gibi sevmiyor, anne gibi olmuyor bu eksiklikle su zaman da yasamaya calısmak, cok agır geliyor bana.
Cok sagolun..
Cok zor gercekten..
Biz' de, annem' de dahil babam' dan korktuk hep, annemin hastalanmadan önce komsu' da anlattıgı seyler babamın diyabet hastası, kalp hastası oldugu ilaclar ilaclar kullandıgıymıs.. Hep babam' dan bahsetmis, hep onu anlatmıs son sözleri de yine babam oldu, ambulansla gitmem, o gelsin, onunla gidicem ben dedi.
canım, Allah kardeşlerinle sana sabırların en büyüğünü versin..yardımcın olsun anneciğine bol bol dua oku şu mübarek cuma gününde.. o zaman için ferahlar biraz da olsa inşaAllah..
konunu okuyup ağlıyorum acını az da olsa anlıyorum, 15 yaşındayken babamı kaybettim ben de..ani ölümdü..senin anneni bulma anın gibiydi onu son görüşüm, uyuduğu odaya girişim, cansız bedeninin henüz sıcacık oluşu.. babam uyanmıyor diye telaşlanışım...hepsi saniyeler içinde..sanki kötü bir rüya görmüşüm gibiydi.. hatırlıyorum hala..
anneciğinin bu dünyadan ayrılışı ne bir saniye ne de bir dakika ertelenebilirdi cnm, o nedenle erken görseydim farklı mı olurdu diyerek kendini sorumlu tutup da üzülme bir de...takdir-i ilahi, vakti saati geldiğinde ne yapılsa nafile ..
acısı unutulur mu hiç, ben kendimi bir kolu ya da bacağı koparılmış gibi hissediyorum ilk günden bu yana.. bu yoksunluk hissi yıllar yıllar geçse de hiç değişmiyor ...13 yıl oldu.. kabrine gittiğimde, onun için dua ettiğimde gözyaşları ilk günkü gibi akıyor ..
yaşadıkların yaşadıklarımla o kadar benzeşiyor ki...akraba sıfatı altındaki saçma insanların, ölünün arkasından, kalan öksüzü-yetimi düşünmeden yaptıkları, konuştukları..hepsini Allaha havale et... ve görüştüğünde seni mutlu etmeye,acını anlamaya çalışmak yerine acını körükleyen insanlarla görüşmemek en hayırlısı... ben sildim o insanları hayatımdan ve bu şekilde daha huzurluyum...
Allah yardımcın olsun, mekanı cennet/kabri nurlarla dolu olsun inşaAllah...annene adı ile dua edeceğim ben de inşaAllah..
Çok seviyomş babanı.. Of çok zor ya. Allah sizi inşallah cenette kavuşturur. Mekanı cennet olsun inşallah. Seninde yapcağın şey dua etmek bundan sonra. Bide şöyle düşün annen çok kötü bi şekilde ölmedi canı çok acımadı. Ne kaza geçirenler var param parça oluyolar. Sana bişey anlatıcam. Benim bi arkadaşım vardı. Adı hatice. Daha 4. sınıftaydık en iyi arkadaşımdı o benim. Birbirimizden hiç ayrılmazdık okulun başından beri sırada yan yana olurduk. Bi keresinde geç kalmıştım beni beklemiş beklemiş yokum oda başka bi kızla girmiş sıraya. Geldim sinir oldum , kıskandım. Sınıfa çıktık ben hiç konuşmuyorum. Anladı tabi nolduu dedi sen git o kızla konuş falan dedim. Oda ya seni bekledim gelmeyince hastasın sandım ondan falan dedi. O kadar çok yalvardıki neler yaptı barışıyım diye ama ben barışmadım. O gün hiç konuşmadım çoçukluk işte. Sonraki gün geldim okula hatice yok. Bi tane çocuk girdi sınıfa duydunuzmu hatice ölmüş diye bagırdı. Şok oldum dondum kaldım. Meğer evin içinde kuzenleriyle saklambaç oynarken pencereye çıkmış önüme perdeyi çekiyim göremezler beni demiş anneside camı kıytırık bırakmış oda cam kapalı sanıp arkasına yaslanınca 6. kattan aşağıya düşmüş.. Çok ağladım çok üzüldüm. Çocuktum o zamanlar ama şimdi yeni yeni farkına varıyorum. Ben onla barışmadan gitti. Çok üzülmüştü barışmadım diye nolurdu sanki barışsaydım. Çok dert oldu içime sonra düşündükçe , büyüdükçe.. Allahım inşallah hakkını helal eder bana. Ben onu affetmedim ama o beni affeder inşallah
Evet, kendimi öyle sakinlestirebiliyorum ancak, takdir-i ilahi, vakti saati gelmis kime kızabilirsin smuwiLa diyorum? Babam var en azından diyorum ama o' da iyi degil, bize caktırmıyor sadece, halama demis ki; bos bir yere gideyim kimse olmasın bagıra bagıra aglayım.. Bana birsey olursa cocuklarıma sahip cıkın demis..
Hep düsünüyorum simdi, anneme iyi bir evlat olabildim mi?, onu mutlu edebildim mi?, yoksa sadece üzdüm mü? diyorum.. Bunları düsünmek beni cok üzüyor ama düsünmekten kendimi alamıyorum, elimde degil. İcim acıyor ya, canım annemi düsünüyorum yerde yatııgı halini, ne düsündü diyorum?, ne hissetti? Canım annem benim, ne zorluklarla büyüttü bizi, neler yasadı herkes yapmıstır tartısmıstır, kavga etmistir bende ettim bagırıstık ne bileyim, agladıgı da oldu.
İyi günlerimiz zaten iyidi, düsünmüyorum o yüzden neden böyleyim? Cok özledim onu, cooookk..!
Birgün anne olursam, o anı annemsiz yasayacagım icin cok üzülüyorum yanımda annem olamayacagı icin cok üzülüyorum ondan ögrenecegim cok sey vardı halbuki..
Evlenirsem, bir insanın en özel günü, en mutlu günü' dür ki, ben yanımda annem olmadıgı icin yine sevinemiycem bundan sonra sevinclerim hep yarım kalıcak, icim hep buruk olacak..
Annemle dolu cok uzun rüyalar görmek istiyorum, hic bitmesin sarılayım, öpeyim doya doya annem! deyim..
Varya suan sanki bir yere gitti gelicek bazen evde mutfaga gidiyorum, salona gidiyorum görücem sanki onu öyle düsünüyorum..
Ellerini öpemedim ya gözü acıkken, göremedi ya bizi son kez, konusamadım ya onunla son bir defa.. Keske yapabilseydim, keske..
Cok mutluyduk biz simdi yarım kaldı mutlulugumuz, dagıldı yuvamız..
Kendimden korkuyorum ben, gercekten korkuyorum.
Eller kadir kıymet bilmiyor annem, senin kadar kimse sevmiyor annem... canım benim, babanın da işi zor, hem sizim için güçlü olmak durumunda, bir taraftan onca yıllık hayat arkadaşını kaybetmenin üzüntüsü ile baş etmek zorunda....Allah babacığına da sabır ve sağlıklı uzun ömürler versin inşaAllah...
canım sen tabii ki annenin gözünde çok iyi bir evlattın.. böyle şeyleri düşünüp kendini heba etme cnm, ben de bir kız çocuğu annesiyim, insan çocuğuna kızabilir mi, kırılabilir mi? asla..sen annenin ilk göz ağrısıydın; büyüdüğünü, okuyup meslek sahibi olduğunu,ayaklarının üzerinde durduğunu gördü annen ve dünyanın en mutlu annesi oldu, gözü arkada kalmadı inan bana... bir annenin isteyeceği tek şeydir bu, evladını kendi ayakları üzerinde görmek...
babam hep şunu öğütlerdi bize küçüklüğümden beri, iyice kulağıma yer etmiştir, insan daima kendinden kötü durumda olanları görmeli...ben babamı 1999 yılında kaybettim, kimsesiz sahipsiz kaldım...akabinde 99 depremi oldu ve ben minicik bebeklerin-çocukların anasız babasız kaldıklarını gördüm ve halime şükrettim..ne de olsa ben koskoca 15 yılı onunla geçirebilmiştim....minicik bebeler anasız babasız kalıyor cnm evet teselli olmak için bir sebep olamaz belki ama, en azından onlarla geçirilebilen uzun yıllar; şükretmek için bir etken...
Allah böyle istedi cnm, emanetini çok sevdi ve yanına aldı...
senin bundan sonra annen için yapacağın en güzel şeyler; bol bol hayır dua etmek- annen adına hayırlar-iyilikler yapman cnm...
Allah sabırların en büyüğünden versin, hayat bundan böyle senin için bir yanı eksik de olsa devam etmek zorunda cnm,
imtihan dünyasındayız biliyorsun, şimdi sabrederek imtihanını geçirmek durumundasın..ağla,bağır, haykır ama gelecek için karamsar düşünme ne olur...annen de senin mutlu-güzel bir yaşantı sürmeni ister...onun için hayata küsme nee olur...sabır ve dua ve zaman tek ilacın olacak...Allah yardımcın olsun cnm...
Evet, kendimi öyle sakinlestirebiliyorum ancak, takdir-i ilahi, vakti saati gelmis kime kızabilirsin smuwiLa diyorum? Babam var en azından diyorum ama o' da iyi degil, bize caktırmıyor sadece, halama demis ki; bos bir yere gideyim kimse olmasın bagıra bagıra aglayım.. Bana birsey olursa cocuklarıma sahip cıkın demis..
Hep düsünüyorum simdi, anneme iyi bir evlat olabildim mi?, onu mutlu edebildim mi?, yoksa sadece üzdüm mü? diyorum.. Bunları düsünmek beni cok üzüyor ama düsünmekten kendimi alamıyorum, elimde degil. İcim acıyor ya, canım annemi düsünüyorum yerde yatııgı halini, ne düsündü diyorum?, ne hissetti? Canım annem benim, ne zorluklarla büyüttü bizi, neler yasadı herkes yapmıstır tartısmıstır, kavga etmistir bende ettim bagırıstık ne bileyim, agladıgı da oldu.
İyi günlerimiz zaten iyidi, düsünmüyorum o yüzden neden böyleyim? Cok özledim onu, cooookk..!
Birgün anne olursam, o anı annemsiz yasayacagım icin cok üzülüyorum yanımda annem olamayacagı icin cok üzülüyorum ondan ögrenecegim cok sey vardı halbuki..
Evlenirsem, bir insanın en özel günü, en mutlu günü' dür ki, ben yanımda annem olmadıgı icin yine sevinemiycem bundan sonra sevinclerim hep yarım kalıcak, icim hep buruk olacak..
Annemle dolu cok uzun rüyalar görmek istiyorum, hic bitmesin sarılayım, öpeyim doya doya annem! deyim..
Varya suan sanki bir yere gitti gelicek bazen evde mutfaga gidiyorum, salona gidiyorum görücem sanki onu öyle düsünüyorum..
Ellerini öpemedim ya gözü acıkken, göremedi ya bizi son kez, konusamadım ya onunla son bir defa.. Keske yapabilseydim, keske..
Cok mutluyduk biz simdi yarım kaldı mutlulugumuz, dagıldı yuvamız..
Kendimden korkuyorum ben, gercekten korkuyorum.
Eller kadir kıymet bilmiyor annem, senin kadar kimse sevmiyor annem... canım benim, babanın da işi zor, hem sizim için güçlü olmak durumunda, bir taraftan onca yıllık hayat arkadaşını kaybetmenin üzüntüsü ile baş etmek zorunda....Allah babacığına da sabır ve sağlıklı uzun ömürler versin inşaAllah...
canım sen tabii ki annenin gözünde çok iyi bir evlattın.. böyle şeyleri düşünüp kendini heba etme cnm, ben de bir kız çocuğu annesiyim, insan çocuğuna kızabilir mi, kırılabilir mi? asla..sen annenin ilk göz ağrısıydın; büyüdüğünü, okuyup meslek sahibi olduğunu,ayaklarının üzerinde durduğunu gördü annen ve dünyanın en mutlu annesi oldu, gözü arkada kalmadı inan bana... bir annenin isteyeceği tek şeydir bu, evladını kendi ayakları üzerinde görmek...
babam hep şunu öğütlerdi bize küçüklüğümden beri, iyice kulağıma yer etmiştir, insan daima kendinden kötü durumda olanları görmeli...ben babamı 1999 yılında kaybettim, kimsesiz sahipsiz kaldım...akabinde 99 depremi oldu ve ben minicik bebeklerin-çocukların anasız babasız kaldıklarını gördüm ve halime şükrettim..ne de olsa ben koskoca 15 yılı onunla geçirebilmiştim....minicik bebeler anasız babasız kalıyor cnm evet teselli olmak için bir sebep olamaz belki ama, en azından onlarla geçirilebilen uzun yıllar; şükretmek için bir etken...
Allah böyle istedi cnm, emanetini çok sevdi ve yanına aldı...
senin bundan sonra annen için yapacağın en güzel şeyler; bol bol hayır dua etmek- annen adına hayırlar-iyilikler yapman cnm...
Allah sabırların en büyüğünden versin, hayat bundan böyle senin için bir yanı eksik de olsa devam etmek zorunda cnm,
imtihan dünyasındayız biliyorsun, şimdi sabrederek imtihanını geçirmek durumundasın..ağla,bağır, haykır ama gelecek için karamsar düşünme ne olur...annen de senin mutlu-güzel bir yaşantı sürmeni ister...onun için hayata küsme nee olur...sabır ve dua ve zaman tek ilacın olacak...Allah yardımcın olsun cnm...
Cok sevdigim bir arkadasım da aynısını söyledi senden daha kötü durumda olanları düsün, kücük yasta annesini babasını kaybedenleri, hic görmeyenleri hatta yetistirme yurtlarında kalanları düsün dedi. Dediginiz gibi ben annemle en azından bu yasa kadar geldim, anne sevgisini tattım.. Bunlar bir nebze' de olsa, su serpiyor yüregime. Biliyorum ki, annem hep yanımızda, bizimle sadece biz göremiyoruz onu o bizi hep görüyor, izliyor.
Bazen gercekten onu yanımda hissediyorum.. Dualar ediyorum hep göremesem bile, hep yanımzda ol, bizi bırakma diye.
Bundan sonra ona yardım edebilecek tek sey ''dua''
Ve ölen bir kisinin amel defterini yaptıgı iyilikler ve cocuklarının ettigi dualar kapatmazmıs..
Annemi sevdigimizi ona bol bol dua ederek, onu hep icimizde yasatarak gösterebiliriz bundan sonra..
Elimizden gelen hem tek aynı zaman da en büyük sey bu!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?