Annem yanımızda olsaydı keske..

Bugün daha bi kötüyüm sanki, annecigimi rüyam' da gördüm ve uyandıgım da gercek gibiydi gözümü ilk actıgım an, o kötü seyleri hic yasamamıs gibiydim tabii kısa sürdü bu his, cok gecmeden sadece bir rüya oldugunun farkına vardım. Neden kötüyüm, neden iyiyim bilmiyorum bazen daha iyi oluyorum, bazen cok kötü. Sabah yataktan kalkarken belirleniyor icsel durumum. İcim de öyle bi burukluk var ki, teyzem kızına esofman almıs, ogluna almıs diyorum annem olsa bize de alırdı.

Konu esofman ya da maddiyat degil aslında, o cocuklarına birseyler alırken ben annemin yanımızda olmayısını daha bi derinden hissettim. O cocuklarıyla bir anne olarak ilgilenirken, baslarında bulunurken benim annemin olmadıgı ve bundan sonra da hic olmayacagı düsüncesi ve onsuz gecirecegimiz günlerin düsüncesi beni kahretti. Simdi bunlar yine iyi günlerimiz aslında cünkü hala annem dönecekmis gibi hissediyorum, kabullenemedik henüz bir zaman sonra günler, aylar hatta belki de yıllar gectigin de kac yıl gecti annemsiz? deyip daha bi yanıcak icimiz özlemimiz günden güne artacak cünkü.

Her bayram' da, her anneler gününde tekrar tekrar yasıycaz o buruklugu, zaman unutturmaz, asla unutturmaz sadece bu acıyla yasamayı ögreticek bize.

Burdan herkese sadece ve sadece sunu söylemek istiyorum; Ben ölüm' den cok korkardım, ölüm denince dünyam kararırdı, tabut görünce fenalık gecirirdim o günüm berbat gecerdi. Ne tuhaf dimi? ben o tabuta annemi koydum illa ölecektik birgün ama o günün bu kadar yakın olacagı aklıma gelmezdi hic, hani heran ölecekmis gibi yasa derler ya, ben hic hazırlamadım kendimi ölüme ne kendimi, ne sevdiklerimi.

Hayat cok kısa, kendimiz, sevdiklerimiz olsun hic birimize ne olacagı, yarına cıkıp cıkamayacagımız belli degil. Sevdiklerimizin kıymetini bilelim olur ya hani, beterin beteri vardır belki düsünemeyiz o an birinin kalbini kırmısızdır veya baska birsey olmustur herseyi bir kenara bırakalım dünya 3 günlük cünkü. Ben simdi o insanlara bakarak, hic birseye degmeyecegini annemin de ölümüyle daha cok anlıyorum. Kalp kıranlara, kötülük yapanlara bakıyorum sevdigimi, kıymetlimi kaybetmisim bu kadar üzülmüsüm, iler de üzülmekten ziyade pismanlıklar yasamayın, ah keske demeyin. Normalde acısı ne kadar fazlaysa keskelerle, pismanlıklarla daha da büyür o acı ben böyle düsünüyorum..

Annemin ölümü beni bir taraftan yaralarken diger bir taraftan da farkında olmadan büyüttü, olgunlastırdı. Öyle birsey ki, hem cok üzgün, bitmis, tükenmis, yıkık bir haldeyim, düsmüsüm kalkıcak gibi degilim aynı zaman da istemiyorum kalkmayı, iyi olmayı ama iste bu isteksizlik ta ki, babamı, kardeslerimi ve diger sevdiklerimi düsününceye kadar sürüyor, onları düsününce istemesem de buna mecbur oldugumu, ayaga kalkmak zorunda oldugumu farkediyorum.

Ölüm' den daha büyük bir acı, kayıp yokmus meger, bundan önce dert edip' te tasalandıgım, üzüldügüm seylere bakıyorum simdi düsünün, cok uzaga giden birini bile görme ihtimalimiz vardır ya da en azından yasıyor, nefes alıyor bunu biliyorum dersiniz ama ölen bir kisi icin hersey bitmistir artık, umut yoktur. Ölüm' den baska herseyin bir caresi varmıs, bir caresi bulunurmus meger sevdigin insanı kaybettiginde, yani bu dünya' dan göcüp gittiginde yapılacak hic birsey yokmus, el' den hic birsey gelmiyormus en kötüsü' de buymus..

Benim keskelerim ve pismanlıklarım ise, annemi acaba cok gec mi buldum, erken görmüs olsaydım iyilesir miydi? oldu. Hep benim yüzümden mi diye soruyorum kendime? Kimisi kimbilir ne kadar kaldı orada annen diyor, benim üzüldügümü görünce de '' ecel iste olacagı varmıs' a '' dönüyor laf. İsin tuhaf yanı ben o saatlere ait hic birsey hatırlayamıyorum net olarak, teyzemlerle bir yere gitmistim annemin bir isi vardı gelemedi neyse, eve geldim karnım' da cok agrıyordu gectim odama uyumusum biraz bir süre daha yattım o sekilde. Sonra bir ara kalktım sanırım lavobo' ya gittim annemin yanına gidicektim ama bilmiyorum nedense vazgectim tekrar odama girdim bir ara annemin sesini duydum sanki kapı hızlı kapandı dedim ki; '' kapı kolu elinden kaydı herhalde '' cünkü baska ses duymadım. Sonra yine hol' den hızlı hızlı yürüdügünü duydum yine dedim; hic kacırmadıgı bir dizi var, herhalde ona daldı yemegi unuttu. Niye böyle oldum, gitmedim yanına bilmiyorum? Cok kızıyorum kendime..!

Ama bunların hepsi bir yarım saat icinde oldu cünkü, uyandıgım da saate bakmıstım zaten erkek kardesimin gelmesiyle kalktım kapıyı actım normalde hep annem acardı zil caldı, kalkmadı sasırdım önce ben, ikinciye calınca kalktım actım bir bakayım anneme dedim ve yerde yattıgını gördüm bastan uyuyor sandım '' anne, anne '' diye seslendim, cevap vermedi korktum, yaklastım dizlerim titriyordu anne diye tekrar dokundum konusmaya calıstı, dili tutulmus gibiydi harfleri yuvarlaya yuvarlaya konusuyordu anne ne oldu sana? dedim, '' bilmiyorum ki, sol tarafım tutumuyor '' dedi iste bende orda film koptu '' annem ne oldu sana diye bagırdım '' kardesim' de sesime hızlı hızlı cıkmıs yukarı kostum, marketci' yi cagırdım biz, tansiyonu yükseldi fenalastı sandık hemen teyzemleri aradım, ambulansı aradım herkes geldi ama annemin bu kadar kötü oldugunu hic düsünmedik.

Ta ki, hastaneye gidene kadar hastane' de beyin kanaması gecirdigini ögrendik annem evde ambulans beklerlen kendindeydi ben telastan, aglamaktan ne yaptıgımı hatırlamıyorum.
:26:

Onu o sekilde görmeye dayanamadıgımdan yanına cok fazla gidemedim teyzemlere anlatmıs hep, yemek yaparken halbuki tansiyon yoklamıs onu, elinden kepce düsmüs ama farkında degilmis sonra saga, sola carpa carpa yüzünü yıkamaya gitmis, eline su almıs ama elini yüzüne götürememis bir türlü.

Benim annem yürürken yer sallanırdı mesela, hızlı hareket ederdi zaten ben sanırım bu yüzden anlayamadım bir seyler oldugunu kendisi de bana hic seslenmedi halbuki odamın kapısının önünden geciyor.. Canım annem neler yasadı, neler düsündü, ne kadar cok korkmustur kimbilir....

Son düzenleme:
Çok doğru sölüyosun.. Ölüm herşeyden beter. Hele anne acısı.. Hiç tatmadım anne acısını ama 12 yaşındaydım babam öldüğünde. Aklıma hiç gelmicek bişeydi inanamadım bende. Senin hissettiklerini bende hissettim. Şimdi ise anneme en ufak bişey olucak diye çok korkuyorum. Her zaman dua ederim Allahım lütfen annem ölücekse onun yerine ben öleyim , ona bişey olmasın diye. Çünkü onu gerçekten kendimden daha çok seviyorum dayanamam onuda kaybetmeye. İnsanların değeri gerçekten öldüğünde anlaşılıyo.

tüylerim diken diken olduu çok etkilendim canım başın saolsun annenin mekanı cennet olsun ama melek gibi kadınmışş dokunsalar aglayacak durumdayım o kadar içten anlatıyosunkii kıyamam ((

tüylerim diken diken olduu çok etkilendim canım başın saolsun annenin mekanı cennet olsun ama melek gibi kadınmışş dokunsalar aglayacak durumdayım o kadar içten anlatıyosunkii kıyamam ((

Cok sagol, amin..
Anneler hic üzülmesin, hic aglamasın..

cnm tekrar başın sağolsun mekanı cennet olsun Allah ım en kısa zamanda inşallah girdapdan kurtarır sizi kardeşlerinizi

Biz' de, annem' de dahil babam' dan korktuk hep, annemin hastalanmadan önce komsu' da anlattıgı seyler babamın diyabet hastası, kalp hastası oldugu ilaclar ilaclar kullandıgıymıs.. Hep babam' dan bahsetmis, hep onu anlatmıs son sözleri de yine babam oldu, ambulansla gitmem, o gelsin, onunla gidicem ben dedi.

Son düzenleme:
Başın sağolsun canım Rabbim sabırlar versin sana ne kadar zor bir şey ne denebilir ki

cnm tekrar başın sağolsun mekanı cennet olsun Allah ım en kısa zamanda inşallah girdapdan kurtarır sizi kardeşlerinizi

Cok özledim onu, o kadar cok özledim ki, hasretim anneme. Cok sagolun, cok cok saglun..

Son düzenleme:
Cok zor gercekten, cok zor..
Cok sagolun..

Annem olsa' da sarılsam bir kere, bakabilsem yüzüne..
Cok zor gercekten..

cnm annen kaç yaşındaydı rabbim geride kalanlara saglık sıhhet versinn çok zorrr durumunuz yardımcınız olsun rabbim

cnm annen kaç yaşındaydı rabbim geride kalanlara saglık sıhhet versinn çok zorrr durumunuz yardımcınız olsun rabbim

52 yasındaydı ama hic göstermezdi yüzünde bir kırısık bile yoktu, saclarındaki beyaz teller sayabilecegim kadardı.
Cok özlüyorum, görmek istiyorum ya bilmiyorum cok zor, annem baskaydı, anne bambaska..!
Kimse anne gibi sevmiyor, anne gibi olmuyor bu eksiklikle su zaman da yasamaya calısmak, cok agır geliyor bana.

cnm benim rabbim bol bol şu mübarek günün hürmetine sabır versinn (( çok üzüldüm gerçekten birden kendi annem geldi acısına ben dayanamam yaa

Cok zor gercekten, cok zor..
Cok sagolun..

Annem olsa' da sarılsam bir kere, bakabilsem yüzüne..
Cok zor gercekten..

canım, Allah kardeşlerinle sana sabırların en büyüğünü versin..yardımcın olsun anneciğine bol bol dua oku şu mübarek cuma gününde.. o zaman için ferahlar biraz da olsa inşaAllah..
konunu okuyup ağlıyorum acını az da olsa anlıyorum, 15 yaşındayken babamı kaybettim ben de..ani ölümdü..senin anneni bulma anın gibiydi onu son görüşüm, uyuduğu odaya girişim, cansız bedeninin henüz sıcacık oluşu.. babam uyanmıyor diye telaşlanışım...hepsi saniyeler içinde..sanki kötü bir rüya görmüşüm gibiydi.. hatırlıyorum hala..

anneciğinin bu dünyadan ayrılışı ne bir saniye ne de bir dakika ertelenebilirdi cnm, o nedenle erken görseydim farklı mı olurdu diyerek kendini sorumlu tutup da üzülme bir de...takdir-i ilahi, vakti saati geldiğinde ne yapılsa nafile ..
acısı unutulur mu hiç, ben kendimi bir kolu ya da bacağı koparılmış gibi hissediyorum ilk günden bu yana.. bu yoksunluk hissi yıllar yıllar geçse de hiç değişmiyor ...13 yıl oldu.. kabrine gittiğimde, onun için dua ettiğimde gözyaşları ilk günkü gibi akıyor ..
yaşadıkların yaşadıklarımla o kadar benzeşiyor ki...akraba sıfatı altındaki saçma insanların, ölünün arkasından, kalan öksüzü-yetimi düşünmeden yaptıkları, konuştukları..hepsini Allaha havale et... ve görüştüğünde seni mutlu etmeye,acını anlamaya çalışmak yerine acını körükleyen insanlarla görüşmemek en hayırlısı... ben sildim o insanları hayatımdan ve bu şekilde daha huzurluyum...

Allah yardımcın olsun, mekanı cennet/kabri nurlarla dolu olsun inşaAllah...annene adı ile dua edeceğim ben de inşaAllah..

Çok seviyomş babanı.. Of çok zor ya. Allah sizi inşallah cenette kavuşturur. Mekanı cennet olsun inşallah. Seninde yapcağın şey dua etmek bundan sonra. Bide şöyle düşün annen çok kötü bi şekilde ölmedi canı çok acımadı. Ne kaza geçirenler var param parça oluyolar. Sana bişey anlatıcam. Benim bi arkadaşım vardı. Adı hatice. Daha 4. sınıftaydık en iyi arkadaşımdı o benim. Birbirimizden hiç ayrılmazdık okulun başından beri sırada yan yana olurduk. Bi keresinde geç kalmıştım beni beklemiş beklemiş yokum oda başka bi kızla girmiş sıraya. Geldim sinir oldum , kıskandım. Sınıfa çıktık ben hiç konuşmuyorum. Anladı tabi nolduu dedi sen git o kızla konuş falan dedim. Oda ya seni bekledim gelmeyince hastasın sandım ondan falan dedi. O kadar çok yalvardıki neler yaptı barışıyım diye ama ben barışmadım. O gün hiç konuşmadım çoçukluk işte. Sonraki gün geldim okula hatice yok. Bi tane çocuk girdi sınıfa duydunuzmu hatice ölmüş diye bagırdı. Şok oldum dondum kaldım. Meğer evin içinde kuzenleriyle saklambaç oynarken pencereye çıkmış önüme perdeyi çekiyim göremezler beni demiş anneside camı kıytırık bırakmış oda cam kapalı sanıp arkasına yaslanınca 6. kattan aşağıya düşmüş.. Çok ağladım çok üzüldüm. Çocuktum o zamanlar ama şimdi yeni yeni farkına varıyorum. Ben onla barışmadan gitti. Çok üzülmüştü barışmadım diye nolurdu sanki barışsaydım. Çok dert oldu içime sonra düşündükçe , büyüdükçe.. Allahım inşallah hakkını helal eder bana. Ben onu affetmedim ama o beni affeder inşallah

Evet, kendimi öyle sakinlestirebiliyorum ancak, takdir-i ilahi, vakti saati gelmis kime kızabilirsin smuwiLa diyorum? Babam var en azından diyorum ama o' da iyi degil, bize caktırmıyor sadece, halama demis ki; bos bir yere gideyim kimse olmasın bagıra bagıra aglayım.. Bana birsey olursa cocuklarıma sahip cıkın demis..

Hep düsünüyorum simdi, anneme iyi bir evlat olabildim mi?, onu mutlu edebildim mi?, yoksa sadece üzdüm mü? diyorum.. Bunları düsünmek beni cok üzüyor ama düsünmekten kendimi alamıyorum, elimde degil. İcim acıyor ya, canım annemi düsünüyorum yerde yatııgı halini, ne düsündü diyorum?, ne hissetti? Canım annem benim, ne zorluklarla büyüttü bizi, neler yasadı herkes yapmıstır tartısmıstır, kavga etmistir bende ettim bagırıstık ne bileyim, agladıgı da oldu.

İyi günlerimiz zaten iyidi, düsünmüyorum o yüzden neden böyleyim? Cok özledim onu, cooookk..!
Birgün anne olursam, o anı annemsiz yasayacagım icin cok üzülüyorum yanımda annem olamayacagı icin cok üzülüyorum ondan ögrenecegim cok sey vardı halbuki..
Evlenirsem, bir insanın en özel günü, en mutlu günü' dür ki, ben yanımda annem olmadıgı icin yine sevinemiycem bundan sonra sevinclerim hep yarım kalıcak, icim hep buruk olacak..

Annemle dolu cok uzun rüyalar görmek istiyorum, hic bitmesin sarılayım, öpeyim doya doya annem! deyim..
Varya suan sanki bir yere gitti gelicek bazen evde mutfaga gidiyorum, salona gidiyorum görücem sanki onu öyle düsünüyorum..
Ellerini öpemedim ya gözü acıkken, göremedi ya bizi son kez, konusamadım ya onunla son bir defa.. Keske yapabilseydim, keske..

Cok mutluyduk biz simdi yarım kaldı mutlulugumuz, dagıldı yuvamız..
Kendimden korkuyorum ben, gercekten korkuyorum.
Eller kadir kıymet bilmiyor annem, senin kadar kimse sevmiyor annem...

Sagol, amin..
Babamı cok seviyordu hemde cok ilaclarını elleriyle agzına verirdi o kadar düskündü babam' da aynı sekilde babam bir dedigini iki etmezdi, ne isterse alırdı, ne derse yapardı babamın tek eksisi, ailesine pasif kalması. Onun dısında cok iyilerdi cıkarlardı gezmeye giderlerdi, bir muhabbet ederlerdi herkes baglarını kıskanırdı teyzem diyor ki; Ben enistenle öyle konusamam, konusacak birsey bulamam onlar cok farklıydı der, aynen öylelerdi.

Arkadasın icinde de cok üzüldüm, melek olmus o.
Evlat acısı beter diyorlar ben annem icin bu haldeysem cocuklarını kaybeden ebeveynleri düsünemiyorum..
Eminim kızmamıstır sana affetmistir bol bol dua et arkadasına ancak onu ne kadar sevdigini böyle hissettirebilirsin ben öyle yapıyorum dua ediyorum anneme, cok sevdigimi hissetsin diye..

Son düzenleme:
Babam gözlerini benden hic ayırmıyor oturuyoruz, gözleri hep bende..
Biraz odama gecsem, smuwiLa nerde diye soruyor? Kız kardesim ne yapıcan baba, icerde dediginde, özledim ya kızımı demisti duydum yanına gectim hemen.
Annem daha ilk öldügü günlerde enistemlere kızım annesine cok benziyor, her baktıgım da, annesini görüyorum o yasatıcak annesini demisti.

Son düzenleme:

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…