Evet dünya 3 günlük iste! Gidene yazık diye bosuna dememisler.
Babam bizi erkenden evlendirmeyi düsünürken bize yazık degil mi? Kardesim 20 yasına gelsin, hemen evlendirecekmis simdiden bunların düsünülmesi, konusulması ne kadar dogru?
Annemin daha kırkı cıkmadı diye belirttim benim annem öldü, annem ben daha onun ölümünü kabul edemezken babamın simdiden baska biriyle evlenecegi muhabettlerine nasıl dayanayım, katlanayım?
Belki biraz zaman gecse üzerinden, biz yuvalarımızı kursak neyse..
Bari derim gözüm görmüyo ama yok, daha simdiden acıldı muhabbetler..
Sevgili arkadaşım hissettiklerini, içinde yanan ateşi, öfkeyi, bitmek bilmeyen acını o kadar iyi anlıyorum ki, aynı acıyı yaşadım bende 2003 yılında kaybettim bende anneciğimi, evimizin herşeyini, biriciğimizi...
O olmayınca hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktı. Bizim annemiz 2000 yılında rahatsızlandı ve 3 yıl boyunca Fransa Türkiye arası mekik dokudu, herkes elinden geleni yaptı ama zaman dolduğunda elimizden bir şey gelmedi, sadece söylediği bir kaç söz avuttu bizi, çok güzel bir hayatım oldu kızım benim sevdiğim adamla evlendim ondan sağlıklı üç çocuğum oldu, sen üniversiteyi bitirdin, kız kardeşin üniversite sınavını kazandı ve sizlere aslan gibi bir erkek kardeş teslim ediyorum, harika bir babaya sahipsiniz ve ne olursa ne yaşanırsa yaşansız yanlız değilsiniz yanınızda bir aileniz var, onlara darılsanızda kızsanızda öfkelensenizde yanlız olmanızdansa yanınızda olmaları daha önemli demişti.
Bizde annemizi ilk kaybettiğimiz zamanlarda çok tuaf şeyler duyduk büyükler erkeğin yeniden evlendirilmesi konusunda aceleciler yanlız kalmasın bir bakanı olsun diye, sen babanı al karşına konuş ama kırmadan üzmeden ben evin ablası olarak öyle yaptım.
Çünkü kız kardeşim üniversiteyi yeni kazanmıştı, erkek kardeşim daha ilkokul 3. sınıfa gidiyordu ve evde bu kadar acı taze iken hepimiz bu büyük acıyı çekiyorken bu tip konuşmaları kaldıracak durumda değildik. Ben babam ile konuştum daha evlenmeyi düşünmediğimi herşeyi bir şekilde düzene sokmamız gerektiğini erkek kardeşimin pisikolojiisini düşünmemiz gerektiğini anlattım o da bu tip konuları açan büyükler ile konuştu ve bu konu uzun bir süre açılmamak üzere kapandı.
Hayat devam etti arkadaşım herşey rayına oturdu, ben ailem için onları bir arada tutmak hayatlarımızı bir düzene sokmak için anneme verdiğim söz için çaba gösterdim kızsamda büyüklere hiç belli etmedim saygımı eksik etmedim. Şimdi aslan gibi bir delikanlı olan erkek kardeşim üniversiteye başlıyor, canım kız kardeşim yoldaşım hayatta ki en büyük dayanağım öğretmen oldu ve daha iyi nesiller yetiştirmek için çalışıyor. Beni sorarsan geçen yaz evlendim, şimdi anne olmak için hazır olmayı bekliyorum. Annem kadar iyi bir anne olurmuyum bilemem ama elimden geleni yapmaya çalışırım en azından.
Babamı sorarsan evlenmedi, ama biz evlensin istiyoruz, hayat yanlız geçmiyor, onunda bir hayat yoldaşına ihtiyacı var, kendini politikaya verdi :)))
Acın taze, sabrın yok ama unutma, öfke ile söylenen bazı sözlerin dönüşü yoktur mantığını kullan akıllı ve ılımlı davran seni dinlemelerini sağla, kardeşlerin için buna mecbursun.
Allah yarıdımcın olacak ve sana o gücü verecektir, yeter ki buna inan.