Annem yanımızda olsaydı keske..

annen hastayken konunu okumuştum.. öyle üzülmüştüm ve öyle yürekten dua etmiştimki..iyi haberler verirsin diye bekledim..sonra kötü haberini okudum..öyle kötü oldumki, o günden beri sana birşey yazamadım...başın sağolsun yazamadım bir türlü..kabullenemedim kötü haberi..söyleyeceğim çok fazla birşey yok aslında..annene sonuna kadar sahip çık, onu koru, onu sen yaşat...görümcelere ezdirme..halan kelimesini kullanmıyorum. çünkü onlar hiçbir zaman hala diye hitap edilmeyi haketmemişler.. annenin ruhu şad, mekanı cennet olsun...............

Amin canım, cok sagol..
Elimden geldigince sahip cıkıcam babam ne yaparsa yapsın, baglayacak degilim onu. :(
Bir bir vurucam yüzlerine ben daha annem öldügünde yapıcaktım, teyzemler engelledi beni.
Öyle bir tavırları vardı ki, cenaze degil de dügün evindeymis gibiydiler..

Ben 24, kız kardesim 23, erkek kardesim de 16 yasında.

iyi bari cok kucuk degilsiniz kiz kardesin destek olur sana,
simdi evin sorumlulugu sizde artik,
ALLAH SIZLERE SAGLIKLI UZUN OMURLER VERSIN INSALLAH(AMIN):nazar:
halanlarin felan yaptiklarini cok dusunmemeye calis,
onlar utansinlar yaptiklarindan,
ne guzel teyzelerinde varmis,
RABBIM YAR VE YARDIMCINIZ OLSUN(AMIN):nazar:

Evlenebilecek olmasını evet, kaldıramıyorum dogru veya yanlıs ben suan böyle düsünüyorum cünkü acım daha cok yeni!
Daha kırkı cıkmadı ya bu kadar da olmaz ki, olmaz yani..
Ve bu konu bu kadar erken acıldı ya, isterse 10 yıl sonra olsun, ben yine bu sekilde hissedicem cünkü acım tazeyken acıldı. Belki zaman gecseydi üzerinden ilk o zaman duysaydık bu sekilde hissetmezdim.

Son düzenleme:
tatlim zaten bende daha 40 cikmadan konusulmasini dogru bulmadim,
ama ilerde olabilecekleri soyledim,
aciniz tazeyken boyle yapilan muhabbetler hic hos degil,
bas sagligina gelipte senide evlendiririz gibi civik muhabbetler cok yanlis:40:

iyi bari cok kucuk degilsiniz kiz kardesin destek olur sana,
simdi evin sorumlulugu sizde artik,
ALLAH SIZLERE SAGLIKLI UZUN OMURLER VERSIN INSALLAH(AMIN):nazar:
halanlarin felan yaptiklarini cok dusunmemeye calis,
onlar utansinlar yaptiklarindan,
ne guzel teyzelerinde varmis,
RABBIM YAR VE YARDIMCINIZ OLSUN(AMIN):nazar:

Evet cocuk yasımda da annemsiz kalabilirdim.. :(
Cok sagol cnm.

Evet cocuk yasımda da annemsiz kalabilirdim.. :(
Cok sagol cnm.

evet yinede annen sizi belli bir yasa getirmis,
niceler var daha kucucuk yasinda annelerini kaybediyor,
erkek kardesin kucuk tabi daha ama siz varsiniz,
annenin yerini tutmaz ama yinede iki tane ablasi var cok sukur...

tatlim zaten bende daha 40 cikmadan konusulmasini dogru bulmadim,
ama ilerde olabilecekleri soyledim,
aciniz tazeyken boyle yapilan muhabbetler hic hos degil,
bas sagligina gelipte senide evlendiririz gibi civik muhabbetler cok yanlis:40:

Bide adam bildigin espiri yapıyo sanki cok normal birsey hani böyle birsey cocukların yanında bile söylenmez babamın öyle bir niyeti olursa zamanı geldiginde direkt, ilk ondan duymayı isterim.
Seni bas göz ederiz artık! Lafa bak, hizaya gel sanki karsısındaki konustugu adamın annesi ki, onlar geldiginde kız kardesim aglıyordu esi gitti kardesime teselli verdi böyle bir anda, böyle cümle' nin bizi ne kadar üzecegini nasıl düsünemezler?

Bence bu isin kadını, erkegi yok kadınlar da evlenmeliler. Oh yaa erkekler yalnız yapamaz, yasayamaz vs. ne güzel..
Benim bir tanıdıgım var, 2 yasındayken babası ölmüs ve annesi hic evlenmemis simdi cocuklarda evlendi kadın kaldı bir basına hayat arkadası sadece erkekler icin gecerli degil ki.
Temizlik, camasır, yemek nereye kadar oyalar bir insanı?
Toplumumuzdaki yargı cok farklı kadın evlenmez, ama adam yapamaz!
Tek derdi ütü, camasır, yemek olsun Allah askına.. :19:

Bide adam bildigin espiri yapıyo sanki cok normal birsey hani böyle birsey cocukların yanında bile söylenmez babamın öyle bir niyeti olursa zamanı geldiginde direkt, ilk ondan duymayı isterim.
Seni bas göz ederiz artık! Lafa bak, hizaya gel sanki karsısındaki konustugu adamın annesi ki, onlar geldiginde kız kardesim aglıyordu esi gitti kardesime teselli verdi böyle bir anda, böyle cümle' nin bizi ne kadar üzecegini nasıl düsünemezler?

Bence bu isin kadını, erkegi yok kadınlar da evlenmeliler. Oh yaa erkekler yalnız yapamaz, yasayamaz vs. ne güzel..
Benim bir tanıdıgım var, 2 yasındayken babası ölmüs ve annesi hic evlenmemis simdi cocuklarda evlendi kadın kaldı bir basına hayat arkadası sadece erkekler icin gecerli degil ki.
Temizlik, camasır, yemek nereye kadar oyalar bir insanı?
Toplumumuzdaki yargı cok farklı kadın evlenmez, ama adam yapamaz!
Tek derdi ütü, camasır, yemek olsun Allah askına.. :19:

terbiyesiz adam neyse canim skma canini cok yorum yaptim konuna kusura bakma ama gercekten uzuldum,
benimde iki kardesim var anneme birsey olsa onlara kim bakacak diye dusunurum hep,
ben bakarim tabiki ama yinede annemin yerini tutmazki,

benimde tanidigim kadinlar var eslerini kaybedip evlenmemis,
ama dedim ya erkekler bizim gibi degiller malesef,
kadin evlenmez diye birsey yok isteyen evleniyor ama,
tercih meselesi iste temiz camasir bir tas sicak corba lazim her eve...

Son düzenleme:
Başın sağolsun :14::14:
Düşündüğüm şey olmuş Rabbim sabır versin :14::14:
Diğer konunda Eşimin melek halasından bahsetmiştim
Oda annen gibi bir anda felç olmuştu gelini farketmişti ve vefat etti..
Aynı şeyleri yaşadık inan daha 7.günü olmadan
Eşine evlenmesini söyledi kızkardeşleri okadar üzüldümki kahroldum :14::14
Nasıl bakardı eşine ayakları yanmıştı kolu kırıldı yinede yemeğini yaptı halacım
Bu hayat böyle canım malesef yaptıklarıyla kalıyor insanlar oda kadın bakıyor ama asla Halam gibisini bulamaz
Onlar içinde zor yanlız yaşamak sen bakarsın ama eş gibi olmaz bu konunun erken açılmış olması çok üzücü...
Allah yardımcınız olsun hakkınızda hayırlısını nasip etsin güzelim..

Başın sağolsun :14::14:
Düşündüğüm şey olmuş Rabbim sabır versin :14::14:
Diğer konunda Eşimin melek halasından bahsetmiştim
Oda annen gibi bir anda felç olmuştu gelini farketmişti ve vefat etti..
Aynı şeyleri yaşadık inan daha 7.günü olmadan
Eşine evlenmesini söyledi kızkardeşleri okadar üzüldümki kahroldum :14::14
Nasıl bakardı eşine ayakları yanmıştı kolu kırıldı yinede yemeğini yaptı halacım
Bu hayat böyle canım malesef yaptıklarıyla kalıyor insanlar oda kadın bakıyor ama asla Halam gibisini bulamaz
Onlar içinde zor yanlız yaşamak sen bakarsın ama eş gibi olmaz bu konunun erken açılmış olması çok üzücü...
Allah yardımcınız olsun hakkınızda hayırlısını nasip etsin güzelim..

Sizinde basınız sagolsun Rabbim sabırlar versin.
Bosuna demiyorlar gidene yazık diye.. :(
Baksanıza kalanlar bir sekilde yasamaya devam ediyor..

Yahu o kadar zor ki, o kadar koyuyor ki sesi yok, yüzü yok, gülüsü yok..
Anneee diyorum, cevap yok.. :(
Kapıyı o acmıyor bana her sofraya oturdugumuza bos kalan yerine bakıyorum 1.5 ay öncesini düsünüyorum hayat ne kadar garip bir varsın, bir yok..!
Her sabah sesiyle uyanmak, ayak seslerini duymak..
Kahvaltı yaparken Tv' de haberleri izlerdi bazen bagırırdı, cagırırdı uyanırdım bazen de gözyası dökerdi '' yine sehit vermisiz '' derdi.
İbrahim tatlıses vuruldugunda bile erkek kardesim bakmıs aglıyo korkmus ne oldu anne? demis. Baksana İbrahim tatlısesi vurmuslar iyi adam' dı demiss... :(
Saka mı bu? Benim annem öldü mü?
2 gün önce birden bire basım dönmeye basladı, yere düstüm kalkamadım bir süre sonra da siddetli bir karın agrısı basladı zar zor kalktım yüzümü yıkadım, aynaya bi baktım yüzüm sapsarı, dudaklarım bembeyaz kardesimi kaldırdım agrı kesici falan verdi baktım ben daha icmeden uyumus :(
O zaman bir kez daha anladım annemin yoklugunu o olsaydı agrım gecmeden, ben iyi olmadan uyur muydu hic?
Anne be, boynum agrıyo ovsana derdim, sırtım kasınıyo kasısana derdim pamuk elleriyle ovardı, kasırdı hiiic itiraz etmezdi ooof yanıyorum yaa, icim yanıyo.
Son bir kez sarılamadım, öpemedim ya ona yanıyorum.
Bana birsey olsa, en cok onun canı yanar, o üzülürdü...
Annem benim canım annem, melek annem, birtanem..

Son düzenleme:
Sizinde basınız sagolsun Rabbim sabırlar versin.
Bosuna demiyorlar gidene yazık diye.. :(
Baksanıza kalanlar bir sekilde yasamaya devam ediyor..

Evet canım deli gibi sevdiğiniz insanlar onsuz yaşayamam dediğiniz insanlar
Hayatınızı adadığınız insanlar ölünce ölüme saygı duymadan zırvalayabiliyorlar malesef..
O nedenle insan kendi kıymetini bilmeli ezmemeli kendini..
Amin canım yakınım değildi eşimin halası ama kimsenin yapmadığını yaptı annelik yaptı bana onu gerçekten çok seviyorum..
Allah razı olsun mekanı cennet olsun Annenin ve Halacımın Peygamber efendimize komşu olsunlar inşallah..

Yahu o kadar zor ki, o kadar koyuyor ki sesi yok, yüzü yok, gülüsü yok..
Anneee diyorum, cevap yok.. :(
Kapıyı o acmıyor bana her sofraya oturdugumuza bos kalan yerine bakıyorum 1.5 ay öncesini düsünüyorum hayat ne kadar garip bir varsın, bir yok..!
Her sabah sesiyle uyanmak, ayak seslerini duymak..
Kahvaltı yaparken Tv' de haberleri izlerdi bazen bagırırdı, cagırırdı uyanırdım bazen de gözyası dökerdi '' yine sehit vermisiz '' derdi.
İbrahim tatlıses vuruldugunda bile erkek kardesim bakmıs aglıyo korkmus ne oldu anne? demis. Baksana İbrahim tatlısesi vurmuslar iyi adam' dı demiss... :(
Saka mı bu? Benim annem öldü mü?
2 gün önce birden bire basım dönmeye basladı, yere düstüm kalkamadım bir süre sonra da siddetli bir karın agrısı basladı zar zor kalktım yüzümü yıkadım, aynaya bi baktım yüzüm sapsarı, dudaklarım bembeyaz kardesimi kaldırdım agrı kesici falan verdi baktım ben daha icmeden uyumus :(
O zaman bir kez daha anladım annemin yoklugunu o olsaydı agrım gecmeden, ben iyi olmadan uyur muydu hic?
Anne be, boynum agrıyo ovsana derdim, sırtım kasınıyo kasısana derdim pamuk elleriyle ovardı, kasırdı hiiic itiraz etmezdi ooof yanıyorum yaa, icim yanıyo.
Son bir kez sarılamadım, öpemedim ya ona yanıyorum.
Bana birsey olsa, en cok onun canı yanar, o üzülürdü...
Annem benim canım annem, melek annem, birtanem..

Of canım ya acın çok taze ve zor ama Rabbim inşallah sabrını vericektir..
Düşünsene insan bir ömür bu acıyla yaşayabilirmi kaldıramayacagı yükü yüklemezmiş Mevlam.
Canım ağla üzül ama ne olur kendini bırakma sanada birşey olursa :50:
Ye yemeğini uyu uykunu güçlü ol ağlamaya acını yaşamaya takatin olsun..
Demekki annen gerçekten çok iyiydi Rabbim daha çok sevdi yanına aldı..
Bizde ölücez canım ebedi hayata göçüp gideceğiz..
Orda yatan kıyafeti ruhu değil dua et Annene bol bol canım üzme anneni kendini harap edip..

Smuwila Allah sabır versin kardeşlerine ve sana sağlıklı uzun ömürler tayin etsin.

Lütfen toparla kendini o evin küçük annesi sensin..Ateş düştüğü yeri yakar bilirsin o sebeble acılarınızla alay etmeye yeltenen ve sizi anlamamayı kendine ilke edinenlere karşı savunmasız kalma çünkü yaptıkları çok iğrenç :20: Herşeyin bir yeri ve zamanı var..

Ekim ayında 7 yıl olacak annemin vefatının..Anlattıkların okadar tanıdıkki bana..Benim babannem ve halam kendilerini yerden yere attılar annem vefat edince..Çok severim kendilerini..Ama iş babam olunca 6 ay olmadan birilerini bulmaya başladılar..Amcam sayesindede 2 yıl sonra evlendi babam.. Çok şükür babamın eşi iyi bir insan.. Babam evlendiğinde ben bekardım..Bir kere bile münakaşamız olmadı.. Ama şunuda söyliyeyim babam anneme çok bağlıydı.Şimdi çok mutsuz.Evliliği kendi istediği için bize yakınamıyorda..Ağlıyor çok..Eşimle bir tartışmamızda babamla konuşmuştuk..2. evlilik çok zor diye ağlamıştı. Annesizlik çok zor.Acım günden güne artıyor. Babamın durumunada çok üzülüyorum..

Eşimin annesi annemden 6 gün sonra vefat etmiş. Babası daha 40ı çıkmadan evlilik lafları etmeye başlamış.Babamla aynı zamanlarda evlenmişler..Babası resmen aşık kadına..Kadın parmağında oynatıyor. Çok düşkün olduğu çocukları bile gözünde yok adamın..Beni istemeye gelecekleri zaman karımda gelecek diye diretti.Eşim istemiyordu.Eşimi ikna ettim tamam gelsin dedi.Bu seferde babası ananenler gelirse gelmem dedi..Adam çocuklarını okadar silmişki tek oğlunun ne isteme merasiminde ne nişanında bulundu. Düğünümüzde misafir gibi geldi..Şimdilerde görüşüyorlar ama samimi değiller..

Sana iki örnek.Umarım baban benim babam gibi davranır..

Annesizlik çok zor. Acın hiç azalmıyor günden güne artıyor..7 yıldır hergece ağlarım ben anneme..Annesine sabah kahvaltısına gidenleri,haftasonunu annesinde geçirenleri çok kıskanırım..

Allah sabır versin

Başınız sağolsun mekanı cennet olsun annenizin de. İçim acıdı gerçekten yaşadıklarınız okuyunca Allah sabır versin gerçekten söylenebilecek hiçbirşey bulamıyor insan bu gibi durumlarda. Allah yardımcınız olsun dualarımız sizinle

Evet dünya 3 günlük iste! Gidene yazık diye bosuna dememisler.
Babam bizi erkenden evlendirmeyi düsünürken bize yazık degil mi? Kardesim 20 yasına gelsin, hemen evlendirecekmis simdiden bunların düsünülmesi, konusulması ne kadar dogru?
Annemin daha kırkı cıkmadı diye belirttim benim annem öldü, annem ben daha onun ölümünü kabul edemezken babamın simdiden baska biriyle evlenecegi muhabettlerine nasıl dayanayım, katlanayım?

Belki biraz zaman gecse üzerinden, biz yuvalarımızı kursak neyse..
Bari derim gözüm görmüyo ama yok, daha simdiden acıldı muhabbetler..

Sevgili arkadaşım hissettiklerini, içinde yanan ateşi, öfkeyi, bitmek bilmeyen acını o kadar iyi anlıyorum ki, aynı acıyı yaşadım bende 2003 yılında kaybettim bende anneciğimi, evimizin herşeyini, biriciğimizi...
O olmayınca hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktı. Bizim annemiz 2000 yılında rahatsızlandı ve 3 yıl boyunca Fransa Türkiye arası mekik dokudu, herkes elinden geleni yaptı ama zaman dolduğunda elimizden bir şey gelmedi, sadece söylediği bir kaç söz avuttu bizi, çok güzel bir hayatım oldu kızım benim sevdiğim adamla evlendim ondan sağlıklı üç çocuğum oldu, sen üniversiteyi bitirdin, kız kardeşin üniversite sınavını kazandı ve sizlere aslan gibi bir erkek kardeş teslim ediyorum, harika bir babaya sahipsiniz ve ne olursa ne yaşanırsa yaşansız yanlız değilsiniz yanınızda bir aileniz var, onlara darılsanızda kızsanızda öfkelensenizde yanlız olmanızdansa yanınızda olmaları daha önemli demişti.
Bizde annemizi ilk kaybettiğimiz zamanlarda çok tuaf şeyler duyduk büyükler erkeğin yeniden evlendirilmesi konusunda aceleciler yanlız kalmasın bir bakanı olsun diye, sen babanı al karşına konuş ama kırmadan üzmeden ben evin ablası olarak öyle yaptım.
Çünkü kız kardeşim üniversiteyi yeni kazanmıştı, erkek kardeşim daha ilkokul 3. sınıfa gidiyordu ve evde bu kadar acı taze iken hepimiz bu büyük acıyı çekiyorken bu tip konuşmaları kaldıracak durumda değildik. Ben babam ile konuştum daha evlenmeyi düşünmediğimi herşeyi bir şekilde düzene sokmamız gerektiğini erkek kardeşimin pisikolojiisini düşünmemiz gerektiğini anlattım o da bu tip konuları açan büyükler ile konuştu ve bu konu uzun bir süre açılmamak üzere kapandı.
Hayat devam etti arkadaşım herşey rayına oturdu, ben ailem için onları bir arada tutmak hayatlarımızı bir düzene sokmak için anneme verdiğim söz için çaba gösterdim kızsamda büyüklere hiç belli etmedim saygımı eksik etmedim. Şimdi aslan gibi bir delikanlı olan erkek kardeşim üniversiteye başlıyor, canım kız kardeşim yoldaşım hayatta ki en büyük dayanağım öğretmen oldu ve daha iyi nesiller yetiştirmek için çalışıyor. Beni sorarsan geçen yaz evlendim, şimdi anne olmak için hazır olmayı bekliyorum. Annem kadar iyi bir anne olurmuyum bilemem ama elimden geleni yapmaya çalışırım en azından.
Babamı sorarsan evlenmedi, ama biz evlensin istiyoruz, hayat yanlız geçmiyor, onunda bir hayat yoldaşına ihtiyacı var, kendini politikaya verdi :)))
Acın taze, sabrın yok ama unutma, öfke ile söylenen bazı sözlerin dönüşü yoktur mantığını kullan akıllı ve ılımlı davran seni dinlemelerini sağla, kardeşlerin için buna mecbursun.
Allah yarıdımcın olacak ve sana o gücü verecektir, yeter ki buna inan.

smuwila Rabbim bol bol sabır versin annenin mekanını cennet etsin inşallah.
babanın kısmetinde varsa biri evlenir zaten.
ama böyle yangından mal kaçırır gibi daha annenin 40 ı çıkmadan evlenme laflarının dönmesi bana çok çirkin geldi.
halaların nasıl işliyorsa babanı sende aynen işleyeceksin.
çünkü baban kafasına koymuşsa ne kadar karşı çıksanızda evlenir.
o yüzden baban evlilik hakkında konuşunca "sende tabi babacım yalnızlık Allaha mahsus tabi evlenebilirsiniz ama ölçmek biçmek üzerinde çokça düşünmek lazım.
sonuçta 3 çocuğunuz var evleneceğiniz kişinin üvey anne gibi değil öz anne gibi davranması lazım çocuklarınıza. bu yüzden iyice düşünmek zamana yaymak gerek acil verilen bir karar çok büyük sorunlar yaşatır bize." gibi şeyler söyleyerek süreci yavaşlatmaya çalış zaman kazanmış olursun.
çevrende bu tarz 2. evliliğini yapmış kötü sonuçlar elde etmiş insanlar varsa onların durumunuda laf arasında anlatırsın.
şöyle olmuş böyle olmuş diye.
2. evlilik fikrinden belki uzaklaşır baban.

Son düzenleme:
Öncelikle basiniz sagolsun. :43:
Annenizin mekani cennet olsun, yüce rabbim size bol bol sabir versin.
Babaniz tabiki belirli bir zaman gectiginde evlenecek, yeniden hayatini kurcak AMA daha kac senelik karisinin kirki cikmamisken evliligi düsünmek bence asiri derecede abes.
Anneniz kac sene babaniz yüzünden cile cekmis; simdi daha topragi kurumamisken baska kadinlari düsünmek annenize yapilan büyük bir saygisizlik. Hele hele dinimizi bahane etmesi kabul edilemiyecek birsey. :45:
Umarim hersey gönlünüzce olur, ölüm yakinlarimiza gelmeyecek saniyor insan hep ama maalesef her canli ölümü tadacaktir. Eminimki anneniz sizi bir yerlerden izliyordur. :34:

Back