Annem yanımızda olsaydı keske..

başın sağolsun canım, çok çok üzüldüm..Allah anneciğinin mekanını cennet eylesin..
anne bir başkadır,yeri doldurulmaz...
unutulmaz bir acı yaşadığın...

ayrıca yakınlarının, daha acın çok tazeyken ,babanı evlendirme konuşmaları seni bir kat daha üzüyor..
annenin yerine kimseleri layık görmezsin,gözün götürmez..
belki zaman ilerledikten sonra,acını biraz yaşayıp, hafiflettikten sonra
babanın evlenme konusu sana ,kabullenemesende mantıklı gelecek..
ama şimdi hakkaten çok taze,ve sinirleniyorsun,haklısın da..
kardeşlerine destek olarak bu günleri atlatırsın inşallah..,
Allah sabırlar versin canım..

Başın sağolsun. biz ne desek diyelim acın büyük, geçmesi mümkün değil. Geride kalanlara Allah sabır ve uzun ömürler versin.

Benim babam 12 yaşındayken annesini kaybetmiş. babannem daha çok gençmiş 30lu yaşlarının başındaymış. daha annesinin kırkı çıkmadan dedem evlenmiş. babamı istememiş üvey anne. küçük yaşta okuldan alıp başka bir ile çalışmaya göndermişler. babam ne olursa olsun üvey annesine birşey demez.

başka bir örnek daha vereyim. bir tanıdık annesini kaybetmiş. adamın babası yanlız kalınca da yemek yapmak, iş yapmak zor olmuş. iki gelinide bakmamış, yada adam onların baktığını beyenmemiş. evlenmek zorunda kalmış. evlatları babasına cephe almışlar. adam kızarak anlatıyordu. "yanlız kaldım, kimse yanımda olmadı. çok zor oldu yanlızlık. kimse beni anlamadı." demişti.

bazen karamsar olduğumda düşünürüm. eğer ben hayatta eşimden önce ölürsem. eşim evlensin . ama geride çocuk bıraktıysam, çocuklarıma kardeşim baksın, isterim. ancak öbür dünyada eşim benim yanımda olsun. aslında çok kıskanç biriyim. ama eşimin benden sonrada mutlu olmasını isterim. çünkü onu çok seviyorum.

duygulandım.... Allah sabır versin size.

çok üzüldüm canım benim...
allah rahmet eylesin...
sanada sabır versin....
anlattığına göre hoş değil tabi halanların yaptıkları..
ama iş babanda biter..
madem çabuk etkileniyor kardeşlerin ve sen konuşsanız babanla...

başınız sağolsun,okuyunca ve şu anda gözyaşlarımı tutamadım ,çok zor bir durum allah yardımcın olsun ne olursa olsun yanlarına kalmaz bu yaptıkları halanların canım sen hiç merak etme,yukarda rabbim herşeyi görüyor...

sakın ama sakın halanların oraya taşınma gibi bişey yapma ,senide annen gibi sürekli hizmet yaptırırlar canımm..

Öncelikle Allah sabırlar versin.
Kusura bakma ama benim düşünceme göre babanın yaptığı vefasızlık.
3 tane çocuğu olan bir adamın daha eşini kaybedeli 2 ay olmadan evlilik düşünmesi çok ters bana.
Neden yalnız kalamasın, ya hiç evlenmeyen adamlar nasıl yaşıyor?
Hem yalnız değil ki 3 evladı varken neden hemen evlenmeyi düşünüyor?

Bir tanıdık vardı, karı koca çok iyiydiler, çocukları yoktu.
Kadın aniden vefat etti, adamı çevresindekiler evlendirdi, adam çok düşkündü ilk eşine.
2. evlilikte kadının 5 tane de çocuğu vardı hep beraber yaşamaya başladılar.
2 ayda ayrıldılar, adam çok pişmandı evlendiğine, gidip huzur evine yerleşti.

Bence annenizin hatırasına biraz saygısı olmalı babanızın.. İllaki evlenmesi şart mı?

Başın sağolsun canım..
Allah rahmet eylesin. Mekanı cennet olsun anneciğinin..
Allah sana ve annenin tüm yakınlarına peygamber sabrı versin.

Başınız sağolsun.Rabbim sabırlar ihsan etsin size ve ailenize.
Hayatınızda çok büyük boşluklar olmuştur muhakkak,siz biraz daha aklı başında
ve kardeşlerinizin de büyüğü olarak onlara annelik yapacak,her zaman kol kanat gereceksiniz.
Maalesef ki böyle akrabalar her yerde herkesin başında var.Ben hiçbir zaman anlamayacağım
böyle bir zihniyeti.Nasıl da kendilerini haklı görüyorlar demi.

Eşimin dayısının hanımı vefat etti geçen sene.Çok severdik,çok iyi bir insandı.Düğünümüzde hep
yanımızdaydı,beni hep o rahatlattı,hiçkimseyi tanımıyordum ve adetlerine yabancıydım çünkü.
Herkesin işine koşuştururdu,çok yardımseverdi.

İki oğlu vardı,ikisini de öyle zorluklarla okutuyordu ki,evlere temizliğe giderek.
Biri polis okulunu kazanmıştı,diğeri Anadolu lisesini.Halaları(kayınvalidem ve kardeşleri)
el birliğiyle hemen evlendirdiler abilerini.Daha iki ay bile olmamaştı.Duyunca çok üzüldüm,
içten içe herkese kızdım,yeri geldi yanlış yaptıklarını bile tartıştım.Ama onlar öyle haklı görüyorlar ki
kendilerini.Küçük olan kaldıramadı bu evliliği.Okula gitmedi,yanlış hareketler yaptı,okuldan atıldı.
O okulu kazandı diye annesi ne kadar sevinmişti oysa.Bütün akrabaya düşman,saygısız(bu onların fikri)
biri olup çıktı.Ne zaman ondan bahsetseler "ee kolay değil daha annesinin yokluğuna alışamadan
onun yerine başka birini görmek,hem de ergenlik çağındayken."Dedim dedim kimseye anlatamadım.
Yok erkek yalnız yapamazmışta,yok telefon etmişler evde yemek yok demişte.

Kimse açlıktan ölmez kardeşim.Hele bir zorluklarla yaşasaydı,belki çocuklarda durumu görüp,
bu böyle zor olacak deyip bu kadar tavır almayacaklardı,hayata küsmeyeceklerdi.
Asıl beni bitiren(evet gerçekten içimi nefretle doldurmuştur bu cümle)eşim onu evlendikten
sonra arayıp nasılsın dayı dediğinde;
-Çok çok çok çok çok mutluyum demesi olmuştur.
Yazarken bile kızarak yazıyorum,o çoklar kadar başına taşlar düşsün emi.
Kayınvalim arada şikayetleniyor ben onlara ne yapmıştım ki bu kadar düşman oldular bana diye.
Koskoca ailede sadece ben ve eşim onlara hak vermiyoruz.Allahtan eşim onlar gibi düşünmüyor.
Gerçi aklı başında hiçbir insan düşünmez ya.

Kadın hamileydi,bir kaç hafta önce doğumda yaptı.Herkes kendi halinde yani.Olan çocuklara oldu,
siz ve kardeşleriniz birbirinize destek olduktan sonra,kimse size zarar veremez.
Bu tür şaka yapanları da uyarın gerekirse sert bir dille.

üstüne bi de çocuk mu yapmış 2.eş..onun için dayı bey çok çok çok mutluyum diyor..
sinir olmamak işten değil..

çocukların yaşadığı sarsıntı ne kötüdür..

Ninem derdi ki ;

Erkek ölünce evin direği, kadın ölünce evin temeli yıkılırmış..Bir annenin ölümü erkeğin ölümünden daha sarsıcı oluyor..Anne genelde evlatlarına sarılıp o hayatı idame ettiriyor bir şekilde ama babalar için aynı şeyi düşünemiyorum.. istisnalar herzaman söz konusudur ama kaideyide bozmadığı aşikâr

Son düzenleme:

başka bir söz daha var..
anne ölünce baba enişte olurmuş..

belki herkes böyle değildir ama doğruluk payı da var..

üstüne bi de çocuk mu yapmış 2.eş..onun için dayı bey çok çok çok mutluyum diyor..
sinir olmamak işten değil..

çocukların yaşadığı sarsıntı ne kötüdür..

Evet ne kadar üzücü değil mi?
Kimse o çocukların ne yaşadığını bilemez.
Ama az çok tahmin edilebilir ki çok kötü bir durum.
Benim aklı beş karış havada görümcem bile çocukların hareketlerinin yanlış
olduğunu savunuyor.Peki dedim sen olsan ne yapardın,baban iki ay içinde
başkasıyla evlense.Evden giderdim dedi,işte onlarda böyle yaptı zaten dedim.
Kimse onların yaşadığı psikolojiyi anlamıyor.Şu gün olmuş hala kendilerini
haklı görüyorlar.

canım sonuna kadar haklısın....küçük çocuk diilsiniz işe giderken bakıcak birine ihtiyaç duysun...zaten küçüklere daha yazık oluyo bu durumlarda....babanın şu anda birine ihtiyaç duyduğuna inanmıyorum...tamamen erkeklerin işgüzarlığı....bekar çocukları varken hiç hakkı diil böyle düşünmek...halanlar annenden bu kadar nefret ediyolarsa üvey anneyi başınıza sarıp sizi de rahat bırakmak istemiyolardır....kesinlikle babanıza ilgili ve güzel davranın ama söyledikleri saçmalıklara da tepkinizi gösterin....asla kabul etmeyin şu durumda evlenmesini....huzurunuz kalmaz bence....evlenmesi lazım iyi biri çıkar vs.. diyenlere yuh diyorum ayıp yaaa....şurda kaç gün olmuş çocukların annesi öleli....toplumda ki bu bakış açısı neden oluyo bu saçmalıklara....Başın sağolsun tekrar

Başınız sağolsun arkadaşım, Allah sana ve tüm annesini cennete uğurlamışlara sabır ve güç versin..
çok canımı yaktı yazdıkların, burnumun direği sızladı..
henüz anneciğinin 40 ı bile çıkmamışken konuşulacak şeyler kesinlikle değil bunlar..
bu konuları babanıza açanlara çok çok kızdım, ama babanıza da çok kızdım,
bi kere " şu anda bunları konuşmak olmaz" diyerek insanları susturmalıydı bu 1
ikincisi de oturmuş yalnızları oynuyor, ben ne olucam, nikahsız ölmek günah bilmem ne! senin 3 tane evladın var pırıl pırıl, otur bunları düşün,
nasıl onlara ol kanat gereceğini düşün..
herşeyden önce o evde 2 tane genç kız var, ev her şekilde yürür..
ha hepiniz evlenir barklanırsınız babanız tek başına kalır 4 duvar arasında o zaman tamam derim, yalnızlık Allah'a mahsus!
arkadaşım sıkma canını, halalarına hiç girmiyorum bile, böyle insanların yüzünü ben de olsam görmek istemem.. babanız sizi zorla götüremez istemediğiniz bir yere.. hadi halanıza gidelim diye ısrar ederse, rahatsızım diyin, hastayım,keyfim yok, evde işim var vs vs bahane bulursunuz..kendi giderse de gitsin, boşverin!
dimdik ayakta dur, şimdi sorumlulukların daha da arttı, sen dik durmalısın abla olarak..güçlü ol, bırakma kendini..şu anda önemli olan sadece sen ve kardeşlerin..gerisini boşver.. tekrar Allah sabır versin..

canım gözyaşları içinde okudum yazdıklarını..allah sabır versin,anneni de cennetine alsın inşallah...

bende öyle kızıyorum ki cenaze evinde yapılan bu seni evlendirelim laflarına..biraz saygı gösterin ya..bazı insanlar bu kadar duygusuz mu aklım almıyo

Annem öldügünde babam o kadar cok agladı ki, onu ilk defa aglarken gördüm annem hastalanmadan bir kac gün veya 1 hafta önce ise babam rüyasında bir tabut görmüs 4 kisi evin ortasına bir tabut getirmis baslamıslar dua okumaya babam '' kim bu ya '' demis. Adamlar '' cık dısarı senden degil bu '' demisler. Babam kalkmıs cıkıyormus bakayım söyle ucundan demis kafasını cevirmis tabutun icindeki kisi kafasını kaldırıp tekrar indirmis '' babam öldü bu ya '' demis yine cık dısarı senden degil bu demisler babam' da yüzünü görememis. Malum olmus megerse babama

Bende iste verdigin o ikinci örnekten korkuyorum iyi birisini bulmak o kadar zor ki artık dünya' da ve etrafımızda cok örnegi var en yakını annemin dayısı cok genc yasta kalmıs dul ve cocukla bir cogu kücücükmüs anaannem ve kız kardesi büyütmüs sonra da dayı evlenmis 1,2,3,4,5 hic biriyle sürmedi evliligi suan yalnız yasıyor gelinleri yakınında oturuyor bide 4 yıl önce 29 yasındaki oglunu kaybetti. Mesela bir esi azerbaycan' dan gelmisti 2 ay durdu aglamaya basladı biri hastalanmıs falan gitmek istedi dayı2 da gitmesine müsade etti kadın oraya gidince bir daha dönmedi bilezik falan istemisti yapıldı onları da alıp gitmis bir daha ne ulasabildiler ne de kendisi aradı böylece kaldı mesele. Tabiki aynı sey herkesin basına gelmiyor ama sundan eminim Annem gibi kimse olamaz! Babam' da söyler bunu.

Hep sey dediler, en zor babam icinmis cünkü hayat arkadasını kaybetmis, biz hepimiz yuva kuracakmısız! Suan bunun dogru olmadıgına kanaat getirdim bak, erkek hemen hayat arkadası gaylesine düstü düsmediyse bile düsürdüler. Demedi ki, bana suan böyle meseleleri acmayın, konusmayın diye...!

Evet annesizlik cok zor yasayayn biri olarak bunu söyleyebilirim ancak ve acım günden güne azalmıyor aksine cogalıyor.. O birtanedeydi, canımızdı hala öyle
Sıgındıgım bir limandı Anne iste, anne.. Ana gibi yar olmaz, annelerin hakkı ödenmez.. (((

Son düzenleme:

Amin, cok sagol..
Annenizin mekanı cennet olsun bizde keske son bir kez konusabilseydik annemle.
Hastaneye gittik sandık ki basit birsey tansiyonu cıktı, düsürecekler müshade altında tutacaklar bir süre hatta pijama almaya gidiyorduk serviste yatacak diye Anında beyin kanaması diye kara haber geldi iste ondan sonra koptu icimden birsey.
Suan kafam o kadar karısım ki, ne dogru, ne yanlıs kestiremiyorum..
Bir cok seyi unutuyorum mesela, hafızam yok gibi.. Gecmise dair cok birsey hatırlayamıyorum..

Var ki, annemin dayısı ikinci degik 4-5 kez evlenmis adam ve en sonunda pes etti bir daha evlenmedi suan yalnız yasıyor kızları gidiyor, gelinleri var onunla aynı bina' da biri bir tas corba verirse iciyor. Bilmiyorum be canım nersek diyelim olacagı varsa olur, yasayacagımız varsa yasarız..

Son düzenleme:
Canım başın sağolsun çok üzüldüm gerçekten
Allah mekanını cennet etsin.
Çok ayıp etmiş halaların ne kadar cahilce davranmışlar.
Sen hiç takılma bunlara,bazıları densizce konuşup insanın acısını yaşamasına bile izin vermezler.
Babanın evlenmesi konusunda da şu an acın taze olduğu için hiç bunları düşünmemen en iyisi.
Söyleyenlerin ağzını kapatmışsın zaten
Kardeşlerin var ne güzel,birbirinize destek olacaksınız
Rabbim kullarına dayanamayacağı dertleri yüklemezmiş,hayat bi şekilde devam edecek

başınız sağolsun...sanki kendi annemi anlattınız..aynı şeyleri benim canım annemde yaşadı..
hatta son 10-15yıla kadar devam etti bu işkenceler...bende halamları hiç sevmezdim..
babamda hep onların dolduruşuna gelirdi..bide amcalrım vardı,evlere şenlik..
halamlarla aynı apartmanda oturuyorduk..dibimizdeydiler yani..yıllarca kahırlarını çektik..
büyükbabam vefat edince babaannem bzde kalmaya başladı..oda hepimizden nefret ederdi..ben daha küçüktüm..
ablamlar hep annemi korudu babama karşı..sonra babaannem halamlara çıkıp,o kızlar oğlumu kesiyorlar yardım edin diye milleti doldurdu...sülalede adımız babalarını kesen hayırsız evlatlar olarak çıktı..özellikle iki büyük ablam,çok uğraştılar,annemi onlara ezdirmemek adına..ama başaramadılar..annem hep ezildi..

sonra ablamlar evlendi,ben büyüdüm ve ekmeğimi elime aldım..bu arada annemin kalbinde hastalıklar peydah oldu..
onu heran kaybetme korkusu yaşadım..babama uzaklaştım tabi..halbuki çocukken bana kitaplar alır,okumayı çok daha önceden öğretmiş ve benimle büyük insan gibi konuşmuş bir babadır..ama sonra koptuk tabi..

ben ekonomik özgürlüğümü kazanınca ve maaşımın hepsini ailemle paylaşmaya başlayınca bişeyler sanki düzeldi..
babamında okutacak çocuk sıkıntısı kalmadı belki ondan daha pozitif bir insana dönüştü..
halamın ve babaannemim yaptıkları için annemden özürler diledi..ama baba kız olamadık..
hep korktum babamdan..annemi üzecek diye hep çekindim..
3ay önce babam feci bir trafik kazası geçirdi..
sana neler hissettiğimi anlatamam arkadaşım...canımdan can gitti..
keşke bana vursaydı o araba...zaten enkaz gibiydik annem ablalarım ve ben...
babama yoğun bakımda yer bulamadık saatlerce...hala hayattayken hastane bulamadık..çaresizliğimizi anlayabiliyorsundur...
tüm imkanları hatta imkan dışı şeyleri ortaya koyarak canım babama özel bir hastanede yer bulduk..bütün bunlar olurken babamın tayfasından kimse yoktu..hepsi ertesi gün ziyaretçi gibi geldiler..
oysa kazadan hemen sonra aramıştık onları ama gelmediler..babam bugün hayattaysa (çok şükür)bizim hızlı hareket edip babam için hastane bulmak için insanüstü gayretlerimiz sayesindedir..
babam artık bunlarıda biliyor..yalıkazığı kardeşleri kıllarını kıpırdatmadılar...abimizi kesiyorlar diyenler babamın en zor zamanında yanında değillerdi..ve bizim hiç abimizde yok..kız çocukları olarak yaptık herşeyi..

veee babamı nekadar çok sevdiğimi anladım..keşke bunlar olmasaydı ama içten gelen bir bağ var ve bu çok garip bir bağ..insan annesi babası için gözünü kırpmadan canını ortaya koyabiliyormuş...

sana söyleyebileceğim,baban nederse desin ne düşünürse düşünsn yine senin baban..
muhtemelen dolduruşlarla evlenecektir..sen ondan vazgeçme..annenin hatırasını hiç bir güç zaten bozamaz..baban
heran anneni özlüyordur zaten..
sen kız çocuğusun..birgün evlenir kendi düzenini kurarsın..buyüzden halanlarla şimdilik,iyi geçinmeye çalış..
kendi düzenini kurduğunda onlarla görüşmezsin ama ya baban...onun asla kırmayın..o size annenizin emaneti..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…