• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annem ve ikinci evliliği

Tek kelimeyle iğrenç, bu ne terbiyesizliktir anlamıyorum Allah ıslah etsin onu, mirası alın çekin gidin o evden, bokunu baba temizlesin

bile isteye öyle yapan bir insan durup dururken düzelmez. Belli ki kocası da oğlunun yanında.O yaştan sonra milletin deli oğluyla mı uğraşacak anneniz? Madem oğlu böyle sorunluydu annenizin eşi neden baştan uyarmadı? Sorun sadece oğlu değil bence.

Anneniz tepkisini sert koymadıkça bu davranışlara maruz kalacak belliki. Adam hizmetçi olacak birini beklemiş durmuş herhalde bu zamana kadar. Ben annesi falan değilim. Bu saygısızlık karşısında istesende annesi gibi yaklaşamam.Oğlunun bu hareketleri kasten yaptığını düşündüğünü, katlanmak zorunda olmadığını, çözüm üretmezse, bundan sonra ben yokum, diyerek resti çekecek anneniz.Sessiz kaldıkça, karşıdaki akıllanacak zannetmesin. Terbiyesiz,saygısız, kocaman adam olmuş. Konuştuklarına ve yaptıklarına bak.Buradan ben sinir oldum. Annenize destek olun ezik davranmasın.Bunca yıl sonra böyle dengesizliklerle mücadele edecek değil. Herkes haddini bilecek. Bu neymiş böyle canım.

valla annen temizlemeyecek, onun keyfine göre iş yapmayacak.gerekirse kapı orda burası benim evim diyecek.çirkinleşecek.

Merhabalar hanımlar,
Annem 49 yaşında 1 yıl önce 2.evliliğini yaptı.Ben onlarla oturmuyorum halamda kalıyorum,tek evladı benim babam da seneler önce bir hanımla evlendi.Bu detayları konu iyice anlaşılsın diye yazıyorum.Sorun şu ki evlendiği beyin ilk eşi vefat etmiş bu evlilikten 4 evladı var.Diğer 3 çocuğu evlenmiş düzenini kurmuş en küçük oğlu 21 yaşında.Annemle bu bey evlenmeden evvel bu oğlan ablasında kalıyormuş annemler evlendikten sonra babasının evinde ikamet etmeye başladı.Sorun burda başlıyor.Çocuk sanırım bu evlilikten pek hoşnut değil ancak aktif bir tepki göstermiyor.Sigara kullanıyor kendisi ve küllerini odasının zeminine silkeliyor,izmariti kültablasında söndürüp yine yere atıyor. Yemeğini odasına istiyor,sebze yemeklerinden hoşlanmıyor ve evde sadece sebze yemekleri piştiğinde veya istemediği bişey olunca kapıları camları çarparak odasına gidiyor.Ama mesela güzel bişey pişse kimseye bırakmadan tüm yemeği yiyor.Önceleri annem telefonda anlatırdı inanmazdım bir gün çok afedersiniz bir tencere dolma yaptık ve dışarı çıktık geldiğimizde yemek yoktu.Şok oldum bir insanın o kadar dolmayı yemesi mümkün değil ne yaptı inanın bilmiyoruz.Sorun yemek değil yanlış anlamayın lütfen,inadına yapıyor.En kötü ve en tahammülsüz olanı ise tuvalete gidiyor işini gördükten sonra sadece sifonu çekiyor çok çok üzgünüm midenizi kaldırdığım için ama geride kalan diğer detaylarla ilgilenmiyor.Bi kaç günlüğüne anneme geldim okulumun tatil olması sebebiyle artık kadın sinirden ağlıyor ben de o üzülmesin diye çocuk her tuvaletten çıktıktan sonra bi bahane bulup tuvalete girip temizliyorum.Eşiyle konuşmuş annem ‘Evladım o benim ne yapayım evden mi kovayım kendi annesi sağ olsa laf etmez temizlerdi kimse anne gibi olmuyor’ demiş.Anneme bırak temizleme öyle girsinler baba oğul dedim,ancak annem yapı gereği fazla titiz bir kadındır tahammül edemez.Çocuğun önceden kaldığı ablasıyla konuşmuş annem,çocuk ablasına ‘Bilerek yapıyorum anca b.kumu temizler’ demiş ve ablası sabret sana alışınca düzelir demiş.Yani bunu yapan çocuk olsa anlayacağım 21 yaşında kocaman adam.Annemin şimdilik rest çekecek durumu yok,beklediğimiz bir miras var ancak o para elimize geçerse rest çekebilir.Ama aslında ben istiyorum ki çocuk düzelsin O da yuvasında mutlu olsun zira annem boşandıktan sonra çok uzun süre bekar kaldı ve yaşamı paylaşacağı biri olsun,bir yol arkadaşı olsun istiyorum.Ben tabi ki evladıyım canım kanım ama biraz hayat yükü hafiflesin eşiyle mutlu olsun istiyorum.Biraz dertleşmek biraz da fikrinizi almak istedim.
Edit:Annem çalışıyor,boşanmak için mirası beklemiyor.Bu miras mevzusu evlenmeye karar verdikten ve evliliğinden çok sonra çıktı.Evlendiği kişiyle de daha önceden tanışıyordu maddi beklenti doğrultusunda yapılan bir evlilik değil.
Sizin ve annenizin yapacagi bisey yok ki.. Annenizin esi konusacak ogluyla...

Kızlar tekrardan selamlar,anneme yazılanları okuttum sanırım biraz aydınlanma geldi ya da cesaret buldu tam olarak kestiremiyorum yaşadığı değişimi.Eşiyle konuştuğunu duydum akşam ben uyumak için çekilmiştim yanlarından.Eşi başta ‘Gitmeyi planlıyormuş zaten sabret’ tarzında konuşmuş ancak annem ısrarcı olunca üstelememiş.Ertesi gün baba oğul akşam yemeği yediler,orada konuştuklarını tahmin ediyoruz.Aralarında ne geçti bilemiyoruz tabi ama çocuk o günden beri annemin yaptığı yemekleri yemiyor dışardan kendine yemek siparişi veriyor.Normalde annemle ev içinde konuşur ederdi ancak tamamen sohbeti kesti.Tuvalet sorunu hala devam ediyor.Bakalım süreç ne gösterecek..

Kızlar tekrardan selamlar,anneme yazılanları okuttum sanırım biraz aydınlanma geldi ya da cesaret buldu tam olarak kestiremiyorum yaşadığı değişimi.Eşiyle konuştuğunu duydum akşam ben uyumak için çekilmiştim yanlarından.Eşi başta ‘Gitmeyi planlıyormuş zaten sabret’ tarzında konuşmuş ancak annem ısrarcı olunca üstelememiş.Ertesi gün baba oğul akşam yemeği yediler,orada konuştuklarını tahmin ediyoruz.Aralarında ne geçti bilemiyoruz tabi ama çocuk o günden beri annemin yaptığı yemekleri yemiyor dışardan kendine yemek siparişi veriyor.Normalde annemle ev içinde konuşur ederdi ancak tamamen sohbeti kesti.Tuvalet sorunu hala devam ediyor.Bakalım süreç ne gösterecek..

Banlanmak istemiyorum ama b.k yesin

21 yaşında koca adam , üvey anne istemiyorsa gitsin kendine ev tutsun yada yine ablasıyla yaşamaya devam etsin. Kadın zaten rahat etmek için ikinci defa evlenmiş bir de bu belayı almış başına. Kovarım evden 1 gün bile saklamam çok net söylüyorum.

İlerleme ilerlemedir. Tabi tuvalet benim için çok önemli bir konu. Keşke tuvaletini de dışarı çıkıp umumi tuvaletlere yapma kararı alsa 😉

Cocugun odasini ve tuvaleti temizleme isini tamamen babasına devretmesi lazım annenizin, cocugun annesi yok ama aslan gibi babasi var, temizlesin bokunu 😆
Annenizin yerinde olsam o evi o velede dar ederdim, ne demek bokumu temizlesin? Temizlersem de o oglanin diş fircasiyla temizlerim.

Merhabalar hanımlar,
Annem 49 yaşında 1 yıl önce 2.evliliğini yaptı.Ben onlarla oturmuyorum halamda kalıyorum,tek evladı benim babam da seneler önce bir hanımla evlendi.Bu detayları konu iyice anlaşılsın diye yazıyorum.Sorun şu ki evlendiği beyin ilk eşi vefat etmiş bu evlilikten 4 evladı var.Diğer 3 çocuğu evlenmiş düzenini kurmuş en küçük oğlu 21 yaşında.Annemle bu bey evlenmeden evvel bu oğlan ablasında kalıyormuş annemler evlendikten sonra babasının evinde ikamet etmeye başladı.Sorun burda başlıyor.Çocuk sanırım bu evlilikten pek hoşnut değil ancak aktif bir tepki göstermiyor.Sigara kullanıyor kendisi ve küllerini odasının zeminine silkeliyor,izmariti kültablasında söndürüp yine yere atıyor. Yemeğini odasına istiyor,sebze yemeklerinden hoşlanmıyor ve evde sadece sebze yemekleri piştiğinde veya istemediği bişey olunca kapıları camları çarparak odasına gidiyor.Ama mesela güzel bişey pişse kimseye bırakmadan tüm yemeği yiyor.Önceleri annem telefonda anlatırdı inanmazdım bir gün çok afedersiniz bir tencere dolma yaptık ve dışarı çıktık geldiğimizde yemek yoktu.Şok oldum bir insanın o kadar dolmayı yemesi mümkün değil ne yaptı inanın bilmiyoruz.Sorun yemek değil yanlış anlamayın lütfen,inadına yapıyor.En kötü ve en tahammülsüz olanı ise tuvalete gidiyor işini gördükten sonra sadece sifonu çekiyor çok çok üzgünüm midenizi kaldırdığım için ama geride kalan diğer detaylarla ilgilenmiyor.Bi kaç günlüğüne anneme geldim okulumun tatil olması sebebiyle artık kadın sinirden ağlıyor ben de o üzülmesin diye çocuk her tuvaletten çıktıktan sonra bi bahane bulup tuvalete girip temizliyorum.Eşiyle konuşmuş annem ‘Evladım o benim ne yapayım evden mi kovayım kendi annesi sağ olsa laf etmez temizlerdi kimse anne gibi olmuyor’ demiş.Anneme bırak temizleme öyle girsinler baba oğul dedim,ancak annem yapı gereği fazla titiz bir kadındır tahammül edemez.Çocuğun önceden kaldığı ablasıyla konuşmuş annem,çocuk ablasına ‘Bilerek yapıyorum anca b.kumu temizler’ demiş ve ablası sabret sana alışınca düzelir demiş.Yani bunu yapan çocuk olsa anlayacağım 21 yaşında kocaman adam.Annemin şimdilik rest çekecek durumu yok,beklediğimiz bir miras var ancak o para elimize geçerse rest çekebilir.Ama aslında ben istiyorum ki çocuk düzelsin O da yuvasında mutlu olsun zira annem boşandıktan sonra çok uzun süre bekar kaldı ve yaşamı paylaşacağı biri olsun,bir yol arkadaşı olsun istiyorum.Ben tabi ki evladıyım canım kanım ama biraz hayat yükü hafiflesin eşiyle mutlu olsun istiyorum.Biraz dertleşmek biraz da fikrinizi almak istedim.
Edit:Annem çalışıyor,boşanmak için mirası beklemiyor.Bu miras mevzusu evlenmeye karar verdikten ve evliliğinden çok sonra çıktı.Evlendiği kişiyle de daha önceden tanışıyordu maddi beklenti doğrultusunda yapılan bir evlilik değil.
Annenizin abisi, kardeşi veya sizin abiniz erkek kardeşiniz falan yok mu? Bi kenara çeksinler bence. Şiddete karşıyım şiddet uygulamasınlar ama kadıncağızın tek olmadığını anlasın bi. Bunlar babalı oğullu birlik olup annenizi canından bezdirmeye çalışıyorlar herhalde. Sadece tuvalette değil yaptıkları tahammül edilecek şeyler değil. Haaa söyle bir düşünüyorum benim anneme böyle saygısızlıklar yapılsa aslan kesilip o sıkıştırma işini ben yaparım... Nasıl gıcık oldum yaaa...

Bence lazımlık alıp çocuğun odasına koyun.

Sinir oldum gerçekten ya. Anneniz dikkatli olsun o pislik yemeklere pis bir şeyler yapıyor bile olabilir. Ne zaman defolup gidecekmiş acaba? Neyi bekliyormuş?

Elalemin bokunu temizlemek için mi evlendi annen. Bu yaştan sonra neyi çekecek. Küçük çocuğu da yok ki, çocuğum için boşanamam desin. Boşanmalı yoksa bir ömür boyu bok temizler anca.

Herkes çalışıyor anladığım

Temizlik için haftada bir yardımcı alınabilir

Lakin o çocuk annenizin olsa idi sifonu çekmiş de biraz bulaşan kalmış sıkıntı olmazdı

Sebze yemiyor demek ki zorla mı yedirelim alsın etş küçük bey pişsin evde

21 yaşında delikanlıların çoğu benzer

Adam da oğlu da üvey anne modundalar öyle paranoyak insanlarla geçinmek zor olur annen onlarla düzgünce bir konuşsun düzelmezlerse evden gitsin saçma sapan insanlarla uğraşmasın

Annesi sağ olsa o 21 yaşındaki oğlunun arkasından tuvaleti temizlermiş öyle mi?
Ağzımı bozacaktım ama neyse.
O halde şöyle diyelim, anası sağ değil ama babası sağ, temizlesin oğlunun arkasını. Öz be öz babası madem buyursun temizlesin.

Annenize çok üzüldüm. Ama konuşmadan olmaz.
Kocası ile konuşsun orta yol bulmaya çalışsınlar.
21 yaşında, bu evliliğe neden sıcak bakmıyor? ne güzel babasının bir hayat arkadaşı var adamın evinde yemek pişiyor bir düzeni var.
Şımarık şey, sinir oldum terbiyesize.
Anne kaybetmiş hassastır amenna ama bu yaptığı iğrençliği hafifletmez, başka tepkiler verseydi.

Back