- Konu Sahibi Carpediem95
-
İnan ben daha fazlasını yapardım.Sorun evlenmesi değil sorun çocuklarını göz ardı etmesi.Cok tesekkur ederim mesajiniz icin biraz fikir almak istedim farkli dusuncelere acik olmak istedim
Gercektende iyi oluyor oglumla beraber arkadas gibiler oyun oynuyorlar ve surekli gorusmek istjyorlar o sebepten sik sik gorusuyoruz bazen beraber kaliyoruz buna daha da dikkat edecegim insallahbu olaylar arasında sanırım yapabileceğiniz tek şey 10 yaşındaki kardeşinizin hayatı ve geleceği için çabalamak. yani ben olsam öyle yapardım. eşinizle ilgili de bir sıkıntı yoksa türlü bahanelerle en azından haftanın yarısını sizin yanınızda geçirmesini sağlayabilirsiniz. ödevlerini bahane ederek, işte haftasonu sinemaya gideceğiz onu da alalım, dışardan geç döndük bu gece bizde kalıversin, sevdiği bir yemeği yaptım ya da sevdiği bir oyunu aldık bu gece bizde kalsın oynayalım, çocuğum dayısıyla vakit geçirsin birlikte oynasınlar bize de iyi oluyor çocuğu üzerimden alıyor vb vb
Evet evlenmesine bende karsi degilim en dogal hakki ama acele etmesi ve bizi hice saymasi....İnan ben daha fazlasını yapardım.Sorun evlenmesi değil sorun çocuklarını göz ardı etmesi.
Cok haklisiniz... biraz sakince konusup icimizi dokmeliyiz acikca konusmaliyiz herseyi kirmadan... umarim annemde anlayis gosterir ve beni anlar acele etmesinden cok korkuyorum cunku evlenmesinden degil...Kirginliginiz, kizginliklariniza karışmış.
Belki yükselmeden;
olur mu öyle sey canım, kolay mı kız almak, önce bir tanisalim, deseniz başka mı olurdu bilmiyorum ki..
Anlık şeyler tabi biz burada düşünüp söylüyoruz. Yaşadıklarınızı yaşamadık.
Ama kestirip atmak olmaz.
Bence gidin yanına, alın annenizi dışarı çıkın, farklı bir ortamda acik acik konuşun.
Aşırı tepki verdiğinizi ama bu aşırı tepkinin bugünün ürünü olmadığını, saygi duydugunuzu ama yok sayilmaya kirildiginizi; çok elestirmeden kardeşiniz ile ilgili endişelerinizi anlatin..
Aile işte yapacak bir şey yok, birileri üstleniyor toparlamayı...
Ne cahilce bir yaklaşım. Yaş kaç olursa olsun insan yanında birisini arıyor. Evlatlar kendi derdine düşüyor ve zavallı insanlar da oturup konuşacağı birini arıyor ne var bunda? Bu yaştan sonra derken de ne yapsın kadıncağız bir mezara girip ölmeyi mi beklesin?Evlilik nedir allasen ne gerek var saçmalık bana göre bu yaştaki kadının koca peşine düşmesi
Cok haklisiniz... biraz sakince konusup icimizi dokmeliyiz acikca konusmaliyiz herseyi kirmadan... umarim annemde anlayis gosterir ve beni anlar acele etmesinden cok korkuyorum cunku evlenmesinden degil...
Saçma buluyorum çünkü sırf konuşacak biri için evlenilmez ayrıca bu devirde insan Yalnız kalmaz bu benim düşüncem saygıya davet ediyorum...Ne cahilce bir yaklaşım. Yaş kaç olursa olsun insan yanında birisini arıyor. Evlatlar kendi derdine düşüyor ve zavallı insanlar da oturup konuşacağı birini arıyor ne var bunda? Bu yaştan sonra derken de ne yapsın kadıncağız bir mezara girip ölmeyi mi beklesin?
Bende sizi saygıya davet ediyorum, kadının içinde neler olduğunu bilmeden bu yaştan sonra diye küçümsemek? İnsan 100 yaşına bile gelse içinde ki boşluğu doldurmak için evlenmek istiyorsa evlenmeli.Saçma buluyorum çünkü sırf konuşacak biri için evlenilmez ayrıca bu devirde insan Yalnız kalmaz bu benim düşüncem saygıya davet ediyorum...
Bu yaştan sonra küçümseme değildir yaşının büyük olduğunu belirtmektşr bunu herkes kullanır. İnsanın önceliği çocuğu olmalı gerçi evlwnaede evlenmesede ilgili değilmiş ne değişir bilmemBende sizi saygıya davet ediyorum, kadının içinde neler olduğunu bilmeden bu yaştan sonra diye küçümsemek? İnsan 100 yaşına bile gelse içinde ki boşluğu doldurmak için evlenmek istiyorsa evlenmeli.
Baba evlenecek olsaydı adamcağız haklı diyip çekilirdi herkes ve bu konuyu konuşmuyor olurduk. Ama nedense kadın sözkonusu ise hep çocukları daha önemli. Evet evlat tabi önemli ama bizler sadece anne değiliz, öncesinde kadınız.İnsanın önceliği çocuğu olmalı gerçi evlwnaede evlenmesede ilgili değilmiş ne değişir bilmem
İnsan dedim farkındaysanızBaba evlenecek olsaydı adamcağız haklı diyip çekilirdi herkes ve bu konuyu konuşmuyor olurduk. Ama nedense kadın sözkonusu ise hep çocukları daha önemli. Evet evlat tabi önemli ama bizler sadece anne değiliz, öncesinde kadınız.
Hiç öyle demeyin,59 yaşında bir yakınım evlendi,çokta mutlu,evlenmek şart değil ama evlenmek isteyen her yaşta evlenebilir.İnsan niye yalnız kalsın hele bu devirde o yaşta erkek hizmetçi aradığı için evleniyordur
EVet dogru soyluyorsunuz en azindan birbirlerini iyice tanirlar biz taniriz birbirimizi zaman daha iyi olur abimi hic katmadan konusmak en iyisi aklima gelmemisti aslinda tesekkur eserim :)Bir de tavsiyem, acele etmeme kistasini abiniz olarak koymayın bence.
Öncesinde tanismak diyin.
İsteme olsun evlilik için acele etmeyin diyin...
Abiniz tehditler savurmus sanki o çıksın da nasıl olsa izin vermez gibi gelir kulagina..
Tabi siz bilirsiniz :)
Abim babamdan sonra uyusturucuya basladi veisinide sevgilisinide kaybetti sonra zar zor tedavi oldu ve kurtuldu o illetten hapisten cikinca zaten isinin basina gececek ve umarim hayatina birisi de girer... Ben annemin acele etmesine kiziyorum farkinda misiniz evlenmesine degil henuz on bes gundur taniyor ve uc kez gorustugu adamla evlilik planliyor cocuklariyla tanistirmadan etmeden ctesi gunu beni istemeye gelecekler diyor bu emribaki nedir?Annenizi haklı buluyorum, bu hayatta bir başına kalmış, oğul asarım keserim havasında hala anneye sorun çıkarıyor iş yuva kuracağı yerde. Siz abiyi destekliyorsunuz, kadıncağızla oturup güzel güzel konuşacak yerde kavga ediyorsunuz. Kadının belli ki böyle bir izdivaca ihtiyacı var neden bu sinir stres?
Bende yanliz kalmasini asla istemem tabiki evlilik en dogal hakki... ve yasida genc ama tanimadan etmeden bizimle tanistirmadan ctesi beni istemwye gelecekler demesine cok kirildim aceleci olmasinaAnnenizi acele etmesi yönünde haksız buldum. Evlenmek isteyebilir daha çok genç. Siz evliymişsiniz yarın bir gün abiniz evlenir kardeşiniz de hadi bakalım evlenmedi diyelim gitti başka bir şehire üniversite okumaya bi 8 sene sonra. Anneniz bir başına kalıcak yalnızlık gerçekten zor. Eşi vefat ettikten veya boşandıktan sonra evlenmek isteyen kadınları yargılamıyorum ve çocuklarının da anlayışlı olması gerektiğini düşünüyorum
Haklisiniz tabiki ama keske aceleci davranmasa...Hiç öyle demeyin,59 yaşında bir yakınım evlendi,çokta mutlu,evlenmek şart değil ama evlenmek isteyen her yaşta evlenebilir.
İnsan bir çay kahve eşliğinde sohbet etmek ister,evlatta olsa kendi düzeninde,"annem geldi kaldı,eşim istemiyor,arada kaldım"diyenler az mı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?