• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annem ve evlilik düşüncesi...

acele etmesi dışında bi sıkıntı göremedim. evlenmek istemedi gayet normal. 27 yaşında abin uyuşturucu bağımlısı, kavgaya karışmış hapiste şu an. annenin abini düşündüğü kadar abin de kendisini düşünsün.
Abim babamdan sonra cok kotu oldu yasadiklari mahalle pek iyi br yerde degil arkadas cevreside oldukca kotu... psikolojisi bozuldu once alkole basladi sonra uyusturucuya basladi tedavi ettirdik zar zor kurtardik ama annem hic cabalamadi abim icin... hep yapmasaydi etmeseydi baslamasaydi hapse girmeseydi dusuncesinde ve yillardir bu hep boyle oldu 😞 evlenmesine karsi degilim ama cok aceleci

Burada problem ne annen ne de evlenmek istemesi. Tek problem abin.

Annenin acele etmesi de bir problem, sonuçta 10 yaşında bir kardeşin var. Enine boyuna oturup düşünmeli öyle karar vermeli.

Ancak annene verdiğin tepkiden daha çok abine tepki göstermelisin. Ne demek öldürürüm?

Bence abin biraz sıkıntılı biri olduğu icin o çıkmadan evlenmek istiyordur. Cunku cikinca sagı solu belli olmaz engeller diye dusunuyor olabilir. Hayirlisi olsun insallah babaciginin da mekani cennet olsun...🙏

Burada problem ne annen ne de evlenmek istemesi. Tek problem abin.

Annenin acele etmesi de bir problem, sonuçta 10 yaşında bir kardeşin var. Enine boyuna oturup düşünmeli öyle karar vermeli.

Ancak annene verdiğin tepkiden daha çok abine tepki göstermelisin. Ne demek öldürürüm?
Abim tabi ki de sacmaliyor... Hapiste iyice psikolojisi bozuldu farkindayim o annemin evlenmesine karismamali kesinlikle ama annem cok acele ediyor biraz daha taniyip gormeli diye dusunuyorum anlamiyor acele ediyor

Abim babamdan sonra cok kotu oldu yasadiklari mahalle pek iyi br yerde degil arkadas cevreside oldukca kotu... psikolojisi bozuldu once alkole basladi sonra uyusturucuya basladi tedavi ettirdik zar zor kurtardik ama annem hic cabalamadi abim icin... hep yapmasaydi etmeseydi baslamasaydi hapse girmeseydi dusuncesinde ve yillardir bu hep boyle oldu 😞 evlenmesine karsi degilim ama cok aceleci

siz de aynı mahallede değil misiniz? sizde uyuşturucu kullanıp hapse düşebilirdiniz. abim dediğiniz kişi 27 yaşında, 15 yaşında değil ki. nereye kadar anneniz sahip çıkabilir?

Allah rahmet eylesin... Babam ne bana ne kardeslerime bir fiske vurmamis insan simdi kardesime olur da birsey yaparsa bilmiyorum guvenemiyorum annem nasil guveniyor onu da anlamiyorum.. abdestli namazli diyor oyle diye cok iyi bir insan mi demek oluyor yani anlamiyorum

Sagolun. Sizin babanizin da mekani cennet olsun.insallah.Benim bir tanidigim ikinci evliliğini yaptı ve yeni eşi oğluna (kardeşinizden bir kac yaş büyüktü sadece) çok çok iyi davrandı her zaman. Yani kalkıp okulu için ekmeklerini hazırlar, cebine harçlığını koyar kendi elleri ile gönderirdi. Ve her zaman cok ilgiliydi. Yani böyle biri de çıkabilir. Benim eniştem diğer tarafta ama üvey annesinden mesela çok çekmiş. Yani ikinci evlilikte evlenecek olan ebeveyn çok iyi düşünüp tartip karar vermesi lazim. Annenizin çocuğunu rüşvet ile ılımlı hale getirmeye çalışmasıni hiç doğru bulmuyorum. Cocuk bu evliliğin hayatını değiştireceğini kestiremez. Ve erkek çocuklara böyle durumlar da ayrı zor oluyor. Insallah anneniz biraz daha tartip düşünür. Abinizi de inşallah kısa zamanda çıkar ve tekrar kötülüklere bulaşmaz

ANneme dunde soyledim zaten sen bize hic annelik yapmadin okula giderken birgun bile saclarimi yapmadin simdi uvey ogluna cici annelik yaparsin dedim ... bilmjyorum agir mi konustum acaba .. ama ben ondan bekledigim ilgiyi sevgiyi gorememisken kardesimle daha cok ilgilenmesini isterken dikkatini baska bir adama vermesi bilmiyorum
10 yaşındaki kardeşin durumu da çok vahim bari onu düşünse anneniz

Benim kizdigim noktada acele etmesi.. daha on bes gundur taniyorsun sen adami ne yuzuk takmasi ne bu acele... ki evini duzenini kardesimin okulunu degistirecek bir anda ve bunlar kolay verilecek kararlar degil... ben kendim icin birsey istemiyorum

Belki bu yüzden acele ediyor.
Kendiniz söylüyorsunuz yaşadıkları mahalle Tekin bir yer değil.
Belki kadını rahatsız ediyorlar size soyleyemedi?
Belki abinizin başina bela olan biri tehdit etti?
Belki küçük kardeşinizde olumsuz bir degisiklik gordu ve o da diğeri gibi olur diye korktu?
Karşı çıkıp bağırıp çağırmak yerine güzellikle ve sabirla konuşsanız?
Kendini benimle kıyasladı demişsiniz mesela, nesi garip bunun?
Bence biraz önyargılı ve Fevri yaklaşıyorsunuz.

siz de aynı mahallede değil misiniz? sizde uyuşturucu kullanıp hapse düşebilirdiniz. abim dediğiniz kişi 27 yaşında, 15 yaşında değil ki. nereye kadar anneniz sahip çıkabilir?
Ben 6 yildir evliyim farkli bir yere tasindim ama haklisiniz tabi ki... Abim zor donemler gecirdi uyusturucudan yeni kurtuldu babamin olumu hapis derken bende biraz ilgiye ihtiyaci oldugunu dusunuyorum evlilikte bunlarin ustune fazla mi gelir acaba diye :/ hapise girince bir arkadasi bile aramadi sormadi onu bazi gercekleri yeni farkediyor aslinda

Sagolun. Sizin babanizin da mekani cennet olsun.insallah.Benim bir tanidigim ikinci evliliğini yaptı ve yeni eşi oğluna (kardeşinizden bir kac yaş büyüktü sadece) çok çok iyi davrandı her zaman. Yani kalkıp okulu için ekmeklerini hazırlar, cebine harçlığını koyar kendi elleri ile gönderirdi. Ve her zaman cok ilgiliydi. Yani böyle biri de çıkabilir. Benim eniştem diğer tarafta ama üvey annesinden mesela çok çekmiş. Yani ikinci evlilikte evlenecek olan ebeveyn çok iyi düşünüp tartip karar vermesi lazim. Annenizin çocuğunu rüşvet ile ılımlı hale getirmeye çalışmasıni hiç doğru bulmuyorum. Cocuk bu evliliğin hayatını değiştireceğini kestiremez. Ve erkek çocuklara böyle durumlar da ayrı zor oluyor. Insallah anneniz biraz daha tartip düşünür. Abinizi de inşallah kısa zamanda çıkar ve tekrar kötülüklere bulaşmaz
İyi dilekleriniz icin cok tesekkur ederim 🙏🏻 Umarim biraz daha taniyip gordukten sonra hakkinda hayirli olan bir karar verebilir ne diyeyim ki...

Belki bu yüzden acele ediyor.
Kendiniz söylüyorsunuz yaşadıkları mahalle Tekin bir yer değil.
Belki kadını rahatsız ediyorlar size soyleyemedi?
Belki abinizin başina bela olan biri tehdit etti?
Belki küçük kardeşinizde olumsuz bir degisiklik gordu ve o da diğeri gibi olur diye korktu?
Karşı çıkıp bağırıp çağırmak yerine güzellikle ve sabirla konuşsanız?
Kendini benimle kıyasladı demişsiniz mesela, nesi garip bunun?
Bence biraz önyargılı ve Fevri yaklaşıyorsunuz.
Haklisiniz on yargili davraniyor olabilirim ama o mahallede anneme zarar veren kimse yok benimle herseyi konusur muhakak soylerdi.. Ben annemin ilgisiz ve umursamaz olmasina kiriliyorum aslinda bu kadar acele edip tanimamasina zamana birakmamasina kiziyorum... abin yapmasaydi akli yokmu diyor kardesime dersleri kotu ilgilen anne diyorum bende ilgileniyorum elimden geldikce surekli ama umursamaz bir insan

Abin yarın birgün evlenince yanına mı alacak annenizi?
Veya siz alıp evinizde bakacak mısınız?
Bırakın da kadın hayatını kursun!
Abin annesinij hayatına karışacağına kendi hayatını düzene kursun.
27 yaşına gelmiş hala anneniz onun sorumluluğunu mu düşünecek.. beyfendinin o ortamdan cıkmasi gerekiyormusmuş.
Yakında 30na dayanacak hala ergen ergen hareketler hepinizi gebertirim ne demek?
Bir de abinize hak vermişsiniz..!

Back