• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annem ve evlilik düşüncesi...

Anneniz abinizden ve hayat sartlarından belli ki cok cekmiş. Anlayamıyorum diyemiyorum. Kadın ilk kez kendi için birsey yapmak istiyor. Dogru ya da yanlıs bilemem ama rahat etmek istiyor. Rahat ettirileceği söylenmiş o da buna inanmıs o yüzden bu acelesi. Bir an önce olsun olacaksa diyor. Buradaki sıkıntı yagmurdan kacarken doluya tutulmak. İnsallah hersey güzel olur.
Bende ondan korkuyorum... insallah guzel olur hersey insallah 🙏🏻

Ne kadar saçma, çocukça ve gereksiz çıkışlar yapıp uzmussunuz annenizi.
"Hapisteki abimin onayı olmadan olmaz" diye uzmussunuz kadını. Peki o hapisteki abi yarın gönlünü birine kaptırınca Annenizin ya da sizin onayinizi isteyecek ki?
Hayır.
Kadın zaten gelmiş elli yaşına. Ha deyince de evlenmiyor. Liseli aşıklar gibi iki sene o işi uzatmanın alemi yok ki . Bence en iyisini yapiyor. Benim çevremde de ikinci evliliğini yapan çok kadın var. Geneli mutlu,huzurlu...
İnsanların ikinci bahar yasamasina izin verin.

PS: abiniz benimle yasit. O yaştaki insan muhtaç değildir. Hala ailesinin kanatları altında yaşamak zorunda da değildir. Madem delikanlı asarim keserim lafları dolaşıyor ağzında delikanlı gibi bir ev tutsun- ya da biriyle paylaşsın. Baksın basının caresine
Haklisiniz kesinlikle evlilige karsi degilim abime de hak vermiyorum ama acele etmiyor mu bana mi oyle geliyor

kardeşin abine benzemeye başlamıştır belki ruh hali agresif şiddet yanlısıysa. bu tarz söylemleri olduysa sırf ondan bile olabilir.

yani annen bencil bir kadın değilse elbet düşünmüştür bunları diye düşünüyorum evliyseniz çocuğunuz varsa anne içgüdüsü zaten kardeşiniz için evleniyor belki de. çocuklar için mutlu bir aile tablosu önemli. abiniz gelmiş 30una siz evlisiniz artık sizlik bişey yok kusura bakmayın.
Umarim hersey guzel olur bilmiyorum ne diyecegimi bende kimse uzulsun istemiyorum 🙁

Umarim hersey guzel olur bilmiyorum ne diyecegimi bende kimse uzulsun istemiyorum 🙁

umarım öyle olur. bence annenize tepki vermek yerine yanında olun adamı bir de siz kendi gözünüzle tanımaya çalışın soruşturun vs.

ben şunu öğrendim. gerçek sevgi karşındakine istediğini yaptırtmak değildir. gerçek sevgi o ne isterse yaparken saygı duyup yanında olmaktır.

Anneniz için bana yalakalık etti falan demeniz ne kadar üzücü.
Öncelikle bu annenizin hayatı dediğiniz gibi. Annenize bu şekilde yaklaşmanız hoş olmamış.
Evlenmeyi isteyebilir, buna 3 günde de karar verebilir 3 yılda da. Onun duygularını, hislerini biliyor musunuz? O yaşdaki insanlar gençlerden daha farklı şeyler bekliyorlar hayattan sanırım. Neden acele etmiş olsun aşk evliliği mi yapmasını bekliyorsunuz.
Ayrıca anneniz 27 yaşındaki abinizi mi düşünsün sizce? Babanınzdan sonra aileye kol kanat germesi gerekirken uyuşturucu kullanan, mahallese kavgaya karışan, hapse giren abinizi mi düşünmesini istiyorsunuz?

Anneniz için bana yalakalık etti falan demeniz ne kadar üzücü.
Öncelikle bu annenizin hayatı dediğiniz gibi. Annenize bu şekilde yaklaşmanız hoş olmamış.
Evlenmeyi isteyebilir, buna 3 günde de karar verebilir 3 yılda da. Onun duygularını, hislerini biliyor musunuz? O yaşdaki insanlar gençlerden daha farklı şeyler bekliyorlar hayattan sanırım. Neden acele etmiş olsun aşk evliliği mi yapmasını bekliyorsunuz.
Ayrıca anneniz 27 yaşındaki abinizi mi düşünsün sizce? Babanınzdan sonra aileye kol kanat germesi gerekirken uyuşturucu kullanan, mahallese kavgaya karışan, hapse giren abinizi mi düşünmesini istiyorsunuz?
Bende bir anneyim ne olursa olsun evlat o iyide kotu de olsa insan dusunur ici ciz eder annem cok gamsiz bilmiyorsunuz... bana yalakalik etti dedim evet cunku normalde canimli cicimli konusmaz sert br insan ama bana bunu soylerken baska birisi gibiydi cok yapmacikti

umarım öyle olur. bence annenize tepki vermek yerine yanında olun adamı bir de siz kendi gözünüzle tanımaya çalışın soruşturun vs.

ben şunu öğrendim. gerçek sevgi karşındakine istediğini yaptırtmak değildir. gerçek sevgi o ne isterse yaparken saygı duyup yanında olmaktır.
Dogru soyluyorsunuz... dediginiz gibi biraz daha sakin davranip ilimli yaklasmaya calisacagim belki boylesi daha iyi olur

Bende bir anneyim ne olursa olsun evlat o iyide kotu de olsa insan dusunur ici ciz eder annem cok gamsiz bilmiyorsunuz... bana yalakalik etti dedim evet cunku normalde canimli cicimli konusmaz sert br insan ama bana bunu soylerken baska birisi gibiydi cok yapmacikti
Ben annenizi haksız görmedim.
Benim kayınvalidem 20 yıldır bekar, o da birisi ile evlenmeye karar verdi. Hepsi 1 ay içinde oldu. Oğullarına kararını açıkladı sadece. Benim de evde bekar kaynım var 30 yaşında. O da annesi evlenince kendi evlerinde kalmaya devam edecek (k.validemin evi var).
Anneniz imkan sağlamış abinize. Kalacak yeri var neticede. 27 yaşında insanlar koskoca şirketler yönetiyor ev bark sahibi oluyor kusura bakmayın. Abiniz için durumu bu kadar dramatize etmeyin.
Ben de bir anneyim öyle sanıyorum benim evladım da benaer şeyleri yaşatsa ben de biraz nefes alayım kendi hayatımı yaşayım isterdim.

Ben annenizi haksız görmedim.
Benim kayınvalidem 20 yıldır bekar, o da birisi ile evlenmeye karar verdi. Hepsi 1 ay içinde oldu. Oğullarına kararını açıkladı sadece. Benim de evde bekar kaynım var 30 yaşında. O da annesi evlenince kendi evlerinde kalmaya devam edecek (k.validemin evi var).
Anneniz imkan sağlamış abinize. Kalacak yeri var neticede. 27 yaşında insanlar koskoca şirketler yönetiyor ev bark sahibi oluyor kusura bakmayın. Abiniz için durumu bu kadar dramatize etmeyin.
Ben de bir anneyim öyle sanıyorum benim evladım da benaer şeyleri yaşatsa ben de biraz nefes alayım kendi hayatımı yaşayım isterdim.
Evlendiler mi peki suan nasil ilerliyor? Bende bu kadar kisa surede olmasina sasiriyorum aslinda annemin acele etmesine

27 yaşındaki abiniz kötü arkadaşlarına kapılıp uyuşturucu, hapse girme gibi yollara sapacağına
babam yok evin erkeği artık benim deseydi de aklı başında olaydı anneciğinizin başında dağ gibi duraydı madem.
Bugün ağlamıyor olurdu.

Bu ne bencillik!?

Evlat evlat diye yeterince fedakarlık yapıyor insanlar zaten.
Aynısını evlattan da görmeyi bekliyorum ben açıkçası.

Annenizin tek hatalı olduğu kısım acele etmesi.

Tepki göstermek yerine biz de bir tanıyalım adamı deseniz olmaz mıydı?
Belki bu kadar acele etmezdi.

3 yıl sonra abiniz de evlenip gelin hanımın keyfine annenizi hepten unutacak belki.
10 yaşındaki kardeşiniz de zaman çabuk geçiyor büyür kendi hayatına dalar..

Herkes kendi mutluluğunun peşinde.
Bu kadın yalnız mı yaşlanıp ölsün?

Damat ya da gelinlerin iyi çıkacağı umuduyla mı yaşasın sadece?

27 yaşındaki abiniz kötü arkadaşlarına kapılıp uyuşturucu, hapse girme gibi yollara sapacağına
babam yok evin erkeği artık benim deseydi de aklı başında olaydı anneciğinizin başında dağ gibi duraydı madem.
Bugün ağlamıyor olurdu.

Bu ne bencillik!?

Evlat evlat diye yeterince fedakarlık yapıyor insanlar zaten.
Aynısını evlattan da görmeyi bekliyorum ben açıkçası.

Annenizin tek hatalı olduğu kısım acele etmesi.

Tepki göstermek yerine biz de bir tanıyalım adamı deseniz olmaz mıydı?
Belki bu kadar acele etmezdi.

3 yıl sonra abiniz de evlenip gelin hanımın keyfine annenizi hepten unutacak belki.
10 yaşındaki kardeşiniz de zaman çabuk geçiyor büyür kendi hayatına dalar..

Herkes kendi mutluluğunun peşinde.
Bu kadın yalnız mı yaşlanıp ölsün?

Damat ya da gelinlerin iyi çıkacağı umuduyla mı yaşasın sadece?
Evlensin sorun degil ona da soyledim ama cok acele ediyor.. daha adamla ben ve kardesim tanismadan etmeden ctesi gunu istemeye gelecekler dedi cok kirildim acikcasi... bizi yok saymamali en azindan tanistirabilirdi bilemiyorum

Evlensin sorun degil ona da soyledim ama cok acele ediyor.. daha adamla ben ve kardesim tanismadan etmeden ctesi gunu istemeye gelecekler dedi cok kirildim acikcasi... bizi yok saymamali en azindan tanistirabilirdi bilemiyorum

Olumlu olup siz teklif edebilirdiniz.
Belli ki gelecek kaygıları var.
Abinizden yana üzgün, çaresiz.
Tek başına mücadele edemiyor hayatla.

Kardeşiniz için bir şey diyemem ama abiniz ve siz anlayışlı olup
çözüm odaklı olmalısınız.
Bencillikten uzak davranmalısınız.

Olumlu olup siz teklif edebilirdiniz.
Belli ki gelecek kaygıları var.
Abinizden yana üzgün, çaresiz.
Tek başına mücadele edemiyor hayatla.

Kardeşiniz için bir şey diyemem ama abiniz ve siz anlayışlı olup
çözüm odaklı olmalısınız.
Bencillikten uzak davranmalısınız.
Tekrardan arayacagim yarin konusacagim bakalim umarim hersey daha olumlu ve guzel olur herkes icin

Back