Annem ve evlilik düşüncesi...

Aslinda ben birazda anneme icimdekileri kustum diyebilirim... o kadar birikmislik var ki icimde cok lgisiz bir anneydi cunku okul hayatimizla giyimimizle ilgilenmezdi sarilip opmekten hoslanmaz bunalirim der hep birazda onlarn etkisiyle fevri davranmis olabilirim. Ama abime siddet kinusunda asla hak vermiyorum asla kabul edilemez bu fakat annem cok acele ediyor evlilik konusunda adami tanimiyor ki daha

İlk basta oldukca olumluydum evlen tabi daygi duyarim kararina dedim. Ama daha ben adami gormeden sohbet etmeden tanimadan cumartesi istemeye gelecekler diye emribaki yapmasina sinirlendim. Ona evlen tabiki hakkin dediysem beni tanistirmadan sen kendin daha tanimadan etmeden nasl evlenirsin diye cok bozuldum

Haklısın ama bazen evlatlar anne babayı dinlemeyip istedikleri kişilerle evleniyorlar ya aslında bu da öyle bir durum. Senin mudahele etmen çok da normal değil. Ama adam kötüyse annen yaşayıp görecek maalesef. Ama ben kardeşine üzülürüm sadece.

Abin istemediği için acele ediyor
O çıkana kadar iş işten geçmiş sular durulmuş olur diye düşünüyor olmalı
Kardeşin için endişelerinde haklısın ama abin de kazık kadar adam yani
Baban hayattayken de abin böyle miydi?
Belliki annen başa çıkamıyor
Acaba abinden sebep mi evleniyor

İSte bu riske girmeye deger mi acaba?
Butun duzeni evi barki bozup baska bi yere yerlesip sonrasinda pisman olursa...sonucta tanimadan evleniyor ve beni bile daha tanistirmadan...

ABime siddet konusunda asla ve asla hak vermem... Ama arkadas konusunda yanlis secimler yapti uyusturucu batagina dustu hayati mahvoldu cok sukur o gunleri geride birakmisken suanda anneme ve destegjne cok ihtiyaci var hele ki babamdan sonra...

Kardeşiniz konusunda endişeli olmakta haklısınız.
Ama keske annenize sert çıkıp, sorumsuzlugunu yüzüne vurup karşısına geçeceğinize, biz ne zaman tanisacagiz adamla? Deseydiniz.
Anne zaten sizin karşı cikacaginizi biliyor ve gardini almış.
Siz de adamı tanımadan etmeden abinizle karşı cikmissiniz dolayisi ile alti boş bu karşı cikmaların
Annenize de kibarca koca peşinde kosacagina çocukla ilgilen demişsiniz, yine olmamİş.
Bu kadın bu adamla tanışıp sonra ilgisiz anne olmamış ki. Hep böyleymis. Babanız ile evliyken size de böyleymis.
Neyi değiştirmeye çalışıyorsunuz?
Adam gelse de gelmese de bu kadın böyle. Bu evlilik ile alakali değil.
Siz annenize kizginliginizi bunun üzerinden toptan çıkarmaya çalışıyorsunuz.

Abiniz konusunda bir şey diyemiyorum. 27 yaşında adam. Yok arkadaşları kötüydü, ortamı kötüydü diyip sürekli aklamaya çalışıyorsunuz.
Babamdan sonra toparlanamadi diyorsunuz sanki babanız geçen ay vefat etmiş gibi konuşuyorsunuz. Biliyorum sevdiğinizin kaybı çok acı ama 4 yıl bunu abinize bahane etmek için uzun bir süre.
Her şey üst üste binmiş, kafanız karışmış.
Bence bu konuları birbirinden ayırıp tekrar değerlendirmeye çalışın.

10 yaşındaki kardeşiniz için üzgün ve endişeliyim ,umarım o çocuk ordan oraya savrulmaz annenizde sıkıntı varsa bir ablalık yapabilirsiniz umarım.

Ayrıca abınızlede ugrasmak zorunda degıl adam, annenızde boyle boyle kopacak evet hayırsız bır evlat gıbı duruyor uzmus kadıncagızı ama o anne omur boyu maalesef koparamayacagı bır bag var aralarında
Hapse benim yuzumden mi girdi girmeseydi kavga etmeseydi vs vs diyor surekli bende iyide olsa kotude olsa o senin oglun diyorum anlamiyor. Kucuk kardesime annem zaman ayirmiyor ki elin adama hic ayirmaz. Ogretmenler bile kac kez gorusmye cagrdi annemi dersleri cok zayif sene tekrari olabilir diye...

Mesajlariniz cok dogru haklisiniz... Ben sanirim icimde kalan yaralari destim biraz anneme icimdekileri kustum bu bahaneyle sanirim... Evet annem evlenincede degismez karakteri bu ilgisiz ve gamsiz... Kendisi bana tanistirmayi teklif etmeden ben olumlu bakjyorum diye hemen cimartesi istemeye gelecekler dedi emribaki yapmasina cok kirildim..:

10 yaşındaki kardeşiniz için üzgün ve endişeliyim ,umarım o çocuk ordan oraya savrulmaz annenizde sıkıntı varsa bir ablalık yapabilirsiniz umarım.
Hep elimden geleni yapiyorum ilgileniyorum ama anne sevgisi bambaska tabi... ben bu yasima kadargoremedim o da goremez sanirim bu saatten sonra...

Anneniz biraz daha hakli kendi hayati bosverin. Abiniz bu zamana kadar kendine ceki duzen verebilirdi bosuna etrafi suclamayin boyle bir evlat icin kendini mi bitirsin nereye kadar. Ustelik sonucta evliligin ne oldugunu bilen biri birakin nasil istiyosa oyle yapsin kenfinizi yipratmayin

Yani dediğim gibi kendi bilir koca kadın, evlendi diye sırt çevirirsenin kaybedersiniz sadece o da sıkılmıştır artık belki de abinizin sorunlarından da sıkılmıştır.

Hep elimden geleni yapiyorum ilgileniyorum ama anne sevgisi bambaska tabi... ben bu yasima kadargoremedim o da goremez sanirim bu saatten sonra...

bu olaylar arasında sanırım yapabileceğiniz tek şey 10 yaşındaki kardeşinizin hayatı ve geleceği için çabalamak. yani ben olsam öyle yapardım. eşinizle ilgili de bir sıkıntı yoksa türlü bahanelerle en azından haftanın yarısını sizin yanınızda geçirmesini sağlayabilirsiniz. ödevlerini bahane ederek, işte haftasonu sinemaya gideceğiz onu da alalım, dışardan geç döndük bu gece bizde kalıversin, sevdiği bir yemeği yaptım ya da sevdiği bir oyunu aldık bu gece bizde kalsın oynayalım, çocuğum dayısıyla vakit geçirsin birlikte oynasınlar bize de iyi oluyor çocuğu üzerimden alıyor vb vb

Kirginliginiz, kizginliklariniza karışmış.

Belki yükselmeden;
olur mu öyle sey canım, kolay mı kız almak, önce bir tanisalim, deseniz başka mı olurdu bilmiyorum ki..
Anlık şeyler tabi biz burada düşünüp söylüyoruz. Yaşadıklarınızı yaşamadık.
Ama kestirip atmak olmaz.
Bence gidin yanına, alın annenizi dışarı çıkın, farklı bir ortamda acik acik konuşun.
Aşırı tepki verdiğinizi ama bu aşırı tepkinin bugünün ürünü olmadığını, saygi duydugunuzu ama yok sayilmaya kirildiginizi; çok elestirmeden kardeşiniz ile ilgili endişelerinizi anlatin..
Aile işte yapacak bir şey yok, birileri üstleniyor toparlamayı...

BEnde ona uzuluyorum birde annemin tanistirmaya bile tenezul etmeden cumartesi istemeye geliyolar demesine...

Oğlu hapisteyken yangından mal kaçırır gibi evlenen anneye bencil ve duygusuz derim ben kimse kusura bakmasın.İçini dökmekle çok iyi yapmışsın.

Babamdan sonra kotu oldu uyusturucuya basladi sonrasinda isini kaybetti aevgilisinden ayrildi mahalledekilern dedikodularina maruz kaldi kotu gunlerdi... Evde bir kac kez krize girince ambulanslar polisler geldi allah kimseye yasatmasin cok kotuydu ama sukur ki kurtuldu artik tedavi oldu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…