- 27 Kasım 2017
- 389
- 289
- 103
- Konu Sahibi dytsyenhanm
Öncelikle merhaba hanımlar zaman ayıran herkese çok teşekkür ederim konuma geçmek istiyorum öncelikle şunu belirteyim anne tarafım Diyarbakırlı haliyle çok kalabalık ve size çok gelebilecek sayıda teyze dayıya sahibim:) 7 teyzem 4 dayım var:) herneyse konuya dönecek olursak geçenlerde teyzemin bir hamilelik süreci oldu sıkıntılı bir gebelik geçirdiği için doktor ilçede değil merkezde olması gerektiğini söyleyince bizim eve geldi 2 ay boyunca bizde kaldı. annem kelimenin tam anlamıyla kendini paraladı. teyzem için normalde evde yemek yapmayan kadın doktor teyzeme özel diyet listesi verdi diye tencere tencere yemekler yapmaya başladı. Teyzemide size şöyle anlatayım bıraktığı şeyi asla yerinden almaz kahvaltı etsin o masayı öyle bırakır gider toplamaz aşırı bilmişlik yapar ben şöyle iyiyim şöyle mükemmelim çok kültürlüyüm siz hiç birşey bilmiyorsunuz cahilsiniz demeye getirir sürekli. bizde kaldığı süre içinde sürekli elimde süpürgeyle dolaştım. Sürekli temizlik yaptım annemin beli bacağı çok kötü durumda ayakta fazla kalınca bile ağrıdan kıvranıyor ona iş kalmasın diye. Teyzemin aile içinde kavga etmediği tartışmadığı gönlünü kırmadığı hiç kimse yoktur zerre abartmıyorum bu konuyu ayrıca benim diğer teyze ve dayılarımında çocukları var kendisi benide kuzenlerimide sürekli eleştiren bir insan. ben uykuma düşkünüm sizin çocuklarınızın ağlama sesini çekmek zorunda değilim çıkın evinize gidin diyen birisi. sonuç olarak oğlumuz doğdu 960 gram olarak çok küçüktü 40 gün yoğun bakımda kaldı ve 2 kilo 380 gram olarak taburcu oldu çocuğun şuan hiç bir sağlık sorunu yok çok şükür ki sadece her bebek gibi ağlıyor ve teyzem hala burada. çocuğu ilçeye götüremeyeceği için bir diğer teyzemin evinde kalıyor. (buraya parantez açıyorum burada olduğu süreçtede teyzemin kavga etmediği gönlünü kırmadığı kimse kalmadı annemde dahil) ama annem sanki kendi kızı doğurmuş gibi davranıyor. varsa yoksa o teyzem küçük değil bu arada 43 yaşında bir insan annemi evde bulamıyoruz sürekli onun yanında bazen geceleri bile kalıyor. teyzemin yanındayken hiç bir sorunu yok ama ev içinde bize sürekli söylenir belim bacağım ağrıyor sizin için çalışıyorum ben bu halimle diyerek başımıza kalkar. sadece bu da değil babamdan gizli çocuğa bir sürü malzeme almış öyle 30 40 liralık şeylerden bahsetmiyorum 700 800 liralık harcamalar evde babamla ettiği kavgaları görseniz içiniz acır boşanma noktasına kadar geldiler babam yapamıyorum artık dedi bizim için vazgeçti. bunlar hep annemin teyzeme davranışları yüzünden oldu ne zaman bir dükkana gidecek olsak gider sürekli çocuğa birşeyler alır durmak bilmez ben yada kardeşlerim (2 erkek kardeşim var) birşeye elimi atıncada çok para boşver gibi şeyler demeyi bilir. Teyzem dün dönecekti normalde Erganiye kaynanası yanına gelip bakacaktı ama annemler izin vermedi. gitmesine burada kal dediler göndermediler annemin bu kadar yorulduğunu görünce bende dayanamadım. anne bak böyle yapma teyzem kendini alıştırsın artık çocuk doğalı 4 hafta oldu insanlar çocuklarına yanlız başına bakıyor. bu dünyada ağlayan tek çocuk o değil teyzem yavaş yavaş tek kalmayı öğrenmeye çalışsın sen çok yoruluyorsun sana gelene kadar bu çocuğun anneannesi babaannesi var dedim. evde kıyametler koptu bağırdı çağırdı büyük konuşma çocuk çok ağlıyor teyzen nasıl baksın kim çocuğunu tek başına büyütmüş ki sanki saçmalama diyor ben büyürken yanında kim vardı diyorum dalga geçer gibi baban vardı diyor sonrada başladı duygu sömürüsüne işte ben senin çocuğuna bakmam ozaman sen bunları diyorsan seninkine de kimse bakmasın ben zaten seninkini görene kadar ölürüm çok yaşamam sizin yüzünüzden saygısız terbiyesiz dedi bastı yine teyzeme gitti. kafayı yemek üzereyim artık ben nerede yanlış yapıyorum söylediğim şeylerde herhangi bir yanlış varmı Allah aşkına siz söyleyin