- 12 Haziran 2014
- 546
- 312
-
- Konu Sahibi onlygodcanjudgeme
Bir es ve anne problemi daha. Hic birsey yapma canim. Annen hatali. Sen iyi olani yapiyorsun. Yine git gel annene, ama hayatiniza karismasina izin verme. Aralarindaki sorunuda problem etme, konusmazlarsa konusmasinlar, dügünlerde ayni masada oturdugumuz herkesle konusmuyoruz ki? 5-6 kisilik bir ortam olsa belli olur ama dügünde ters bir hareket yapmadiklari, laf sokusturmadiklari sürece hiiiic birsey olmaz.
Bebeğini Allah bağışlasin ama sorun eşin ve annen değil ki,annen ve sen.
Sende annenle anlaşamıyorsun o yüzden eşinden bunu bekleme
ayrıca rezil falan olmazsin sonuçta beraber oturulacak kavga gürültü olmayacak ki rezillik olsun.
Sözler unutulmaz bu amwjm gidecek belli ki,alismaya çalış bence dengede tut,madem eşin de gitmene laf etmiyor bu düzen iyi
Annem çok geçimsiz. Eşiminde geçimsiz olduğu konular var. Annemle babam ölünce aramız daha çok açıldı. Çünkü annem 24 yıllık hayat arkadasının vefatına hiç saygı duymadı... Bu beni çok derinden etkiledi. Annem babamın mezarına 2 kez gitti. Ama ben defalarca...
İnanın çok uzun yazmayım diye kestiğim şeyler var... Anneme karşı içimde ufakta olsa soğukluk oldu. Aöa bunun sebebi annemin davranışlarıydı... Yoksa eşim yüzünden annemle asla kötü olmam ben. Annem babam hastanede yatarken bile gitmeye tenezül etmiyordu çoğu zaman , ama babam ona 1.500 tl maaşını ve evini bıraktı kıymet bilmiyor hiç... Kuran okumayı biliyor ama okumuyor... Saygı da duymuyor işi gücü para pulAnnen bazı durumlarda haksız evet mesela pay kısmında hani benim üzerime yap demesinde filan. Sonuçta zaten annen oturuyor daha o evde satmaya da niyeti yoksa neden senin payını istiyor anlamadım ev satılacak olur neyse yani zaten Allah gecinden versin o vefat ettiğinde ev tümden sizin olacak şimdiden payını istemesinin mantığını anlamadım. Annen haksız tamam ama senin de annene karşı pek sevgi barındırdığını düşünmüyorum. Ne de olsa başında bir erkek vardı vefat etti yalnız kaldı, belki evde yalnız kalmak istemiyor, belki daralıyor. Yani siz de çalışmıyorsunuz sanırım birkaç gün eşin gelmese bile annen de kalsan gönlünü yapsan ne olurdu ki, yada akşama kadar kalıp dönsen yemeğini akşamdan yaparsın. Yani daha çok yeni babanın vefatı böyle içiniz rahat annenizi tek bırakıp gelemem demeniz üzerine kızmış benim annem de olsa kızardı siz düşünün eşinizin vefat ettiğini evinizde annenizi desteğini istemez misiniz. Düğüne gelince herkes ona mı bakacak konuşmuyorlar diye boşverin.
DiĞer kardeşim 7 yaşında zaten..Boşanma durumunda evde eşinizin hakkı olmaz. Mirasda eşle mal paylaşımı olmuyor. Sadece Allah korusun ölüm halinde eş ve çocuklara kalır. Başka kardeşiniz varmı onlardanda istedimi?
umarım bır gun esınıze bu kadar yansıttıgınız ıcın ve ona bu hakkı verdıgınız ıcın pısman olmazsınız
on tane koca bulursunda 1 tane ana bulamazsın ama sen sakın kalmaya gıtme
sende yaslanacaksın yarın obur gun
Zaten onlar 1 aydır konuşmuyor ve benim 1 aydır evimde huzurum var. Annemede gidip geliyorum... Ama babama yaptıkları ve bu durumlar ona zaten tavır almamı sağladı elimde olmadan..Bende malesef eşin gibi annenin evliliginize saygi duymadigini düşünüyorum. Hatta bu senin seçimin olduğuna göre sana da saygi duymuyor anladigim kadariyla. Cok zor bir durum. Konu anne olunca sert şeyler soylemek olmuyor ama ben olsam galiba anneme tavrimi koyardim.
sızcede cok uc degıl mı bu ornekAma annem babamın vefatına saygı duyacaktı o zaman... Ben komşulardan hatim olsun diye cüz dağıtırken o antalyaya gidelim tatil yapalım demeyecekti babamın öldüğü 2.gün. Babam kimsesiz bir insan sonuçta babamın ailesi biziz. Ama annemin bu para pul mal mülk derdine düşmesi beni kahretti...
DiĞer kardeşim 7 yaşında zaten..[/QUOTE
Anladım annen bir bakıma garanti altına almak istemiş kendini, eşinlede arası iyi olmadığı düşünülürse kendi açısından haklı.
peki annenizi biliyosunuz ben asla esim evdeyken hoporleri acıptakonusmam hatta annneme her zaman derim esimin yanındayken konusmalarınıza dikkat edin diye ayrıca bok var demis esin şerefsiz dememis yada hakaret etmemis allah askına bugun hep kızını isteyen aileler ve aileisni istemeuen kızlar va rgibi offf icim sisti vallaMerhaba arkadaşlar. Daha önceki konularımdan hatırlarsınız belki annem ve eşim arasında sıkça problemler yaşanıyordu. Ama son 1 aydır hiç bir şekilde konuşmuyorlar artık. Sebeplerine gelince , canım babam 15 nisanda vefat etti. Annem babamın vefatından 4 gün sonra oturduğu evi ( babama aitti tapu ) , benim payım olan kısmını da kendi üzerine yapmamı istedi. Bende sinirlendim daha babam öleli kaçgün oldu bunların derdine mi düştün dedim. Üstelik o evi babam hepimize bırakmıştı. Annemde kocanla boşanırsan evde onunda payı olur dedi. Eşimde bunu duydu.... Neyse ben payımı vermedim zaten.
Annem bize gel diye sürekli aramaya başladı. Bende bugün evde durcam dedim. Annem de evinde bok mu var dedi... Hoparlörden konuşuyordum bebegimin altını değiştirdigim için. Eşim duydu ve bana kızdı. Annen bizim evimize düzenimize saygı duymuyor diye.
Annem ise bana gel bizde kal deyip durdu. Yanlız kaldı falan o yüzden çağırıyrdur demeyin sakın , çünkü annemi tanıyorum. Babam öldüğünde ve sonrasında ev asla cenaze evi gibi olmadı. Ağlayan üzülen sadece bendim. Annem kakara kikiri yaptı devamlı. Henüz bir kuran bile okumadı babam için. ( babam çok iyi birisi olmasına ragmen ) . Her neyse , bende anneme ben sizde kalamam iş yerimiz burda eşim sabah işe gidiyor ve rahat edemez orda kalmaz bende o yokken kalamam dedim. ( kendi isteğimle.) Eşimde anneme bu yüzden kızdı kalmaya getirmiyosun kızımı dedi sürekli annem ona. Ve bunun gibi bir çok şey. Asıl sorunum şu ;
1 hafta sonra 13 yıllık çocukluk arkadaşımın ablasının düğünü var. Annemde geliyor ( komşular çünkü ) . Eşimle annem aynı masaya benim isteğim üzerine oturacak ama hiç konuşmayacaklarını söylüyorlar. Dikkat çekmez mi sizce? Rezil olacağım insanlara. İkiside beni hiç düşünmüyorlar. Ne yapacagımı şaştım kaldım valla artık... Yahu benim suçum ne sizin problemleriniz yüzünden değil mi? Neyseki eşim anneme gidip gelmeme karışmıyor. Annem hala bana laf soksa da söylemiyorum zaten eşime... Çok uzun oldu kızlar kusura bakmayın.
Not: 54 günlük bebeğim var geç cevap yazabilirim...