Annem ve bebeğimin kıyafetleri

Anneme teşekkür etmiyor değilim elbette bu kanıya da nerden vardınız

Öncelikle biraz dikkatli okusanız k.valideme bu konuda cevap verdiğimi atlamamış olmanız gerekirdi.
Başka bir kişiye de cvp yazmıştım; annemin çocuğa bakması koşulsuz her şeyi kabul etmem mi olmalı?

Yazdıklarımdan benim herhangi bir bedele katlanmadığım kanısına nasıl vardınız? Ayrıca şükretmediğimi nasıl çıkartıyorsunuz? 10 aylık bir bebekle ilgili kıyafetleri kirli haricinde karşıma sizce hiç sorun çıkmıyor mu?

Ben önlükk takabiliyorum.

Kıyafetleri günlük ve gezmelik diye ayırın. Özellikle ek gıdaya geçtikten sonra kıyafetler müthiş batıyor. Önlük bile fayda etmiyor. Günde kaç kere değiştirmek gerekiyor. Haliyle her zaman hemen eline alıp yıkayamıyorsun. Leke kuruyunca da pek çıkası gelmiyor. Neler denedim. Yine de çıkaramıyordum. Olsun kıyafeti lekeli olsun da ben çocuğumla keyifli vakit geçireyim.

Annemi bir işçi görsem burada konu açmazdım zira benim bir çalışanım için ne yapmam gerektiğini biliyor olurdum.
Annemin maaşını kesmedim çünkü ben sizin zihniyetinizle ne anneme ne k.valideme bir bedel biçip de sırf oğluma bakıyorlar diye maaşa bağlamadım. Bebeğin öncesinde de her ikisine karşı yüklendiğim maddi sorumluluklarım vardı hala öyle.
Yazdıklarım içinde annemle küsüm, annemle tartışırım falan da yazmıyor ki yıpratma diyorsunuz.
Şimdi babası bile olsa çocuğu emanet ederken şuna bak buna bak diyoruz.
Ben hiç demiyorum ağzıma fermuar çekip sırtımı dönüp çocuğu bırakıp çıkıyorum diyorsanız lütfen bana adresinizi verin gelip ayaklarınıza kapanacağım

Buradan aldığım gazla gece 3 e kadar dolap düzelttim. Benim de feda ettiğim kıyafet çok ama annem başkasını alınca da ses edemiyorum.

Ah beni anlayan bir kardeşim dahayaz gelse rahat edeceğiz yaz da gelmedi ki çocuğu sere serpe giydireyim. Ben zaten oğlanla vakit geçireyim derdine arkasını gece ancak topluyorum o zaman da leke resmen yağışıyor.

Herseyden ayni anda memnun kalamazsiniz. Hem anneniz hem kayinvalideniz ayni apartmanda diye anladim. Hayatta bu lukse sahip kac insan var? Gozunuz arkada kalmadan bakıyorlar çocuğunuza en onemlisi bu ve herseye değer. Isterseniz dolabini bastan asagiya bi dökün cocugun. Yeni bi duzen getirin. Dugunluk bayramlik olanlari kaldirin arkalara, anne leke olmasin bunlar deyin. Zaten kucucuk bebek bi giydigini 3 ay sonra giyemiyor fazla onem vermeyin kiyafete. Ben imkanim olmasina rağmen en uygun neyse onu aliyorum cunku kalitesinin hakkini veremeden küçülüp gidiyor. Onlar saglikla buyusun, kıyafetler kucuk kalsin lekeli kalsin

dışarıya giderken giydireceklerinizi kendi dolabınıza koyun lekelileri ve çıkmayacak olan lekeli giydirin evde.
Sorun etmyeyin bence ne kendinizi ne annenizi üzmeyin sonuçta büyüyorlar ve kendileri belli bir yaşa gelse dahi döküp saçıyorlar ki o lekelerde çıkmıyor.
şükür ederin anneniz bakıyor diye

Yeni kıyafetleri saklayın, gezmeye giderken giydirirsiniz.
Anneniz evde nasılsa kirlileri giydirsin en azından yeniler kirlenmez.

Direk aklıma bu geldi.

Güzel yeni olanları dolabın üst arka taraflarına kaldırın. Annenize de söyleyin kolayda olanları alsın.

Biraz maddiyattan dem vurursanız o kadar başına buyruk davranamaz. Anneler böyledir.
Ayrıca önlükleri elinin altında olsun ki kolay ulaşsın..

Dışarı parka falan giderken eve gidip eli yüzü düzgün kıyafet alsın.

Her şeyi mesele yapıp konu açmak çok yersiz. Aslında çözüm çok basit.

Ayrıca neden tepki aldığınızı anlamadım. Çocuk bakıyorlar diye hiç bir konuda bir şey söylenilmeyecek mi? İnsanlar çok tuhaf..

Kocaman kadınım hala evlik lüks gezmelik ve normal diye 3 grup kıyafetim var ,kız yeğenim onunda öyle yaptık ,bebek o daha temizlerden ayırın saklayın ,kendinizide boşuna darlamayın ,anneniz iyi yapıyor kendisi eliyle yesin ,yeterki gelişsin

Ben disarida giyeceklerini ayiriyorum sizde onlari kendi dolabiniza koyun yada..anneniz bebegin dolabindan bulduklarini alir lekeli veya eski olanlari evde giydirir gercekten de yeni kiyafetlerin lekelenmesine bende uzuluyorum neticede ucuz seylerde degil bebek kiyafetleri yazik oluyor

Ebebekten leke çıkarıcı aldım, bazen amywayin leke çıkarıcısını da kullandım fakat pek randıman alamadım onlardan. A101inki bebek için uygun olur mu acaba. Siz de bebek için mi kullandınız?

Bebek için olan leke çıkarıcılar her lekeyi çıkarmıyor. Salça, yağ, çay, renk veren meyve gibi olanları..
Bebek olduğu için kimyasallar az..

Daha güçlüsünü de ben kullanamazdım oğlum için. Önlük kullanmak şart. Diğer çözüm de lekelileri giydirtmek..

Özel olan kıyafetleri ayırın ama çok da üstüne düşmeyin. Anneniz çocuğa bakacağı zaman sizin verdiklerini dışında poşet almasına izin vermeyin

Ben bazen bazıları sırf yorum yapmak için yapıyor gibi geliyor. Ağzımız dilimiz lal mi olmalı bebeğe bakıyorlar diye.
Konu açma kısmına gelince daraldım, yani birileri ile kritik yapmak istiyorum. Aşağı tükürsen sakal yukarı tükürsen bıyık misali.

Canim beyaz zibinlarin lekeli yerlerine az camasir suyu damlat beklet elinde durula makineye at yika. Kardesim kizinin kucuklerini vermisti yakalari hep demir ilaci cikmamis oyle cikardim kar beyaz oldular. Iyi disarda giydiricen seyleri sakla annenden evde giydirilicek seyler bellidir zaten

Makinaya koymadan önce biraz camasir suyunda beklet ablam hep öyle yapardı bebeğin çamaşırları tertemiz olurdu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…