Annem ve bebeğimin kıyafetleri

Valla ben çok şaşırıyorum bu tutuma ya. Bakıcı değil sonuçta kadın gönüllü bakıyor e bu çocuğunuza zarar verecek bi durum da değil. Bu kadar elinden geliyor uğraşmak istemiyor demek ki. Sinirlenmeye hakkınız hiç yok bence. Yeni kıyafetleri ayırın dolabından çocuk zaten her kıyafeti giymez gündelik olarak. Lekesi çıkmayanları giysin madem bu kadar sinir oluyorsunuz

keşke bebeğim olsa ve ailemle aynı apartmanda olsam ve annemle kv bebeğime baksalar. söyleyeceklerim bu kadar üzgünüm...
Üzülmeyin lütfen. Takdir allahtan. Vardır zamanı. 8 yıl bekledim ben bu sıpayı. Sonra tüp bebek tedavisi ile oldu. Sizin de olur inşallah. Sonra bu günleri unutup dünyalıklarw üzükürsünüz inşallah

Merhaba hanımlar biraz dertleşmek istedim.
10 aylık bir erkek bebeğim var. Oğluma annem ve kvalidem dönüşümlü bakıyorlar. Bakımın ağırlığı annemde.
Benim annemle aşamadığım bir sorun var. Bazen kvalidemin tutumları da beni iyice anneme karşı geriyor.
Malum bebek çabuk büyüyorlar bu dönemde. Kıyafetler de malum pahalı. Bebeğim için ben de en iyisini istiyorum. Gücüm yettiğince eli yüzü düzgün kıyafetler alıyorum. Fakat annem yedirip içirme konusunda kendi yesin diye çok dikkatli değil. Ben de kendisinin yemesini teşvik ediyorum fakat kendim bir şey verdiğimde muhakkak önlüğünü takarım, bacaklarını da örterim mama sandalyesinde.
Hepimiz aynı apartmandayız. Sabahları annem gelip alıyor oğlanı ben işe giderken. Kıyafet de eline ne gelirse yeni eski küçük büyük kafasına göre alıp gidiyor. Ben çanta hazırladım kaç kez kendisi bir poşete o gün canı ne isterse eline ne geçtiyse doldurur alır gider.
O kadar özensiz ki daha 1 saat olmadan eline verdiği meyvelerden kaç kıyafeti lekelendi.
Basen bir yere gidecek oluyoruz şunu giydireyim diyorum bakıyorum kirli. Annem elinde yıkamış oluyor bazen fakat o lekeler çıkmamış oluyor ve tekrar yıkandığında da artık temizlenmiyor.
Akşam annemlerdeydim. Uykudan uyandı oğlum altına penye pantolon giydirdim mutfağa götürüp mama sandalyesine oturttum yemeğini hazırlıyorum annem eline kırmızı erik verdi ben daha önlük demeden hoop beyaz zıbını ve alt pantolonu lekelendi.
İşten gelince annem benim evimde bakmadığından onlara gidiyorum. Yedik içtik çıktık oğlanla oynadım uyuttum diyene kadar saat 11 oluyor. Çamaşırını haftada 1 2 ancak atıyorum. Görmediğim bazı lekeler de kuruyup iyice yerleştiğinden çıkmıyor.
Bayram öncesi yazlık kıyafet aldım 3 gömlek 10 tişört 10 zıbın bir kaç pantolon ve bir kaç şort. 500 tl ye yakın para verdim en uygunlarını almama rağmen. Şimdi emin olun zıbınlardan ve üst gruptan yıkanmasına rağmen yarısı lekeli.
K.validem de çocuğun üstü lekelenmesin eli batmasın tarzında yaklaşan bir kadın.
Bir şey oluyor kvalidem "ay annem bu lekeliymiş" diyiverince sinir katsayım iyice artıyor. "Anne bebek bu kirlenecek elbet" diyorum geçiştiriyorum ama ben de kendi annemin bu tutumundan çok rahatsızım. Ya gerçekten annemden oğlumun kıyafetlerini saklayasım geliyor😂
Ben çok titiz, takıntılı biri değilim. Fakat döke saça da yiyecekse önlüğü olur, olmaz mı?
K.validem çok büyük bir önlük yapmıştı oğlana. Şimdi o önlük annemde. Genelde o baktığı için. Diyorum anne şunu kullan, o önlük bağlayınca ağlıyormuş. Kıyafet üstüne giyilen önlüklerden aldım hava ısınmış terliyormuş. Boyundan önlük aldım, oğlum beyaz tenli ve teni çok hassas; boynu kızarıyormuş vs vs.
Ben de özgür yetişsin istiyorum, kendi yesin istiyorum, her şeyi yesin istiyorum elbet. Benden çok zaten kimse oğlum için en iyiyi isteyemez de böyle mi olmalı gerçekten.
Ben sizi yanlış buldum, hem incitmeden bakıyor anneniz hem de yersiz bi eleştiride bulunuyorsunuz. Saat kaçta uyursa uyusun bebeğiniz giysilerini kontrol edip öyle bırakmalısınız kirli sepetine. Üzerinde Yiyecek artıklarıyla beklemesi hiç hoş değil. Doğru yıkama yapın, 2 parça fazla alın, dışarıda giydirdiklerinizi günlük giyimlerin içine karıştırmayın. Bırakın çocuğunuz kendini beslemeyi öğrensin.
Annenize de teşekkür edin, ellerinden öpün. Herkes sizin kadar şanslı değil. Deniz aşırı ülkelerden bakıcılara muhtaç olup her türlü hallerini sîneye çekiyoruz biz.

Benim düşüncem gözü kapalı emanet edebileceğim tek kişi annem olduğu İçin kıyafet problemine takılmam. Yıkanır geçer geçmez ama en azından içim rahat olur.

anneniz bkiyor cocugunuza yemeginizi yapiyor orda yiyorsunuz agirlik annenizde kvdeniz leke lafi yapiyor sizde hicbisey demiyosunuz oyle mi?
valla ben burda anane de degilde sizde ve kvde gordum sorunu anneniz yerinde olsam bana kiyafet lekeleniyor diye soyleseniz al cocugunu kendin bak der o gun birakirim bakmayi cok sanslisiniz
benim kvdemde annemde bakmaz cocuklarima ancak 1-2 saat o da ayda yilda bir keske baksalarda
tum kiyafetleri lekeli olsaaa

10 aylık bir erkek bebeğim var. Oğluma annem ve kvalidem dönüşümlü bakıyorlar. Bakımın ağırlığı annemde.
Benim annemle aşamadığım bir sorun var. Bazen kvalidemin tutumları da beni iyice anneme karşı geriyor.
Malum bebek çabuk büyüyorlar bu dönemde. Kıyafetler de malum pahalı. Bebeğim için ben de en iyisini istiyorum. Gücüm yettiğince eli yüzü düzgün kıyafetler alıyorum. Fakat annem yedirip içirme konusunda kendi yesin diye çok dikkatli değil. Ben de kendisinin yemesini teşvik ediyorum fakat kendim bir şey verdiğimde muhakkak önlüğünü takarım, bacaklarını da örterim mama sandalyesinde.
Hepimiz aynı apartmandayız. Sabahları annem gelip alıyor oğlanı ben işe giderken. Kıyafet de eline ne gelirse yeni eski küçük büyük kafasına göre alıp gidiyor. Ben çanta hazırladım kaç kez kendisi bir poşete o gün canı ne isterse eline ne geçtiyse doldurur alır gider.
O kadar özensiz ki daha 1 saat olmadan eline verdiği meyvelerden kaç kıyafeti lekelendi.
Basen bir yere gidecek oluyoruz şunu giydireyim diyorum bakıyorum kirli. Annem elinde yıkamış oluyor bazen fakat o lekeler çıkmamış oluyor ve tekrar yıkandığında da artık temizlenmiyor.
Akşam annemlerdeydim. Uykudan uyandı oğlum altına penye pantolon giydirdim mutfağa götürüp mama sandalyesine oturttum yemeğini hazırlıyorum annem eline kırmızı erik verdi ben daha önlük demeden hoop beyaz zıbını ve alt pantolonu lekelendi.
İşten gelince annem benim evimde bakmadığından onlara gidiyorum. Yedik içtik çıktık oğlanla oynadım uyuttum diyene kadar saat 11 oluyor. Çamaşırını haftada 1 2 ancak atıyorum. Görmediğim bazı lekeler de kuruyup iyice yerleştiğinden çıkmıyor.
Bayram öncesi yazlık kıyafet aldım 3 gömlek 10 tişört 10 zıbın bir kaç pantolon ve bir kaç şort. 500 tl ye yakın para verdim en uygunlarını almama rağmen. Şimdi emin olun zıbınlardan ve üst gruptan yıkanmasına rağmen yarısı lekeli.
K.validem de çocuğun üstü lekelenmesin eli batmasın tarzında yaklaşan bir kadın.
Bir şey oluyor kvalidem "ay annem bu lekeliymiş" diyiverince sinir katsayım iyice artıyor. "Anne bebek bu kirlenecek elbet" diyorum geçiştiriyorum ama ben de kendi annemin bu tutumundan çok rahatsızım. Ya gerçekten annemden oğlumun kıyafetlerini saklayasım geliyor😂
Ben çok titiz, takıntılı biri değilim. Fakat döke saça da yiyecekse önlüğü olur, olmaz mı?
K.validem çok büyük bir önlük yapmıştı oğlana. Şimdi o önlük annemde. Genelde o baktığı için. Diyorum anne şunu kullan, o önlük bağlayınca ağlıyormuş. Kıyafet üstüne giyilen önlüklerden aldım hava ısınmış terliyormuş. Boyundan önlük aldım, oğlum beyaz tenli ve teni çok hassas; boynu kızarıyormuş vs vs.
Ben de özgür yetişsin istiyorum, kendi yesin istiyorum, her şeyi yesin istiyorum elbet. Benden çok zaten kimse oğlum için en iyiyi isteyemez de böyle mi olmalı gerçekten.
Kesinlikle önlük istemedi benim bebeğim. Asla da zorlamadım, boynu kızarıp kaşınacağına üstü kirlensin.
dışarısı için oln kıyafetleri ayırın, kaldırın saklayın, annenize anne buradakileri kullan diyin. Bebek kıyafetler cidden de pahalı ama kendi başına yemesi, döke saça da olsa önemli

Ebebekten leke çıkarıcı aldım, bazen amywayin leke çıkarıcısını da kullandım fakat pek randıman alamadım onlardan. A101inki bebek için uygun olur mu acaba. Siz de bebek için mi kullandınız?
Ben de Na...rin kullandım çok iyi çıkarıyor, makinada iki kere durulama yaptım bir sorunla karşılaşmadım

Valla ben krese ayda 2000 odeme yapiyorum ve her sey lekeli geliyor cok temiz kalsiniz derseniz evde oturup kendiniz bakin.Aksamlari anne evinde yediginiz yemege sayin
Odemediginiz kres parasina sayin
Evinizin tüm gun kirlenmemesine sayin
Biraz da sukredin o kadin bu yastan sonra cocuk bakiyor kolay mi saniyorsunuz?

Gezmelik kıyafetleri saklayın. Yağlı salçalı lekeler için bulaşık deterjanı , meyve çim vs lekeler için kosla vanish. Dökün üzerlerine iki çitileyin atın makineye.İki kez durulattırırsınız makinede birşey olmaz. Anneniz iyi yapıyor aslında. Benim büyük oğlum 5 yaşındayken hala kendim yediriyordum .

Son düzenleme:
Ya leke illa ki oluyor o lanet Demir ilacı var ya onun yüzünden kaç kıyafet gitti bizim iki önlük takardım yine bulaşırdı ben bingonun oksijensiz çamaşır suyuyla lekelerim bazılarının geçtiğini gördüm tesadüf ama tüm lekeler değil
En iyisi siz kıyafetleri saklayın her şey çok pahalı geçen evde giymedik parkta giymeşik alayım dedim dandik penye altlar otuz lira
O demir ilacının lekesi taa sindirilip kakasıyla bulaştıysa bile çıkmıyor. Öyle fena birsey :KK48:

Bebekler için olan leke cikaricilardan kaç marka denedim hiçbiri ise yaramamıştı kızlar küçükken. Çıkmayacak lekeler zaten bellidir,meyve lekeleri gördüğün kıyafetleri hemen yetişkinler için olan leke cikaricili veya deterjanli sicak suya koy beklesin. O suyu tasta bile hazırlayabilirsin.Sabah elde durulayıp makinede bebek deterjaniyla yıkarsın.
Biraz önce bahsettıgınız deterjan hangisiydi özelden ismini atarmısınız??

Annenizin maaşını kesin yada ya düzgün bakın bebrgime yada başka iş arayın diyin. Sigorta yapıyormusınız başlattınız mı? Tövbe yarabbim bakmak zorunda degil sana bakmış senin çocuguna bakıyor. Bide diyorsunuz ki ben şöyle istiyorum ben böyle istiyorum bakıcı tutun. Zira böyle iyi anneleri daha fazla yıpratmayın.

Bebek taktırmayınca takılmıyor önlük falan. Bizimki takınca çıkarıp atıyor ve kendi yemeye çalışıyor herşeyi. Doğal olarak döküyor. Bana da bozuluyorlar kıyafetler lekeli olunca ama napayım ömürlük almıyoruz zaten 3 ay sonra giyemeyecek. Ama kendi kendine yediği için motor becerileri gelişti. 14 aylık kaşıkla kendi içmeye başladı çorbasını.

Kusura bakmayin bana siz bu konuda duzensiz geldiniz biraz. Annenizin yaklasiminda sorun yok. Elbette bebek bu, gunde bilmem kac defa ust bas degistirecek. Bunun icin feda ettiginiz birkac takim kiyafet olmali. Bizim oglumla parktan gelisimizi gorseniz soka girersiniz. Resmen camur banyosu yapmis gibiyiz. Simdi buyudugu icin yemek yerken o kadar fazla kirletmiyor. Ben yediriyorum genelde. Kendi yerken de lokma lokma veriyorum. Ama eline meyve verdigim de oluyor. O kiyafetleri artik gozden cikardigim icin sorun etmiyorum. Siz bir an once duzenleyin dolabini.

Gezmelik kıyafetleri ayrı yerde olsun. Benim oğlumun gezmelik kıyafetini evde de kreşte de giydirmem.

Bence aman etraf batmasin diye özgürlüğünü kisitlamasindansa boyle rahat birakmasi kendi yemeye tesvik etmesi cok guzel. Onun dışında arkadaslar yazmis zaten söyleyeceklerimi. Günlük - gezmelik ayrimi vs.

Kirlensin bence de, evde giyeceği şeyler de hafif leke kalsa da yapacak birşey yok..
Gezmelik kıyafetler zaten evde giyilmez.
Gerçekten önlük taktirmayip, kizartiyorsa anneniz ne yapsın..
Benim oğlum da aynısıydı, önlük giydiremezdim ve asla ben yediremezdim..
Böyle bir konu için annenizi uyarmayin bence.

Bu konuda haklısınız bence. Çocuk özgür büyüsün tamamda hiçmi temiz kıyafeti olmayacak bu çocukların? Gezme kıyafetlerini ayırın ve kullanmamasını söyleyin.

X